2019-08-09
經過海港城,發現這間裝修得非常有日本味道的餐廳。咁岩同呢位一樣咁鐘意食日本野的朋友,今晚就來這裡晚餐!餐廳裡面都一樣有傳統日式料理店的格局,我地安排坐係卡位,環境很舒適呢!芝士玉子燒 $68這裡的玉子燒係推介,我地點左芝士玉子燒,火灸芝士半溶在厚厚的玉子上面,芝味濃,而玉子軟綿味道香甜,兩者配搭好夾。厚燒牛舌串(1串) $68鐘意食日本燒牛舌,呢度牛舌好厚身,燒到剛好,味濃豐腴,配芥末醬實在無得彈!串燒難翼(2串) $38雞翼燒到好脆卜卜,裡面肉好juicy, 正!皇者海鮮井(2人前) $480見到餐牌呢個份量十足既海鮮丼,朋友同我都心心眼,一於點來試下。材料非常豐富,包括:半只龍蝦:肉非常鮮甜爽彈!鮑魚:清甜同埋不韌!吞拿魚蓉:喜歡吞拿魚蓉獨特魚油香味,配飯吃天衣無縫!甜蝦:爽甜美味!蟹肉:啖啖肉,清甜鮮味!北海道海膽:色澤圓渾,入口散發鮮香!魚子粒粒飽滿多汁!而北寄貝,魚生刺身粒等也很不錯!丼飯都好多,珍珠飯加上一些配菜,整道飯令我們很滿意,包羅萬有,物有所值呢!另encore 壽司:炙燒深海池魚壽司 $43魚油豐潤,火灸後帶出魚油香味! 吃出魚的質素不錯呢!活赤貝壽司 $48赤貝
餐廳裡面都一樣有傳統日式料理店的格局,
我地安排坐係卡位,環境很舒適呢!
芝士玉子燒 $68
厚燒牛舌串(1串) $68
串燒難翼(2串) $38
雞翼燒到好脆卜卜,裡面肉好juicy, 正!
皇者海鮮井(2人前) $480
半只龍蝦:肉非常鮮甜爽彈!
鮑魚:清甜同埋不韌!
吞拿魚蓉:喜歡吞拿魚蓉獨特魚油香味,配飯吃天衣無縫!
甜蝦:爽甜美味!
蟹肉:啖啖肉,清甜鮮味!
北海道海膽:色澤圓渾,入口散發鮮香!
魚子粒粒飽滿多汁!
而北寄貝,魚生刺身粒等也很不錯!
另encore 壽司:
炙燒深海池魚壽司 $43
魚油豐潤,火灸後帶出魚油香味! 吃出魚的質素不錯呢!
活赤貝壽司 $48
赤貝非常新鮮 肉爽口彈牙,充分滿足!
各方面食物也很滿意,吃到一頓好豐富又正宗的日本菜呢!