2021-09-15 16 浏览
雞翼可説是無人不歡的小食 這裡主打世界各地不同醬料製成的雞翼🍗特色款式如死神辣醬味 咖啡味 吉列咖喱味等創新獨特 甜酸鹹辣等口味應有盡有 餐廳更會不時推出新口味 為食客帶來不少新鮮感😋.雖然不是每一隻雞翼都多肉飽滿 但勝在肉質嫩滑 不會過於乾身 雞翼可單點亦有放題形式 口味大致分為乾身 濕身和特色三大類 喜愛多醬汁和較重味的可選擇水牛城口味 偏愛乾身惹味的則可試試蒙古燒烤味 這裡會是雞翼愛好者的天堂😆.📍 Wingman - 旺角彌敦道594-596號旺角新城17樓
2021-09-14 12 浏览
Wingman我之前係中環有食過,見都有一段時間無食,心掛掛於是就去左旺角分店試下.旺角分店比中環分店大,一樣有個好正既"一齊叫雞" NEON SIGN.濕身雞翼: 死神醬 6pcs $69想試呢個SAUCE一段時間,好想挑戰下自己可以食得幾辣呢個堅辣,食到我個咀紅曬,眼水鼻水都標埋出黎,連個肚都FEEL到熱熱地既感覺.係辣得爽既,但我食左3隻之後就放棄左啦.鍾意食辣之人一定要挑戰下呢款死神醬乾身雞翼: 巴馬臣芝士蒜蓉味 6pcs $69外皮炸得幾脆,上面鋪滿巴馬臣芝士同蒜蓉Cajun牛油燒栗米 $65呢個我上次有食過,個CAJUN SAUCE好好味,栗米又燒得好靚甜蕃薯條 $55我鍾意佢配個SAUCE辣辣地,有啲似SPICY MAYO SAUCE.

濕身雞翼: 死神醬 6pcs $69
想試呢個SAUCE一段時間,好想挑戰下自己可以食得幾辣
鍾意食辣之人一定要挑戰下呢款死神醬

乾身雞翼: 巴馬臣芝士蒜蓉味 6pcs $69
外皮炸得幾脆,上面鋪滿巴馬臣芝士同蒜蓉

Cajun牛油燒栗米 $65

甜蕃薯條 $55
不如我哋一齊叫雞~食吖!@wingman 專做雞翼,口味多達19種!雞翼味道分別為乾身,濕身同特製!🧀Cali Style 巴馬臣芝士蒜蓉味 $69乾身雞翼,蒜味十足,表面勁多芝士味,唔怕食唔到芝士味lol蒜香仲留喺口腔度,有種餘韻超正!🌶️Singapore Zing 新加坡辣蟹味 $69表面有大量炸蒜、蔥同辣椒,味道夠開胃好惹味,雞翼夠大隻又夠Juicy!🍗Drunken 花雕醉雞 $78肉質嫩滑,花雕酒味夠醇!🍔Thunderbird Burger $78成隻手咁大嘅香脆雞肉漢堡炸雞堡肉質外脆内嫩,加上有洋蔥生菜同醬汁,配上勁大份薯條,好滿足嘅一餐!🍟sweet potato fries 甜蕃薯條 $55中間喺一個帶點辣味千島醬,加上香甜酥脆蕃薯條~
不如我哋一齊叫雞~食吖!

🧀Cali Style 巴馬臣芝士蒜蓉味 $69
乾身雞翼,蒜味十足,表面勁多芝士味,唔怕食唔到芝士味lol
蒜香仲留喺口腔度,有種餘韻超正!
Singapore Zing 新加坡辣蟹味 Cali Style 巴馬臣芝士蒜蓉味

🌶️Singapore Zing 新加坡辣蟹味 $69
Drunken 花雕醉雞

🍗Drunken 花雕醉雞 $78
肉質嫩滑,花雕酒味夠醇!

🍔Thunderbird Burger $78
成隻手咁大嘅香脆雞肉漢堡
sweet potato fries 甜蕃薯條

🍟sweet potato fries 甜蕃薯條 $55
中間喺一個帶點辣味千島醬,加上香甜酥脆蕃薯條~
Drunken 花雕醉雞
sweet potato fries 甜蕃薯條
2021-09-11 13 浏览
🐥突然間好想食雞翼嘅話,一定係你呢間雞翼專門店嗰度食!Netflix & Chill 套餐($268)包三款共18隻雞翼,仲可以另外揀個小食添。推介加$19轉做雞煲味嘅雞翼,香辣同濃郁嘅程度滿分💯星加坡辣蟹口味就比較濕潤,佈滿配料在表面,吃起來吹口得來又香。芒果BBQ味就好重孜然味,雞翼好有肉汁。小食方面就叫咗甜薯薯條,份量好多啊兩個人都差啲食唔晒~條條都好脆口而且唔太燶。最欣賞嘅係枱面已經準備好手套同埋濕紙巾俾你食完之後整理乾淨,真係好貼心啊!
🐥
2021-09-11
2021-09-10 22 浏览
𝒲𝑒𝓈𝓉𝑒𝓇𝓃 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝑀𝑜𝓃𝑔 𝒦𝑜𝓀🌟𝗦𝗮𝗹𝘁𝗲𝗱 𝗘𝗴𝗴 𝗬𝗼𝗹𝗸 自家製鹹蛋黃🥚 ($𝟳𝟴/ 𝟲 𝗽𝗰𝘀)而家真係咩都加鹹蛋黃,但加左又真係好食。雞翼上既鹹蛋黃唔係用一般流心鹹蛋黃醬,而係將鹹蛋黃刨成絲撒係雞翼上,而且份量都好多,超香口。讚呀!💕🌟𝗖𝗮𝗹𝗶 𝗦𝘁𝘆𝗹𝗲 巴馬臣芝士蒜蓉味 ($𝟲𝟵/ 𝟲 𝗽𝗰𝘀)蒜蓉都唔係用醬或者磨成蓉,又係整成絲狀咁鋪係雞翼上面,雖然有落芝士🪤但唔太突出,反而食到生蒜🧄果種蒜辣味,幾過癮。🌟𝗧𝗵𝘂𝗻𝗱𝗲𝗿𝗯𝗶𝗿𝗱 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿 ($𝟳𝟴)佢既𝘣𝘶𝘳𝘨𝘦𝘳 可以揀炸雞塊或者雞粒,今次話左炸雞塊,炸得幾脆口,仲有千島醬(肥😅),同埋雞件都滑同𝘬𝘦𝘦𝘱 到肉汁。𝘣𝘶𝘳𝘨𝘦𝘳 仲有配幼薯條🍟食落好夠飽。🍻𝗛𝗼𝗲𝗴𝗮𝗿𝗱𝗲𝗻 (𝗨𝗻𝗱𝗲𝗿 𝗽𝗿𝗼𝗺𝗼𝘁𝗶𝗼𝗻 $𝟱𝟬)呢個𝘏𝘰𝘦𝘨𝘢𝘳𝘥𝘦𝘯 係限定韓國口味黎,𝘓𝘦𝘮𝘰𝘯 𝘎𝘳𝘢𝘴𝘴 & 𝘊𝘪𝘵𝘳𝘶𝘴 𝘡𝘦𝘴𝘵,雪到凍晒咁飲,好冰鎮好清新,可能因為𝘭𝘦𝘮𝘰𝘯 𝘨𝘳𝘢𝘴𝘴 關係,反而覺得有種泰式風情😄📍 𝐖𝐢𝐧𝐠 𝐌𝐚𝐧旺角彌敦道594-596號旺角新城17樓17/𝘍, 𝘔𝘰𝘯𝘨𝘬𝘰𝘬 𝘔

🌟𝗧𝗵𝘂𝗻𝗱𝗲𝗿𝗯𝗶𝗿𝗱 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿 ($𝟳𝟴)

📍 𝐖𝐢𝐧𝐠 𝐌𝐚𝐧
旺角彌敦道594-596號旺角新城17樓
17/𝘍, 𝘔𝘰𝘯𝘨𝘬𝘰𝘬 𝘔𝘦𝘵𝘳𝘰, 594-596 𝘕𝘢𝘵𝘩𝘢𝘯 𝘙𝘰𝘢𝘥, 𝘔𝘰𝘯𝘨 𝘒𝘰𝘬
2021-09-09 12 浏览
燒雞翼我自細鍾意食。今次唔係燒蜜糖雞翼咁簡單,係可以任食唔同味道嘅雞翼!雖然本身鍾意食雞翼,但都諗住唔大食唔會食得哂咁多款味,不過店員話普通女仔都食到廿隻!所以就放心揀左十款口味嘅雞翼放題,仲有飲品free flow 添!/Peroni🌟第一次飲Peroni,味道唔苦,幾易入口。Iced Lemon Tea🌟Iced Lemon Tea雖然固定甜度,但係似少甜,係食死神雞翼真係救左我一命。/日本蜂蜜芥辣🌟係bbq嘅感覺,好多蜂蜜夠甜好好食。泰式甜辣醬🌟有好多脆脆係上面,充滿口感!紐奧良香粉🌟加咗一舊青檸汁酸酸地好開胃,可以食到好多隻!/未食完第一碟時店員已經準備緊第二碟,時間岩岩好唔駛等。死神醬🌟一上碟就聞到佢嘅辣味,食左一啖已經投棄,想試嘅人記得要叫定飲品。巴馬臣芝士蒜蓉味🌟芝士控最愛!加左蒜蓉食落更加香。

Peroni🌟
第一次飲Peroni,味道唔苦,幾易入口。

Iced Lemon Tea🌟

日本蜂蜜芥辣🌟
係bbq嘅感覺,好多蜂蜜夠甜好好食。

泰式甜辣醬🌟
有好多脆脆係上面,充滿口感!

紐奧良香粉🌟
加咗一舊青檸汁酸酸地好開胃,可以食到好多隻!

未食完第一碟時店員已經準備緊第二碟,時間岩岩好唔駛等。

死神醬🌟

巴馬臣芝士蒜蓉味🌟
芝士控最愛!加左蒜蓉食落更加香。
2021-09-08 12 浏览
今日最後一日放半日,出黎同朋友慶慶佢。 朋友好鍾意食雞,搵左一間餐廳,本身擔心全部都係雞,會好慘,好彩都有其他野食下。入去裝修呈工業風,感覺都幾特別。 雞翼有勁多唔同既口味,有乾同濕之選,同朋友選左好耐,咩味都想試。最後叫左個set 試下。 咸蛋黃雞翼咸蛋黃既味唔係太濃有點失望,不過雞翼內肉汁幾濃。巴馬臣芝士雞翼芝士味唔太夠,偏咸,我諗如果係熱溶芝士淋上去,我會大愛。 泰式甜辣雞翼大大推介 ,濕雞翼好香又好juicy係果種食極都覺得可以再食既感覺。 呢個set仲會送個配菜 選左麵豉焗茄子 估唔到 呢種煮法咁好食 。好和風style 既烤茄子,內面仲有好多汁 好有驚喜 呢個地方,夜晚同朋友叫杯野 ,食小小野,happy hour 下唔錯 。
今日最後一日放半日,出黎同朋友慶慶佢。

入去裝修呈工業風,感覺都幾特別。

咸蛋黃雞翼
咸蛋黃既味唔係太濃有點失望,不過雞翼內肉汁幾濃。
巴馬臣芝士雞翼
芝士味唔太夠,偏咸,我諗如果係熱溶芝士淋上去,我會大愛。
泰式甜辣雞翼
呢個set仲會送個配菜
選左麵豉焗茄子
估唔到 呢種煮法咁好食 。

好和風style 既烤茄子,內面仲有好多汁
好有驚喜
2021-08-20
下午茶
2021-09-08 26 浏览
極高CP值的午餐  一直想嚟試下wingman嘅雞翼放題,上到嚟見到lunch set好抵食!  可以點wing set 或 wrap set  ,本身包括咗一個湯,8隻雞翼 (+$15有多兩隻 )一杯飲品如果要飲檸檬茶凍飲就要另外加三蚊! Wrap套餐 包括在一個wrap同埋飲品, 另外叫 套餐加少少錢就可以加一啲小食~ 隔離嗰台叫咗雞翼放題,我見到都覺得好吸引 !下次再嚟叫啦,  加60蚊可以飲品任飲!hoegaarden都可以任飲 !真心底! 除咗雞翼之外,呢度仲有好多唔同嘅食物, 包括漢堡包,沙律和 其他主菜  裝修都幾別緻!今日晏晝陽光非常好 , 牆壁上寫住一齊叫雞 ,加添一份幽默感! 食物一會兒之後就上檯! 我們點了兩款口味, 包括日式芥辣蜜糖雞翼 ,鹹蛋黃醬雞翼(加五蚊 )!好大堆頭! 食物比想像中分量多!雞翼都是xl size  鹹蛋黃醬雞翼食起好香濃,但唔鹹 !鹹香味和雞翼出奇地夾  至於蜜糖芥辣雞翼,完全做到外脆內

極高CP值的午餐

如果要飲檸檬茶凍飲就要另外加三蚊!

隔離嗰台叫咗雞翼放題,我見到都覺得好吸引 !下次再嚟叫啦,

裝修都幾別緻!今日晏晝陽光非常好 ,

好大堆頭! 食物比想像中分量多!
雞翼都是xl size

鹹蛋黃醬雞翼食起好香濃,但唔鹹 !鹹香味和雞翼出奇地夾

至於蜜糖芥辣雞翼,完全做到外脆內juicy嘅效果!口感帶點濕,食起嚟冇咁熱氣感覺!

椰菜沙律!加$15就有! 必點必點必點! 酸酸 甜甜,食起來好清新開胃!而且非常健康

因為今日的湯買完了,換上一份沙律給我們!的用上羽衣甘藍蘑,口感爽口

薯條可以揀蕃薯條和蕃薯條
我們各點一份,即叫即炸 !食起嚟,真係好好食尤其是番薯條

口感似天婦羅,番薯外脆內軟甜甜的 ,非常美味

我們top 40蚊, 來了一份烤牛油果,伴著特製醬料。食之前加點檸檬,口感好軟滑香口! 建議兩個人點一份,一人一份就會太多喇! 牛油果用上上好的貨色,沒有苦味

墨西哥雞肉牛油果烤卷,裏面有牛油果,大量蔬菜和雞肉,加上特製醬料,口感豐富,而且好健康! 最欣賞是那陣餅皮有預先烤過,食起來有點淡香,暖暖的非常好味

我們加了十蚊換了一份黑松露醬,用嚟點薯條食 ,香氣逼人絕對, 絕對必點。
埋單二百蚊多啲,cp值滿滿
2021-09-03 221 浏览
曾經試過灣仔分店之後,今次就約朋友黎旺角分店試一試。因為全雞翼宴會好吸引。旺角店不同灣仔,灣仔在巷子酒吧附近,所以比較暗,但有情調。旺角店人流旺好多,要book位,雞翼放題90分鐘之內任叫任食,朋友愛食雞翼噶尤其是對三哥果土匪雞翼難忘。多種選擇不同味道,可以慢慢試一試。因此推薦黎挑戰就無問題,首先黎簡單輕微味蕾先。|蜜糖芥末^味道每次叫都不會錯過蜜糖芥末雞翅,首先佢會有些少甜,繼而可以自行沾芥末醬,也不算太辣,入味屬於入門級。黑芝麻海鮮蜂蜜味道呢個繼上一個蜜糖再甜少少,芝麻同蔥絲灑落附近。可以伴碟也可以入口。蒙古燒烤味道蒙古燒烤顧名思義是會香茅烤肉之類風味,草原的味道幹身而偏鹹。終極|死神醬^差不多試了不同的口味,我哋一共有10.多款選擇。唯一一個死神醬未曾試過。今次終於可以試一試喇?店長溫馨提示,呢個會辣。朋友話要試一試,但見到呢個樣,真系可以試得落口嗎辣無所謂,睇下如何。🙈不試不知道,一試醒神晒。佈滿了紅辣椒指天椒的醬油塗滿了雞翼。一口落去,熱辣辣好過癮。如果用三哥米線比較呢個應該系大大大辣。朋友試了之後,都有開胃,仲可以試多兩件。果然死神醬,因為可以翻生再戰。但都需要浸水去一去辣

旺角店不同灣仔,灣仔在巷子酒吧附近,所以比較暗,但有情調。
旺角店人流旺好多,要book位,

多種選擇不同味道,可以慢慢試一試。

因此推薦黎挑戰就無問題,首先黎簡單輕微味蕾先。

|蜜糖芥末^

蜜糖芥末

黑芝麻海鮮蜂蜜味道

蒙古燒烤味道
蒙古燒烤顧名思義是會香茅烤肉之類風味,
草原的味道幹身而偏鹹。

終極|死神醬^

差不多試了不同的口味,我哋一共有10.多款選擇。
唯一一個死神醬未曾試過。
今次終於可以試一試喇?
店長溫馨提示,呢個會辣。
朋友話要試一試,但見到呢個樣,真系可以試得落口嗎

辣無所謂,睇下如何。
🙈不試不知道,一試醒神晒
死神醬

佈滿了紅辣椒指天椒的醬油塗滿了雞翼。

但都需要浸水去一去辣味。
我唸如果再有朋友想食雞翼放題,我應該都會阻住真的未夠班去挑戰死神醬
2021-08-19
蜜糖芥末
死神醬
  • 黑芝麻海鮮蜂蜜
2021-09-01 26 浏览
我由細到大都好鍾意食雞翼,次次屋企人煮滷水雞翼我都會食至少食八隻十隻先肯停口,跟住就有朋友推介我黎食Wingman呢間雞翼放題,話絕對啱晒我🤭🤭所以趁星期日嘅假日,就捉咗我男友同我一齊嚟食雞翼放題!我知,中午都食放題真係好浮誇!🤣🤣見到佢嘅午市雞翼放題有三款可以揀,分別有3款,10款,同18款口味!咁食得雞翼放題就無理由唔揀最多款嘅口味啦!侍應知我第一次嚟食,就建議話不如每款先嚟兩隻,等我哋可以試晒18款口味!18種口味中,我覺得比較特別嘅係以下幾款:🎈麻辣檸檬:好香麻辣味,點左檸檬有啲酸酸🎈蒙古燒烤:食落似豉椒味!🎈黑芝麻海鮮蜂蜜:食落似北京填鴨,或者乳豬會配埋嗰個啡色醬🎈日本吉列咖喱味:無諗過佢個外皮真係幾吉列喎,好特別🎈雞煲:食落有啲似麻辣燙,但雞肉好滑!🎈醉雞:酒味好香好重,真係好好食!除咗雞翼係放題之外,佢啲飲品同埋小食都全部係任叫架!

18種口味中,我覺得比較特別嘅係以下幾款:
🎈麻辣檸檬:好香麻辣味,點左檸檬有啲酸酸
🎈蒙古燒烤:食落似豉椒味!
🎈黑芝麻海鮮蜂蜜:食落似北京填鴨,或者乳豬會配埋嗰個啡色醬
🎈日本吉列咖喱味:無諗過佢個外皮真係幾吉列喎,好特別
🎈雞煲:食落有啲似麻辣燙,但雞肉好滑!
🎈醉雞:酒味好香好重,真係好好食!

除咗雞翼係放題之外,佢啲飲品同埋小食都全部係任叫架!

2021-09-01 625 浏览
早兩日諗住同啲朋友出旺角食飯,點知上咗地鐵中途落咗車,去到一個腳雞頭站😆其實呢個只係旺角某座商業大廈內的食店他店舖名稱叫做[ WINGMAN ]門口等候區,設計得好像一個車站一樣內部裝修很特別全部已卡助形式,其中一牆上重寫住一齊叫雞如果能坐正旁邊窗口位,仲能看見彌敦道的街景餐牌上有很多唔同的食法,點解話唔同的食法,就是因為這間店原來出名主打叫雞,真係想唔到雞翼都可以有咁多種唔同嘅整法,咁當然除咗雞與我都還有其他食物今次就簡單叫咗一個雞三味,分別#1‘泰式甜辣醬:入口感覺微微的香甜辣味不會使到沒有雞的味道2‘金雞:面頭金光閃閃,因為面頭加上一些金粉好得意,食落口點點牛油香味咁當然雞翼本身有啲味道也能保持3‘咖啡香味:雞翼炸不會太過濃面頭舖滿一層濃濃的咖啡味,食落口是感覺很特別,另外亦都叫咗一個小巧的南瓜糊意大利飯,南瓜同意大利飯煮成一起,煮熟後又不會冧謝謝,意大利飯依然保持你黏口,感覺很有咬口可以值得一試Nashville唔食得辣嘅千祈唔好叫,但係如果食得辣嘅絕對要試,雖然辣味十足但雞的味道依然保持,真係唔知佢啲師傅喺上面做咗啲乜嘢秘製嘅辣油或者係辣粉叫得雞食咁當然要喝返啲酒,除了啤酒

內部裝修很特別全部已卡助形式,其中一牆上重寫住一齊叫雞

如果能坐正旁邊窗口位,仲能看見彌敦道的街景

泰式甜辣醬“金雞“咖啡香味三種不同味雞翼

今次就簡單叫咗一個雞三味,分別#
1‘泰式甜辣醬:入口感覺微微的香甜辣味不會使到沒有雞的味道

南瓜燴意大利飯

NASHVILLE

叫得雞食咁當然要喝返啲酒,除了啤酒以外仲有一些雞尾酒及紅白酒選擇
泰式甜辣醬“金雞“咖啡香味三種不同味雞翼
南瓜燴意大利飯
NASHVILLE
  • 金雞
2021-09-01 15 浏览
今次嚟試吓超值雞翼放題👍🏻一次過食到飽!我揀咗10種口味嘅放題套餐 第一round係黑椒檸檬味 佢嘅檸檬味好突出 係好正嘅開胃菜蒙古燒烤味 有好香嘅孜然粉 泰式酸辣醬 酸酸甜甜好好味 又係好開胃 唔會覺得油膩紐奧良香粉 又甜又辣 好有特色 啱晒搭配雞翼🥰黑芝麻海鮮蜂蜜 除咗佢有蜂蜜嘅甜味之外 仲加咗啲蔥花喺上面 一齊食意外地好夾第二round就有水牛城醬 就係大家都知嘅辣味 有好濃嘅水牛城醬味道死神醬 真係真係好辣!!!噴火BBQ咖啡香味 真係濃郁嘅咖啡味 苦苦地帶走雞翼油膩嘅感覺巴馬臣芝士蒜蓉味 雞翼上面鋪咗好多芝士粉 加埋蒜蓉不得了田園風味 個人覺得最好食 鹹味適中 完全唔覺得膩食左20隻雞翼!!!每一味道都好驚喜 下次再嚟試吓其他味道😋
今次嚟試吓超值雞翼放題👍🏻一次過食到飽!

我揀咗10種口味嘅放題套餐 第一round係

2021-07-22
  • 蒙古燒烤味
  • 雞翼放題
2021-09-01 15 浏览
作爲雞翼控,終於來到wingman一試不同風味的雞翼。由於我地得2個人,所以今日就沒有叫雞翼放題,散叫了三款口味的雞翼。乾身雞翼:蒙古燒烤味:雞翼有很多孜然粉,而且入口後有麻的感覺。濕身雞翼:日本蜂蜜芥辣:單吃蜂蜜雞翼有清甜的感覺,芥辣就是一個wasabi,因應自己的口味可以自行添加適量的芥辣。黑芝麻海鮮蜂蜜:蜜糖雞翼配上黑芝麻,這個味道的雞翼是偏甜的。黑松露薯條薯條是偏幼身,配上黑松露醬,香脆可口,充滿薯味。值得一贊的是餐廳爲了方便客人吃雞翼,每位客人都附有一次性膠手套,那就不怕弄髒手啦!
作爲雞翼控,終於來到wingman一試不同風味的雞翼。
乾身雞翼:
蒙古燒烤味:雞翼有很多孜然粉,而且入口後有麻的感覺。
濕身雞翼:
黑松露薯條
薯條是偏幼身,配上黑松露醬,香脆可口,充滿薯味。
2021-08-29 11 浏览
雞翼友最新好去處Wingman,主打雞翼放題,共三款價錢選擇,分別包含3、10、18種口味選擇,兩人建議選擇10種,四人即可選18種口味。跟妹妹兩個去吃雞,選了中價位的雞翼任食,一入座即會自動幫你下五種口味各四隻,預計下單即做,約十五分鐘上桌。Free Flow飲料可選擇檸檬茶及汽水,檸檬茶清新解膩,汽水則含汽爽快。1st Round五種口味分別黑椒檸檬、蒙古燒烤味、泰式甜辣醬、奧爾良香粉、黑芝麻海鮮蜂蜜。雞翼皮脆肉嫩,味道均偏甜香口,豐富多樣。2nd Round另五種口味分別水牛城醬、死神醬、咖啡香味、巴馬臣芝士蒜蓉味及田園風味。口感基本沒有分別,重點是醬汁口味是否個人喜歡的。總括來說,菜品適合愛雞的朋友,特別是偏愛甜辣口味,肯定吃得過癮。

1st Round

雞翼皮脆肉嫩,味道均偏甜香口,豐富多樣。

2nd Round
口感基本沒有分別,重點是醬汁口味是否個人喜歡的。

• 雞翼放題
2021-08-27 118 浏览
一直以來都很想試試雞翼放題,而Wingman的雞翼放題很有名,趁着假期便和友人一試Wingman的雞翼放題。餐廳寬敞設有卡座,以港式情懷特色裝修,可以打卡。餐廳除了雞翼放題外,還有漢堡包、小食、配菜和純素雞翼等等,而雞翼放題則可以選擇3款、10款和19款口味,價錢也不同,這次我和朋友選擇了10款口味的雞翼放題,可以任飲啤酒、汽水和檸檬茶😋十款口味分別是蒙古燒烤味、泰式甜辣醬、紐奧良香粉、黑芝麻海鮮蜂蜜、水牛城醬、死神醬、咖啡香味、巴馬臣芝士蒜蓉味、田園風味,還有黑椒檸檬味,可是黑椒檸檬味當天缺貨,所以餐廳把這個口味轉換成日本蜂蜜芥辣味。餐廳首先送上5款口味和兩杯飲品,我和朋友都點了冰檸檬茶,合共40隻雞翼,色香味俱全,全部雞翼都新鮮製作好,又熱又香脆,我和朋友都急不及待地用上餐廳提供的一次性手套享用美味的雞翼。泰式甜辣醬雞翼濃厚的醬汁與嫩滑的雞肉都令人食指大動。日本蜂蜜芥辣味雞翼有一小顆芥辣,一點也不辣,芥辣與雞翼令人想像不到如此搭。黑芝麻海鮮蜂蜜雞翼的醬汁香濃,吃完一口又一口。紐奧良香粉雞翼有青檸作點綴,既香脆又清新。蒙古燒烤味雞翼富有蒙古風味,雞肉外脆內軟。其餘5款亦很快送上來,巴

其餘5款亦很快送上來,巴馬臣芝士蒜蓉味雞翼有毫不吝嗇的巴馬臣芝士和蒜蓉,使每一口都十分豐富。死神醬和水牛城醬雞翼都很辣,但辣味提升了雞翼的味道,而水牛城醬亦帶有酸味,很正宗。咖啡香味雞翼帶有淡淡的咖啡味,即使是不喝咖啡的人也覺得很美味。田園風味則佈滿了酸忌廉粉和洋蔥粉,我和朋友都很喜歡這個口味,還忍不住多叫了一份😋

這次雞翼放題十分滿足,下次再來品嚐其他口味的雞翼和小吃😁
冰檸檬茶
2021-08-15