2024-05-02 62 浏览
【沙田•YAKINIKU KAKURA】@ππππππππππππππππππππππππππππππ沙田黑牛天花板之燒肉店鐵板燒日本產雞肉拼盤鐵板燒黑毛和牛大判燒拼US牛板腱肉海鲜泡菜鳥冬KAKURA牛肉飯在熱騰騰的鐵板上,日本產的雞肉經過巧手烹調,外皮烤至微微焦脆,內裡肉質鮮嫩多汁。保留了雞肉原味,又增添了一絲絲的創新。無論是拌上一點檸檬汁還是淋上特製醬汁,每一口都讓人品嚐到雞肉的魅力,這樣的拼盤適合作為開胃菜或是多人分享。黑毛和牛以及US牛板腱肉的組合,展現了肉質的對比和和諧。黑毛和牛的肉質柔軟,油花分佈均勻,入口即化;而美國牛板腱則因較長的肌纖維和少量的脂肪而呈現出嚼勁,兩者在味覺和口感上形成了完美的平衡。搭配的醬汁也非常考究,既能突出和牛的豐腴也不掩蓋板腱的風味。海鮮泡菜鳥冬是韓式料理的創新演繹,將韓國傳統泡菜的酸辣與海鮮的鮮美結合,再與鳥冬粉的柔滑相融。海鮮的新鮮度是此道菜的靈魂,配上辛辣味濃郁的泡菜,不僅提振了味蕾,更增添了食材的層次感。鳥冬粉吸飽了湯汁,每一口都充滿驚喜。KAKURA牛肉飯有日式風味的牛肉飯。KAKURA牛肉選用的是高質量肉塊,經過恰到好處的烹調,肉質既
【沙田•YAKINIKU KAKURA】@
沙田黑牛天花板之燒肉店

鐵板燒日本產雞肉拼盤
鐵板燒黑毛和牛大判燒拼US牛板腱肉
海鲜泡菜鳥冬
KAKURA牛肉飯

KAKURA牛肉飯有日式風味的牛肉飯。KAKURA牛肉選用的是高質量肉塊,經過恰到好處的烹調,肉質既保持了嫩感也帶有一些嚼勁。關鍵的是牛肉的調味,醬汁濃郁而不過於鹹膩,與米飯結合得天衣無縫,每一粒米飯上都帶有肉汁的香氣。這樣的一碗牛肉飯,簡單卻滿足,適合午餐時光的快速享用。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 600
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#沙田美食 #YAKINIKU KAKURA #web3沙田
YAKINIKU KAKURA (新城市廣場一期)
沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓701號舖
2024-05-01 86 浏览
Yakiniku Kakura日式燒肉店,有幾間分店,燒肉質素高☺️。午餐我點咗兩份燒肉盛合,分別係牛舌盛合同黑毛和牛大判燒盛合。依家叫兩份午市套餐,仲會送一份雞肉😍好抵!首先,牛舌盛合$148,牛舌有鹽蔥口味。肉質爽口。另以優惠價$58加咗US牛腹柳小排。牛腹柳肉質鮮美,燒烤後帶有濃郁嘅牛肉香味,肉質嫩滑。午餐配上沙律同餐湯。加上一杯冰涼嘅白桃乳酸梳打$20,夠晒清爽。而黑毛和牛大判燒盛合$368則是一個絕對的豪華享受。這個套餐包括鹿兒島 A4和牛西冷、鹿兒島和牛裹腹小排和鹿兒島和牛背末脊肉。鹿兒島 A4和牛西冷大大塊,入口即溶,油脂高😋其他肉款肉質細嫩,經過燒烤後更加鮮美多汁。最後,甜品有杏仁奶凍🍨同糯米糍。杏仁奶凍滑順細膩,帶有濃郁的杏仁香氣,而糯米糍則是口感綿密,甜度適中,絕對是一個完美的結尾。

依家叫兩份午市套餐,仲會送一份雞肉😍好抵!

首先,牛舌盛合$148,牛舌有鹽蔥口味。肉質爽口。

加上一杯冰涼嘅白桃乳酸梳打$20,夠晒清爽。

而黑毛和牛大判燒盛合$368則是一個絕對的豪華享受。

新城市七樓轉角位有一家挻隱蔽的燒肉店質素很不錯, 有各種套餐跟單點品項說實話每次看到這種菜單都頭很大因為太多選擇了😫 不想煩惱的話 選套餐其實就可以滿足想吃的各種類型不過因為很想吃海膽和牛所以今次還是選擇單點 點了好幾款牛肉比較特別一點的有和牛他他生牛肉切成條狀然後沾上生雞蛋和醬料醬料挺搭配的而且份量蠻多海膽和牛上菜的時候會配一個盛著海膽的勺子先把旁邊的肉片燒一下,然後在頂部放下海膽一口飯到嘴裡面同時享受海膽的鮮味跟和牛的油香和牛大判燒超大一片 一放到爐上面都佔滿了空間烤好以後沾上溫泉玉子,解去肉汁油脂的膩每次去吃燒肉如果店鋪是日本食材 我們都會叫雞肉🫶🏻日本的雞肉真的特別好吃無論是口感還是味道這家還有雞拼盤,即便不懂分辨部位 也可以單次試上多個品項吃到最後還有贈送甜品糯米糍跟杏仁豆腐挺意外的貼心服務😛
新城市七樓轉角位有一家挻隱蔽的燒肉店
質素很不錯, 有各種套餐跟單點品項
說實話每次看到這種菜單都頭很大

比較特別一點的有和牛他他
生牛肉切成條狀然後沾上生雞蛋和醬料
醬料挺搭配的而且份量蠻多

海膽和牛上菜的時候會配一個盛著海膽的勺子
先把旁邊的肉片燒一下,然後在頂部放下海膽
一口飯到嘴裡面同時享受海膽的鮮味跟和牛的油香

和牛大判燒超大一片
一放到爐上面都佔滿了空間
烤好以後沾上溫泉玉子,解去肉汁油脂的膩

每次去吃燒肉如果店鋪是日本食材
我們都會叫雞肉🫶🏻日本的雞肉真的特別好吃
無論是口感還是味道
這家還有雞拼盤,即便不懂分辨部位
也可以單次試上多個品項

吃到最後還有贈送甜品糯米糍跟杏仁豆腐
挺意外的貼心服務😛

2024-04-28 42 浏览
今次去到沙田新城市食呢間燒肉,之前已經食過其他分店,都覺得好高質,所以今次再嚟食,試吓其他唔同嘅肉~•大判燒!黑毛和牛西冷🐮大判燒黑毛和牛西冷每次嚟到都係必嗌,可以搵店員幫手燒,呢塊和牛西冷超大片好薄身,望落係好靚嘅油脂,燒完之後就可以點住蛋漿一齊食,肉質嫩滑入口即溶😋真係好好食!•黑毛和牛腹柳小排•黑毛和牛上嫩肩里肉兩款黑毛和牛食落都好重油脂感食落好香,而且肉質好腍,入口即溶🥰•黑毛豚脛肉🐷其實呢個就係豬頸肉,燒落油脂超級豐,燒到脆脆地好正•帆立貝(5個)五粒大大粒嘅帆立貝,食落超級滑,配上牛油一齊燒真係好邪惡•若雞雞腿雞肉食落好嫩滑,燒耐啲都唔怕鞋😆•石燒泡菜鍋飯🍛熱辣辣香噴噴嘅石鍋飯有泡菜、紫菜同埋蛋,食落辣辣地夠晒惹味😛

•大判燒!黑毛和牛西冷🐮

•黑毛和牛腹柳小排

•黑毛和牛上嫩肩里肉

•黑毛豚脛肉🐷
其實呢個就係豬頸肉,燒落油脂超級豐,燒到脆脆地好正

•帆立貝(5個)
五粒大大粒嘅帆立貝,食落超級滑,配上牛油一齊燒真係好邪惡

•若雞雞腿
雞肉食落好嫩滑,燒耐啲都唔怕鞋😆

•石燒泡菜鍋飯🍛

2024-04-26 47 浏览
今日去沙田食日式燒肉! 懶得諗所以直到叫左2位起既omakase 燒肉set。套餐包左沙律,3款泡菜,肉類,野菜,冷面同埋甜品。醬汁有3款,有檸檬汁,特製辣椒醬同埋招牌醬汁。我自己比較鐘意檸檬汁,配肉食冇咁膩。牛腹柳 我都幾鐘意呢個部份,油脂比較多 ,食落肉質係好滑嫩。和牛赤身呢款就脂肪分布較少,牛味好突出。鹽味牛舌平時唔太食牛舌既我都覺得呢款OK,因為佢好易咬開,唔會韌。呢個我鐘意配埋蔥絲食!蔥鹽味雞兩款雞肉都有驚喜,本身有調味,所以唔洗點醬都好食,而且雞肉燒完都仲好嫩滑。到我最期待既大判燒 ! 姐係黑毛和牛西冷~一塊都好大! 店員話呢個可以配溫泉蛋食,燒完既和牛西冷點少少蛋漿,食落口真係有種入口即溶既感覺,呢塊一定係今晚既MVP! 呢個set仲有冷面,燒肉配冷面好解膩。甜品係杏仁豆腐同埋朱古力雪糕糯米糍,好精緻都好好食。

牛腹柳
我都幾鐘意呢個部份,油脂比較多 ,食落肉質係好滑嫩。

和牛赤身
呢款就脂肪分布較少,牛味好突出。

鹽味牛舌

蔥鹽味雞兩款

到我最期待既大判燒 ! 姐係黑毛和牛西冷~

呢個set仲有冷面,燒肉配冷面好解膩。

甜品係杏仁豆腐同埋朱古力雪糕糯米糍,好精緻都好好食。
2024-04-25 31 浏览
嘩嘩嘩!今次一定要介紹😳超好味燒肉今次呢個係日式燒肉!重點!重點!重點!就係佢個黑毛和牛大判燒🔥雖然價錢有啲貴 但係真係好好食!油脂分布平均✅ 肉質軟熟✅見到Menu入邊有一個黑毛和牛刺身海膽本身好想試 可惜已經售罄唯有下次再食🤣🤣我哋仲叫咗海鮮拼盤一上枱見到啲蝦大大隻已經好吸引😍但係令人驚喜嘅,竟然係佢嘅魷魚口感真係好特別 特別到唔識用文字去形容😂😂餐廳環境都好舒服仲要有BB凳,可以帶埋小朋友嚟食😍
嘩嘩嘩!
今次一定要介紹😳
超好味燒肉
今次呢個係日式燒肉!

重點!重點!重點!
就係佢個黑毛和牛大判燒🔥
雖然價錢有啲貴 但係真係好好食!
油脂分布平均✅ 肉質軟熟✅

見到Menu入邊有一個黑毛和牛刺身海膽
本身好想試 可惜已經售罄
唯有下次再食🤣🤣

我哋仲叫咗海鮮拼盤
一上枱見到啲蝦大大隻已經好吸引😍
但係令人驚喜嘅,竟然係佢嘅魷魚
口感真係好特別 特別到唔識用文字去形容😂😂

餐廳環境都好舒服
仲要有BB凳,可以帶埋小朋友嚟食😍
用餐优惠
試食活動
2024-04-19 49 浏览
▫️黑毛和牛特上嫩肩里肉($268)👉🏻 嫩肩部位油脂比較多,連筋嘅口感都係非常Q同嫩,有啲似食緊膠原蛋白嘅感覺,食得多會預㕸有啲漏,但兩個人Share 我覺得啱啱好☺️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 黑毛和牛腹前小排($248)👉🏻 呢隻牛油脂比例冇上面咁多,雪花紋比較細緻,分布得好平均,質感軟嫩而且入口即融⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️大判燒!黑毛和牛西冷($178@)👉🏻大判燒薄薄一塊肉質非常軟嫩,再配搭埋細密嘅油花同樣入口即融,牛味濃郁,加埋蛋漿一齊食口感更加嫩滑☺️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 塩味上牛舌($128)👉🏻牛舌非常非常爽脆有咬口,塩味咸度適中⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️佐賀紫菜飯($48)——————評分:9/10.平圴消費:~$520
▫️黑毛和牛特上嫩肩里肉($268)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 黑毛和牛腹前小排($248)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️大判燒!黑毛和牛西冷($178@)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 塩味上牛舌($128)
👉🏻牛舌非常非常爽脆有咬口,塩味咸度適中

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️佐賀紫菜飯($48)

——————
評分:9/10
平圴消費:~$520

2024-04-19 70 浏览
首先,要讚下全部肉又厚又大塊😂超驚訝。  🔥 大判燒黑毛和牛西冷無敵無敵好吃!必點,店員可以幫燒,確保味道最佳。 牛板腱脂肪比例完美,入口即融。牛舌真厚切,有牛味同爽甜。  海鮮拼盤大份,蝦很大只,烏賊超級厚切。 最重要是非常新鮮,很鮮甜,大推烏賊,口感柔軟。不過冷麵較爲一般,可以其他食物試試。飲品叫了白桃乳酸梳打,酸酸甜甜不錯的。  最後!埋單會免費每人一份杏仁布丁+雪米滋吃!牛乳雪米滋好味,餐廳很有誠意。  特別讚賞餐廳職員,超級辛勤有禮貌,不斷幫我地換碟!
首先,要讚下全部肉又厚又大塊😂超驚訝。
 牛板腱脂肪比例完美,入口即融。牛舌真厚切,有牛味同爽甜。
不過冷麵較爲一般,可以其他食物試試。
飲品叫了白桃乳酸梳打,酸酸甜甜不錯的。
特別讚賞餐廳職員,超級辛勤有禮貌,不斷幫我地換碟!
2024-04-16
2024-04-18 37 浏览
有好一段日子都冇食燒肉,心思思,嚟到沙田新城市廣場的Yakiniku Kakura,這裏的燒肉選擇很多,而且非常高質,想食燒肉的朋友不能錯過✨這裏不能不推介的是「大判燒!黑毛和牛西冷」,油脂分布非常漂亮,放在烤盤上燒的時間不用太長,搭配日本無菌蛋,沾在一起食用,非常香滑,脂香十足,入口即化🤤另外,亦都點了:特上牛胸腹肉,牛板腱肉,腹前小排💗全部質素非常高,肉香籠罩整個口腔,牛肉油脂香氣非常出,非常幸福的感覺🫶🏻雞胸柳肉質紮實,烤香後味道更出✨海鮮拼盤非常抵食,$178 有三隻海老,六件魷魚 & 帶子,都非常新鮮甜美👍🏻之後仲叫左辣牛肉湯,湯底醇厚,辣味十足😆牛肉切成薄片,熱湯將其煮熟,使其保持了肉質的鮮嫩✨辣椒和香料的加入增添了辣味和香氣,令到味蕾興奮🤤飲品揀咗青蘋果同白桃梳打,食燒肉時的最佳朋友,冰冰涼涼,生津解渴👍🏻最後送上杏仁豆腐同雪糕糯米糍為這餐燒肉畫上完美的句號🫶🏻

雞胸柳肉質紮實,烤香後味道更出✨

最後送上杏仁豆腐同雪糕糯米糍為這餐燒肉畫上完美的句號🫶🏻
  • 大判燒!黑毛和牛西冷
2024-04-12 71 浏览
佢呢間餐廳encore燒肉,質素價錢都同上次差不多,只係海鮮就好過B,哈來講有啲大啲有啲細啲 有啲新鮮事魷魚就冇咁新燒肉套餐嘅話就覺得三百幾同二百幾蚊嘅價錢差唔多質素感覺今次四人枱大啲,因為一疊一疊上枱加埋醬汁會好迫,今次就OK !牛肉睇花紋都知道靚!而且好有牛味,可以睇返自己鍾意熟嘅程度已夾起嚟食 雞肉嘅話,就要燒熟啲兩個燒肉套餐就會送一份雞腿肉所以我哋總共有兩份可以一齊食珍珠米好味!有粒生蛋俾我哋就咁食或者撈嚟食都OK 幾有蛋香人手方面雖然態度好咗,但係都係唔夠人要排好耐

燒肉套餐嘅話就覺得三百幾同二百幾蚊嘅價錢差唔多質素

雞肉嘅話,就要燒熟啲
兩個燒肉套餐就會送一份雞腿肉

所以我哋總共有兩份可以一齊食

珍珠米好味!

有粒生蛋俾我哋就咁食或者撈嚟食都OK
幾有蛋香

人手方面雖然態度好咗,但係都係唔夠人要排好耐
午餐
呢間燒肉店果然不負我期待🤩,係好好好食呀😋!估唔到佢咁高質,好有喺日本食緊燒肉嘅感覺,直接排行我心目中日式燒肉店第一名啊❤️~·♡ 大判燒!黑毛和牛西冷 HKD$178呢款係香港店限定🥩,可以要求店員幫手燒🔥,我哋打完卡最後都係決定自己燒😆;A5級和牛西冷紋理真係冇得輸,油脂分佈平均😚,輕輕燒廿幾秒已經ok,沾上日本溫泉蛋汁🥚,嫩滑又充滿牛香,推薦~·♡ 黑毛和牛上肋骨中肉 HKD$198以日式陶瓷壺盛載,上肋骨中肉已預先醃製好🤤,係一條有我手臂咁長嘅肋骨中肉,好吸睛🤩!!先將兩面燒熟,再用剪刀剪開一小件,肉嘅油脂感會較豐盈😚,滿口都係和牛嘅油脂香。·♡ 黑毛和牛內橫膈膜 HKD$188牛內橫膈膜會相對較有咬口嚼勁☺️,亦帶更濃烈嘅肉香味道;肉本身已用醬油醃製好,不須沾額外沾醬汁已好夠味👍🏻。·♡ 蔥塩味上牛舌 HKD$138上牛舌比平時食到嘅高level少少🔝,質感會更柔軟一點🤏🏻,咬落具彈性,建議食嘅時候沾少許檸檬汁🍋,令牛舌味道更昇華呢。·♡ 海鮮拼盤 HKD$178有齊海老🦐、帆立貝🐚、烏賊🦑,海老好大隻好厚肉,錫紙兜內的帆立貝直接燒就可以,好方便👍🏻;烏賊燒後仍然保持又
呢間燒肉店果然不負我期待🤩,係好好好食呀😋!
♡ 大判燒!黑毛和牛西冷 HKD$178

沾上日本溫泉蛋汁🥚,嫩滑又充滿牛香,推薦~
♡ 黑毛和牛上肋骨中肉 HKD$198

♡ 黑毛和牛內橫膈膜 HKD$188

牛內橫膈膜會相對較有咬口嚼勁☺️,亦帶更濃烈嘅肉香味道;
肉本身已用醬油醃製好,不須沾額外沾醬汁已好夠味👍🏻。
♡ 蔥塩味上牛舌 HKD$138

建議食嘅時候沾少許檸檬汁🍋,令牛舌味道更昇華呢。
♡ 海鮮拼盤 HKD$178

有齊海老🦐、帆立貝🐚、烏賊🦑,海老好大隻好厚肉,錫紙兜內的帆立貝直接燒就可以,好方便👍🏻;烏賊燒後仍然保持又嫩又彈,個人好喜歡~
♡ KAKURA冷麵(大) HKD$72

冷麵湯底酸酸甜甜😚,食得好開胃。麵質質感幾爽彈,冰冰涼涼夏天食最適合不過😋。
食完燒肉會送上杏仁豆腐及雪米糍🍨為甜品作結,為呢餐好味道作個完美句號🥰。
📍YAKINIKU KAKURA
沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓701號舖
2023-10-25
2024-03-20 170 浏览
雅 黑毛和牛盛合(二人前)$998盛合有鹽味牛舌、和牛腹前小排、黑毛和牛內橫膈膜、和牛西冷、特上牛胸腹肉、黑毛和牛上肋骨中肉。整體質素唔錯,腹前小排肉質軟腍,肉味香濃;而和牛西冷就比較重油脂,入口即溶。醃製嘅醬汁調味好好,唔會過鹹,唔洗額外沾醬都好味。加配紫菜飯 $38食燒肉一定要配飯先冇咁膩,但呢碗紫菜飯太令人失望😞 啲飯太軟腍,再撈埋溫泉蛋,成碗飯超濕,好難食👎🏻〰️〰️〰️〰️〰餐廳嘅肉類質素幾好,有和牛嘅肉味,而且基本上肉質軟腍,唔會有筋咬唔開,視乎返部位多唔多油脂,會唔會入口即溶。餐廳仲會送每人一客甜品,杏仁奶凍同雲呢拿糯米糍,我本身唔食杏仁同雲呢拿,所以冇特別加分🫢值得一讚嘅係餐廳嘅抽風幾好,食完都冇油煙味,而且環境乾淨,唔會黐黐立立。〰️〰️〰️〰️〰️食物: 4/5性價比: 3.5/5 環境: 4/5服務: 3.5/5Revisit: Maybe
雅 黑毛和牛盛合(二人前)$998

環境: 4/5
服務: 3.5/5
Revisit: Maybe
2024-03-19 90 浏览
雖然呢間係燒肉店,不過我最鍾意食嘅唔係燒肉,而係呢度lunch set嘅壽喜燒烏冬石頭鍋上嘅壽喜燒烏冬,熱辣辣!湯底好甜正呀最正就係每一次食完飯都有甜品,一個係杏仁霜,一個係雲呢拿/牛奶糯米糍

石頭鍋上嘅壽喜燒烏冬,熱辣辣!
湯底好甜
正呀

2024-03-12 88 浏览
第二次食,之前第一次已經覺得好好味,可以再回頭👏👏👏同媽咪慶祝生,搵一間高質少少既黑毛和牛燒肉,於是決再戰😍價錢合理,而家仲可以買coupon,$2000可以用$2400,變相打左85折,和牛每款食落口都入口即溶,每嗒都有打冷震既感覺🤣🤣超級好味,☺️不過雞同豚相比之下係會冇牛咁好食☺️可能主打係牛,不過都可以接受既不得不讚係職員態度有禮,服務好貼心招呼👍👍絕對會回頭的👍👍👍👍👍
第二次食,之前第一次已經覺得好好味,可以再回頭👏👏👏

不得不讚係職員態度有禮,服務好
貼心招呼👍👍絕對會回頭的👍👍👍👍👍

2024-03-10 2462 浏览
今次二訪Yakiniku Kakura 位於沙田嘅分店,無論服務、環境或是食材質素都仍然保持水準之上,哩次嚟就梗係要試下其他招牌菜🤭最後仲有甜品杏仁豆腐同雪米糍❤️大判燒。黑毛和牛西冷 $178薄燒黑毛和牛西冷每邊燒3-5秒再反面,店員手法熟練,生熟程度可以同番店員講,記得要沾上日本溫泉蛋,令牛肉口感更加滑溜😋😋黑毛和牛裹腹牛柳 $248裹腹和牛牛柳嘅雪花紋相當吸引🤩牛脂分怖平均,肉質🥩口感軟稔,牛味濃郁,牛肉質素高,只需用少量胡椒鹽調味已經好好味黑毛和牛腹柳小排 $148一客有5片,每片都係厚切😆😆哩款牛小排已預先用秘製醬汁調味,所以味道較濃,而牛小排油脂含量會更高,口感亦會再稔身少少特上牛胸腹肉 $128牛胸腹肉顏色較深,食落較有口感而肉味最濃,秘製醬汁調味剛好活鰻魚 $148烤活鰻係香港實屬少見,第一次DIY 自己燒都幾好玩🤭餐廳有哂SOP 教學就算真係無信心都可以搵店員幫忙。鰻魚扒相當厚身有肉地,油脂豐腴,可按個人喜好塗上秘製鰻魚汁燒至熟透,甜甜地嘅醬汁加上鰻魚魚油香氣,$148真係超值❤️ 帆立貝 $78另一款海鮮就揀咗帆立貝,連牛油🧈一齊烤至8分熟,記得要不時攪拌一下,這能人令

大判燒。黑毛和牛西冷 $178

黑毛和牛裹腹牛柳 $248

黑毛和牛腹柳小排 $148

特上牛胸腹肉 $128
牛胸腹肉顏色較深,食落較有口感而肉味最濃,秘製醬汁調味剛好

活鰻魚 $148

帆立貝 $78
另一款海鮮就揀咗帆立貝,連牛油🧈一齊烤至8分熟,記得要不時攪拌一下,這能人令每一粒帆立貝都被牛油醬包裹住,奶油香氣撲鼻😚

冷麵(大) $72
食完熱辣辣嘅燒肉又點可以唔叫碗冷麵降降溫先😆唔睇哩個冷麵好似簡簡單單咁,反而令我更surprise ,重點係個冷麵底超級彈牙爽口,加上清涼嘅冷麵湯,配上惹味泡菜,一個字「爽」
  • 大判燒!黑毛和牛西冷