2018-12-05 1098 瀏覽
呢間比人一種清新感覺嘅西餐廳,之前已經幫襯過,今次專登同朋友黎試晚市套餐有幾款選擇,可散叫或跟餐,當然跟餐係會抵D啦,一致決定要叫餐!送上田園沙律配熱情果油醋汁作為開胃前菜,色彩繽紛,有菜有果肉,雙重口感!  熱情果油醋汁初食係幾醒胃,但食到底部就有少少酸過頭,變得有點嗆喉!  提議醋汁可以減量/分開上!兩款紅白湯任選,選擇忌廉磨菇湯,湯質比較杰身,皆因將磨菇打碎變成粒狀,菇味頗濃,加入忌廉增加香滑感,味道唔錯!主菜一 : 蒜辣天使紅蝦意粉 ($199),四大隻紅蝦已經舖滿碟面蝦殼略帶脆身,蝦頭位被蝦膏填滿,輕輕一啜蝦味無窮而蝦身肉多彈牙,唯要自己剝殼,對於手殘的我有點兒不便...哈..哈....意粉份量唔算好多,被大量蒜粒加埋蕃茄醬一齊炒,酸甜中帶點微辣,好味呀!主菜二 : 慢煮極黑毛豬扒配肉桂蘋果汁 ($229)比拳頭再大D嘅黑毛豬扒,預先切成一塊塊,見到內裏仍帶點粉紅色,肉質幾嫩,少少脂肪感!  以肉桂蘋果汁嘅酸甜味中和肉類嘅膩感!非酒精飲品半價,鍾情嘆杯咖啡,加$20叫左杯Cappuccino,綿滑奶泡拉左一個心型圖案,熱度好夠,份量亦都好夠!一啖咖啡,一啖今晚甜品: 芝士蛋糕

田園沙律配熱情果油醋汁

忌廉磨菇湯

蒜辣天使紅蝦意粉

蝦殼略帶脆身,蝦頭位被蝦膏填滿,輕輕一啜蝦味無窮

主菜二 : 慢煮極黑毛豬扒配肉桂蘋果汁 ($229)

Cappuccino

一啖咖啡,一啖今晚甜品: 芝士蛋糕,甜滑味濃,以士多啤梨果醬伴食,加多一份果香味,非常貼合餐廳主題

忌廉磨菇湯
蒜辣天使紅蝦意粉
2018-12-05 648 瀏覽
Elaine剛剛去完瑞士和法國,一回來就和我食生日飯和送了一份在法國買來的禮物給我,真是很窩心今晚揀左2個dinner set加一份果醬九宮格多士,dinner set包沙律,餐湯,主菜和甜品田園沙律配熱情果油醋汁~沙律菜和車厘茄超新鮮,熱情果油醋汁酸酸甜甜的,好fresh野菌忌廉湯~野菌味濃郁,湯亦好creamy, 加上食到一粒粒的野菌粒,令口感非常豐富什菜湯~用料非常豐富,有 紅蘿蔔,西芹,青瓜,紅腰豆,薯仔和洋蔥,酸酸的好開胃慢煮極黑毛豬扒配肉桂蘋果汁~黑毛豬扒好厚身,肉質爽口,慢煮令肉質仍保持鮮嫩多汁,肉桂蘋果汁能解去肉的膩,與黑毛豬扒甚為配搭,仲有少少的蘋果蓉,好美味慢煮法式羊架配芒果芥末汁~羊架意想不到的嫩滑,還keep住羊的羶味,配芒果芥末汁好清新,伴碟的焗薯,車厘茄和露筍好新鮮,整體錯跟餐甜品~cheese cake芝士味濃,質感柔軟順滑,配以紅桑子醬,好味!有驚喜果醬九宮格多士~厚厚的多士焗得外脆內軟, 多士分成九格,每格放上不同果醬,包括玫瑰蘋果,丁香香橙,蛋黃菠蘿,黑糖四物,士多啤梨,木瓜雪耳,桂花雪梨 ,玉桂蘋果和藍莓,每一種都是成份天然,人手製作,好好味呀

跟餐甜品~cheese cake
芝士味濃,質感柔軟順滑,配以紅桑子醬,好味!有驚喜

2018-11-20
慶祝紀念
生日
  • 慢煮法式羊架配芒果芥末汁
  • 果醬九宮格多士
  • 慢煮極黑毛豬扒配肉桂蘋果汁
2018-12-04 42 瀏覽
平時食麵包最鍾意就係搽果jam,由細到大都係食慣這個味道,今日就去這間一起果醬試一試用果醬來配菜的味道。我的朱古力咖啡能媲美某大連鎖咖啡店,朱古力味濃且不會太甜,朋友的玫瑰蘋果茶,味道清香。玫瑰蘋果張單骨雞翼味道帶點清香及甜,跟雞翼又幾夾。白酒忌廉煮青口味道有點酒香,忌廉汁稀身,有些洋葱等配料,青口鮮甜。龍蝦汁海鮮意大利飯有蝦汁的鮮甜,飯粒煙韌有咬口,帶子煎至外面帶點焦,裏面嫩腍,蝦肉爽彈不過未去蝦腸,要扣分。士多啤梨果醬燒豬肋骨點了全份,有約八條骨,超級大份,足二人分享,士多啤梨酸酸甜甜正好中和肋骨的油膩感,而且焗得很腍,一切即離骨。

玫瑰蘋果張單骨雞翼味道帶點清香及甜,跟雞翼又幾夾。

2018-12-04 66 瀏覽
餐廳以果醬為主題,全部都是手工製,喜歡以果醬入饌都必須一試。煙三文魚沙律配熱情果油醋汁熱情果汁味并道較酸,配爽脆沙律特別開胃。炸香草芝士條新鮮熱辣炸起,外脆內軟,芝士起絲。意式青醬雞肉意粉雞肉煎至表面焦香,肉質都嫩滑,青醬味道偏淡,忌廉味較重,意粉裏面加了些洋葱,不會煮至太腍。鬆餅餐配雜莓醬鬆餅焗至熱辣辣,可選配鮮奶油及雜莓醬,前者比較油膩但奶油香味較淡及帶甜,後者有粒粒莓肉,酸酸甜甜十分開胃。紅豆冰&桂花雪梨茶前者奶味較重,紅豆煮得很腍,而且不會太甜;後者有桂花清香,飲到最後還有些雪梨蓉,十分滋潤。

煙三文魚沙律配熱情果油醋汁
熱情果汁味并道較酸,配爽脆沙律特別開胃。

炸香草芝士條
新鮮熱辣炸起,外脆內軟,芝士起絲。

意式青醬雞肉意粉

鬆餅餐配雜莓醬

紅豆冰&桂花雪梨茶

2018-12-02 51 瀏覽
As the name suggests, Let’s Jam offers a variety of unique jams ranging from pineapple cake to papaya and snow fungus. This was the all day breakfast with the pineapple cake jam! 👍🏼 while the all day breakfast was okay, the jam tasted really good on toast! The waffle portion was also enormous! Make a booking in advance because this place fills up very quickly during the weekend🤗
2018-12-02 46 瀏覽
朋友話想試呢間餐廳,我聽到果陣呢間店名仲諗有咩好食啊,係咪淨係食多士?個店名真係好得意,因為佢賣好多唔同既果醬,亦會將果醬融入不同食物。我地叫左個dinner set,有個田園沙律配熱情果醬醋汁,忌廉蘑菇湯,同埋主菜慢煮厚切安格斯西冷扒配玫瑰蘋果汁~另外再叫左個all day breakfast 配黑毛豬。個沙律酸酸地非常開胃,菜都好新鮮!個蘑菇湯係用鮮蘑菇打出黎,食到粒粒蘑菇碎,超好飲!!!西冷唔係太大塊,慢煮既肉非常鮮嫩,唔會鞋口,好高質伴碟有露筍,薯仔同蕃茄。All day breakfast 既滑蛋好正,主魚黑毛豬好滑好入味,好好味!!多士可以揀一隻果醬,揀左雜莓果醬,酸酸地又多果肉!總括而言,一起果醬既食物都好好食,環境唔錯,係略縑價錢貴左少少。
西冷唔係太大塊,慢煮既肉非常鮮嫩,唔會鞋口,好高質
伴碟有露筍,薯仔同蕃茄。

2018-01-30
2018-12-01 65 瀏覽
同完朋友仔影畢業相沿路出返佐敦竟然見到呢間店喺西貢試過早餐今次喺度食個early dinner一人一個餐有餐湯,沙律,主菜同甜品驚太飽,無叫我最愛嘅scone☹️沙律柚子醋沙律幾fresh,柚子醋上有些少柚子皮粒,增加了口感餐湯雜菜湯,並非罐頭雜菜湯啲蔬菜粒粒好有心機切咁😂主菜同朋友一樣叫左慢煮菜式慢煮西冷同慢煮黑毛豬有少少燒烤嘅焦皮感覺不過不夠熱,比較快凍朋友說西冷合格我的黑毛豬油脂較豐富,更香口👍伴碟的薯仔有調味,好吃!沾上蘋果醬食,甜甜蜜蜜的甜品是日甜品係芝士蛋糕朋友本來話好飽,唔食點知試完我果件之後,決定叫侍應外賣走😂😂芝士好綿滑,甘香細細一件,不會膩,剛好👍👍士多啤梨醬也真材實料,食得出果肉!
同完朋友仔影畢業相
沿路出返佐敦竟然見到呢間店
喺西貢試過早餐
今次喺度食個early dinner

一人一個餐
有餐湯,沙律,主菜同甜品
驚太飽,無叫我最愛嘅scone☹️

沙律
柚子醋沙律
幾fresh,柚子醋上有些少柚子皮粒,增加了口感

餐湯
雜菜湯,並非罐頭雜菜湯
啲蔬菜粒粒好有心機切咁😂

主菜
同朋友一樣叫左慢煮菜式
慢煮西冷同慢煮黑毛豬

慢煮西冷
慢煮黑毛豬

有少少燒烤嘅焦皮感覺
不過不夠熱,比較快凍
朋友說西冷合格
我的黑毛豬油脂較豐富,更香口👍
伴碟的薯仔有調味,好吃!
沾上蘋果醬食,甜甜蜜蜜的

甜品
是日甜品係芝士蛋糕
朋友本來話好飽,唔食
點知試完我果件之後,決定叫侍應外賣走😂😂
芝士好綿滑,甘香
細細一件,不會膩,剛好👍👍
士多啤梨醬也真材實料,食得出果肉!
2018-11-28
慢煮西冷
慢煮黑毛豬
芝士蛋糕
果醬平時只會聯想到用來塗麵包,但原來在這間果醬小店 - 一起果醬Let's Jam,不論鹹食甜點都能沾食果醬,遠比想像中更萬用呢!小店面積不大,人多時會坐得比較擠,不過裝修走小清新風格,氣氛閒適自在。餐牌選擇不多,不過主打手製果醬,所以多款菜式都會以果醬入饌。店內亦有手工果醬售賣,純天然並不含任何防腐及化學成份,更有多種口味選擇。玫瑰蘋果醬單骨雞翼 $39雞翼表皮香脆不油膩,玫瑰蘋果醬清爽不甜膩,清甜的果味中綻放含蓄優雅的玫瑰香氣。一咬開肉質嫩滑,肉汁豐富,而且切成單骨雞翼,食時更方便。慢煮極黑毛豬扒配肉桂蘋果汁 $169厚切黑毛豬扒甚為大件頭,慢煮不怕高溫破壞食材的蛋白質而影響口感,表面煎得富有焦香。黑毛豬扒煮至約九成熟,可完整保留肉汁,肉質爽彈,加入肉桂蘋果汁中和豬扒的肥膩感,不過稍嫌筋位比較多,咬到筋位時就會略為難咬開。配菜有車厘茄、薯仔和蘆筍,飽肚之餘也不會覺得過於滯膩。士多啤梨醬燒豬肋骨 $169豬肋骨看起來份量十足,不過其實骨位比較大件頭,所以咬下去就不算特別多肉。豬肋骨咬一口肉輕易便離骨,肉質軟腍嫩滑,不會過韌,脂肪不多,所以吃完也沒有肥膩的感覺。點上士多啤梨果醬,在原有

果醬

玫瑰蘋果醬單骨雞翼 $39
玫瑰蘋果醬單骨雞翼

一咬開肉質嫩滑,肉汁豐富,而且切成單骨雞翼,食時更方便。

慢煮極黑毛豬扒配肉桂蘋果汁 $169

慢煮極黑毛豬扒配肉桂蘋果汁

配菜有車厘茄、薯仔和蘆筍,飽肚之餘也不會覺得過於滯膩。

士多啤梨醬燒豬肋骨 $169

士多啤梨醬燒豬肋骨

點上士多啤梨果醬,在原有的燒烤醬底多添幾分水果甜香,酸酸甜甜,令人胃口大開。
士多啤梨醬燒豬肋骨

金黃薯角連着薯皮炸得外層鬆脆,肉心軟綿細密得似薯蓉。

果醬雪糕窩夫餅 $59/ Half
甜品賣相色彩繽紛,令人賞心悅目,伴以新鮮生果和雲尼拿雪糕清新又輕盈。
果醬雪糕窩夫餅 (half)

窩夫外層烘得香脆,裡面卻像是蛋糕般鬆軟,選配桂花雪梨果醬,甜度不高,既有桂花的馥郁又有粒粒雪梨的清爽,消熱又滋補。
果醬雪糕窩夫餅
2018-11-29
士多啤梨醬燒豬肋骨
果醬雪糕窩夫餅 (half)
2018-11-28 45 瀏覽
今日同朋友食飯openrice search左呢一間餐廳,見到個果醬九宮格多士吸引左過嚟食!食完之後覺得真係幾抵食,而且味道又唔錯,係一間可以再嚟嘅餐廳呢度好多菜式都係以自家製果醬配搭,感覺好清新,果醬真係好好食,而且有啲特別嘅味道,例如黑糖、蛋黃菠蘿!最開心食到個九官格多士多士有返咁上下厚度,搽左個牛油底,所以好香🤤其實平時真係唔多好果醬,但依到既真係入口好清新好輕盈,帶少少果肉,一啲都唔過甜,好鐘意😆9種味道分別包括桂花雪梨、玉桂蘋果、玫瑰蘋果、熱帶風情、蛋黃菠蘿、木瓜雪耳、丁香香橙、士多啤梨、芒果(應該係🤣🤣)真係滿足了9個願望😍而呢一個大蝦番茄意粉,真係好足料,足足有四隻手掌咁大嘅大蝦,而且意粉煮得軟硬度適中。仲有主菜係士多啤梨醬配豬肋骨,好特別既一道菜,旁邊既醬係有士多啤梨味既燒汁醬,甜甜地幾好食,不過豬肋骨炆得淋啲就更好喇,主要係個醬比較出色!我哋仲帶咗炸芝士條,覺得呢個小食好好食,食落真係啖啖芝士,襯熱食呀!最後就係呢個自選果醬窩夫,我哋點左半份,嚟到之後後悔冇點一份,因為真係好好食。我哋揀咗玫瑰蘋果果醬,窩夫做到外脆內軟,食落好香,而且佢嘅半碟都唔馬虎,生果都排得好靚,

最開心食到個九官格多士

我哋揀咗玫瑰蘋果果醬,窩夫做到外脆內軟,食落好香,而且佢嘅半碟都唔馬虎,生果都排得好靚,窩夫上面有果醬同埋雪糕,夾埋窩夫very good,以$59嘅性價比來講覺得好滿意。
飲品方面我哋試咗薑母奶茶同埋桂花雪梨茶。

桂花雪梨味道好清新,仲有啲雪梨粒甜甜地,而薑母奶茶呢個新配搭又真係幾OK,值得一試。
總結呢度嘅多士同埋窩夫係會另我回頭嘅原因。
2018-11-25
  • 果醬九宮格多士
  • 果醬雪糕窩夫餅
  • 黑糖薑母奶茶
以前在西貢開店時已經對這間餐廳有興趣,最近從朋友口中得悉佐敦開了分店,便立即來試試!來到這間別具格調的餐廳,以淺綠色為主調,再加上木枱,令人感覺舒適🌿餐廳除了有麵包類、 亦有沙律、小食、意粉、意大利飯、扒類等。我們決定試試他們不同種類的食物!玫瑰蘋果醬單骨雞翼單骨雞翼最適合我這些懶人!雞翼帶有微微的玫瑰香味,而且雞翼炸得剛好,外脆內軟,很juicy黃金蟹肉軟殼蟹意粉上菜時香味撲鼻,沒想到蟹肉的份量是頗多的!意粉軟硬度適中,而且軟殼蟹亦是新鮮炸起的,十分juicy !我們二話不說很快便把這個吃掉!慢煮極黑毛豬扒配肉桂蘋果汁這塊黑毛豬扒頗厚身的!很欣賞這個肉桂蘋果汁,是有果肉的,味道與豬扒的味道十分搭配,而且十分醒胃!豬扒的軟硬度剛好,邊邊位置帶有微微的燒香味,再配上薯角及新鮮蔬菜,整體不錯!以為他們主打的是果醬,沒想到飲品的味道令我喜出望外!桂花雪梨茶桂花香味撲鼻,喝下時有清新潤喉的感覺,而且加入了雪梨粒,令人十分舒服!黑糖薑母奶茶黑糖薑母奶茶的薑味剛好,完全不會蓋過奶茶的茶香,而且黑糖亦不會過甜,真的十分推介!果醬雪糕窩夫餅(half)我們選了丁香香橙味的果醬,這個果醬令人驚喜!不但有

玫瑰蘋果醬單骨雞翼

單骨雞翼最適合我這些懶人!

桂花雪梨茶

以為他們主打的是果醬,沒想到飲品的味道令我喜出望外!

果醬雪糕窩夫餅(half)

我們選了丁香香橙味的果醬,這個果醬令人驚喜!不但有丁香及香橙味、更要很多橙皮,令整個窩夫餅的口感更有層次,窩夫餅外脆內軟,十分喜歡他們的雲呢拿雪糕、是有雲呢拿籽的,生果也十分新鮮

整體來說,餐廳的環境及食物質素也不錯,對他們的鬆餅及窩夫類食品十分有信心,下次可以早上來吃個brunch !
2018-11-27
  • 果醬雪糕窩夫餅
2018-11-26 43 瀏覽
今日約左朋友食晚餐一早book左呢間餐廳餐廳裝飾都比人一種好relax嘅感覺餐牌選擇都唔少有套餐有單點野菌忌廉湯忌廉湯好creamy野菌打到好碎食落好有口感玫瑰蘋果醬單骨雞翼一份有8舊單骨雞翼真係超級啱我地呢啲懶人食加埋玫瑰蘋果醬味道好香好甜溫泉蛋卡邦尼意粉有大大個溫泉蛋、磨菇、煙肉撈勻之後好creamy少少粗身嘅意粉好滑味道match得好perfect 龍蝦汁海鮮意大利飯有大蝦、青口、帶子、八爪魚食落好鮮甜意大利飯𣺉得嚟又好入味每粒飯都被龍蝦汁同芝士包住食到停唔到口果醬雪糕窩夫 配雜莓醬窩夫即叫即整軟得嚟又好香配埋雲尼拿雪糕同酸酸甜甜嘅雜莓醬真係冇得彈朋友叫左桂花雪梨茶閒到都好清香特製果醬梳打果醬揀左熱帶風情好繽紛加埋梳打水又好refreshing 呢餐真係食到好飽好滿足!
今日約左朋友食晚餐

一份有8舊
單骨雞翼真係超級啱我地呢啲懶人食
加埋玫瑰蘋果醬味道好香好甜

溫泉蛋卡邦尼意粉
有大大個溫泉蛋、磨菇、煙肉
撈勻之後好creamy
少少粗身嘅意粉好滑
味道match得好perfect

龍蝦汁海鮮意大利飯
有大蝦、青口、帶子、八爪魚
食落好鮮甜

特製果醬梳打
果醬揀左熱帶風情
好繽紛
加埋梳打水又好refreshing

呢餐真係食到好飽好滿足!
2018-11-20 484 瀏覽
記得幾年前岩岩新開個陣特登同朋友一齊入去西貢到食一起果醬😍依家tst開左分店,唔使特登入到咁遠食喇😚tst分個裝修同西貢差不多,都係比較文青小清新路線,坐得都好舒服😊👉🏿✨全天豪華黑毛豬扒早餐 Hkd 129💸📌最愛就係all day breakfast 😍全多才材料仲要有埋黑毛豬,真係岩晒我啲食肉獸🤣強烈大家要轉牛角包!佢個牛角包真係非常酥脆!果醬我就揀咗桂花雪梨✨入口係勁好食呀,唔會好甜好膩,加落去牛角包度,簡直係加分👍🏿而且佢啲炒蛋係好厚個種,平時食開啲炒蛋都係簿身啲,但呢個唔會,係真係有好多蛋咁,仲要炒到超滑👍🏿冇得輸!黑毛豬肉一啲都唔肥膩,啲肉好結實但又唔會好un,不錯喔~👉🏿✨英式奶油鬆餅 Hkd 78 💸📌去到咁啱係tea set 時間,就叫左呢個鬆餅嚟試吓~仲會包埋嘢飲都幾抵㗎😀佢嘅送俾我自己係好鍾意!果醬就揀咗蛋香菠蘿,都幾特別喎👌🏽而且佢個奶油真係好好食!好似食緊雪糕同忌廉之間,係正既?輕食之選🥰👉🏿✨木瓜雪耳鮮奶 跟tea set 加3蚊😀📌熱飲黎講好滋潤呀,入面有超多木瓜,飲落甜甜的😚👉🏿✨黑糖薑母奶茶 Hkd 39 💸📌原來都幾夾喎,其實奶茶味反而飲唔出,不過
記得幾年前岩岩新開個陣特登同朋友一齊入去西貢到食一起果醬😍
依家tst開左分店,唔使特登入到咁遠食喇😚

👉🏿✨全天豪華黑毛豬扒早餐 Hkd 129💸

👉🏿✨英式奶油鬆餅 Hkd 78 💸

👉🏿✨木瓜雪耳鮮奶 跟tea set 加3蚊😀

📌熱飲黎講好滋潤呀,入面有超多木瓜,飲落甜甜的😚
👉🏿✨黑糖薑母奶茶 Hkd 39 💸

📌原來都幾夾喎,其實奶茶味反而飲唔出,不過黑糖薑母茶就好出~飲到少少牛奶味,幾特別下呢👌🏽
2018-11-18 48 瀏覽
㸃了waffle, 等了30min 後上嘅係凍的...浪費時間...咖啡也很難喝....我是一開門頭輪客...不可以賴話多客吧...以前也有光顧也有買jam.....質素一次比一次差zz
咖啡也很難喝....
我是一開門頭輪客...不可以賴話多客吧...
以前也有光顧也有買jam.....質素一次比一次差zz
2018-11-16 164 瀏覽
幾年前曾經去過西貢嘅本店食,因為記憶中味道甚佳,所以中午路過尖沙咀分店,忍唔住入去再試多一次!單骨雞翼真係好入味!佢用玫瑰蘋果醬調味,成件事即刻冇咁油膩小小酸甜,好開胃!而且價錢真係好抵!❤️九宮格多士一次過滿足晒貪心嘅人🤣連我朋友係男仔唔食得甜都覺得好正,一d都唔甜反而真係有生果係入面!我個人最鍾意蛋黃波蘿味。酸酸甜甜好清爽!蜜桃味好鮮甜,好有衝動買一罐返去沖茶飲!好滿意呢個青口,青口肉鮮甜,忌廉汁好入味又唔會覺得好滯!好抵食!冇諗過呢個價錢有兩隻大蝦🍤飯入面龍蝦汁都好濃、仲有帶子魷魚!!玫瑰蘋果茶好啱我呢個唔鍾意太甜嘅人!
幾年前曾經去過西貢嘅本店食,
因為記憶中味道甚佳,
所以中午路過尖沙咀分店,
忍唔住入去再試多一次!
玫瑰蘋果張單骨雞翼

單骨雞翼真係好入味!
佢用玫瑰蘋果醬調味,
成件事即刻冇咁油膩
小小酸甜,好開胃!
而且價錢真係好抵!❤️
果醬九宮格多士

九宮格多士一次過滿足晒貪心嘅人🤣
連我朋友係男仔唔食得甜都覺得好正,
一d都唔甜反而真係有生果係入面!
我個人最鍾意蛋黃波蘿味。
酸酸甜甜好清爽!
蜜桃味好鮮甜,
好有衝動買一罐返去沖茶飲!
白酒忌廉煮青口

好滿意呢個青口,
青口肉鮮甜,
忌廉汁好入味又唔會覺得好滯!

好抵食!冇諗過呢個價錢有兩隻大蝦🍤
飯入面龍蝦汁都好濃、
仲有帶子魷魚!!
玫瑰蘋果茶、黑糖四物薑母茶

玫瑰蘋果茶好啱我呢個唔鍾意太甜嘅人!

2018-11-16
玫瑰蘋果張單骨雞翼
果醬九宮格多士
白酒忌廉煮青口
玫瑰蘋果茶、黑糖四物薑母茶
  • 玫瑰蘋果單骨雞翼
2018-11-09 66 瀏覽
好掛住Let’s jam 既玫瑰蘋果雞翼,所以又去咗食🤤全天英式早餐 ($99) 仲加$8 轉咗英式鬆餅🙈 以all day breakfast黎講性價比都幾高。有芝士炒蛋,煙肉,牛仔早餐腸,紐倫堡腸,焗車厘茄,炒蘑菇,焗豆。炒蛋好滑好好食👍🏻全天豪華黑毛豬扒早餐 ($129) 呢個同全日英式早餐差不多一樣,只係由煙肉轉咗做極黑毛豬扒。豬扒好冧,再熟啲都可以。玫瑰蘋果醬單骨雞翼 ($39) 係我最愛既雞翼,雖然佢整得比較乾同硬身,但個汁真係好好正,甜甜地得黎又好清新。炸香草芝士條 ($49) 終於揾到一間餐廳係做到自己期待既芝士條🤤 除咗岀面一層香草炸粉,入面就已經係一整條芝士!!😻 好食!!白酒忌廉煮青口 ($79) 呢個份量好多,但食落就普普通通,食既時候會有啲沙。見Tea set都有甜品叫,果醬奶油窩夫 ($58)配凍朱古力 ($3) 窩夫食落都微脆,好香,但食落有少少乾身,加埋啲果醬同水果黎食會好啲。
好掛住Let’s jam 既玫瑰蘋果雞翼,所以又去咗食🤤

炒蛋好滑好好食👍🏻

豬扒好冧,再熟啲都可以。

見Tea set都有甜品叫,果醬奶油窩夫 ($58)