2024-02-29
之前去過沙田分店覺得價錢合理、座位舒適、重點係食材新鮮高質,所以今次同事話想食燒肉,我二話不說就建議Yakiniku Kakura 😆😆🥩🥚大判燒。黑毛和牛西冷 $178大判燒係以薄燒牛肉食法,黑毛和牛西冷油花豐腴,只需輕輕燒幾秒已經可以食得,而且店員會主動問需唔需要幫手燒,咁就唔怕唔識燒會烤焦啦🙊和牛片燒至5-7成熟再沾上雞蛋🥚令整體口感更滑順👍🏻🦐海鮮盛盒 $178海鮮盛合有3款海鮮,海老、帆立貝同烏賊🦑每款都有3件,價錢上都尚算相宜,所有食材都十分新鮮,海老肉質彈牙,牛油🧈燒帆立貝係絕配🐮黑毛和牛上肋骨中肉 $198整條上肋骨中肉已預先加入秘製醬汁調味再放入甕中,上肋骨中肉較肥美,肉質亦較軟稔,而且份量夠哂兩個人食😆🍚KAKURU 牛肉飯 $98洋蔥🧅汁煮牛肉加上溫泉蛋🥚拌上珍珠米,蛋黃汁加上甜甜地嘅牛肉飯好好味😋份量夠哂兩個人一齊分享🐮👅蔥味味牛舌 $98牛舌配上青蔥調味可平衡油膩感,燒嘅時間記得要放埋青蔥一齊燒呀🥩黑毛和牛裹腹牛柳 $248120g 嘅牛柳份量真係唔細嫁🙊裹腹牛柳嘅雪花紋平均,先輕輕燒過每一面再剪成一口size 燒熟,牛味濃口感佳😆必選之一
🥩🥚大判燒。黑毛和牛西冷 $178
🦐海鮮盛盒 $178