2019-04-23 128 瀏覽
今天來到荃灣這個廣場 進駐了很多間連鎖火鍋店 這些火鍋店都有同樣的特色就是一個價錢 — 任吃任喝🍲這間餐廳朋友已來過多次 所以我的期待值很高$168 加一 居然有這麼高水準的食物和服務?湯底有這八個不同的選擇 選擇了一會兒 點了 胡椒豬肚湯 帶小小的辣味 不太過刺激 還是能夠嚐到食物原本的味道 而且湯底本身的料很多 有很好吃的鹹酸菜和大量豬肚 爽 肉厚😋餐廳是以QR Code連結下單的方法 操作非常簡單 而且完全沒有漏單的情況 上菜的速度也非常驚人的快👏🏻可以選的食物種類非常多 基本上一般火鍋可以吃的東西 這裡都不會少給你 以下是我自己吃過而且推薦的🥢海蝦一份有四隻 蝦肉非常的新鮮 彈牙 而且也算大隻 一直encore很快就回本了🍤朋友就點了魚雲和鯇魚片 全都很新鮮而且處理得很乾淨🐟蜆肉也沒沙 海鮮類有喜歡的就點吧 質量不是問題我們點的牛肉切成薄片 口感很好 豚肉也是 🐖各類型的魚丸 還有餃子 應有盡有 至於蔬菜類就要到外面的冰櫃拿 冰菜 油麥菜 等等的種類都有 而且菜也是新鮮的 飲料方便一般的carbonated drinks和果汁都有 比較特別的是這裡會有冰糖燉檸檬 蝶豆花茶等等比

$168 加一 居然有這麼高水準的食物和服務?

我們點的牛肉切成薄片 口感很好 豚肉也是 🐖

飲料方便一般的carbonated drinks和果汁都有 比較特別的是這裡會有冰糖燉檸檬 蝶豆花茶等等比較養生的飲料 我們是喝了確實也不錯🥤甜品就有雪糕和乳酪 也是可以吃到飽為止!

餐廳佔地非常大 而且還有獨立房 電視等 如果要一大班朋友來也不是問題 我會再來的!
上次去了旺角區的一鍋堂, 感覺良好, 今次挑戰荃灣區大鴻輝中心的一鍋堂,為甚麼說挑戰呢? 皆因次次到荃灣區的一鍋堂, 都係等得太耐, 放棄了,但今次......不用一小時, 就可入座, LUCKY !!裝潢沒旺角那間漂亮, 似一般火鍋店格局資訊性的餐紙, 同時侍應也會給你一張單, 單上有一QR CODE, SCAN後, 可經手機點餐落單8隻湯底中, 沙參肉竹鯊魚骨湯底較特別未落任何單, 前菜已下這就是沙參肉竹鯊魚骨湯底, 有點似譚仔米線的清湯, 味道清甜帶點葯材味不用叫侍應加湯, 湯壺就放在一旁, 自己隨意加長長的走廊有好多個凍櫃,放了一盤又一盤的蔬菜除了蔬菜冷凍櫃外,還有滿滿的汽水飲品櫃軟雪糕配料, 並不馬虎兩款特色飲品 "蝶豆花茶"和"洛神花茶", 記得上次旺角係蝶豆花茶"加"冰糖燉檸檬",不論轉甚麼都好, "蝶豆花茶"才是MY FAVOR豚肉牛肉也好, 牛肉切得很薄, 方便快熟火鍋料很新鮮度, 一點也不似二佰元質數的火鍋長長的蟹柳,不知真蟹還是假蟹眾多飲品之中,仙草爽就最正
裝潢沒旺角那間漂亮, 似一般火鍋店格局
8隻湯底中, 沙參肉竹鯊魚骨湯底較特別
未落任何單, 前菜已下
不用叫侍應加湯, 湯壺就放在一旁, 自己隨意加

長長的走廊有好多個凍櫃,放了一盤又一盤的蔬菜

除了蔬菜冷凍櫃外,還有滿滿的汽水飲品櫃

軟雪糕配料, 並不馬虎

不論轉甚麼都好, "蝶豆花茶"才是MY FAVOR

豚肉牛肉也好, 牛肉切得很薄, 方便快熟

火鍋料很新鮮度, 一點也不似二佰元質數的火鍋

長長的蟹柳,不知真蟹還是假蟹

眾多飲品之中,仙草爽就最正
2019-04-03
食媽又出動去食好西!於是就揀去一鍋堂位於荃灣嘅大鴻輝中心 ,以任飲任食經營,佢嘅選擇好多,淨係湯底有成16款,韓式泡菜湯、麻辣湯、潮汕湯、藥膳湯、櫻花蝦湯、沙嗲湯、莞茜皮蛋湯、清湯!! 仲有唔少特色湯底,好似馬來喇沙、東陰公、胡椒豬肚湯、杏汁豬肺湯、沙參肉竹鯊魚骨湯、蘿蔔粟米豬骨湯、蕃茄牛粒湯、鴛鴦鍋!!我就揀咗杏汁豬肺湯底啦!好足料又多豬肺而且有所再點架!店內環境都幾寬敞,冷氣亦非常夠!入座後發現要掃QR code點餐,好方便, 有晒圖片, 不用舉手搵職員落單快速送上!!每枱都有一樽火鍋湯底供備用,唔夠先再出去拎 仲有個食物架,而d食物盤可以層層疊方便擺放!!這個8吋蟹柳,每口啖啖肉,滿足 !! 肉食愛好者必吃手切安格斯肩胛肥牛!!食材新鮮不在話下,無論海鮮類還是丸類,就連蔬菜都有個專櫃任選任食,平衡飲食!菜芯、油麥菜、娃娃菜等全部放在雪櫃內保持新鮮度,以自助形式自取,夠窩心。飲品都好多選擇, 有成兩個大雪櫃,同蔬菜櫃平排一齊,好歸一!有成兩個大雪櫃,同蔬菜櫃平排一齊,好歸一!有自家製洛神花茶同木敦果茶有乳酪同軟雪糕,蜜瓜味軟雪糕好好味,另外有甜筒同配料選擇,好玩又好味!見門口好多人

我就揀咗杏汁豬肺湯底啦!好足料又多豬肺而且有所再點架!

每枱都有一樽火鍋湯底供備用,唔夠先再出去拎
仲有個食物架,而d食物盤可以層層疊方便擺放!!

見門口好多人等緊,應該似係walk in客,所以建議book定位食就唔使等!!
2019-03-18
2019-04-21 85 瀏覽
講起邊爐一定會提到呢間 荃灣人一定識黎~ 如果weekend上黎起埋要等一粒鐘以上 今次特登weekday過黎食唔洗點等就有位今次叫左沙嗲+蕃茄湯底 本身湯底落足料好夠味 所以唔洗點加醬油調味料!呢間係任飲任食打邊爐 部分款式長放係係冰櫃以自助形式去拎 款式都好多選擇 有熟食有小食 連我最愛嘅花膠海鮮都有 手機落完order 大約5-10分鐘就送到 任食黎講速度好快! 身為一個減肥中嘅女人 對於每樣食物要求好高 呢間湯底唔算太肥 食物質素幾高 特別係肥牛食得出係高質貨 甜品方面有雪糕/乳酪選擇 想健康啲嘅人士可以揀乳酪~

2019-04-21 102 瀏覽
一班朋友來到一鍋堂食火鍋放題,依間店超人氣旺,朋友一早來等左位,入座坐卡位夠闊落好舒服!仲好先進用電話掃下個二維碼,然後喺自己個電話度落單,方便快趣!我第一次來,班朋友大讚,於是都唔 執輸跟來試一下!環境好 熱鬧!食物擺放好有 系統,好用心!無酒精飲品都好多款式, 乳酪雪糕大人細路都喜歡! 湯底都好多款,有養生,有惹味,啲配料非常新鮮!上餐速度超快!叫左個養生湯底好清香鮮甜花膠彈牙!帆立貝,白鱔片,脆鯇,鯇魚腩,美國肩胛肉眼,手打丸,墨魚丸, 雞軟骨木耳餃八吋長蟹柳,海蝦,湯丸……食唔完嘅款式!火鍋配料好新鮮!食得好暢快!招呼都好好!通知 last order之後付加一句繼續慢慢食,令人感覺好舒服!真係冇介紹錯!好食!抵食!!
我第一次來,班朋友大讚,於是都唔 執輸跟來試一下!
叫左個養生湯底好清香鮮甜
花膠彈牙!
食唔完嘅款式!
火鍋配料好新鮮!食得好暢快!
真係冇介紹錯!好食!抵食!!

2019-04-16
2019-04-21 2637 瀏覽
在物質豐裕的今天,市民對飲食要求不斷提高,而飲食業無論在食物,服務,環境不斷努力求創新。 今晚在大鴻輝中心的"一鍋堂"吃火鍋放題有大不同的體驗,首先 download 餐廳的apps再用QR code點菜, 效果很好!上餐速度快㨗 省時,無漏單,又環保!更推出快閃折扣優惠,客人於120分鐘內結帳離座更享95折優惠。還有其他的離座優惠……除了湯底及收費食品經由職員下單外,其他食品就在自己的手機上下單!十分方便!環境也很舒適,窗邊卡位可坐六人,很開揚!職員收盆碟速度快,服務很好!難怪人氣這樣旺!很欣賞這個蔬菜櫃,整潔衛生,生菜一個碗一個菜,裁剪整齊。多款不同口味的 罐裝飲品,凉茶任飲!調味品 乳酪雪糕……湯底種類繁多,今晚選了胡椒豬肚湯底……火鍋配料每碟不太多份量,吃完再點,減低浪費機會。每碟食材都色澤鮮明,新鮮的表現!長長蟹柳啖啖肉口感一流!好鐘意啊!墨魚滑,魚滑水準超高!平時火鍋都有見湯丸,但都不感興趣,今次興之所至 試試~果然!一試難忘!很不錯的口味!還有海蝦隻隻新鮮! 肉質結實爽口彈牙! encore再encore都末見有發霉的出現過!超讚!猪,牛,羊,雞同樣了得!色澤鮮明!
還有其他的離座優惠……
環境也很舒適,窗邊卡位可坐六人,很開揚!
職員收盆碟速度快,服務很好!
難怪人氣這樣旺!

很欣賞這個蔬菜櫃,整潔衛生,生菜一個碗一個菜,裁剪整齊。
多款不同口味的 罐裝飲品,凉茶任飲!

調味品 乳酪雪糕……

湯底種類繁多,今晚選了
胡椒豬肚湯底……

火鍋配料每碟不太多份量,吃完再點,減低浪費機會。
每碟食材都色澤鮮明,新鮮的表現!
長長蟹柳啖啖肉口感一流!好鐘意啊!
墨魚滑,魚滑水準超高!

猪,牛,羊,雞同樣了得!
色澤鮮明!

實在太豐富!種類太多選擇,試不完,留待下次!真是一個很優質的火鍋店!
兩個半小時的任飲任食每位才……
$168(另加10%服務費)!超值!
2019-04-15
2019-04-20 93 瀏覽
今日跟舊朋友見面 特登走去荃灣覓食 朋友建議之下第一次食一鍋堂當時時間未到七點 還未需要等位入座 離開個時門口已經勁多人排隊入座前先選擇湯底 不吃辣的我們選擇了櫻花蝦紫菜湯之後會收到一張紙條 上面的QR code用嚟點餐 當然餐廳有wifi password提供所以肉類海鮮配料都用手機落點 菜類飲品甜品醬料就要自己外出拿取菜類選擇十分多 在雪櫃裏自取 每份份量適中 重點係又幾新鮮喎牛豬羊肉各點了一盤 最好是牛肩肉 味道不錯肉味濃郁海鮮類都新鮮 鯇魚片海蝦都好正 丸類餃類款式多 有部分更是自家製 雖然分量少但口味突出 反正是任食可以多點幾次第一次食總算感覺不錯 提早離開(好像是2小時前)更享有折扣優惠
入座前先選擇湯底 不吃辣的我們選擇了櫻花蝦紫菜湯

牛豬羊肉各點了一盤 最好是牛肩肉 味道不錯肉味濃郁

2019-04-20 78 瀏覽
今次與朋友來到荃灣,試一試呢間的火鍋。 首先它的環境很舒適,位置很闊落, 旁邊亦會有張枱給我們放食物。 而這間火鍋店是使用QR code來落單的, 只要一嘟QR code就可以叫食物, 這個做法很環保,不會浪費落單紙。 我們叫了蕃茄湯的湯底,湯很濃郁,很入味 而我們都叫了很多款食物,有黑毛豬片,肥牛,響鈴,墨魚骨,炸魚皮,海蝦,丸。 他們的食物都很新鮮,肉類的脂肪分明,食落口不會很肥。 而店員的服務態度亦都很好,很有禮貌。

2019-04-18 81 瀏覽
首先食物質素一般,只能叫做可作充飢,牛肉唔係好新鮮,有些丸仲好冰,另外員工服務態度差,由其門口安排入坐的員工態度差,一行8人又有小朋友,堅持不讓我們坐圓枱,員工表示因我的小朋友不足90cm,不計算一個人頭,所以當作7人安排坐位!
2019-04-18
2019-04-16 71 瀏覽
個邊爐癮每過一排又發作今日又約左一大班朋友去食我地最鐘意既一鍋堂湯底都係個啲~不過朋友唔食得辣 所以我地崶嗌左芫茜皮蛋湯同埋沙嗲湯一個濃濃地一個清清地食厭左/食濟左又可以試下第二個湯底 正一坐低就有前菜可以食下~係一鍋堂最鐘意既 莫過於有勁大個櫃比你簡菜食~而且啲菜睇落比起出面打邊爐既舖頭新鮮好多一鍋堂最特別既地方係佢有羽衣甘藍咖係菜既隔離就係野飲 款式一樣勁多 成個雪櫃比你慢慢簡打邊爐又點少得針豉油呢 一埋配料係隔離比你慢慢撈可以自己mix and match 岩自己既口味依到係用qr code 黎嗌野食既嗌完啲野食都好快就黎左 而且唔會話有漏單既情況出現推別要講下脆魚鯇 淥一淥好快就食得魚質好彈牙好好食 忍唔住要嗌多幾碟墨魚滑一樣好好食肉方面 牛羊豬我地都有嗌~騷味唔會話太濃~ 而且脂肪分佈都好平均每次打邊爐必點既蜂巢豆腐擺落芫茜皮蛋湯入面清清地食 一流雞軟骨木耳餃子 依個組合係出面未食過但估唔到加埋一齊又幾夾 口感幾好而且個皮唔會話太厚 好難咬咁 ~ 唔錯 ~encore最尾朋友仲試埋依個豬腸~我就第一次試估唔到淥完之後又幾爽口幾好食黎一鍋堂又點少得最尾整番幾杯yougurt/雪
個邊爐癮每過一排又發作
今日又約左一大班朋友去食我地最鐘意既一鍋堂

湯底都係個啲~

不過朋友唔食得辣 所以我地崶嗌左芫茜皮蛋湯同埋沙嗲湯

一個濃濃地一個清清地
食厭左/食濟左又可以試下第二個湯底 正

一坐低就有前菜可以食下~

係一鍋堂最鐘意既 莫過於有勁大個櫃比你簡菜食~
而且啲菜睇落比起出面打邊爐既舖頭新鮮好多

嗌完啲野食都好快就黎左 而且唔會話有漏單既情況出現

推別要講下脆魚鯇 淥一淥好快就食得
魚質好彈牙好好食 忍唔住要嗌多幾碟

墨魚滑一樣好好食

肉方面 牛羊豬我地都有嗌~
騷味唔會話太濃~ 而且脂肪分佈都好平均

最尾朋友仲試埋依個豬腸~我就第一次試
估唔到淥完之後又幾爽口幾好食

黎一鍋堂又點少得最尾整番幾杯yougurt/雪榚呢
等你自己吱 吱完仲有得落下醬 自己整自己既口味
yougurt同雪榚比呢 我自己就比較鐘意yougurt多啲 口感一流
仲要都係任食 又可以食到夠為止

打邊爐既餐廳黎講 一鍋堂既性價比可以算係非常之高
一路打依篇野既同時 又好想打邊爐啦
拿拿林book 再去過
2019-04-15 78 瀏覽
冇訂位,6:00去到,唔使點等位,但坐正門口,好嘈!之前好多人介紹,終於第一次食!用電話點單,方便簡單又清楚!食物質素ok,賣相都新鮮,出面仲有自助取菜同飲品,都新鮮企理!!下次會再去!!留意:早賣單係會有折!大家可以考慮下!
2019-04-11 267 瀏覽
今晚同老公出荃灣食飯,去左一鍋堂打邊爐,好彩早d去食,7點已經好多人,要等位喇。四周環境光猛乾淨,座位幾闊落,冷氣夠大,涼浸浸,好舒服。有幾款湯底比較有特色,例如喇沙、冬陰公、沙參肉竹鯊魚骨、潮汕湯等,入場時店員會問要咩湯底先,由於之前食過,所以我地一早諗好。我地order左沙參肉竹鯊魚骨,奶白色嘅湯底,好多材料喺入面,沙參、玉竹、鯊魚骨、杞子 ,湯味香濃,味道清甜,明目潤肺。襯點嘅野未黎,出去拎野飲先。飲品雪櫃好大,而且有d自家製飲品。另外仲設有雪櫃放蔬菜,有好多種類嘅新鮮蔬菜提供,隨自己喜歡選擇,個鯊魚骨湯咁香,放d菜落去可以索左湯底嘅精華。叫左好多款食物,全部好新鮮,至like脆卜卜嘅魚皮同響鈴,索晒湯嘅味道。粟米同鮮冬菇好新鮮。而大件花膠口感不錯,不過太大件,怕好快飽都唔敢食太多。美國肩胛肉眼肉質嫩,油脂均勻,牛味香濃超好食,夠嫩又好重牛肉味,食過返尋味。黑松露墨魚滑,非常清爽彈牙。推介手打三寶丸,墨丸彈牙,豬肉丸好新鮮,幾特別,孜然雞肉丸係豬至愛,再encore。其他食材例如羊肉、豬潤、水餃、牛栢葉等等都覺得唔錯,呢個價錢可以食到有質素嘅食材,真係好抵食。雪糕機有乳酪同雪糕,

四周環境光猛乾淨,座位幾闊落,冷氣夠大,涼浸浸,好舒服。

沙參肉竹鯊魚骨湯

蔬菜

魚皮,響鈴

花膠

美國肩胛肉眼

墨魚滑,手打三寶丸

豬潤,羊肉

水餃,牛栢葉

雪糕機有乳酪同雪糕,密瓜雪糕好好味,係韓國密瓜雪條嘅味道😋😋今晚又再一次大滿足,辛苦嘅感覺都滾走晒喇🤗

沙參肉竹鯊魚骨湯
墨魚滑,手打三寶丸
豬潤,羊肉
水餃,牛栢葉
2019-04-09 94 瀏覽
今晚黎到荃灣好想打邊爐, 本來都無目標, 諗住大鴻輝多選擇去到再揀.. 最後揀左位於11樓嘅一鍋堂.. 估唔到星期一都滿座好多人排隊不禁令人期望!好欣賞餐廳的自助落單模式, scan qr code就可以連接手機落單 , 方便又環保! 湯底選擇都多, 總有一款岩你心水, 我揀左杏汁豬肺等店員送食物之際, 岀去揀飲品同自制醬料先.. 雪櫃飲品種類好多, 我就反而專揀左店員調的熱飲"冰糖檸檬"非常開胃, 而另一款碟豆花茶系藍色的, 味道好特別好喜歡全晚就剩系飲依個 🤣 菜類都系自助的, 有別於一般火鍋放題佢系一棵棵放雪櫃的, 夠哂衛生而且仲有幾款菜類添雖然食物種類唔算多但肉類絕無令人失望, 充分溶雪且油脂分布OK, 海鮮的蝦意外地大只, 而其他食物都絕對同價錢成正比, 最後仲食左杯乳絡做甜品. 我同老公都估唔到埋單每人200元唔使就有依種質素的放題
2019-04-04 86 瀏覽
放工時候都經過荃灣大鴻輝中心門口, 總是有很多人在門口派傳單, 介紹樓上食肆, 我順手拿了一張 傳單看看, 原來在11樓 是一間火鍋店'一鍋堂'的傳單。剛巧放工後特別覺得肚餓 ,便和朋友到一鍋堂醫肚腹吧!餐館內環境寬敞 ,有卡位和大圓枱 提供, 我們被安排坐在 靠窗的卡位 ,座位 闊落 十分舒適。朋友先算了 胡椒豬肚湯鍋, 湯底 有酸菜 和豬肚 ,很有胡椒味 , 酸酸辣辣 而且還有 豬肚淆底認真爽口。朋友 火鍋必食的 肥牛和羊肉片, 這裏的肥牛 脂肪均勻 肉質嫩滑, 羊肉片也超薄, 只需落湯滾兩下便可即食。 也有其他肉丸款款彈牙爽口, 喜歡食丸 的,一定不可錯過, 這間火鍋店的蟹棒 ,更是特別出色, 長度比手板更長, 味道美味。 海鮮款式也有很多選擇, 有 新鮮的 海蝦, 肉質嫩滑的聖子, 肉質晶瑩的 白鱔片 和脆骨腩 ,食完仍可以追加, 做曬抵食, 還有其他多款新鮮青菜 ,可以自取。飲品方便 ,也有很多款式選擇, 果汁,汽水,涼茶 大量供應 。 還有乳酪雪糕 提供 ,認真超值, 我和朋友 都非常滿意這頓晚餐,大家都飽飽離開。
剛巧放工後特別覺得肚餓 ,便和朋友到一鍋堂醫肚腹吧!

海鮮款式也有很多選擇, 有 新鮮的 海蝦, 肉質嫩滑的聖子

我和朋友 都非常滿意這頓晚餐,大家都飽飽離開。
2019-04-01
2019-04-02 104 瀏覽
恰巧在荃灣開會,完了後就約了朋友一起晚餐,一直聽說一鍋堂的海鮮不錯,於是乘早就來試試,朋友喉嚨不是太舒服 ,所以我們點了菌菇湯底,很快就上來了,一大鍋的菌菇,看著就覺得健康養生,欣賞他們的手機點餐,快捷方便,我們點了鮮蝦、白膳、聖子、還有蟹棒 哇!好大一條!先來試試白膳,放在菌菇湯裏小煮一會,拿上來沾點醬汁,鮮嫩美味,好好吃,還有這大蟹棒 簡直無敵了,一大條的肉質豐滿,而且味道鮮香,好讚,雖說放題肉類選擇不多,但是牛肉的味道卻也極好,很有牛味,這裡的環境也整潔,是平日小酌怡情的好去處!