2018-08-12 1181 瀏覽
Cheers~因為老公呢排多咗同朋友出去飲嘢,但來來去去都係食某幾間餐廳,我聽到都覺得好悶。所以上網揾到呢間餐廳,夠本土之餘又有他喜歡的串燒,希望叫做俾多個選擇佢啦~其實入到來空間較小,不過如果三幾個朋友來到吹吹水,確實幾好 feel 的。來到呢度,當然要點呢度的 signature beer。呢款啤酒共有 6 種口味,他點了香檸薄荷,味道較清新,而我的就係蜜桃菜頭,飲落是甜甜的,較適合女生。另外我們點了不少串燒,首先係 川式脆燒雞軟骨,是他為我而點的。咬落粒粒脆卜卜,而且係熱辣辣,十分惹味。仲有 惹味汁燒雞泡魚乾,外面 juicy 而裡面腍腍的,不過份量多少少就好啦~而 燒玉子 個外表好似香煎黃金多士咁,外面甜甜地,似是蜜糖微烘,把外邊固定成方形。而裡面就是香滑的,兩者味道很配合的。鹽燒日本甜薯每串都有幾粒甜薯,燒得很甘香,食咗都唔會覺得飽飽滯滯。黃金炸薯條條條曹條都係捲曲的,食的時候有少少辣咀,應該是即點即炸的。脆脆的帶點咸香,食完一條又一條。鹽燒安格斯牛柳粒肉質很彈牙,味道有少少咸,而又很 juicy。黑松露蒜蓉燒扇貝扇貝上鋪滿了蒜蓉,加上一大 pat 的黑松露,蒜味好像清咗之前
Cheers~

來到呢度,當然要點呢度的 signature beer。

咬落粒粒脆卜卜,而且係熱辣辣,十分惹味。

而裡面就是香滑的,兩者味道很配合的。

鹽燒日本甜薯
每串都有幾粒甜薯,燒得很甘香,食咗都唔會覺得飽飽滯滯。

黃金炸薯條
條條曹條都係捲曲的,食的時候有少少辣咀,應該是即點即炸的。
脆脆的帶點咸香,食完一條又一條。

鹽燒安格斯牛柳粒
肉質很彈牙,味道有少少咸,而又很 juicy。

黑松露蒜蓉燒扇貝
扇貝上鋪滿了蒜蓉,加上一大 pat 的黑松露,蒜味好像清咗之前食物的味道,而且扉貝索咗好多蒜味而變得更香,而且令黑松露的味道更突出。

串酒里燒蠔拼盤
呢個拼盤多達 9 款不同的製作方法,有一半係辣,一半係唔辣的。
其實我們唔係好食得辣,所以食完了唔辣的,才食辣的幾款。
原來最辣的是綠色的那款,因為是以冬陰功製作的,真係好食得辣至點呢個就啱數。

因為個拼盤太辣啦~ 所以我們最後點了罐裝飲品和蒸餾水。

2018-07-22