2024-01-10 63 浏览
同屋企人慶祝叫左個omakase set~omakase 沙律沙律菜同小蕃茄加埋柚子醬,好清新 泡菜三點盛有三款泡菜,包括蘿蔔泡菜,青瓜泡菜同白菜泡菜,每一款都好爽口唔會太辣 塩味上牛舌牛舌厚度適中,燒完加埋京蔥同檸檬,配合上黎幾有驚喜蔥鹽味若雞精選2種雞腿肉比嫩滑,雞胸柳緊實但唔會柴 海老蝦肉大隻鮮甜大判燒!黑毛西冷和牛一人一塊大大片既西冷和牛~ 雖然可以搵職員幫手燒,但我地選擇自己燒~😊牛肉既油脂感滿滿~點埋蛋汁更滑~🤭 黑毛和牛腹柳小排油脂分佈均勻,入口即溶 黑毛和牛裡腹小排 腹小排牛味再濃d~😋 野菜有鮮冬菇,南瓜同洋蔥~冬菇多汁美味,南瓜要燒耐d先淋~ KAKURA 冷麵呢個係必點之一~酸酸甜甜既冷面,係燒肉既伴侶~ 甜品雲尼拿雪米茲同杏仁奶凍~甜甜既滋味令呢一餐更滿足~
同屋企人慶祝
叫左個omakase set~

omakase 沙律
沙律菜同小蕃茄加埋柚子醬,好清新

塩味上牛舌
牛舌厚度適中,燒完加埋京蔥同檸檬,配合上黎幾有驚喜

蔥鹽味若雞精選2種
雞腿肉比嫩滑,雞胸柳緊實但唔會柴

海老
蝦肉大隻鮮甜

大判燒!黑毛西冷和牛

黑毛和牛腹柳小排
油脂分佈均勻,入口即溶

黑毛和牛裡腹小排
腹小排牛味再濃d~😋

野菜
有鮮冬菇,南瓜同洋蔥~冬菇多汁美味,南瓜要燒耐d先淋~

KAKURA 冷麵
呢個係必點之一~酸酸甜甜既冷面,係燒肉既伴侶~

甜品
雲尼拿雪米茲同杏仁奶凍~甜甜既滋味令呢一餐更滿足~

冷面(小)

沙律

冷面(小)
沙律
  • omakaseset
2024-01-07 63 浏览
呢間燒肉喺沙田已經開咗一排,不過見佢係單點又唔算平,一直都未試,今次平日日頭行過見有午市定食,於是入去試吓。lunch menu美國穀飼牛盛合 $198有牛板腱肉,腹前小排比較鞋,冇其他咁軟熟,但都係好濃味,可能因為啲汁牛舌盛合 $148有鹽味上牛舌、蔥鹽味牛舌好有口感,有少少黑椒調味幾好,好彈牙lunch set 沙律 餐湯 小食 白飯,有飲品罐裝汽水海帶湯幾濃味,就算淨係飲湯都好有海帶味,唔似清湯,小食前菜係炆牛舌尖,好淋幾好食。和牛腹柳小排 $98比較肥,幾油香壺漬kakura牛胸腹肉 $138最濃牛味,好軟熟有舊牛脂比你開爐壺漬超多洋蔥,好勁洋蔥味,真係食到流眼淚lunch set甜品杏仁豆腐,雲呢拿大福整體其實所有肉都好食,但佢落得太多汁浸住,蓋過晒啲牛肉味,其實可能唔洗落汁都冇問題,但佢落單只可以揀有汁定冇汁。同埋啲肉都幾厚。全部肉排名會係壺漬kakura牛胸腹肉>鹽味上牛舌>蔥鹽味牛舌>和牛腹柳小排>腹前小排>牛板腱肉

lunch menu

美國穀飼牛盛合 $198
有牛板腱肉,腹前小排
比較鞋,冇其他咁軟熟,但都係好濃味,可能因為啲汁

牛舌盛合 $148
有鹽味上牛舌、蔥鹽味牛舌
好有口感,有少少黑椒調味幾好,好彈牙

lunch set 沙律 餐湯 小食 白飯,有飲品罐裝汽水

和牛腹柳小排 $98
比較肥,幾油香

壺漬kakura牛胸腹肉 $138
最濃牛味,好軟熟

有舊牛脂比你開爐

壺漬超多洋蔥,好勁洋蔥味,真係食到流眼淚

lunch set甜品
杏仁豆腐,雲呢拿大福

2023-12-31
2024-01-04 42 浏览
一到冬天就成日想食燒肉🤣今次去咗沙田呢間專食和牛嘅日式燒肉店!啲肉都好高質!價錢都唔算貴~餐廳幾大,坐得好闊落,有大卡位坐,感覺好private,油煙味都唔算好重~大判燒!黑毛和牛西冷 $178必食推介!差唔多人人煮叫呢個!黑毛和牛西冷色澤粉嫩,油花分佈好均勻,燒完蘸上蛋漿,炙燒香加牛香再加滑滑嘅蛋漿超滿足!黑毛和牛腹柳小排 $148牛腹柳小排幾厚身,油花多但都有肉嘅質感,兩者好balance 黑毛和牛上肋骨中肉 $198牛肋骨中肉用一個日式陶瓷壺裝住,牛肉事先調咗味,一燒完就食得~上肋肉質地厚實,牛味都好香濃惹,不過相對肥膏比較多,夾菜食會比較好~活鰻魚$148 鰻魚好厚肉好大嚿,店員教落燒完先再搽醬汁會冇咁易燒燶,鰻魚肉質好爽口彈牙,超正!必叫!佐賀紫菜飯$48食燒肉點可以冇紫菜飯~仲有隻溫泉蛋撈添~甜品 食完估唔到餐廳仲送咗每人一客甜品!有杏仁奶凍同雲尼拿雪米糍!好滿足!

大判燒!黑毛和牛西冷 $178

黑毛和牛腹柳小排 $148

黑毛和牛上肋骨中肉 $198

活鰻魚$148

佐賀紫菜飯$48
食燒肉點可以冇紫菜飯~仲有隻溫泉蛋撈添~

甜品
2023-12-13 88 浏览
中午燒烤性價比實在太高,聚餐又同朋友黎食啦!依然保持水準,前菜有日本湯,橘子醬沙律,醃制牛舌粒⭐️美國穀飼牛盛合($206)美國牛依然是高質素!牛味濃郁,燒完入口相當嫩滑,雖然間中會有少少根,但整體口感不錯!⭐️燒肉海鮮盛合($176)好適合咩都想試嘅朋友,種類繁多,份量十足,彈牙大蝦、鮮甜帶子、柔嫩魷魚片、多汁雞肉和嫩滑牛肉。每樣都非常鮮美好味!最後有甜品:香滑杏仁奶凍及雪米糍,令午餐完美結束👍🏻

⭐️美國穀飼牛盛合($206)

⭐️燒肉海鮮盛合($176)

最後有甜品:香滑杏仁奶凍及雪米糍,令午餐完美結束👍🏻
2023-12-10 65 浏览
呢間已經係三刷,香港燒肉店嚟講,係我心目中嘅第一位🥇餐廳貼心地準備左牛脂肪俾客人開爐,呢啲細節位係絕對反映到一間餐廳嘅質素,另外亦都設有飯後甜品,今次都係雪米糍同杏仁牛奶布甸。—————————————————————🍴 大判燒!黑毛和牛西冷 ($178) 呢個係店鋪必食!!!大大片優質和牛西冷,牛味極重,入口即溶,食落去嗰下係真係會”Wah” 一聲,餐廳配有溫泉蛋俾客人點住食令口感更綿滑,有壽喜燒嘅感覺🥰😋 美味指數: 9/10—————————————————————🍴黑毛和牛腹柳小排 ($148) 牛小排脂肪分布平均,肉質柔嫩多汁,入口脂肪同肉融合一齊食口感更豐富。對得住呢個價錢,CP值極高😋 美味指數: 9.5/10—————————————————————🍴 蔥塩味上牛舌 ($138) 牛舌係厚切牛舌,燒烤出嚟嘅冇想像中咁爽口,係偏韌嘅,牛味尚算重,不過唔係必食,可以留quota試其他牛嘅部位~😋 美味指數: 6/10—————————————————————🍴 昆布玉子湯 ($48) 玉子湯配有蛋花,入口清甜,非常適合食唔同肉之間清一清味蕾。份量都頗多,足夠2-3人飲。😋
—————————————————————
🍴 大判燒!黑毛和牛西冷 ($178)
😋 美味指數: 9/10
—————————————————————
🍴黑毛和牛腹柳小排 ($148)
😋 美味指數: 9.5/10
—————————————————————
🍴 蔥塩味上牛舌 ($138)
😋 美味指數: 6/10
—————————————————————
🍴 昆布玉子湯 ($48)
😋 美味指數: 8.5/10
—————————————————————
🍴 檸檬燒酎梳打($58)
飲品口味清新,餐廳貼心附上一小片檸檬俾大家調節酸度,而酒味唔重,飲酒怕苦嘅人都可以一試
😋 美味指數: 8/10
2023-11-08 130 浏览
中午套餐,性價比非常之高!前菜有湯,沙律,醃製牛舌粒,甜品有又香又滑的杏仁奶凍及雪米糍🤩⭐️黑毛和牛大判燒拼US牛板健肉($306)只要將亮眼花紋的和牛,輕輕在爐火上燒一燒,令油脂半溶化,配上日本蛋汁一蘸,入口滿滿肉汁,香氣十足!越食越上癮,絕對是餐單上的首選!👑⭐️牛舌盛合($148)牛舌厚度適中,燒完後彈牙爽脆,有香蔥粒及海鹽口味,蔥花令牛味更為香濃,海鹽令鮮味更為突出!配上少量洋蔥絲檸檬汁,口感更為豐富🤤📍YAKINIKU KAKURA (新城市廣場一期) (沙田)沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓701號舖

⭐️黑毛和牛大判燒拼US牛板健肉($306)

⭐️牛舌盛合($148)

沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓701號舖
  • 黑毛和牛大判燒拼US牛板健肉
  • 牛舌盛合
2023-11-06 99 浏览
放工同同事經過沙田新城市廣場,見到一閒裝修又幾靚嘅日式餐廳,決定今晚喺度食,而呢間餐廳主打高質日式燒肉👍🏻幾適合放工食好西去嘆吓👍🏻佢有個2人set 好似都幾抵食,不過最後都係揀咗散叫👍🏻👍🏻首先前菜叫咗鹿兒島和牛他他,牛肉好滑嫩 配合蛋漿 口感唔錯。而喺燒肉方面,叫咗個 佢哋推介嘅大判燒黑毛和牛西冷,佢哋會幫你燒 生熟控制得啱啱好,油脂分布好出色❣️❣️另一款 我食完都想encore嘅黑毛和牛腹柳小排,佢完全係入口即溶,燒到五六成熟 剛剛好😌而牛胸腹肉就比較重肉味,而且佢份量都多 兩個人share啱啱好👍🏻👍🏻另外再嗌咗牛舌、海鮮拼盤、冷麵,冷麵正常發揮 份量都多,而海鮮拼盤唔係普通雪藏嘢 都幾鮮甜彈牙。另外食燒肉點可以唔嗌返杯酒精chill下,同同事叫咗花香味生啤&威士忌梳打各一杯,配合埋燒肉簡直係一絕🤤🤤仲送咗個甜品,杏仁布甸+牛奶雪糕,一餐食到滿載而歸😍😍佢主打高質日式燒肉,服務態度又好好,價錢中上但物有所值,總結對燒肉有要求嘅,呢間絕對唔可以錯過

2023-11-02 93 浏览
今日同朋友去左沙田新城市行街,行到肚仔餓想搵間餐廳醫下肚,近排秋風起,食燒肉都係唔錯既選擇。前菜叫左鹿兒島和牛他他,拌上汁醬非常入味,肉質柔軟。大判燒係黑毛和牛西冷,入口即溶,油脂比例較高,邪惡推介。黑毛和牛腹柳小排,相對油份無咁高,但仍肉質香口軟淋,好食。黑毛豚脛肉Q彈口感,燒到外脆內軟,正😍另外叫左若鷄雞脛柳,估佢應該係雞頸肉,口感一般雞肉好食,有的咬口嘅感覺,未試過一定要叫。煮食揀咗冷麵,入邊有泡菜,酸酸地嘅感覺可以中和肉質嘅油脂,朋友太肚餓仲叫咗個KAKURA牛肉飯,入邊有個流玉子,加埋佢嘅秘製醬汁同埋牛肉,佢勁快就食晒一碗飯。餐飲叫左紅酒Santa Mia CabernetSauvignon 201g(Glass) pairing同巨峰境子乳酸梳打,紅酒性價比非常高👍👍配埋牛肉正😁

前菜叫左鹿兒島和牛他他,拌上汁醬非常入味,肉質柔軟。

餐飲叫左紅酒Santa Mia Cabernet
2023-10-30 79 浏览
食物質素高價錢合理餐廳座位闊落服務員態度親切有禮基於以上理由一定會回頭之日式燒肉店☺️黑毛和牛大判燒必試推介。有專人幫你燒至你想的生熟度,沾上蛋汁,入口即溶,濃香的牛肉徘徊口腔,加上燒烤的味,不會有油膩的感覺,一試難忘!黑毛和牛腹柳小排脂肪同肉嘅比例剛好,口感更滑,小排肉有少少厚度,口感非常好👍🏻我哋仲點左個lunch set , 鐵板豚肉生薑燒,性價比十分高。lunch set 有海帶湯,前菜,沙律,主食,仲有甜品😅食過滿足。生薑燒份量好多,非常新鮮,送日本米白飯吃十分開胃!食完仲每人一份甜品,有杏仁蛋白同雪糕mochi,唔會太甜非常高質👍🏻
食物質素高
價錢合理
餐廳座位闊落
服務員態度親切有禮
基於以上理由一定會回頭之日式燒肉店☺️
黑毛和牛大判燒
黑毛和牛腹柳小排
生薑燒份量好多,非常新鮮,送日本米白飯吃十分開胃!
💙黑毛和牛上肋骨中肉大大條~ 又厚身~ 要燒一陣先熟,肉味濃同時油脂分佈都唔少!抵食☺️.💙火炙黑毛和牛壽司盛海膽自己組件既壽司,燒到自己想食既熟度,再組裝,一流😆😆.💙辣牛肉麵新品!牛肉份量唔少,幾濃牛味,麵質煙韌彈牙,蛋舖滿左成個面頭, CP值幾高👍🏻.💙KAKURA牛肉飯牛肉溫泉蛋飯,激多汁😂 好重味既牛肉飯,鍾意多汁既人唔可以錯過🙈🙈.💙黑毛和牛腹柳小排油脂感幾重~ 調味醬汁好濃,完全唔洗再點汁😛.💙黑毛和牛上嫩肩里肉油脂分布好靚,有入口即溶既感覺,仲有個特上位置,油脂應該更高,下次可以一試!.💙大判燒!黑毛和牛西冷可以搵店員幫忙燒,點埋蛋食,絕配🥹 簡單配一啖白飯,已經好幸福🤤🤤
💙黑毛和牛上肋骨中肉
💙火炙黑毛和牛壽司盛海膽
自己組件既壽司,燒到自己想食既熟度,再組裝,一流😆😆
💙辣牛肉麵
💙KAKURA牛肉飯
💙黑毛和牛腹柳小排
油脂感幾重~ 調味醬汁好濃,完全唔洗再點汁😛
💙黑毛和牛上嫩肩里肉
💙大判燒!黑毛和牛西冷
2023-10-21 77 浏览
今日和幾個同學去吃這家店,價格和牛角都差不多,7個人,人均290蚊。肉的素質不錯,我們點了一個998的套餐,又加了一些單品,味道不錯。後面我們又加了一個石鍋拌飯和兩個冷面,都是正常味道
後面我們又加了一個石鍋拌飯和兩個冷面,都是正常味道
2023-10-21
📍沙田- Yakiniku Kakura @yakinikukakurahk究竟點解日本嘢會令人食極唔膩🥹💗琴日去咗食日式燒肉~ Yakiniku Kakura🥩✨嘅晚餐!~係位於沙田新城市喔!♪( ´θ`)ノ大判燒必食!⭐️🎏🥩大判燒!黑毛和牛西冷 $178未行入餐廳之前 睇到餐牌已經見到依個大判燒🥹🥹😍!! 一坐低即叫♪( ´θ`)ノ店員會幫手燒 確保和牛唔會overcook🥰⭐️我哋揀咗三成熟!再加埋溫泉蛋 真係一下滑落喉嚨!好嫩身~~~🛝🍖黑毛和牛腹柳小排 $148佢哋嘅和牛不嬲都好出名 所以就叫咗個厚少少嘅version✨😋醃得好入味之餘食落去好林(*ˉ︶ˉ*)好高質!🐤華味鳥雞肝 $68好少地方有得賣日本嘅鷄肝!一樣係醃得好入味🥹✨食到我好滋味🐓華味鳥雞肩 $78鍾意食雞肉嘅朋友仔必叫!食落去超嫩!燒到外皮脆卜卜 入面嫩身😍😍🐓👏🏻🥢🦐海鮮拼盤 $178海鮮拼盤真係好抵食!♪( ´θ`)ノ特別推介佢隻大蝦 每次食啲蝦膏都多到可以用黎撈飯🥹❤️除咗大隻之外 食落去肉質都好鮮甜!另外魷魚都係必食 食落去好林身 好入味!最後推薦大家食佢嘅牛油帶子 用牛油來烹調真係好入味🥲👍🏻👍🏻除咗好

🥩大判燒!黑毛和牛西冷 $178

🍖黑毛和牛腹柳小排 $148

🐤華味鳥雞肝 $68

好少地方有得賣日本嘅鷄肝!一樣係醃得好入味🥹✨食到我好滋味

🐓華味鳥雞肩 $78

🦐海鮮拼盤 $178

海鮮拼盤真係好抵食!♪( ´θ`)ノ特別推介佢隻大蝦 每次食啲蝦膏都多到可以用黎撈飯🥹❤️除咗大隻之外 食落去肉質都好鮮甜!另外魷魚都係必食 食落去好林身 好入味!最後推薦大家食佢嘅牛油帶子 用牛油來烹調真係好入味🥲👍🏻👍🏻除咗好正 都唔知講啲咩好呢!

🐮壺潰 KAKURA牛胸腹肉 $138

喺餐牌見到呢一款牛好特別,所以就叫咗!(///▽///)食落去好油嘅香味

🍹白桃乳酸梳打 $42

食日式燒肉一定要配日式飲品吧!依杯梳打嘅白桃味超香濃!加埋乳酸酸酸甜甜 好開胃😋✨

🎂甜品

左邊嘅係杏仁豆腐奶凍 杏仁味好重 同埋做到好滑😍好順口!右邊係ice cream mochi 好chewy 都很好吃喔😋
—————
📍沙田日式燒肉店Yakiniku Kakura
沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓701號舖
2023-10-19 67 浏览
YAKINIKU KAKURA📍銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 1樓101-102號舖━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━之前就已經到訪過這間高質日式燒肉~ 今次回訪發現人氣依舊 質素穩定 平日晚市full house 呢!還是叫了Omakase set 兩個人吃得很滿足━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ 🥗 OMAKASE沙律 ▶︎ 木魚絲沙律清爽無負擔 !好味指數:●●●●◯━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ 🥒 泡菜三點盛▶︎ 泡菜有三款 分別係大根 青瓜 大白菜▶︎ 個人最鐘意佢嘅青瓜 夠爽脆 而調味都係甜甜辣辣嘅🫶🏻 好味指數:●●●◐◯━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ 👅 塩味上牛舌▶︎ 牛舌配有京蔥和檸檬 彈嫩多汁 厚度適中 加埋檸檬同蔥意想不到地😚好味指數:●●●●◐━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ 🐔 蔥鹽味若雞精選2種類 ▶︎ 雞肉有雞胸柳同雞腿 兩種都有蔥鹽調味▶︎ 雞胸柳肉質緊實但不會太柴 而雞腿肉就頗嫩滑 好味指數:●●●●◯━━━━━━━━━━━━━━

YAKINIKU KAKURA
還是叫了Omakase set 兩個人吃得很滿足

🥗 OMAKASE沙律
▶︎ 木魚絲沙律清爽無負擔 !
🥒 泡菜三點盛

🐔 蔥鹽味若雞精選2種類
▶︎ 雞肉有雞胸柳同雞腿 兩種都有蔥鹽調味
▶︎ 雞胸柳肉質緊實但不會太柴 而雞腿肉就頗嫩滑
🦐 海老2尾
▶︎ 燒蝦可以放在爐子邊慢慢燒 蝦肉正常發揮~
好味指數:●●●◯◯

▶︎ 野菜有冬菇 南瓜 蔥等 是和牛拼盤的伴碟
▶︎ 菜嗦咗少少牛油更加香口 點燒肉汁食都唔錯
好味指數:●●●◐◯
🍜 KAKURA 冷麵
▶︎ 冷麵湯底很正宗 配料有有半只蛋 泡菜 青瓜 芽菜 薇幼芽等 是細細的爽滑麵

🍮 甜品
▶︎ 熟悉的雪米糍和杏仁奶凍 甜蜜的結尾!
好味指數:●●●●◯
YAKINIKU KAKURA (新城市廣場一期) (沙田)📍沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓701號舖💟Kakura 過去一年內都已經N次回訪,依然認為佢係我心目中嘅燒肉天花板! 🥰👍🏻😊優勢在於除咗食物質素高,佢地好著重服務質素同埋顧客體驗,每次都會有種賓至如歸嘅感覺!💁🏻‍♀️每次去都係散叫,因為有幾個必點Item 套餐未必包含到咁多!🔥1️⃣重點推介1:大判燒。黑毛和牛西冷 $178由於火候需要拿捏得好好,所以呢片和牛會有專人落你燒!熟咗之後沾滿蛋醬再放入口,果種入口即溶濃厚豐盈,同埋香甜嘅after taste 真係無限回味!雖然少貴,但食過就會明點解係必點!🔥2️⃣重點推介: 黑毛和牛上肋骨中肉 $198由於唔同部位,相對呢款牛就較為肉感重,但肉質依然係好軟腍,汁醬味道都好惹味!脂肪含量屬於較高,而且份量都唔吝嗇,所以最好多啲人分享!💖最抵讚係每次都有甜品送!仲要係好味嘅唔Hea 嘅甜品,🍨有雲呢拿雪糕糯米糍,🍼同埋杏仁奶凍!🤤食到飽飽都要食,次次都好滿足!💞
📍沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓701號舖

🔥1️⃣重點推介1:大判燒。黑毛和牛西冷 $178
雖然少貴,但食過就會明點解係必點!
🔥2️⃣重點推介: 黑毛和牛上肋骨中肉 $198
🤤食到飽飽都要食,次次都好滿足!💞
2023-10-12
2023-10-18 91 浏览
朋友知道我想食日本燒肉,今次就帶咗我去沙田嘅YAKINIKU KAKURA試試。餐廳以木材元素為主,帶點日式風格。抽風系統做得不錯,不會感覺到四周或全身都是油煙味道。這次職員安排我們坐卡位,座位闊落又舒適。 😋餐廳使用QR code,是日選擇:1️⃣大判燒!黑毛和牛西冷配溫泉玉子 🍽職員幫手燒,一大片牛肉,入口即溶。脂肪分佈均勻,肉質淋身。再沾上蛋漿,簡直無得彈。 2️⃣黑毛和牛上嫩肩里肉 🍽肉質厚身,鮮香細嫩。 3️⃣華味鳥雞肩 🍽期間限定食品,部位較為罕有。雞味濃,雞皮焦香可口,雞肉非常嫩滑。 4️⃣黑毛豚無骨小排 🍽薄切,小排肥瘦均勻,油脂香。 5️⃣黑毛豚脛肉 🍽薄切嘅豚脛肉口感爽脆,肉汁多。 6️⃣若鷄雞腿 🍽人氣推薦,雞肉彈牙,調味簡簡單單已經夠入味。 7️⃣若鷄雞脛柳 🍽有軟骨的雞肉,嫩滑有嚼勁。 8️⃣帆立貝 🍽牛油調味,令帆立貝更鮮甜,更惹味。 9️⃣烏賊 🍽切成格紋,可以容易熟。口感爽彈,絕不會覺得韌,味道鮮甜。 🥤巨峰提子乳酸梳打 🍽香濃巨峰提子味,正! 🥤白桃提子乳酸梳打 🍽喜歡白桃的我,一見到就忍唔住想飲!🍭布甸、雪米糍 🍽每枱均送上甜品,令到整餐燒肉好滿足!

😋餐廳使用QR code,是日選擇:
1️⃣大判燒!黑毛和牛西冷配溫泉玉子
2️⃣黑毛和牛上嫩肩里肉
🍽肉質厚身,鮮香細嫩。
3️⃣華味鳥雞肩
4️⃣黑毛豚無骨小排
🍽薄切,小排肥瘦均勻,油脂香。
5️⃣黑毛豚脛肉
🍽薄切嘅豚脛肉口感爽脆,肉汁多。
6️⃣若鷄雞腿
🍽人氣推薦,雞肉彈牙,調味簡簡單單已經夠入味。
7️⃣若鷄雞脛柳
🍽有軟骨的雞肉,嫩滑有嚼勁。
8️⃣帆立貝
🍽牛油調味,令帆立貝更鮮甜,更惹味。
9️⃣烏賊
🍽切成格紋,可以容易熟。口感爽彈,絕不會覺得韌,味道鮮甜。

🥤巨峰提子乳酸梳打
🍽香濃巨峰提子味,正!

🥤白桃提子乳酸梳打
🍽喜歡白桃的我,一見到就忍唔住想飲!

🍭布甸、雪米糍
🍽每枱均送上甜品,令到整餐燒肉好滿足!
2023-10-17
  • 大判燒!黑毛和牛西冷