為左避開人群同避免”被劏”,決定同朋友提早慶聖誕,而且仲要揀食西餐以外既野。結果揀左呢間一年前食過覺得性價比高既小店,果然仍然保持到水準~食鐵板燒,識揀就一定揀坐BAR枱,一邊享受食物,一邊欣賞師傅既表演,我地係早一個月前BOOK枱架其實小店有唔少熟客仔黎過再返兜,我坐左係度近2個鐘,有七八成都係熟客希望之後出名左唔好太難BOOK枱啦臨近聖誕,小店推出左聖誕MENU,不過我地都覺得食開果個套餐抵食又岩口味,所以照舊叫左個----鐵板限定套餐(二人前) $798+1蟹捧沙律呢個沙律係用醋做醬汁,非常醒胃,係一個唔錯既前菜活魚奶麵鼓湯由於我一向都討厭飲呢款湯,所以無試到但見到入面有唔少材料,有豆腐、海帶、蜆肉,而且蜆肉SIZE都唔細架~雜錦刺身 (三文魚、甜蝦、八爪魚、北寄貝)雖然三文魚同甜蝦未叫鮮甜,但可接受;反而平時我唔中意食既八爪魚同北寄貝就幾爽口同有海鮮味鐵板配菜及蒲燒鰻魚鰻魚色澤非常靚!! 閃閃發光~ 鰻魚無骨且肥美,魚油同醬油香混合一齊 正~唯一缺點係醬多左D,鹹左少少翠肉瓜同冬菇都好好味,又嫩又多汁日本黑毛豬我記得上一次食呢個黑毛豬係超驚喜,因為第一次食粉紅色既豬而且仲要好J

希望之後出名左唔好太難BOOK枱啦

蟹捧沙律
蟹棒沙律
呢個沙律係用醋做醬汁,非常醒胃,係一個唔錯既前菜

活魚奶麵鼓湯
活魚奶麵鼓湯
由於我一向都討厭飲呢款湯,所以無試到
活魚奶麵鼓湯中既蜆
雜錦刺身 (三文魚、甜蝦、八爪魚、北寄貝)
雜錦刺身

鐵板配菜及蒲燒鰻魚
鰻魚色澤非常靚!!
翠肉瓜同冬菇都好好味,又嫩又多汁

日本黑毛豬
日本黑毛豬
我記得上一次食呢個黑毛豬係超驚喜,因為第一次食粉紅色既豬而且仲要好JUICY又唔韌;但今次既黑毛豬就遜色左,比較韌同鞋

黃金老虎大蝦
呢個係全場最好食、最邪惡既食物!!

大蝦用猛火煎熟,可以速迅鎖住蝦汁,令蝦肉食落彈牙、重蝦味;再配上個邪惡黃金醬,由蝦膏、牛油、芝士整成,蝦膏味濃郁!!
 真係食到LamLam脷
美國頂級牛柳
師傅為左可以更快將牛柳表面煎熟,會表演一場”猛火燒牛柳”,全場火光紅紅
在旁既小朋友睇得甚高興~
牛柳五成熟,非常JUICY~
 其實唔點任何醬料就咁食已經好正;重口味既話就可以點炸蒜,不過個人覺得蒜味太重,蓋過左牛本身既味

牛肉黃金炒飯
偏肥既牛肉粒一直放係鐵板邊燒到出油,之後再用佢既”牛油”炒飯,所以有咩可能個飯唔香唔好食先得架!?
白飯炒到粒粒分明、沾滿”牛油”同豉油,好夠鍋氣無論幾飽都要食佢!!

日式炒時菜
時菜由銀芽、椰菜、甘筍絲組成,不過落鹽落多左,鹹得制

甜品 – 芝麻雪糕/雞蛋布甸
芝麻雪糕&雞蛋布甸
雖然雞蛋布甸好滑好動”L”,但芝麻雪糕既芝麻味較濃,似真材實料既黑芝麻製成,唔係香精製造

總體食物質素好,職員有禮貎又友善,會主動同客人傾計,了解佢地既需要。一間咁有Heart既食店,我一定會再黎~
2017-12-23
聖誕節