2018-06-05
小妹第一次打食評,有話直說。話說琴晚個餐真係永世難忘。廢話少講,即刻列舉三大重點,如果你仲想食我真係要叫你一聲勇者👏🏿1)要乜無乜叫軟殼蟹反卷無軟殻蟹;叫鰻魚炒飯無鰻魚;叫芒果牛肉反卷無芒果。我唔明乜都無的情況下點開舖⋯可能無乜人食所以唔入太多貨?2)難食到世界盡頭先上一個牛肉鍋⋯mmmmmm吉野家邊爐高汁好多。牛肉老、湯係類似沖粉麵豉湯(頹廢版)、烏冬煮到入口即融。然後煙肉炒飯、鐵板魷魚筒、鐵板牛⋯嘩,一樣味架!一樣有鑊撈味架!唯有點佢一開始就放向枱焗你比錢的麻醬變變d味。點解我要食得禁委屈。重點來了。最後叫多個炸蝦反卷。嘩一咬落去,我以為自己食緊糭!d飯 一pat 野咁痴埋,仲係暖笠笠,然後求戀其撻塊三文魚上去。喂阿哥,唔係是是但但將日本菜食材堆埋一齊就叫日本菜架。我明香港有好多家庭式偽日本菜,但都唔係煮到禁難食!簡直浪費食物!3)性價比低三個人食左$556⋯人均$18x⋯呢個價真係有好多選擇。我食爆丼屋、別天神、京一⋯我唔可以話佢地係香港好食的日本菜,但最起碼我食緊正常野,就算唔及日本食日本菜,都有日本味覺向到。見到禁多正評我心諗你比左幾多錢人做打手?如果真係比錢人做打手,點解唔
話說琴晚個餐真係永世難忘。
1)要乜無乜
2)難食到世界盡頭
3)性價比低
見到禁多正評我心諗你比左幾多錢人做打手?如果真係比錢人做打手,點解唔比錢去改善下食物質素?
不過我同朋友都black list 唔想再幫襯呢間餐廳嚕。