2018-08-14 44 瀏覽
第一次黎食,見有人推介,咁就試試,黎到都已經有人食緊,好彩唔洗點等。手工啤酒我個人好少飲酒,不過粗口的字樣,用黎影相都夠抵死,味道我覺得都幾易入口,不過品酒我就唔識啦😆燒春蛋 + 燒甜薯味道不俗,特別係甜薯真係幾甜,好味芝麻雞翼幾香口,但有少少汁,又唔太乾身,但因為想試下其他,只係食左一人一隻咋安格斯牛柳粒我個人認為太大粒,如果可以切細粒少少,一口就食晒,我會更鍾意。安格斯牛肉卷味道係幾好食,我仲叫左兩串食添燒蠔拼盤朋友第一時間就叫我點,果然無點失望,除左有9款唔同的味道外,隻隻蠔的size都唔細,有芝士,黑松露,冬陰公......侍應仲會講晒每隻味俾我地知焗比目魚我今次個人最愛,魚的邊位勁香口,好脆,但魚肉又唔會太乾身,看似簡單,但真係好好味,下次我一定會再點。整體感覺唔錯,野食的味道我都幾鍾意,不過下次book定位會穩陣少少。

手工啤酒

燒春蛋 + 燒甜薯
味道不俗,特別係甜薯真係幾甜,好味

芝麻雞翼

安格斯牛柳粒

安格斯牛肉卷
味道係幾好食,我仲叫左兩串食添

燒蠔拼盤

焗比目魚

2018-08-13
2018-08-12 1852 瀏覽
店舖屬於尖沙咀及佐敦中間,鄰近都是商店,可漫步而至。店內幾乎以木材為主,餐桌闊落乾淨。西柚回甘。支裝手工啤酒hkd68香港本土生啤品牌,麥香優雅,有著淡淡西柚味,入口爽快清涼。味道清爽不乏啤酒的香醇,比普通啤酒少了那陣澀味,剩下清甜麥香。 鹽燒厚切牛舌hkd59牛舌火喉燒至洽到好處,牛舌十分厚身,口感富有彈性,肉汁油潤豐富香氣撲鼻,有種融化在口中之感。黑椒牛油洋蔥焗比目魚hkd89以黑椒牛油及洋蔥醃比目魚再焗,魚皮香脆,魚肉肉質油潤香滑幼嫩,滲出濃厚魚油香,並無蓋過魚味。川式燒韮菜hkd25韮菜香嫩不老,入口麻辣帶香,咬下富水份易咬斷,味道香口惹味。川式虎皮椒hkd25香甜青脆虎皮椒,無籽的爽甜香口,有籽的香辣,辣而醒神。脆燒日本原條鰻魚hkd59鰻魚肉質比平日的結實,外皮微脆,入口軟腍。黑胡椒香燒雞翼hkd28雞翼燒至外皮香脆。咬下香口,雞肉肉質嫩滑結實多汁,味道帶點胡椒辣。黑松露蒜蓉燒日本廣島蠔hkd59厚厚濃濃蒜蓉滿滿蓋過整個蠔殻,燒至八九成熟上桌,飽滿肥美嫩滑, 咬下軟滑多汁,蠔肉伴住重重蒜味。惹味魚香燒原條茄子hkd45原條茄子燒至幼嫩嫩滑軟熟,入口香甜多汁,面灑上厚厚魚香肉

店舖屬於尖沙咀及佐敦中間,鄰近都是商店,可漫步而至。

店內幾乎以木材為主,餐桌闊落乾淨。

西柚回甘。支裝手工啤酒hkd68

鹽燒厚切牛舌hkd59

黑椒牛油洋蔥焗比目魚hkd89

川式燒韮菜hkd25

川式虎皮椒hkd25

香甜青脆虎皮椒,無籽的爽甜香口,有籽的香辣,辣而醒神。

脆燒日本原條鰻魚hkd59

鰻魚肉質比平日的結實,外皮微脆,入口軟腍。

黑胡椒香燒雞翼hkd28

黑松露蒜蓉燒日本廣島蠔hkd59

惹味魚香燒原條茄子hkd45

原條茄子燒至幼嫩嫩滑軟熟,入口香甜多汁,面灑上厚厚魚香肉碎,咸香十足。

香草燒紐西蘭羊架hkd79
羊架整支肉質瘦而結實,咬下濃濃香草味。

總體而言,價錢便宜份量多,上菜迅速,服務快捷,性格比高。
  • 手工啤酒
2018-08-12 1181 瀏覽
Cheers~因為老公呢排多咗同朋友出去飲嘢,但來來去去都係食某幾間餐廳,我聽到都覺得好悶。所以上網揾到呢間餐廳,夠本土之餘又有他喜歡的串燒,希望叫做俾多個選擇佢啦~其實入到來空間較小,不過如果三幾個朋友來到吹吹水,確實幾好 feel 的。來到呢度,當然要點呢度的 signature beer。呢款啤酒共有 6 種口味,他點了香檸薄荷,味道較清新,而我的就係蜜桃菜頭,飲落是甜甜的,較適合女生。另外我們點了不少串燒,首先係 川式脆燒雞軟骨,是他為我而點的。咬落粒粒脆卜卜,而且係熱辣辣,十分惹味。仲有 惹味汁燒雞泡魚乾,外面 juicy 而裡面腍腍的,不過份量多少少就好啦~而 燒玉子 個外表好似香煎黃金多士咁,外面甜甜地,似是蜜糖微烘,把外邊固定成方形。而裡面就是香滑的,兩者味道很配合的。鹽燒日本甜薯每串都有幾粒甜薯,燒得很甘香,食咗都唔會覺得飽飽滯滯。黃金炸薯條條條曹條都係捲曲的,食的時候有少少辣咀,應該是即點即炸的。脆脆的帶點咸香,食完一條又一條。鹽燒安格斯牛柳粒肉質很彈牙,味道有少少咸,而又很 juicy。黑松露蒜蓉燒扇貝扇貝上鋪滿了蒜蓉,加上一大 pat 的黑松露,蒜味好像清咗之前
Cheers~

來到呢度,當然要點呢度的 signature beer。

咬落粒粒脆卜卜,而且係熱辣辣,十分惹味。

而裡面就是香滑的,兩者味道很配合的。

鹽燒日本甜薯
每串都有幾粒甜薯,燒得很甘香,食咗都唔會覺得飽飽滯滯。

黃金炸薯條
條條曹條都係捲曲的,食的時候有少少辣咀,應該是即點即炸的。
脆脆的帶點咸香,食完一條又一條。

鹽燒安格斯牛柳粒
肉質很彈牙,味道有少少咸,而又很 juicy。

黑松露蒜蓉燒扇貝
扇貝上鋪滿了蒜蓉,加上一大 pat 的黑松露,蒜味好像清咗之前食物的味道,而且扉貝索咗好多蒜味而變得更香,而且令黑松露的味道更突出。

串酒里燒蠔拼盤
呢個拼盤多達 9 款不同的製作方法,有一半係辣,一半係唔辣的。
其實我們唔係好食得辣,所以食完了唔辣的,才食辣的幾款。
原來最辣的是綠色的那款,因為是以冬陰功製作的,真係好食得辣至點呢個就啱數。

因為個拼盤太辣啦~ 所以我們最後點了罐裝飲品和蒸餾水。

2018-07-22
2K
2018-08-09 37 瀏覽
朋友推介食串燒飲啤酒好地方,見今日唔使開OT,一於同老婆去嘆返餐。串酒里門口在山林道一條小巷的盡頭,不太顯眼。內裡別有洞天,陳設簡潔。粗口手工啤店員推介手工啤,青檸薄荷清香不帶澀味,較易入口;煙燻黑棗味較濃,口感獨特,酒味亦較濃。香草燒紐西蘭羊架肉質鮮嫩幼滑,香草味濃,完全辟去羊羶味黃金扭扭薯條咸蛋黃炸薯條:咸、香、脆。食開好難停口!黑松露蒜蓉燒扇貝黑松露配蒜蓉燒烤後香味極濃,淨食配料已經完全滿足。扇貝新鮮,口感不錯。芝士煙肉焗大啡菇大啡菇水份充足,咬落有口感之餘菇味鮮甜;解去不少燒烤的渴躁感。爆汁車厘茄串又一水份十足菜式,蕃茄汁略帶酸味,甚為醒胃。魚香燒茄子有點像魚香茄子,但較乾身,而茄子亦較大條。香菇安格斯牛肉卷牛肉略為乾身,配金菇恰到好處,比較有咬口的一度菜。車打芝士燒廣島蠔蠔味尚算鮮甜,芝士份量較多,有點蓋過了蠔的味道。燒豬大腸香脆肥美,邪惡度爆燈。秘製醬汁燒豬頸肉豬頸肉質感較軟及濕,有點像較稔身的臘肉或肉乾。醬汁放在鮮蕃茄中,頗具心思。燒牛油粟米粟米甜而無渣,燒烤程度恰到好處,不會太乾之餘又有香烤風味,讚!整體食物質素甚高,調味及燒烤掌握得宜,手工啤味道可口獨特,確實朋友聚腳

粗口手工啤

香草燒紐西蘭羊架

肉質鮮嫩幼滑,香草味濃,完全辟去羊羶味

黃金扭扭薯條

咸蛋黃炸薯條:咸、香、脆。食開好難停口!

黑松露蒜蓉燒扇貝

芝士煙肉焗大啡菇

爆汁車厘茄串

又一水份十足菜式,蕃茄汁略帶酸味,甚為醒胃。

魚香燒茄子

有點像魚香茄子,但較乾身,而茄子亦較大條。

香菇安格斯牛肉卷

牛肉略為乾身,配金菇恰到好處,比較有咬口的一度菜。

車打芝士燒廣島蠔

蠔味尚算鮮甜,芝士份量較多,有點蓋過了蠔的味道。

燒豬大腸

香脆肥美,邪惡度爆燈。

秘製醬汁燒豬頸肉

燒牛油粟米

整體食物質素甚高,調味及燒烤掌握得宜,手工啤味道可口獨特,確實朋友聚腳好去處!
2018-08-04 104 瀏覽
屬於香港人的燒烤~🤪好特別的一間燒烤,以極多款手工啤酒出名🍻,最出位一定係呢款粗口啤,一邊食燒烤一邊飲一邊講粗口真係好有港人風格好暢快哈哈🙊雖然支啤酒名同味道係無咩關係,但啤酒印左詳細粗口解釋都幾搞笑~🙈(利申:唔係乘機講粗口)「撚」入口有少少煙薰味,再落去就飲到黑棗味🕯,「西」就好有柚子清香,之後仲有啲回甘,清熱氣一流燒烤最特別一定係個蠔拼盤💁🏻‍♀️,9隻口味真係心花眼亂~最中意都係泰式同蛋黃汁燒(其實隻隻味都好有特色,相信一定有佢既支持者👅!)醬汁很多,雖然有少少咸,但全部都好惹味好吸引,加上咁多隻味可以同一時間試,絕對有驚喜🌟除此之外緊係仲有其他野食啦,叫左燒扇貝、金菇肥牛、豬大腸、黑豚肉、露筍、茄子⋯全部都香口,露筍完全唔老,金菇肥牛好有牛味,豬大腸好肥美,不過魚香茄子實在太有魚香,蓋過左茄子味道,但都係好食既--------------------好味指數😋:7/10翻啅指數🙆🏻:7/10人均消費💰:201-400服務態度👨🏼‍🍳:7.5/10 乾淨指數🌝:7/10-------------------------
屬於香港人的燒烤~🤪

--------------------
好味指數😋:7/10
翻啅指數🙆🏻:7/10
人均消費💰:201-400
服務態度👨🏼‍🍳:7.5/10
乾淨指數🌝:7/10
-------------------------
又黎我地每月一次聚會 食得太多西餐 日式 打邊爐都會悶!所以我地今次就揀左串燒鋪頭❤已經係第二次黎食可能我地太早 6點鐘就到 所以都唔算多人 太好喇😍😍哩度真係都幾多選擇 就算同一款材料 都有好多種煮法 所以選擇困難症都幾辛苦 太多野揀🤤🤤又叫手工啤酒 !有6款揀,今次我地揀左哩兩支 ,分別係香檸薄荷同香甜蜜糖味🍺🍺🍺🍺2枝都有淡淡香味 唔會好難入口 可以一試😂呃下like都好👍🏻👍🏻肉類方面 我地叫左豬頸肉,牛舌同雞腎🐷🐂🐓 豬頸肉大大塊 而且好juice 唔會燒到乾真真 仲有泰式辣醬拌碟 好野味🤩🤩厚切牛舌緊係我至愛喇! 厚得黎仲幾林 好好食 而且仲有4舊一串🤤🤤而麻辣雞腎都不錯👍🏻👍🏻第一次食麻辣版 所以幾特別 不過都幾辣下 食得辣先好叫🤭🤭係海鮮方面 我地叫左黑松露蒜蓉燒日本廣島蠔❤❤黑松露燒完特別香 加埋蒜蓉真係香到不得了 而且隻蠔唔會好縮水 燒完仍然好大隻 太好味🤤🤤🤤🤤另外仲叫左黃金醬燒扇貝🍽🍽黃金再加芝士醬 呢個配搭絕對無得衰🤩🤩而且食落仲好鮮甜 好抵食👍🏻👍🏻仲有碟惹味汁燒雞泡魚乾 🐡🐡之前係韓國買過黎食,好好食 所以今次都特別叫左❤佢整得好好食 仲加左醬係側邊 配埋

可能我地太早 6點鐘就到 所以都唔算多人 太好喇😍😍

仲有碟惹味汁燒雞泡魚乾 🐡🐡之前係韓國買過黎食,好好食 所以今次都特別叫左❤佢整得好好食 仲加左醬係側邊 配埋啤酒一流

雖然呢到限時食 不過我覺得同朋有黎吹下水 食下串燒又真係唔錯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

2018-08-02 971 瀏覽
飲下酒。。就想講粗口~串酒里!有點像居酒屋呢!坐低就當然點左粗口酒先啦~~和男友一人一枝。。(西) !美式淡啤酒。。加入冷泡啤酒花!又有西柚皮和蜜柑的味道~苦味回甘好滋味!(九) !有甜橙味又有花香味。。最後才有d辛味。。所以好好入口喔!味道都不錯呢~之後就點食物了!食物來了。。黃金扭扭薯條!好香又熱辣辣呢~食條。。好香蛋黃味!又脆口!連茄汁都唔使點呀~~之後。。札幌芝麻香燒雞翼!上檯就聞到芝麻香味~食lu..外皮又香又脆!肉質好juicy!連埋一齊食實在太正了~主角到。。串酒里燒蠔拼盤!咁多唔同口味的燒蠔。。望到都雙眼發光~露比最喜愛以下幾種。。肉醬!濃濃的肉醬,加上清清的蠔~混著咁食就最正!芝士!芝士厚厚咁放係面~咬一口。。可以拉絲呢!蒜蓉!滿滿ge蒜蓉鋪晒面。。一啖,充滿蒜蓉味呀!蛋黃!半生熟蛋黃包圍,滑入口,口感一流呀!食完海鮮,繼續食肉!鹽燒厚切牛舌!露比好喜歡食牛舌,因為真係好淋!而呢個正正係露比所愛!食啖先~好淋好有肉汁味道呢!食多幾件都唔會膩!食完肉又食下蔬菜。。蒜蓉燒原條茄子!香噴噴呀。。Yum yum~食了!一絲一絲的。。好淋又好滋味!燒得香口之餘,加上蒜蓉簡直是一
飲下酒。。
就想講粗口~
串酒里!

有點像居酒屋呢!

坐低就當然點左粗口酒先啦~~

和男友一人一枝。。

(西) !

美式淡啤酒。。
加入冷泡啤酒花!

又有西柚皮和蜜柑的味道~
苦味回甘好滋味!

(九) !

有甜橙味又有花香味。。
最後才有d辛味。。

所以好好入口喔!
味道都不錯呢~

之後就點食物了!

食物來了。。

黃金扭扭薯條!

好香又熱辣辣呢~

食條。。

好香蛋黃味!
又脆口!
連茄汁都唔使點呀~~

之後。。
札幌芝麻香燒雞翼!

上檯就聞到芝麻香味~

食lu..

外皮又香又脆!
肉質好juicy!

連埋一齊食實在太正了~

主角到。。
串酒里燒蠔拼盤!

咁多唔同口味的燒蠔。。
望到都雙眼發光~

露比最喜愛以下幾種。。

肉醬!
濃濃的肉醬,
加上清清的蠔~
混著咁食就最正!

芝士!
芝士厚厚咁放係面~
咬一口。。
可以拉絲呢!

蒜蓉!
滿滿ge蒜蓉鋪晒面。。
一啖,
充滿蒜蓉味呀!

蛋黃!
半生熟蛋黃包圍,
滑入口,
口感一流呀!

食完海鮮,繼續食肉!

鹽燒厚切牛舌!

露比好喜歡食牛舌,
因為真係好淋!

而呢個正正係露比所愛!

食啖先~

好淋好有肉汁味道呢!

食多幾件都唔會膩!

食完肉又食下蔬菜。。
蒜蓉燒原條茄子!

香噴噴呀。。
Yum yum~

食了!

一絲一絲的。。
好淋又好滋味!

燒得香口之餘,
加上蒜蓉簡直是一絕!

咁有趣,有格調,又方便就腳的串酒里!
一定要再黎過食
2018-08-02 32 瀏覽
一向很喜歡日式串燒,但大型連鎖又很公式化,今次嘗試一下到小店。最具特色是其手工粗口啤酒,點啤酒時可以直接叫出代表該啤酒的粗口,例如吊+西,味道清新,有柚子的清新,亦有薄荷的清涼。串燒方面,燒蠔是鎮店之寶,黑松露蒜蓉燒蠔和芝士燒蠔都值得食完再食,前者黑松露和蒜蓉的配搭非常夾,後者芝士味濃,芝士更可拉絲拉到10CM長,雖然是燒蠔,但卻能保持鮮嫩,火喉恰到好處。一向喜歡食海鮮,又試了蒜蓉扇貝,貝殼上滿載著厚厚的蒜蓉,非常惹味。肉類方面豬仔脾非常入味,秘製醬很滋味。

肉類方面豬仔脾非常入味,秘製醬很滋味。
2018-07-22
2018-08-02 46 瀏覽
Unique local craft beer with profanity written on it. Each beer is good with their own unique flavors. The skewers are also tasty and reasonably priced. Highly recommended for a chill drink and snack with friends. The restaurant itself is a bit small. They have indoor and outdoor seating but outdoors in the summer is a bit too hot, so may be better to call ahead and ask if there are indoor seats.

2018-07-28
2018-07-27 433 瀏覽
朋友介紹尖沙咀山林道串酒裡的串燒及燒物非常正,尤其是鹽燒安格斯牛枊粒及黑椒牛油洋蔥焗比目魚,今日終於有時間去食期待了幾日的串酒裡。串酒裡開設於一條橫巷裡面,外面露天及簷蓬下都有幾枱座位,最適合食煙人仕,今天下雨,但簷蓬下也都有人坐。室內都不是很大,裝修及環境色調優雅舒適,非常適合約朋友飲酒傾計及談心。長長的收銀台邊整齊的挂著一行的啤酒樽,播著音樂,令人輕鬆愉快。餐廳介紹採用"火山石燒烤法",以火山石平均熱力將食物烤熟,爐的溫度高達250到350度,迅速鎖住食物裡面的肉汁,令食物外脆內軟。如此特別,更是令人期待哦。鹽燒安格斯牛柳粒$59。金金啡啡的外表,上枱帶著一陣的香味,牛柳粒十分入味爽口。嘩,真是第一次食這麼入味爽口的牛柳粒,"火山石燒烤法"果然非同一般,朋友介紹果然正。這個必食推介。黑胡椒香燒餃子雞翼$49。雞翼面上洒滿了黑胡椒,表皮帶脆,黑胡椒味濃郁,令本來已入味裡面釀著明太子的雞翼更是惹味。麻辣爽彈火雞腎$32。火雞腎有少少𡁻口,帶著麻辣味,沒有錯,正是腎如其名,麻辣爽彈,正呀。黑椒牛油洋蔥焗比目魚$89。平時就算食燒烤都比較少揀魚扒,不過朋友介紹話不錯。就試嚇啦,比目魚魚皮帶

如此特別,更是令人期待哦。

鹽燒安格斯牛柳粒$59。
鹽燒安格斯牛柳粒

黑胡椒香燒餃子雞翼$49。
黑胡椒香燒餃子雞翼

麻辣爽彈火雞腎$32。
麻辣爽彈火雞腎

黑椒牛油洋蔥焗比目魚$89。
平時就算食燒烤都比較少揀魚扒,不過朋友介紹話不錯。就試嚇啦,比目魚魚皮帶脆,肉質夠滑,朋友介紹不錯。
黑椒牛油洋蔥焗比目魚

香草紐西蘭羊架$79。
經調味的紐西蘭羊架一上枱已經聞到一陳的香味,羊架非常厚肉,味道調較得非常好味及很入味,
香草紐西蘭羊架

日式汁燒bb露筍$39。
bb露筍長長地,細細條,面上酒了味粉,原本見到都不會覺得有什麼期望,隻是露筍罷了,用叉拮一條試嚇,口腔首先感覺到非常特別的帶辣的美味,再咬露筍,感覺露筍十分嫩,嘩,味道真是贊。
日式汁燒bb露筍

食燒烤飲啤酒再適合,餐廳設有不同種類的手工啤酒,最近更推出幾款潮爆的粗口啤,我們每人一支要了2款啤酒。

西柚回甘啤酒$68。
朋友要了西柚回甘啤酒,朋友非常喜歡此款啤酒帶特濃的西柚甘澀味,喜歡飲啤酒人仕的一個新選擇。
左:西柚回甘啤酒$68 右:香甜蜜糖啤酒$68

香甜蜜糖啤酒$68。
我要了香甜蜜糖啤酒,啤酒入口有少少極其輕微的蜜糖味,帶著啤酒特有的輕微甘澀回甘,一口鹽燒安格斯牛柳粒,一口啤酒,一口黑胡椒香燒餃子雞翼,再一口啤酒......,
嘩,真是美味的享受呀。
黑胡椒香燒餃子雞翼
麻辣爽彈火雞腎
黑椒牛油洋蔥焗比目魚
香草紐西蘭羊架
日式汁燒bb露筍
左:西柚回甘啤酒$68 右:香甜蜜糖啤酒$68
2018-07-24 61 瀏覽
一班朋友諗住去食下野輕鬆下, 又唔知去邊度好,打邊爐又驚太嘈, 所以就揀咗去食串燒首先我哋呢個就係黃金炸薯條, 有好香嘅鹹蛋黃味, 炸得好脆嫁,雖然有啲熱氣,但係我哋都忍唔住一條一條咁食呢個係芝士燒大蝦,有成15 cm長㗎免頭仲有好多芝士粉, 芝士味好香呢個一串係燒牛舌, 一串就係燒牛柳粒牛舌就好爽,牛柳粒就好juicy, 好林呢個就係燒豬頸肉,本來以為的一串, 原來都有幾多嘅豬頸肉都整得好juicy, 而個汁就有啲辣辣地,可以刺激個胃口

呢個係芝士燒大蝦,有成15 cm長㗎
免頭仲有好多芝士粉, 芝士味好香

呢個一串係燒牛舌, 一串就係燒牛柳粒
牛舌就好爽,牛柳粒就好juicy, 好林

呢個就係燒豬頸肉,本來以為的一串, 原來都有幾多嘅

2018-07-23 43 瀏覽
一直都很喜歡到居酒屋料理,這間小店在山林道,在尖沙咀行完街去食,位置很方便。食店分室外與室內位,我選了室內,在炎夏飲手工啤確實解暑。最驚喜的是手工啤印上不同粗口,可以自由配搭,串起成句粗口,不只影相一流,玩味不足,味道不錯,點了香檸薄荷和西柚味,清新不苦澀。串燒類型多元化,首先,先點清新一點的蔬菜:有孜然粉的串串蕃茄、有烤芝士大啡菇,每口都有熔化了的拉絲芝士、有濃香牛油粟米,又甜又香。還有推介蒜香原條茄子。海鮮類點了黃金海蝦,8吋長,又足芝士和秘製醬、廣島蠔和扇貝都點了芝士和黑松露醬,不得了,為海鮮更提鮮。肉類點了黑椒雞翼,皮脆肉嫩、麻辣雞串,香口惹味。

還有推介蒜香原條茄子。
肉類點了黑椒雞翼,皮脆肉嫩、麻辣雞串,香口惹味。

2018-07-20 37 瀏覽
串燒心癮起,在網上看到尖沙咀有間頗特別的串燒店於是便來一試。雖然餐廳位於冷巷之間,但店主亦花了不少心思來裝潢店舖,令整體感覺更加舒適。店舖以特色的香港手工啤酒作主打,提供了不少創新口味並以粗口命名的啤酒,又以香口的串燒作招徠,很有本土風味。我們先點了煙燻黑棗味及西柚味的手工啤酒,個人比較喜歡前者。不但沒有啤酒的澀味,而且回香的棗味感覺相當新鮮。食物則先點了牛肉粒、雞串燒及豬頸肉,三款都烤至完美質感,不會乾巴巴而且肉汁完全地保留,惹味可口。每枱亦設有額外配料以供調味,個人比較喜歡米椒辣粉,相當創新。再來點了海鮮類燒物,帶子和蠔的選擇種類繁多,幸好有提供燒蠔拼盤,可嘗盡所有風味。最深刻的是芝士粉燒蠔和蒜蓉帶子,蒜蓉分量絕不吝嗇,滿滿地封蓋整個帶子,而且充分吸收帶子的鮮甜味,非常好吃。而鮑魚亦彈牙爽口,醬汁也十分入味。整體食物不論味道或口感也相當出色,多點兩枝啤酒來佐餐更是一樂也。

• 手工啤酒
好耐冇黎尖沙咀食嘢啦今日嚟咗呢一間第二次食嘅串酒里蜜桃菜頭啤酒好好味唔會好苦,輕微甜,係咁多隻相對比較淡嘅啤酒燒玉子好好味,皮燒到啱啱好,有少少脆,中間軟同小小creamy ,甜度都岩岩好好 扇貝夠大隻,配蒜蓉一流極度推薦呢個大啡菇,大啡菇吸晒啲汁嘅味道又夠晒香好味鴨舌佢裝得好靚鴨舌嘅份量未算話好多但係味道唔錯夠晒香脆牛舌都係非常值得一讚,夠晒大粒又夠彈牙中間軟熟,味道都幾好夠juicy比目魚好入味而且幾大條露荀唔會燒得太焦,建議都叫返一兩三個菜類嘅串燒等自己冇咁濟
好耐冇黎尖沙咀食嘢啦今日嚟咗呢一間第二次食嘅串酒里
扇貝夠大隻,配蒜蓉一流
極度推薦呢個大啡菇,
大啡菇吸晒啲汁嘅味道又夠晒香好味
鴨舌佢裝得好靚鴨舌嘅份量未算話好多但係味道唔錯夠晒香脆
比目魚好入味而且幾大條
露荀唔會燒得太焦,建議都叫返一兩三個菜類嘅串燒等自己冇咁濟
  • 燒玉子
  • 芝士煙肉焗大啡菇
2018-07-12 47 瀏覽
我本身個人都唔係太鍾意食豬頸肉同茄子 朋友係串酒里叫左碟秘製醬汁豬頸肉同燒茄子 我戰戰兢兢咁樣食左兩小口 我嚇左嚇 真係好好食 開初我仲諗住淨係叫燒雞串食同叫支撚酒飲下 最後我連豬頸肉個醬汁都奶得一乾二淨🤩另外 餐廳環境唔錯 幾有情調 咁啱播左啲我鍾意嘅歌 靚女店員有禮貌 成個用餐過程好開心 認真 不錯不錯🤓我非常推介佢嘅麻辣雞串同秘製醬汁豬頸肉 我係真係第一次覺得豬頸肉同埋茄子咁好食 平時係望到個樣就會憎嗰啲 好彩我朋友逼我試 唔係我就錯過咗啦😦

• 惹味魚香燒原條茄子