2022-08-04 57 浏览
2022.08.01今晚去左尖沙咀既西韓Fusion餐廳食晚餐🍽餐廳簡約設計,空間感充足👍🏻深海八爪魚🐙沙律🥗擺盤盡顯心思,八爪魚他他拌入韓式辣醬。酒煮南非鮑魚 一份有兩隻,新鮮彈牙有淡淡酒香味。龍蝦湯🦞🥣味道濃郁鮮美,口感順滑。法式洋蔥湯🧅🥣超多洋蔥絲,好清甜。自家製蟹餅🦀一切開係滿滿加上醬油既蟹絲同洋蔥絲 。燒緬因州龍蝦尾🦞原整條龍蝦尾🦞口感爽彈,新鮮帶甜。加上多種薯菜一起食用。燒伊比利亞黑毛豬胺 🐷唔會過肥過瘦,無筋膜,咬落有肉汁。亦有多種薯菜一起食用。
2022.08.01

今晚去左尖沙咀既西韓Fusion餐廳食晚餐🍽
餐廳簡約設計,空間感充足👍🏻

深海八爪魚🐙沙律🥗
擺盤盡顯心思,八爪魚他他拌入韓式辣醬。

酒煮南非鮑魚
一份有兩隻,新鮮彈牙有淡淡酒香味。

龍蝦湯🦞🥣
味道濃郁鮮美,口感順滑。

法式洋蔥湯🧅🥣
超多洋蔥絲,好清甜。

自家製蟹餅🦀
一切開係滿滿加上醬油既蟹絲同洋蔥絲 。

燒緬因州龍蝦尾🦞
原整條龍蝦尾🦞口感爽彈,新鮮帶甜。加上多種薯菜一起食用。

燒伊比利亞黑毛豬胺 🐷
唔會過肥過瘦,無筋膜,咬落有肉汁。亦有多種薯菜一起食用。
2022-08-02 30 浏览
喺香港,韓國菜/西餐都幾常見~但將兩樣合併成韓式西餐就真係幾特別😆 店名Zzan即係韓文碰杯時Cheers 🥂 龍蝦湯用燒緬因洲龍蝦蝦頭長時間熬煮,Creamy 又順滑嘅口感,濃郁嘅龍蝦味,調味剛好龍蝦鮮味好突出💕自家製蟹餅好足料嘅蟹餅~ 一切開入面都係新鮮蟹肉✨上面有新鮮黑松露做點綴,香味四溢💕 啖啖肉感覺真爽🤩酒煮南非鮑魚南非鮑魚好新鮮,表面灸燒過酒味好香~飽魚爽口彈牙,鮮味好足~令人好開胃🥰燒緬因洲龍蝦尾多種薯菜搭配~龍蝦尾加少許鹽和黑胡椒,厚肉鮮甜爽口,鮮味濃郁💕 特製韓式酸辣蕃茄醬汁,好惹味✨連配菜都有搭配過👍🏻美國特級肉眼牛扒好大塊好厚嘅牛扒!我哋揀咗五成熟~好柔軟嘅質感,肉質嫩滑✨牛味好濃郁,口感豐富,肉質厚實💕 配菜豐富~ 薯菜仲有芥末醬及蕃茄醬選擇👍🏻 主菜都幾出色🥰

自家製蟹餅

燒緬因洲龍蝦尾

美國特級肉眼牛扒

2022-07-30 39 浏览
🇭🇰Hong KongAverage expense pp: HKD$400-500+📍Address: Zzan, Tsim Sha Tsui 結合西式和韓國嘅元素,餐廳以工業簡約風設計,菜式設計幾特別。前菜推介將油甘魚他他沙律,油甘魚非常新鮮,配搭香醋食嘅感覺清新。湯都非常出色,洋蔥湯鮮甜,龍蝦湯蝦味濃郁。主菜南非鮑魚,有用酒熬煮過香味,口感爽口彈牙。特別推介自家製蟹餅,運用左蟹肉同埋洋蔥,煎得非常香脆,冇多餘嘅麵粉感,配上黑松露醬增加香味,認真好食!燒緬甸州龍蝦尾,龍蝦厚肉,爽口Juicy,肉質鮮甜,熟性程度適中,輕微嘅調味已經可以帶出龍蝦嘅鮮味。採用紐西蘭羊架,脂肪分布平均,羊羶味唔重
🇭🇰Hong Kong

📍Address: Zzan, Tsim Sha Tsui

舉起酒杯,韓文Zzan係碰杯cheers🥂咁解!餐廳係新開喺尖沙咀鬧市嘅樓上韓式西餐廳,同正宗韓式份量大到嚇人,或者係豪放熱鬧嘅用餐環境唔同,呢度昏暗燈光營造出更幽靜嘅氣氛,菜式貴精不貴多,賣相細緻✨。餐牌上嘅前菜同小食都好吸引,🥗#深海八爪魚沙律 有種食生菜包嘅錯覺,八爪魚他他拌入韓式辣醬,係比較惹味嘅一道開胃菜。#法式洋蔥湯 意外地冇想像中嘅「假甜」,冇多餘調味偏清淡,自己幾鍾意!而 #龍蝦湯 用咗龍蝦頭熬煮,質感creamy,係濃湯嘅感覺但反而非我杯茶。小食方面最多人打卡嘅🧀 #芝士泡菜煎餅 真心賣相同味道俱備,拉絲係令人玩極唔會厭,狂殺菲林。另外 #酒煮南非鮑魚 同味以原味道為主,自帶鮮味配蕃茄沙律🍅食,甜中有酸同辣,係有趣嘅組合。 #大醬燒法國鵪鶉腿 外皮薄薄一層醬汁烤得香脆,食落有少少甜似大醬烤雞,內裏仍然保持鮮嫩,細細件一啖食啱啱好!主菜方面,🦞#燒緬因州龍蝦尾 好似嘅賣相似足一抹荷塘美景咁,緬因州龍蝦尾 加咗少少鹽同黑胡椒調味,彈牙鮮甜;😋 期待度最高嘅 🥩#美國特級肉眼牛扒 喺嚟自美國Omaha,15oz 嘅份量就真心係十足十驚人!四成熟煎得稍為有啲唔平均,不過欣賞有

主菜方面,🦞#燒緬因州龍蝦尾 好似嘅賣相似足一抹荷塘美景咁,緬因州龍蝦尾 加咗少少鹽同黑胡椒調味,彈牙鮮甜;😋 期待度最高嘅 🥩#美國特級肉眼牛扒 喺嚟自美國Omaha,15oz 嘅份量就真心係十足十驚人!四成熟煎得稍為有啲唔平均,不過欣賞有脆焦燶邊,做到外脆內嫩,牛味本身亦相當濃郁,反觀如果用韓牛就難做到呢個效果,所以值得畀讚👍🏻!

· ‑ ‒ – — ‒ – ·

⋄ 酒煮南非鮑魚 ¹ ⁰ ⁸
⋄ 燒緬因州龍蝦尾 ² ² ⁸
⋄ 美國特級肉眼牛扒 ⁶ ⁸ ⁸
2022-07-26 257 浏览
工作關係星期總有一日在堪富利士道附近工作,從來冇發現呢間餐廳!如果唔係大雨要去商場躲避,真係唔會發現禾稈冚珍珠🤩ZZAN 隱藏喺商廈3樓,空間感充足又坐得舒服!。菜式屬於少有的西韓fusion,料理款式創新,大碟抵食🤩 幾適合一大班朋友嚟食飯🔸芝士泡菜煎餅 $68傳統泡菜煎餅食得多,將佢整成pancake真係第一次見!將煎餅疊起三層再夾飽滿芝士,一切開有洶湧流心芝士!🤩仲有拉絲㗎🧀加埋泡菜的酸辣味好夾!🔸韓式炸雞 $88本身對炸雞興趣不大,有人堅持要點,一嚟到已經超香!從照片已經睇得出酥脆🤩個炸皮做到好薄,又保持到內層肉質濕潤!Juicy 🤪 真係特製甜酸蕃茄醬, 味道清爽! 冇後悔追加 🔸大醬燒法國鵪鶉腿$128 呢個真係要食,未試過咁樣食鵪鶉腿,外皮沾上韓式大醬汁烤得色澤亮麗,冇諗過同韓式醬汁咁夾!咬一啖肉質鮮嫩,味道甚濃!細細隻好似食緊雞翼咁,不過就更加嫩不錯的法韓fusion ! 🔸燒緬因洲龍蝦尾 $228成碟好精美,半邊龍蝦肉厚肥嘟嘟,點埋個特製蕃茄醬汁,酸甜微辣好好味😋 不但主菜出色,旁邊的配菜都好有心思卷成花狀賣相好得!要表揚下個捲心菜,一開始以為抱子甘藍,原來是生菜捲着

🔸芝士泡菜煎餅 $68

🔸韓式炸雞 $88
韓式炸雞
韓式炸雞

🔸大醬燒法國鵪鶉腿$128
不錯的法韓fusion !

🔸燒緬因洲龍蝦尾 $228
賣相好得!
要表揚下個捲心菜,一開始以為抱子甘藍,原來是生菜捲着蘿蔔靑瓜粒,好有心思

🔸美國特級肉眼牛扒 $688
唔好俾價錢嚇親,呢碟真係好夠分量,有成14安士厚肉!十分滿意的三成熟,外層焦香,肉汁豐富!不過女仔食兩三件已經好飽啦
三個人分着吃,計返其實好抵食!

• 韓式炸雞
  • 芝士泡菜煎餅
2022-07-25 41 浏览
極端熱浪自今年6月起席捲歐洲,氣溫居高不下,至今已造成過千宗死亡過案,不少國家更野火頻生,絕不能小覷其威脅。尚慶幸的是,香港位於沿海地區,海風能調節城市溫度,故不會出現歐洲規模的熱浪。然而,香港有一股「韓流」卻愈燒愈火,韓式餐館愈開愈多。位於尖沙咀的「ZZAN」以嶄新的烹調方法,結合西式及韓式美味元素,帶領西餐走往新的方向。環境:✨餐廳設計以簡約工業風格為靈感,灰色牆壁配搭木桌及橘色椅子,帶來撞色亮眼效果,空間舒適闊落。服務:✨職員態度友善有禮,積極添水及收拾餐桌。食物:🥣 龍蝦湯 ($128)💗筆者推介!✨以大量緬因州龍蝦頭炒出龍蝦獨特鮮味,再花長時間熬煮,口感順滑,味道濃郁鮮美。🥞 芝士泡菜煎餅 ($68)✨賣相如美式班戟,蠻可愛的。✨ 每層煎餅夾雜芝士,增加鹹香之餘又能做出拉絲效果,加入泡菜感覺清爽,可中和油膩感。🦀 自家製蟹餅 ($108)✨内餡是滿滿的蟹絲和洋蔥,真材實料,充滿醬油香。🐚 酒煮南非鮑魚 ($108)✨質感爽而彈牙,帶淡淡酒香。🦞 燒緬因州龍蝦尾 ($228)💗筆者推介!✨厚肉多汁,口感爽彈,味帶鮮甜,好吃!🐷 燒伊比利亞黑毛豬鞍 ($228)✨肌肉與脂肪比例平

環境:

服務:
✨職員態度友善有禮,積極添水及收拾餐桌。

食物:
🥣 龍蝦湯 ($128)
💗筆者推介!

🥞 芝士泡菜煎餅 ($68)

✨賣相如美式班戟,蠻可愛的。

🦀 自家製蟹餅 ($108)

✨内餡是滿滿的蟹絲和洋蔥,真材實料,充滿醬油香。

🐚 酒煮南非鮑魚 ($108)

✨質感爽而彈牙,帶淡淡酒香。

🦞 燒緬因州龍蝦尾 ($228)
💗筆者推介!

✨厚肉多汁,口感爽彈,味帶鮮甜,好吃!

🐷 燒伊比利亞黑毛豬鞍 ($228)

✨肌肉與脂肪比例平均,肉香與油香兼備,無筋膜,質感還算軟腍,卻不會過於油膩。

總結(5分滿分)
餐廳環境🖼🖼🖼🖼
餐廳服務🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻
食物賣相🌸🌸🌸🌸
味道質素👅👅👅👅👅
整體價錢💸💸
性價比值⚖️⚖️⚖️⚖️
2022-07-25
2022-07-18 41 浏览
原本諗住會食到韓國精緻西餐,🥲但完全韓國野無咩太大關係。係有啲菜式改個名同韓國菜有關,但食落同普通cafe 店西餐差唔多。的確職員算親切,可惜食物質素要多多同大大改善先能對得住個價錢。兩個人都食左8百幾元。呢個價錢,但cafe 質素,真是令人很失望,還要係朋友同我慶祝生日。呢個醉鮑,可能年紀大,咬到牙都軟,係咩酒味。呢個燒雞泡魚乾?味道算可以,但比鮑魚再韌啲。刺身係大條但有雪味,啲菜係好像放左好日係雪櫃入拎出來嘅生菜,就甘淋少少酸汁就上台呢個麵非常嬲,以為龍蝦麵,起碼有蝦味,我問職員點解係白汁,佢話唔係其實係龍蝦汁煮。我都廢事再講落去,一食,好奈未食過林哂嘅意粉,啲汁唔好講有無龍蝦味,連汁味都無乜淡而無味。食完一啖,我已經無哂胃口。其實好想叫番個廚師來試番自己手勢,不過算了。真是,全晚呢個串燒豬,係好好好食🥰🥰🥰🥰呢個春雞腿?無咩味同皮好韌串燒鱔算正常呢個蟹餅無蟹味還要有啲地方煮濃左整體間餐廳環境無咩,只是擺幾張枱係到。職員親切,但食物要努力改善。,啲食物要大大改善,

呢個醉鮑,可能年紀大,咬到牙都軟,係咩酒味。

呢個燒雞泡魚乾?味道算可以,但比鮑魚再韌啲。

真是,全晚呢個串燒豬,係好好好食
🥰🥰🥰🥰

呢個春雞腿?無咩味同皮好韌

串燒鱔算正常

呢個蟹餅無蟹味還要有啲地方煮濃左

整體間餐廳環境無咩,只是擺幾張枱係到。
職員親切,但食物要努力改善。
,啲食物要大大改善,

• 串燒豬
2022-07-14 55 浏览
環境寬敞,安靜,乾淨。我哋晚上六點入席,得我們這一枱,非常適合談心的好地方。但到咗七八點,客人變多,就有啲嘈吵。啤酒種類選擇唔係好多。但食物美味,新鮮。白鱔好彈牙,鮑魚好入味,牛肉就略嫌一般。
環境寬敞,安靜,乾淨。

2022-07-09
庆祝纪念
生日
呢間喺尖沙咀嘅多國菜,環境好舒服,嚟撐枱腳就啱晒!┄┅┄┅┄┅┄┅┄≋ 燒伊比利亞黑毛豬鞍 $228個豬燒得好香,醬汁同油脂味好夾,肉質紮實,點埋佢地自家製醬汁好fresh。評分:🌕🌕🌕🌗🌑-≋ 燒法國比目魚 $228皮煎到脆卜卜,魚肉嫩滑,點左佢地嘅蕃茄醬酸酸甜甜好香口。評分:🌕🌕🌕🌗🌑-≋ 醬油甘魚他他沙律 $128油甘魚好新鮮,大大塊鋪滿晒成兜沙律~評分:🌕🌕🌕🌗🌑-≋ 法式洋蔥湯 $68超多洋蔥!煲到成個湯好甜👍🏻評分:🌕🌕🌕🌗🌑-≋ 龍蝦湯 $128好濃郁嘅龍蝦味,飲完好開胃。評分:🌕🌕🌕🌗🌑
呢間喺尖沙咀嘅多國菜,環境好舒服,嚟撐枱腳就啱晒!
┄┅┄┅┄┅┄┅┄
≋ 燒伊比利亞黑毛豬鞍 $228
燒伊比利亞黑毛豬鞍

≋ 燒法國比目魚 $228
皮煎到脆卜卜,魚肉嫩滑,點左佢地嘅蕃茄醬酸酸甜甜好香口。

≋ 醬油甘魚他他沙律 $128
油甘魚好新鮮,大大塊鋪滿晒成兜沙律~
醬油甘魚他他沙律

≋ 法式洋蔥湯 $68
超多洋蔥!煲到成個湯好甜👍🏻
法式洋蔥湯

≋ 龍蝦湯 $128
好濃郁嘅龍蝦味,飲完好開胃。
燒伊比利亞黑毛豬鞍
醬油甘魚他他沙律
法式洋蔥湯
龍蝦湯
比個機會我…點比機會你呀?我以前冇得揀,我而家想食好野..其實想食好野,首先你要識得搵門路啦,又肯花時間捐窿捐罅啦,有D野你唔搵,你永遠唔會知道佢美好既存在。👇📌SALAD · SOUP -▪️ Soy Yellowtail · Tartare Salad - $128▪️ Lobster · Soup - $128▫️ 前菜先第一道「月」,油甘魚大大件,表面光澤感突出,入口油香十足,肉質相當肥美,而配搭帶有油醋既沙律菜,酸酸甜甜,幾開胃;而「龍蝦湯」飲落有濃郁龍蝦味,味道夠鮮香,唔會太鹹,調味岩岩好,唔錯。📌A P P E T I Z E R - ▪️ South Africa Abalone · in Wine - $108▪️ Home-made · Crab Cake - $108▫️ 開完個胃口就黎到前菜啦,呢個「酒煮·南非鮑魚」食落極富彈性,啖啖爽口,鮮味十足,加上師傅用酒煮過,格外多一份酒香,好好食;第二道「自家製·蟹餅」師傅只係用兩樣野就係蟹肉同埋洋蔥,唔怪得食落完全無多餘既麵粉,口感純粹就係滿滿既蟹肉,加上師傅既技術,成個蟹餅煎得夠脆香,面頭再放埋黑松露,非常滿足。📌😄▪️ Gri
比個機會我…點比機會你呀?我以前冇得揀,

我而家想食好野..其實想食好野,首先你要識得搵門路啦,

又肯花時間捐窿捐罅啦,有D野你唔搵,

你永遠唔會知道佢美好既存在。👇

📌SALAD · SOUP -

▪️ Lobster · Soup - $128
龍蝦湯

▫️ 前菜先第一道「月」,油甘魚大大件,表面光澤感突出,
入口油香十足,肉質相當肥美,而配搭帶有油醋既沙律菜,
醬油甘魚·他他沙律

酸酸甜甜,幾開胃;而「龍蝦湯」飲落有濃郁龍蝦味,
味道夠鮮香,唔會太鹹,調味岩岩好,唔錯。

📌A P P E T I Z E R -

第二道「自家製·蟹餅」師傅只係用兩樣野就係蟹肉同埋洋蔥
唔怪得食落完全無多餘既麵粉,口感純粹就係滿滿既蟹肉

📌😄
▪️ Grilled Cozy Harbour · Maine Lobster Tail - $228
燒緬因州·龍蝦尾

▪️ Grilled USA Prime · Ribeye - $688
美國特級·肉眼牛扒

▫️ 終於輪到主菜環節,先黎一道「燒緬因州·龍蝦尾」,龍蝦肉熟度煮得岩岩好,
口感保持到肉質爽彈,夠哂鮮甜,擺盤又夠精緻,打卡一絕;
燒緬因州·龍蝦尾

跟住呢個「美國特級·肉眼牛扒」就大陣杖啦,牛扒用上USA Prime
燒緬因州·龍蝦尾

最頂級既靚牛「Omaha」,足足成15安士,一睇賣相就知師傅技術高超,
表面帶少少脆焦,而切開粉嫩岩岩好5成熟,肉汁係瞬間湧哂出黎,
美國特級·肉眼牛扒

食落完全無筋之外,外脆內嫩,完全將呢隻靚牛演活左生命,神乎其技!
2022-06-28
2022-06-28 62 浏览
今時今日時代在變,已包括在吃的範疇裡了,加上在香港這中西文化融合的社會裡,吃的變更變得比其他的地方快,單靠傳統地道口味,已未必會吸引非當地的人留戀。引申出來的,就有什麼法式的越南菜、歐陸的日式菜,甚至是今晚被我發現的新派創新韓國菜等等。ZZan - 是一間剛在尖沙咀堪富利士道開業不久的店,今天帶同兩個好攝影的朋友就來光顧了,看看他們如何將新派創新的口味,溶入傳統刻板印象的韓國料理裡。今次一行三位男士,人人收了消費券,異口同聲都話吃進肚子裏才是實際,今晚同聲皆説要盡情一點去吃好了。這店初開業,環境不錯,桌子不多,保持著寧靜的環境,是朋友傾偈吹水的好地方。今日點了有沙律、前菜和主菜,三人邊傾邊吃盡情了一個晚上。先來醬油甘魚他他沙律,開胃的沙律,往往就能帶起食慾,就是那微酸的沙律汁,原來是那店自家調製出來的,配上醬油醃過的油甘魚,更突出了魚鮮味。前菜方面,我們點了六樣,有燒雞泡魚乾、韓式炸雞、自家制蟹餅、酒煮南菲鮑魚、芝士泡菜煎餅、大醬燒法國鵪鶉腿。燒雞泡魚乾比較特別,店員在旁提點吃法,就是二層的魚乾一齊吃,就會感覺到其口感,真的與日本居酒屋那些只得吃到牙較都軟那種不同。酒煮南菲鮑魚,配以辣

酒煮南菲鮑魚,配以辣汁蕃茄同吃,依稀有點韓國辣的風味。

自家制蟹餅也好吃,雖然三人只分得一口,洋蔥加蟹肉,賣點是即炸即上枱,裡面仍然保持著高溫燙口,這才吃得過癮。

韓國炸雞也炸得香脆燙口,大醬燒法國鵪鶉腿用上韓國大醬來燒,味道更提升香氣。

值得去稱讚的是芝士泡菜煎餅,泡菜夾著芝士,又是趁熱食的一味菜,餅香泡菜芝士味濃。

三位男士,今晚沒半點肉不能成事,也點了法式羊架和美國特級肉眼牛扒。羊架煎得合時不太熟勝在沒半點羶味。大廚此刻也走了出來與各枱客人交流,分享了怎樣揀選羊架才沒羶味,原來每批貨源不同,要懂得掌握時間入貨,才知那批貨是沒羶味的。

總括這一餐,創新韓味,又是容易接受的新派口味,值得大家去試下。
2022-06-17
日式居酒屋經常會看到,韓式的居酒屋還是第一次見,而且菜式是融合西餐的新派料理๑⃙⃘´༥`๑⃙⃘-芝士泡菜煎餅 $68煎餅已經切好了,中間超多芝士,拉絲效果一流。外面脆脆的,中間微微的泡菜辣味。-醬油油甘魚他他沙律 $128油甘魚經醬油醃漬,肉非常厚和新鮮,味道酸酸甜甜。-酒煮南非鮑魚 $108酒香浸透鮑魚,味道甜甜的。鮑魚口感厚實彈牙。-大醬燒法國鵪鶉腿 $128烤香鵪鶉腿外皮脆脆的,撕開但仍保持肉汁。燒緬因州龍蝦尾 $228緬因州龍蝦尾厚肉彈滑又juicy,還留有海水味道,吃得出選材新鮮。法式羊架 $228選用紐西蘭羊架,肥瘦均勻,肉超嫩的。而且沒有羶味,不用多加調味已經好出色了呢。
日式居酒屋經常會看到,
韓式的居酒屋還是第一次見,
而且菜式是融合西餐的新派料理๑⃙⃘´༥`๑⃙⃘
芝士泡菜煎餅 $68
煎餅已經切好了,中間超多芝士,拉絲效果一流。
外面脆脆的,中間微微的泡菜辣味。

醬油油甘魚他他沙律 $128
油甘魚經醬油醃漬,肉非常厚和新鮮,味道酸酸甜甜。

酒煮南非鮑魚 $108
酒香浸透鮑魚,味道甜甜的。
鮑魚口感厚實彈牙。

大醬燒法國鵪鶉腿 $128
烤香鵪鶉腿外皮脆脆的,撕開但仍保持肉汁。

燒緬因州龍蝦尾 $228

法式羊架 $228
選用紐西蘭羊架,肥瘦均勻,肉超嫩的。
而且沒有羶味,不用多加調味已經好出色了呢。
2022-06-23 63 浏览
尖沙咀新開唔夠一個月的韓式居酒屋 zzan地方好cozy坐得好舒服啊,傾計一流!韓式同西式嘅配搭,我都係第一次食。芝士泡菜煎餅店員溫馨提示呢一個一定要盡快食,芝士有拉絲的狀態,配合三層泡菜煎餅,煎餅邊香脆,令人一啖又一啖咁食。醬油油甘魚他他沙律油甘魚經過醬油醃漬過已經好夠味,絕對是主角。燒雞泡魚乾師傅話要兩層一齊食,口感更佳,醬汁甜甜地,勁岩送酒!自家製蟹餅蟹餅係炸但完全唔覺得熱氣,中間混入勁多蟹肉和洋葱,整個都是滿滿的蟹肉。酒煮南非鮑魚清清地既酒香唔會話太濃,鮑魚大隻又爽口,配埋辣辣地嘅蕃茄沙律都唔錯。大醬燒法國鵪鶉腿讚!鵪鶉腿烤香後熱辣辣上枱,好juicy,雖然肉唔算太多,但加埋大醬燒後仍保持肉汁,不會搶左味道。燒緬因州龍蝦尾緬因州龍蝦尾厚肉而且師傅煮得岩岩好,唔會話過熟,輕輕既調味更帶出龍蝦既鮮味。法式羊架法式羊架選用了紐西蘭羊架,不會過肥也沒有羶味。只要簡單的調味就可以帶出精華所在。美國特級肉眼牛扒肉味濃郁而且幾嫩,炸香左而乾身既蒜片配埋一齊食,風味十足,仲要海量新鮮炸起嘅薯條,兩人食都夠。

醬油油甘魚他他沙律
油甘魚經過醬油醃漬過已經好夠味,絕對是主角。

燒雞泡魚乾
師傅話要兩層一齊食,口感更佳,醬汁甜甜地,勁岩送酒!

自家製蟹餅

大醬燒法國鵪鶉腿

燒緬因州龍蝦尾

法式羊架

美國特級肉眼牛扒

2022-06-16 86 浏览
Cozy setting, Korean fusion food 性價比高無諗過韓菜都有咁好嘅串燒wor, 韓牛的確有驚喜!依間新餐廳感覺衞生,座位分隔都幾分明,唔會逼爆~1. 以為係日本居酒屋原本以為只有阿豬媽傳統韓菜,變左狂叫食串燒,太好食!最緊要有酒飲,酒menu 都幾多野選擇,unexpected 2. 價錢合理大部分食品幾十蚊,尖咀地鐵附近係吸引嘅3. Feel like home坐得幾舒服,仲可以睇波,竟然!waitress 妹妹巧貼心,不停過黎幫我地加水,抵讚啦!4. 無限座時間今晚食飯冇限座時間,大方~

1. 以為係日本居酒屋

2. 價錢合理

大部分食品幾十蚊,尖咀地鐵附近係吸引嘅

3. Feel like home

4. 無限座時間

今晚食飯冇限座時間,大方~

2022-06-16
  • 韓式牛舌,泡菜芝士餅,雞泡魚乾,燒白鱔
2022-06-16 34 浏览
Cozy setting, Korean fusion food 無諗過韓菜都有咁好嘅串燒wor, 韓牛的確有驚喜!依間新餐廳感覺衞生,座位分隔都幾分明,唔會逼爆~1. 以為係日本居酒屋食串燒最緊要有酒飲,依度個酒menu 都幾多野選擇,unexpected ~串燒都幾有新意,燒白鱔,燒牛舌(超厚呀,正!),韓牛肉眼根, etc.2. 價錢合理大部分食品幾十蚊,好近尖咀地鐵,幾方便bor3. Feel like home坐得舒服,仲有可以睇波,竟然!

1. 以為係日本居酒屋

2. 價錢合理

大部分食品幾十蚊,好近尖咀地鐵,幾方便bor

3. Feel like home

坐得舒服,仲有可以睇波,竟然!

韓式泡菜芝士餅
韓燒牛肋條