餐厅: YAKINIKU KAKURA (Tower 535)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-06-16 54 浏览
如果單點燒肉店黎講 呢間真係我既首選❤️肉質係一食落您知道係好高質既食材 同埋價錢黎講都算係中等 唔算太貴🥳大判燒!黑毛和牛西冷💰$178好抵食 呢間真係100分😍 雖然唔係厚切個塊 但個size都好大塊~ 保證您食過番尋味😝用左上等黑毛和牛 肉質鮮嫩得豐富肥美 入口即溶 而且唔會好”制” 仲有生雞蛋配埋點住食😏黑毛和牛腹柳小排💰$148油花好靚 油脂分布非常豐富🤪食落多汁又有牛味 肉質又好嫩口 夾埋d燒肉汁味道到位 好正🥰黑毛和牛內橫膈膜💰$188內橫膈膜食落肉質係有彈性 幾有咬口 牛肉味好出 都係偏林同埋咬開左之後又係爆晒肉汁好嫩滑😳如果2個人食 份量岩岩好! 通常我都係牛腹柳小排+牛內橫膈膜 咁樣一齊叫😚塩味牛舌💰$88呢隻塩味牛舌係偏薄身既切法 簡簡單單既調味已經好出味😉薄切 但牛舌食落都有咬口 不錯🤓海老💰$88有4隻大大隻蝦跟埋檸檬做配汁 海老真係真係必須叫黎食🤩蝦肉鮮甜多汁又彈牙 好新鮮 性價又高又好味😎佐賀紫菜飯💰$48呢碗佐賀紫菜飯真是好好味 有大量既紫菜po係面~ 又香脆可口😙飯粒用左日本米世一好味 收埋係紫菜底仲有粒溫泉蛋配住食 夾埋d牛肉真係極正🤣冷麵(小)💰$3
如果單點燒肉店黎講 呢間真係我既首選❤️

蝦肉鮮甜多汁又彈牙 好新鮮 性價又高又好味😎

佐賀紫菜飯💰$48

冷麵(小)💰$38
呢碗冷麵真是清爽又回味無窮 力推比第一次食既朋友仔🙂
麵條Q彈柔滑 湯底微甜 清新順口 一邊食d青瓜絲都好帶出到fresh感覺😌

雜茸錫紙包 💰$68
呢個雜茸錫紙包都有好多唔同既菇類 一準備熟個時勁香🤭
D牛油味真係好夾菇 不過就份量比我想像中小d, 但味道同種類搭救番😊

巨峰堤子乳酸梳打💰$42
巨峰堤子乳酸梳打好解渴 酸甜適中 食親燒肉都會叫黎飲下😄

甜品💰$0
雪米糍&杏仁布丁🍮
呢份係好極端既甜品之一😂 如果您係一個好中意杏仁就好爽~因為勁濃味又滑❤️ 但如果您係唔係杏仁 就會好難受😜

YAKINIKU KAKURA
📍銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 1樓101-102號舖

#hkfoodie #香港美食 #hkig #hkfood #hkfoodblogger #打卡一流 #打卡餐廳 #生日飯 #聚會之選 #美食餐廳推薦 #美食推薦 #份量班 #性價比餐廳 #香港探店 #銅鑼灣美食#銅鑼灣 #燒肉 #單點燒肉 #黑毛和牛
2024-06-16 46 浏览
👧🏻👧🏻逛街 除左傾計之外 最緊要就係食好野💋這一間燒肉真係大推薦 無謂環境定燒肉既質素都係💯💯🥹無得輸🫶🏻🫶🏻每次食燒肉既首選店肉🥩類💋✐大判燒!黑毛和牛西冷想試下咩叫 入口即溶‼️就一定要叫油脂感 同入口既柔滑 配埋蛋汁食 好好食😚✐黑毛和牛特上嫩肩里肉上果時肉紋已經超靚食落和牛既油脂感爆發😍🫶🏻出色黑毛和牛腹柳小排✐油脂感無特上咁多 但都好出色牛既肉味同油脂感互相平衡🫶🏻✐黑毛豚無骨小排食燒肉必點 燒到香脆香脆💯😍豬香出色✐日本蠔蠔迷🦪必點🫶🏻海水味濃✐KAKURA沙律🥗包括左生菜🥬泡菜同吞拿魚整體新穎夠fresh‼️✐海鮮泡菜湯(2-3人)海鮮足料 有蝦 魷魚🦑蝦食得出新鮮👍🏻蝦頭既膏好甘香個湯辣度岩岩好
👧🏻👧🏻逛街 除左傾計之外 最緊要就係食好野💋

蠔迷🦪必點🫶🏻海水味濃

✐KAKURA沙律🥗
包括左生菜🥬泡菜同吞拿魚
整體新穎夠fresh‼️

✐海鮮泡菜湯(2-3人)
海鮮足料 有蝦 魷魚🦑
蝦食得出新鮮👍🏻蝦頭既膏好甘香
個湯辣度岩岩好
2024-06-11
2024-06-12 37 浏览
來自福岡嘅燒肉店,再次回訪,叫二人餐非常豐富,每位$498,銅鑼灣店坐得舒服,服務都幾好~首先食咗大蝦、牛舌同雞肉,全部都幾高質素,特別鍾意雞肉鮮嫩彈牙,大蝦大隻,牛舌薄切燒一陣就食得,口感軟熟唔韌~🔘大判燒黑毛和牛西冷呢個餐係每人有一片和牛西冷,店員會幫手燒,會問你想要幾多成熟,油花超級靚,入口即溶,有牛香,點埋月見汁,非常正好回味~🔘黑毛和牛上嫩肩里肉比較肥美嘅部位,充滿油花,一樣係入口即溶,油而不膩~🔘黑毛和牛裏腹小排比較厚身有咬口嘅部位,估唔到肉質都好柔軟,今晚嘅三款和牛整體都好出色~套餐仲包咗沙律菜、泡菜三點盛同韓式冷麵,冷面個汁酸酸辣辣幾清爽啱夏天食,但始終飯同燒肉係最夾,如果麵變做飯會更加開心~甜品係香滑嘅杏仁豆腐同雲呢拿雪米糍,大滿足嘅一餐~

🔘大判燒黑毛和牛西冷

🔘黑毛和牛上嫩肩里肉
比較肥美嘅部位,充滿油花,一樣係入口即溶,油而不膩~

🔘黑毛和牛裏腹小排

甜品係香滑嘅杏仁豆腐同雲呢拿雪米糍,大滿足嘅一餐~
不嬲都知銅鑼灣Tower 535有間日式燒肉好正,今日終於約到朋友嚟試吓😍😍見到Menu就即刻鎖定咗呢個Omakase Course🥰🥰食齊好多款唔同燒肉,仲有份大判燒🥩🥩又有前菜同埋甜品😆人均都係$500左右🩷🩷真係超抵食呀😍😍前菜💚Omakase沙律,泡菜三點盛沙律夠晒清爽,加上少少木魚絲調味👍🏻👍🏻有醃製好嘅泡菜🥒🥒青瓜,蘿蔔作為前菜♥️帶點甜辣嘅味道😋😋非常開胃🤤🤤塩味盛💛塩味上牛舌,蔥鹽味🐣若雞精選2款,海老🦐調味啱啱好唔會太鹹🤤🤤牛舌非常爽口🩷雞肉原本驚燒得耐都會好嚡口🥹但係佢keep到肉汁😍😍非常之嫩滑👍🏻👍🏻海老大大隻💖💖夠晒彈牙鮮味十足🦐🦐燒肉汁盛有齊呢度signature嘅🧡大判燒!黑毛和牛西冷💯鮮嫩多汁🤤🤤牛味濃郁嘅黑毛和牛裏腹小排同上嫩肩里肉 😋仲配埋洋蔥🧅🧅菇類🎃🎃南瓜等等嘅蔬菜🥰🥰🥰我自己就最鍾意佢大判燒黑毛和牛西冷❤️❤️❤️超級嫩滑🈵而且大大塊🥰🥰食落去真係超滿足😝😝💚Kakura冷麵我覺得呢碗冷麵🍜真係神來之筆!除咗冷麵🍜之外,仲有青瓜🥒粟米🌽泡菜同牛蒡絲撈埋一齊食超級夾‼️冷麵🍜清涼加上泡菜嘅微辣最適合燒肉後用嚟消滯🩵🩵🩵♥️甜品杏仁豆腐配雲呢拿糯米糍,杏仁味超

前菜
💚Omakase沙律,泡菜三點盛
沙律夠晒清爽,加上少少木魚絲調味👍🏻👍🏻

塩味盛
非常之嫩滑👍🏻👍🏻海老大大隻💖💖夠晒彈牙鮮味十足🦐🦐

超級嫩滑🈵而且大大塊🥰🥰食落去真係超滿足😝😝

💚Kakura冷麵
我覺得呢碗冷麵🍜真係神來之筆!
冷麵🍜清涼加上泡菜嘅微辣最適合燒肉後用嚟消滯🩵🩵🩵

♥️甜品
杏仁豆腐配雲呢拿糯米糍,杏仁味超級濃,而且好滑,甜度適中係我鍾意嘅口味🧡
為呢餐Omakase畫上完美嘅句號💯💯💯
  • 沙律
  • 大判燒! 黑毛和牛西冷
  • 若雞雞腿
2024-06-10 32 浏览
朋友想食燒肉🥩我哋網上搵到呢間日式燒肉店位置好方便距離地鐵站只需幾分鐘。餐廳環境好寬敞,我哋不想左揀右揀直接點個omakase course,套餐有兩塊大大塊嘅大判燒!黑毛和牛西冷、沙律、前菜、海鮮、主食同甜品,樣樣都有齊,肉類質素高,令人一試難忘‼️OMAKASE COURSE $498/位🥩大判燒!黑毛和牛西冷放在爐上火勢猛烈,足以證明油脂含量好豐富,大約燒五成熟度剛剛好,帶著濃郁的牛肉香氣,肉質柔軟沾上蛋漿口感更加軟滑。 🐮黑毛和牛特選2款黑毛和牛裹腹小排x 黑毛和牛腹柳小排油脂肉汁豐富 肉質鮮嫩🥗沙律清爽開胃✦泡菜三點盛 青瓜🥒x蘿蔔x泡菜🐮塩味上牛舌 薄切牛舌 彈牙爽口🐔鹽味若雞精選2種 簡單嘅調味好好食🦐海老新鮮大隻 肉質鮮甜彈牙🍜KAKURA冷麵酸酸甜甜嘅湯底,清新開胃 🍮甜點 雪糕糯米糍x杏仁奶凍杏仁奶涷好香濃杏仁味,口感滑溜,一個完美的結尾~

OMAKASE COURSE $498/位

🐮塩味上牛舌 薄切牛舌 彈牙爽口
🐔鹽味若雞精選2種 簡單嘅調味好好食
🦐海老新鮮大隻 肉質鮮甜彈牙

🍜KAKURA冷麵
酸酸甜甜嘅湯底,清新開胃

🍮甜點 雪糕糯米糍x杏仁奶凍
杏仁奶涷好香濃杏仁味,口感滑溜,一個完美的結尾~

2024-06-06
YAKINIKU KAKURA(銅鑼灣店)是一家性價比做到极致的日式食烤肉店,在日本菜爱好者中是不可多得的選擇.整体就餐環境和日式居酒屋差不多,感覺十分寛敞舒適,周圍灯光可以拍出美美的照片,儀式感的营造十足。每一道日式佳餚都由大厨发办,继承传统,根据最时令最新鲜的食材入馔,以及运用各种不同的烹调手法来呈现,制作出精致的前菜、刺身、烤物和主食,展现出日料的精髓,让我觉得呢间系一个可以开拓味蕾边界的地方!Omakase Course $498/人(兩位起)包含:前菜Omakase 沙律&泡菜三點盛簡單嘅葉菜沙律加咗啲魚仔口感非常地丰富美味!塩味上牛舌蔥鹽味若雞精選来一块葱盐牛舌的绝妙搭配,牙齿划过嫩肉,切断纤维,肉汁缓缓渗出,在葱香中逐渐变浓的肉香,满足感爆棚,是重口味的绝美双杀,啖啖都係享受。另外雞肉係超驚喜嫩滑得嚟有雞味!大判燒黑毛和牛西冷黑毛和牛精選 令人垂涎欲滴的黑毛和牛,经过巧妙烧烤后,蘸上香气四溢的特制酱汁,被巧妙地融入其中,每一口都带有海洋的鲜美,奈良渍的脆爽和酸甜,为味蕾带来了绝佳的平衡!Kakura冷麵小啱我心水,冷面刚好解腻,Q弹劲道、湯汁酸甜清爽,好開胃!甜品 杏仁豆
YAKINIKU KAKURA(銅鑼灣店)

Omakase Course $498/人(兩位起)
包含:前菜Omakase 沙律&泡菜三點盛
簡單嘅葉菜沙律加咗啲魚仔口感非常地丰富美味!

[塩味盛]塩味上牛舌蔥鹽味若雞精選

[燒肉汁盛]大判燒黑毛和牛西冷黑毛和牛精選

Kakura冷麵小
啱我心水,冷面刚好解腻,Q弹劲道、湯汁酸甜清爽,好開胃!

甜品 杏仁豆腐&雪見大福
杏仁豆腐来了!一口爱上的甜品美食,杏仁和奶香完美结合~“好经典的奶昔,细腻到不行,感觉一抿就化~”

鲜、甜、香颜值与口味并存,每一口难忘,是你最不可错过的味道
凭实力俘虏你的胃!
餐廳服務周到熱情,品質一流!
强烈推荐 指数☆☆☆☆☆

YAKINIKU KAKURA(銅鑼灣店)
電話: +852 2803 2138
地址:銅鑼灣謝婓道535號1楼101至102號舖
上個月啱啱去完九州佐賀,試咗佢超出名嘅和牛,食過返尋味🤭 和牛入口即溶,簡直係💯 見到銅鑼灣都有間來自佐賀嘅和牛燒肉店,當然要過嚟回味吓啦😍 佢有好多款午餐燒肉組合,全部都好吸引,黎到當然要試佢招牌嘅大判燒啦🤩 一個餐好豐富,包括燒肉、白飯、沙律、餐湯、小食、甜品及餐飲👍黑毛和牛大判燒盛合 💯呢個係佢嘅人氣燒肉定食之一,包括鹿兒島 A4和牛西冷、鹿兒島和牛裏腹小排同埋鹿兒島和牛背末脊肉,聽到都已經流晒口水啦🤗 和牛真係好好食,油花均勻,入口即溶,好有口感🤗黑毛和牛大判燒拼US牛板腱肉 😍試埋佢另一個大判燒,都係人氣燒肉定食之一,呢個包括鹿兒島 A4和牛西冷同埋美國牛板腱肉,可以試吓唔同國家嘅牛肉,各有各嘅特色,好好食,佢仲配埋三款醬汁添,仲配埋生蛋可以撈埋一齊食🥚 食完覺得好滿足🤭

黑毛和牛大判燒盛合 💯

黑毛和牛大判燒拼US牛板腱肉 😍
  • 黑毛和牛大判燒盛合
  • 黑毛和牛大判燒拼US牛板腱肉
2024-06-02 30 浏览
專程嚟銅鑼灣食日本過江龍佐賀人氣燒肉店環境舒適座位寬闊A4黑毛和牛水準極高,除了和牛還有豬牛雞海鮮, Omakase Course $498/位 Omakase 沙律爽口沙律菜加入日本醋汁,泡菜 3點是:泡菜/醃制青瓜/泡菜味道白蘿蔔 鹽味上牛舌薄身:薄片燒到 微微外脆,口感好爽,牛味濃 蔥鹽味若雞肉雞比和雞胸燒到外層有小小焦香,肉質嫩滑 海老蝦大大隻鮮甜爽口, 主角 “A4 黑毛和牛大判燒” 超大件薄片好靚雪花紋,放落網上燒聽到吱吱聲,快快手燒 2 面放入溫泉蛋,入口即溶有牛油香味,好滿足👍 黑毛和牛特選2款不同部位和牛,肉質嫩滑油味香濃 冷面天氣熱加燒肉,有碗爽口彈牙冷麵,又幾配合. 甜品:杏仁奶凍香滑唔會太甜雲呢拿雪米糍
專程嚟銅鑼灣食
日本過江龍
佐賀人氣燒肉店
環境舒適座位寬闊
A4黑毛和牛水準極高,
除了和牛還有豬牛雞海鮮,

Omakase Course $498/位

Omakase 沙律
爽口沙律菜加入日本醋汁,
泡菜 3點是:
泡菜/醃制青瓜/泡菜味道白蘿蔔

鹽味上牛舌薄身:
薄片燒到 微微外脆,口感好爽,牛味濃

蔥鹽味若雞肉
雞比和雞胸燒到外層有小小焦香,肉質嫩滑

海老蝦
大大隻鮮甜爽口,

主角 “A4 黑毛和牛大判燒”
超大件薄片好靚雪花紋,
放落網上燒聽到吱吱聲,
快快手燒 2 面放入溫泉蛋,
入口即溶有牛油香味,
好滿足👍

黑毛和牛特選
2款不同部位和牛,
肉質嫩滑油味香濃

冷面
天氣熱加燒肉,有碗爽口彈牙冷麵,又幾配合.

甜品
杏仁奶凍香滑唔會太甜
雲呢拿雪米糍

銅鑼灣燒日式燒肉,超滿意美食😋🤩必食🩷大判燒!黑毛和牛西冷 $178和牛西冷大大塊,卷埋一舊沾上蛋漿,牛香味好濃郁,口感超級軟腍,一啖一啖咁食,幸福感爆棚❤️黑毛和牛腹柳小排 $148黑毛和牛真係無敵,入口牛香味出,肉質都好軟腍juicy😋,油香滿滿壺漬KAKURA牛胸腹肉 $138大大塊咁,口感好飽滿,肉味香濃有咬口,啖啖肉咁,食肉獸最愛😍腹前小排 $118專登叫黎同黑毛和牛食下有咩分別,估唔到都咁出色,牛香都好夠海老🦐 $88海老好有驚喜,一燒就勁香,好想快啲食日本蠔🦪$38都夠厚肉大隻👍🏻黑毛豚無骨小排 $88一層肥一層瘦咁,口感好好,原來豬都可以咁好食🤤主食就簡左 辣牛肉麵 $82牛肉都蒜香味濃郁,湯頭辣辣地咁,好惹味,麵質煙韌又Q彈,口感好好,牛肉份量都幾多三得利優質麥芽啤酒(350ml生啤) $48零系可口可樂 $25
銅鑼灣燒日式燒肉,超滿意美食😋🤩

必食🩷大判燒!黑毛和牛西冷 $178

黑毛和牛腹柳小排 $148

壺漬KAKURA牛胸腹肉 $138

腹前小排 $118
專登叫黎同黑毛和牛食下有咩分別,估唔到都咁出色,牛香都好夠

海老🦐 $88
海老好有驚喜,一燒就勁香,好想快啲食

日本蠔🦪$38
都夠厚肉大隻👍🏻

黑毛豚無骨小排 $88
一層肥一層瘦咁,口感好好,原來豬都可以咁好食🤤

主食就簡左 辣牛肉麵 $82

三得利優質麥芽啤酒(350ml生啤) $48
零系可口可樂 $25

▫️ 黑毛和牛腹前小排($248)👉🏻和牛顏色粉嫩,雪花紋分佈平均,質感軟嫩有咬口,而且入口即融🥰⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 火炙黑毛和牛壽司盛海膽($98)👉🏻 黑毛和牛薄薄一片,油脂都幾豐富,燒到5成熟之後,口感非常柔軟,再配埋同海膽同壽司飯,成件事好吸引!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️大判燒!黑毛和牛西冷($178@)👉🏻和牛超級大塊,油脂感十足!同樣燒到5 成熟,肉質嫩滑入口即融,牛味香濃,最正係配埋日本生蛋一齊食,令口感更加滑溜🤭⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 塩味牛舌👅($88)👉🏻牛舌口感爽彈,塩味咸度啱啱好⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 牛腸($58)👉🏻牛腸好嫩滑,最鍾意燒到徵徵燶,食落外層焦脆,咬落煙煙韌韌⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️佐賀紫菜飯($48)👉🏻唔單只滿滿菜飯,仲有埋溫泉蛋,好惹味!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 甜品👉🏻杏仁豆腐布甸綿密順滑,仲有日式泡芙外酥內軟⭐️⭐️⭐️⭐️——————評分:9/10.平圴消費:~$550
▫️ 黑毛和牛腹前小排($248)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 火炙黑毛和牛壽司盛海膽($98)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️大判燒!黑毛和牛西冷($178@)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 塩味牛舌👅($88)
👉🏻牛舌口感爽彈,塩味咸度啱啱好

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 牛腸($58)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️佐賀紫菜飯($48)
👉🏻唔單只滿滿菜飯,仲有埋溫泉蛋,好惹味!

▫️ 甜品
👉🏻杏仁豆腐布甸綿密順滑,仲有日式泡芙外酥內軟

⭐️⭐️⭐️⭐️

——————
評分:9/10
平圴消費:~$550

2024-05-30 26 浏览
之前响呢度食過🙃午市套餐, 覺得佢食材質高, 性價比優😋, 原來佢晚市有燒肉Omakasan, 可以一口價試到精選食材, 所以同燒肉控👀嚟試下。個餐嘅配搭都幾全面✨, 有唔同部位嘅肉,仲有蔬菜、海鮮、冷麵同甜品🍝, 食材新鮮, 係由日本🇯🇵唔同地方嘅名物組成。🍭大判燒 /黑毛和牛西冷外型有氣勢, 有完美嘅降霜,只係簡單咁燒幾下💥, 巳經香濃四溢, 口感細嫩多汁😋, 無得輸。🍭蝦🦐, 牛舌👅, 若鷄肉🐓雖然個餐主角係牛🐂, 但隻蝦🦐好大隻, 肉質緊緻Q彈, 同嫩滑嘅雞肉🐓拍檔去搶牛嘅風頭, 完勝!🍭韓式泡菜,冷麵, 沙律沙律裏有細細魚干提鮮, 而爽脆嘅泡菜同冷麵, 係最好嘅間場小菜。🍭杏仁豆腐🍝甜品係今餐嘅驚喜✨, 杏仁豆腐口感綿潤,味道清甜, 令今餐有一個好原美嘅句號🥳。

🍭大判燒 /黑毛和牛西冷

🍭蝦🦐, 牛舌👅, 若鷄肉🐓

🍭韓式泡菜,冷麵, 沙律

🍭杏仁豆腐🍝

2024-05-17
  • 沙律
  • 黑毛豚脛肉
  • 辣冷麵
  • 黑毛豚無骨小排
2024-05-27 24 浏览
銅鑼灣超抵食嘅日式燒肉,同去日本食嘅質素一模一樣,價錢仲唔貴,超級推介大家去試吓!大判燒!黑毛和牛西冷 $178係油脂好豐富嘅薄切和牛西冷,輕輕每邊燒幾秒,再點埋蛋黃一齊食,入口即溶😍蔥塩味牛舌 $98次次食燒肉,我都要叫牛舌,食落Q彈,又有蔥香味。黑毛豚脛肉 $88黑毛豬食落真係唔錯,油脂分布平均。宮崎黑毛豚香腸 $68好食,皮脆肉有質感。若鷄雞脛柳 $80雖然係雞柳,但肉質一啲都唔嚡,雞有雞味。海鮮拼盤 $178海鮮拼盤超抵食,一定要叫!尤其是大蝦好好食,充滿蝦嘅鮮味🦐日本蠔 $38味鮮可口。KAKURA沙律 $78沙律有好多配料,有吞拿魚同泡菜,食落清爽適合解膩。冷麺(大)二人前 $72係韓式冷麵,之前去日本食燒肉,已經發覺日本人好鍾意燒肉配韓國冷麵,真係幾夾。食燒肉配啤酒同梅酒真係一絕,最後仲有甜品食,個杏仁豆腐布甸好好味呀☺️

大判燒!黑毛和牛西冷 $178

蔥塩味牛舌 $98
次次食燒肉,我都要叫牛舌,食落Q彈,又有蔥香味。

黑毛豚脛肉 $88
黑毛豬食落真係唔錯,油脂分布平均。

宮崎黑毛豚香腸 $68
好食,皮脆肉有質感。

若鷄雞脛柳 $80
雖然係雞柳,但肉質一啲都唔嚡,雞有雞味。

海鮮拼盤 $178
海鮮拼盤超抵食,一定要叫!尤其是大蝦好好食,充滿蝦嘅鮮味🦐

日本蠔 $38
味鮮可口。

KAKURA沙律 $78
沙律有好多配料,有吞拿魚同泡菜,食落清爽適合解膩。

冷麺(大)二人前 $72

2024-05-26 4072 浏览
《YAKINIKU KAKURA - 銅鑼灣》又到左食燒肉既日子🤓如果有人要我推薦一間日式燒肉店比佢,呢間一定會係我其一選擇🤓價錢適宜但係又食到高質和牛,平均百零蚊就可以叫到一份日本和牛🥰除咗牛肉之外,海鮮都係人氣嘅菜式😋今次我就去左銅鑼灣既分店,兩個人一共叫咗五款食物😉預既份量剛剛好,人均五百蚊唔洗😋絕對係食日本靚牛嘅高質燒肉店💁🏻‍♀️塩味上牛舌 $128食燒肉又點可以唔食牛舌呢?今次牛舌揀咗較嫩既部份,上牛舌☺️雖然唔算厚切,但係牛肉嘅味道好出又唔會臊,輕輕燒10秒已經夠啦,一客有五件😎個人覺得鹽味最好食💁🏻‍♀️黑毛和牛腹柳小排 $148落咗燒汁嘅黑毛和牛腹柳小排燒起上嚟有燒汁嘅味道,好香😋同樣唔使燒好耐,一邊微微焦香,再將另一邊輕輕燒多五秒左右就食得,油脂豐富十分香口,肉質比較嫩滑,有入口即溶嘅感覺💁🏻‍♀️黑毛和牛上肋骨中肉 $198第一次試呢一款肉,一試就愛上啦🥰一條原壺上,可以剪到七至八件出嚟,油脂同樣十分豐富😘上面落咗啲甜甜地嘅醬汁,好入味同埋好Juicy👍🏻👍🏻兩個人分剛剛好,可以話係當晚嘅MVP💁🏻‍♀️黑毛和牛内橫膈膜 $188呢一款牛肉肉味比較濃郁,入口都唔會有渣,食落
《YAKINIKU KAKURA - 銅鑼灣》

💁🏻‍♀️塩味上牛舌 $128

💁🏻‍♀️黑毛和牛腹柳小排 $148

💁🏻‍♀️黑毛和牛上肋骨中肉 $198

💁🏻‍♀️黑毛和牛内橫膈膜 $188

呢一款牛肉肉味比較濃郁,入口都唔會有渣,食落好香軟而且有重肉汁👍🏻每次都必叫

💁🏻‍♀️大判燒!黑毛和牛西冷 $178

同樣係每次嚟到呢間餐廳都會食嘅一道菜式,原片黑毛和牛西冷大大片,放上燒烤爐上面每邊燒5秒就食得,會附送埋一個溫泉蛋,用嚟點牛肉就最好不過😻入口即溶但係又食到牛肉嘅油香味👍🏻不過要注意嘅係燒嘅時候會比較搶火,唔可以燒咁耐,如果唔係就會Overcooked啦🥰如果嚟食燒肉,記住要叫嚟試吓,以同款肉質嘅西冷和牛嚟講,呢度個價錢算係比較平💪🏻必食
2024-05-22
2024-05-25 26 浏览
Yakiniku Kakura 地址:銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 1樓101-102號舖以食日本和牛打響了名堂的燒肉店,大判燒-黑毛和牛西冷$178,牛味好重呀,本身可要鹽同黑椒調味,食過難忘。燒完肉片要點蛋汁吃,色香味俱全。$178 海鮮盛合 立貝 ,海老,烏賊 生蠔,二人分享剛剛好,蝦多肉大隻最愛。$58 caesar salad 仲有隻溫泉蛋$78 日本產雞肉,雞腿肉夠滑,蘸桌上醬汁更惹味$88 豬就叫了碟黑先豚脛肉 及黑先豚無骨小排,脂肪是燒肉是必要,位置多脂肪油花香噴噴$38 小冷麵好彈牙的麵份,是韓式冷麵店家仲送了甜點比我地食呀 lucky
Yakiniku Kakura
以食日本和牛打響了名堂的燒肉店,

$58 caesar salad 仲有隻溫泉蛋

$78 日本產雞肉,雞腿肉夠滑,蘸桌上醬汁更惹味

$38 小冷麵好彈牙的麵份,是韓式冷麵

店家仲送了甜點比我地食呀 lucky
2024-05-24 36 浏览
契媽🧒一向鐘意食燒肉, 而且比較喜歡日式嘅, 因為日式燒肉無用太多腌醬🧉, 最能食出原味🥳,所以會揀啲有品質嘅餐廳。契媽話見到Open Rice 嘅食評介紹呢間燒肉店, 覺得幾好,所以就嚟食下。🍭大判燒 (黑毛和牛🐂西冷)肉質鮮紅,好似大理石嘅油花細緻均勻,最利害💥係入口即溶嘅感覺, 大驚喜✨❤️。🍭活鰻魚🪱海鮮拼盤 (蝦🦐, 鰻魚,尤魚)食評講得無錯🫡, 呢個拼盤超好食同CP值高。 將鰻魚汁豪邁地沾响鰻魚🪱, 燒熟後嘅魚肉細嫩油潤,大大隻蝦同尤魚新鮮質高, 肉質緊緻鮮甜, 大推👍。🍭牛舌, 黑毛豚肉, 若雞雞腿, 鹿兒島和牛他他🐂食燒肉緊係要叫牛舌嫁😂, 最鐘意食啖啖肉嘅牛上舌👅, 軟潤爽滑, 再來鷄腿、豚肉同牛肉他他, 因食材新鮮,所以可以分辨出各種食材口感, 大滿足🥳🤩。🧒契媽食得好開心,十分讚賞能响銅鑼灣食到CP值極高嘅燒肉, 話下次帶朋友🧑‍🤝‍🧑👭👬再來大食一餐。

🍭大判燒 (黑毛和牛🐂西冷)

🍭活鰻魚🪱海鮮拼盤 (蝦🦐, 鰻魚,尤魚)

🍭牛舌, 黑毛豚肉, 若雞雞腿, 鹿兒島和牛他他🐂

2024-05-14
  • 黑毛和牛上嫩肩里肉