2022-07-16
好耐無食拉麵,見到佢個魚介豚骨沾麵就好想食,不過見佢呢期最hit 應該係雪糕拉麵,可惜辣既食唔到。今日平日12點半去到,好彩得幾個人排隊,排左15分鐘到就成功入去。雪糕拉麵完來係有款唔辣既,柚子雪糕拉麵,叫左黎試下。魚介豚骨沾麵:個湯底好濃郁但唔會太咸,麵質雖然㨂左腍d, 但佢都係keep 住好彈牙少少煙韌。湯底唔錯幾掛汁,溏心蛋軟滑,最好食係塊叉燒。帶點厚身得黎夠腍唔痴牙,有炙燒過既香味同肥油香,吱埋個青檸汁感覺清新唔油膩。章魚燒: 佢夾落去係挺身唔係軟瀨瀨果種,外皮有少少脆口食落幾香,不過啲醬就比較少。煎餃子:皮薄熱辣辣微微脆正常水準。柚子雪糕拉麵:柚子豚骨湯底就咁飲都覺得幾好味,桔仔乳酪雪糕個味都好清新酸酸甜甜。 不過兩樣溝埋一齊就覺得有d 夾硬黎, 加上覺得拉麵唔熱真係唔好食,溝埋一齊真係破壞咗。我諗我下次嚟都係會食返普通拉麵
雪糕拉麵完來係有款唔辣既,柚子雪糕拉麵,叫左黎試下。
煎餃子:皮薄熱辣辣微微脆正常水準。
我諗我下次嚟都係會食返普通拉麵