2020-02-27 237 浏览
『口味超多質素又唔錯,好啱gathering』⚠️雖然好啱聚會食,但係最近就唔好約咁大班人啦‼️◆Summary◇有超過15種雞翼口味可以揀,HKD198就有得任食,仲有雞翼雞煲添😈選擇困難症表示好痛苦🤣雞翼炸得外脆內嫩,推介 🥢水牛城雞翼 🥢田園風味,見到有幾多人試黑芝麻蜂蜜海鮮,如果有人試完可以話我知好唔好食👅小食推介🥢黑松露薯條,飲品我幾中意 🥤Lemonade,酸得好過癮🔅星期三有$5雞翼優惠🔅平日lunch set HKD88就有8隻雞翼+前菜+side dish+飲品 (早知平日中午先來🙈)————————————————————🔹#咯咯拼盤 3款雞翼+ side🔸HKD2651️⃣◆水牛城雞翼◇超推介🙌🏻酸度同辣度都好突出仲好入味,成隻雞翼味道都好濃郁重口味人士必點‼️2️⃣◆田園風味雞翼◇出面加左sour cream粉食落酸酸地點知雞翼入面竟然更加濃味濕潤嫩口幾開胃👅3️⃣◆黑椒檸檬雞翼◇檸檬味就真係幾突出🍋黑椒味就未夠重係三款雞翼入面最香脆嘅雞肉微微有d乾可以再濕潤翻d4️⃣◆黑松露薯條◇幼身薯條炸得好香脆🍟黑松露醬大大啖
『口味超多質素又唔錯,好啱gathering』
⚠️雖然好啱聚會食,但係最近就唔好約咁大班人啦‼️

◆Summary◇

🔅星期三有$5雞翼優惠
————————————————————
🔹#咯咯拼盤 3款雞翼+ side🔸HKD265

水牛城雞翼

1️⃣◆水牛城雞翼◇
超推介🙌🏻
酸度同辣度都好突出
仲好入味,成隻雞翼味道都好濃郁
重口味人士必點‼️

黑松露薯條

4️⃣◆黑松露薯條◇
幼身薯條炸得好香脆🍟
黑松露醬大大啖好滿足
越食後勁越足,成個嘴都係黑松露味
水牛城雞翼
黑松露薯條
  • 松露醬薯條
2020-02-27 58 浏览
😋😋香港至正小店雞翼!😋😋
今晚去咗中環分店啤一啤!仲要歎咗一打雞翼,大力推介最好味黑椒檸檬‼️收工後一齊去叫雞既好地方🍻🐣1930前仲有happy hr!💥灣仔新分店都已經開幕啦!💥😋😋仲要做緊特價$5 wings wednesday / *$88 lunch set* ( 8 wings + starter + side + drink) @wingman.hk#BestWingsInHK #Wingmanhk
😋😋香港至正小店雞翼!😋😋
今晚去咗中環分店啤一啤!
仲要歎咗一打雞翼,大力推介最好味黑椒檸檬‼️
收工後一齊去叫雞既好地方🍻🐣
1930前仲有happy hr!
💥灣仔新分店都已經開幕啦!💥😋😋
@wingman.hk
#BestWingsInHK #Wingmanhk
2020-02-27 30 浏览
朋友知道我係雞翼迷,所以就搵左一日帶我黎中環食Wingman,我聽到個時已經好期待,原來有主打雞翼做餐廳,仲要有唔同口味既雞翼,就算黎多幾次,都唔會覺得悶入到餐廳裏面地方唔算大,但環境整潔,感覺有d似韓國餐廳,如果坐窗台位置,仲可以望到街景,而且仲有厠所,十分方便枱上會提供手套,紙巾,同濕紙巾俾客人用,方便食用雞翼時使用,相當細心我地點左蒙古燒烤味同新加坡辣蟹味(每款$69-各6隻)二款口味都唔算太辣,蒙古燒烤味因為用左香料調配,食落非常惹味,肉質嫩滑,仲有肉汁新加坡辣蟹味有醬汁既關係,食落唔會太乾身,味道甜甜辣辣,令人胃口大開松露醬薯條$65薯條炸得香脆,配上濃濃的松露醬一齊食,感覺清新唔會太油膩凍檸檬茶$30食完野飲返杯檸檬茶,清甜解油膩聽講2月16號係灣仔開左分店,下次一定要再去食過

我地點左蒙古燒烤味同新加坡辣蟹味(每款$69-各6隻)

松露醬薯條$65
薯條炸得香脆,配上濃濃的松露醬一齊食,感覺清新唔會太油膩

凍檸檬茶$30
食完野飲返杯檸檬茶,清甜解油膩

聽講2月16號係灣仔開左分店,下次一定要再去食過
2020-02-27 35 浏览
出名雞翼怪嘅我,真係嚟得遲呢度啲雞翼超多口味揀,又勁好食同朋友吹下水飲下酒食住雞翼簡直一流🤤🌶 新加坡辣蟹味雞翼 $69 六隻一入口先係酸酸甜甜,咬落去之後麻辣味就開始慢慢滲出嚟。呢個係中辣程度,所以喜愛辣嘅朋友不妨一試🥗 田園風味雞翼 $69 六隻滿頭佈滿左好多巴馬臣芝士碎同香草🌿,雞翼帶點蒜香味,特別想講呢度嘅雞翼隻隻都炸到脆卜卜,內𥚃仲好juicy😋.🌯 橙香填鴨卷 $138呢個卷最好兩個人食,因為真係好大份😆鴨肉味濃,卷內嘅沙律菜好新鮮爽脆,特別仲有新鮮嘅橙肉,剛剛好中和鴨肉嘅油膩感,而且成個卷都好足料👍🏻.呢杯好似檸檬加熱情果酸酸甜甜好開胃食咗咁多雞翼可以清下個油膩感😚然後又可以食多幾隻😋😋😋
出名雞翼怪嘅我,真係嚟得遲
呢度啲雞翼超多口味揀,又勁好食
同朋友吹下水飲下酒食住雞翼簡直一流🤤

🌶 新加坡辣蟹味雞翼 $69 六隻

🥗 田園風味雞翼 $69 六隻

🌯 橙香填鴨卷 $138

呢杯好似檸檬加熱情果酸酸甜甜好開胃
食咗咁多雞翼可以清下個油膩感😚
然後又可以食多幾隻😋😋😋
2020-02-26 32 浏览
💡中環雞翼放題之選😋識我既人都知我最鍾意食雞翼🧡lunchtime黎好抵食 88蚊可以揀2種口味 有10隻wings😍同埋成班fd去就可以試晒唔同味😎最鍾意佢個隻黑芝麻蜂蜜海鮮味 甜甜地😝美國水牛城醬都好惹味!唔食得辣建議唔好嗌死神醬因為真係好辣!🥵 ps佢個蓮藕片好咸😮.
💡中環雞翼放題之選😋

2020-02-26 29 浏览
由細到大都好鍾意食雞翼,今日同朋友嚟到一間專食雞翼嘅餐廳度試吓一啲特色雞翼先。餐廳播着輕快嘅英文歌,特別迎合餐廳嘅特色。今次嚟食lunch,見到個lunch Menu都唔錯。我同朋友決定叫一個wing set 同一個wrap set share。Wing set可以揀2隻味,我揀咗最傳統嘅Buffalo同一個加州風味。個set包咗個胡椒薯仔湯,都幾好飲。Buffalo醬都幾重口味,酸酸地好開胃,而且這隻雞翼都好大隻好入味。加州風味嘅雞翼上面會有一啲蒜蓉碎同埋芝士碎,不過蒜蓉嘅味道蓋過咗芝士,但係呢隻雞翼幾香脆,比較適合啲鍾意食香口食物嘅人。墨西哥辣椒牛油果卷呢個卷入面都有好多蔬菜,亦都有啲雞肉,營養非常豐富,而且有啲特製醬汁同埋牛油果,令到個卷嘅味道更加豐富。我哋一人叫咗一個甜薯條同個普通薯條,本來以為跟餐嘅薯條應該得細細份 ,點知原來一啲都唔小,啱晒鍾意食薯條嘅人。總括而言呢間餐廳性價比都幾高,亦都將雞翼嘅口味昇華。

墨西哥辣椒牛油果卷

總括而言呢間餐廳性價比都幾高,亦都將雞翼嘅口味昇華。
2020-02-26 48 浏览
一直係中環返工的我,行過呢間餐廳樓下好多次,終於決定約朋友想去食!上到去6樓嘅餐廳,入門就已經見到九龍皇帝的筆跡,雖然係一間西式嘅餐廳,卻充滿香港嘅風味餐廳並不是很大,反而仲有一種令人自在嘅感覺。望出窗外就已經見到繁忙嘅中環嘉咸街街市成個感覺都非常之地道,而且好有personal space 的感覺我同朋友兩個人望住餐牌,真係可以話係唔知點選擇🤔因為實在太多野都想食!最後係一輪掙扎底下,配合餐廳「一齊叫鷄」既主題,我哋嗌左Netflix and chill 套餐,總共有18件雞翼,三種口味。另外再可以揀一個配菜,配菜方面我哋就揀咗黑松露薯條我哋揀咗嘅口味分別有水牛城醬,泰式甜辣醬,同埋蒙古燒烤味共三款水牛城雞翼 Buffalo wing個人好怕食到太重口味既Buffalo Wing, 因為食完一隻已經膩到上心口,但Wingman既Buffalo Wing調味適中,唔會太辣,但又好惹味。雞翼上面有少許蔥碎,將雞翼的味道再帶上去另一層次!當然,唔鍾意食蔥嘅朋友記得要同店員講走蔥呀!泰式甜辣醬雞翼有口口一層嘅泰式辣醬係雞翼面頭,食落去酸酸甜甜,非常開胃。而且呢隻泰式辣醬亦並非平時麥當勞嗰種,

另外再可以揀一個配菜,配菜方面我哋就揀咗黑松露薯條

水牛城雞翼 Buffalo wing

泰式甜辣醬雞翼
有口口一層嘅泰式辣醬係雞翼面頭,食落去酸酸甜甜,非常開胃。而且呢隻泰式辣醬亦並非平時麥當勞嗰種,感覺係甜少少,同埋個味再香啲!如果鍾意食泰國嘢嘅朋友,應該會好鍾意食呢個!

蒙古燒烤味雞翼
係一個好神奇嘅口味!上面配左少少黑椒粒,經過特別嘅烤法,雞翼非常脆卜卜可口!係一個好特色嘅味道!

Side Dish 黑松露醬薯條
薯條係新鮮炸起,黑松露味唔會太重,令人吃完一條又一條,停唔到口,略嫌黑松露醬份量有點少

雖然沒有華麗醒目的招牌,餐廳位於中環鬧市中一幢平平無奇的舊樓,但卻有令人垂涎不已的佳餚,
入口難忘的美好滋味餐廳時髦的裝修好加分

Restroom的霓虹光管係經典電影Pulp Fiction既經典劇照

而且店員非常友善,係咁同我地講笑影相🍷成個感覺都非常chill

牆上「一齊叫鷄」既霓虹燈也好搶眼同抵死,餐廳整體無論係食物同環境都非常出色,快啲叫埋親朋好友下次黎。
2020-02-22
  • Netflix and chill 套餐,總共有18件雞翼,三種口味
2020-02-25 26 浏览
“一齊叫雞”這個slogan聽起來令人感到莫名的興奮!咦……哦……大家不要想歪歪唷,只是令我們這些雞翼控雀躍萬分而已!店鋪雖然不算大,但位於中環,裝修也做到一絲不苟!我們坐在對著無限loop播放餐廳宣傳短片的位置,先來兩杯飲品:sprite 和passionfruit lemonade……其實沒有什麼特別,重點是之後叫的雞翼拼盤!我們一口氣叫了sauce hoisin雞翼,honey glazed雞翼和 thai sweet chilli雞翼,三者都選用嫩滑的雞肉製作,而每只雞翼都恰如其味,彷彿在製作的過程已經將其味道融入雞肉中,我們一只吃完接著吃另一只,完全停不了下來食食食……拼盤中間更加入truffle fries!Truffle味相當香濃!吃得十分滿足!

吃得十分滿足!
2020-02-25 1369 浏览
下午在大館聽聽音樂,看着外國小孩在樹下玩耍,度過悠閒的假日。在網上看到幾位同學都曾到過這裏用餐,所以參觀大館後,便到這間步程距離大館僅五分鐘的餐廳吃晚餐。吧位除了懸掛着各種酒杯,還有幾隻海盜造型的雞,有趣地展示了餐廳的主題---雞。黑椒檸檬雞翼(6隻)($69),非常香的黑椒味,檸檬汁按自己喜好添加。簡單的雞翼,要做得好還是要技巧。沾上黑椒的雞皮有濃香的黑椒味,皮脆肉軟,肉多汁又滑。加州風味雞翼(6隻)($69),因為友人不喜歡甜雞翼,原本打算點黑芝麻蜂蜜海鮮雞翼,最後點了這款。雞翼上灑上大量巴瑪臣芝士碎和香草,所以芝士的鹹香味和田野香草味突出。這種味道十分特別,令人不自覺地越吃越多。炸蓮藕片($55),看到網上推介,加上外面比較少見,所以點了這個配菜。蓮藕片薄切,所以不像平時蓮藕厚實的口感。蓮藕片如薯片一樣薄脆,因不及薯片吸油,所以沒有薯片的油膩,非常爽脆。另加餐廳特別醬料,會令味道更上另一個層次。Ranch Dip ($10),蓮藕片蘸點田園醬,帶出新鮮感。不論吃沙律還是炸薯條,田園醬令原本油膩的炸物,以及新鮮的蔬菜,添上一層清新。Passion fruit Lemonade ($

黑椒檸檬雞翼、加州風味雞翼

加州風味雞翼

炸蓮藕片

Ranch Dip

Passion fruit Lemonade

Passion fruit Lemonade ($50),從杯面上已看到很多熱情果籽,咬下去脆脆的,部分果籽連着少許甜甜的熱情果肉。檸檬水酸度適中,份量足,其酸度與微甜的熱情果籽配搭合適。吃過各款濃味雞翼和香口的煎炸食物,喝一杯檸檬水可解油膩。

题外话/补充资料: 加一服務費
2020-02-23
加州風味雞翼
炸蓮藕片
Ranch Dip
2020-02-25 26 浏览
而家出街食飯已經好耐未試過要等位! 竟然呢間主打食雞翼既中環樓上舖要等位! 有冇咁好食啊?😂😅首先,我地叫左個芝麻蜜糖雞翼6隻。少少地,點都要試下! 好好食😋外脆內嫩,而且好入味!燒雞翼咁既口感! 我地見係即叫即整的! 然後就到個羽衣甘藍沙拉,青青的,好fresh! 再配埋個燒牛油果🥑,簡直係green day既完美之選。 食完雞翼,食呢兩碟,即刻覺得個人又清左🤗😂😂最後,到我最最最想試的包包! 唔食你唔知,真係好特別! 果兩塊黑色包皮個質地已經好正,入面全部係手撕雞加醬汁,好野味,好好食! 而且一碟有三舊!絕對夠飽! 所以都明,點解呢d時勢都要等位!

所以都明,點解呢d時勢都要等位!
中環-Wingman:Netflix & Chill (18隻雞翼,3款味,1配菜) $258 + 10%自從半年前在一個event中食過wingman的水牛城雞翼,就一直對wingman心心念念🥰 其中環店位於半山電梯旁的一座大廈6樓,店面不大,但有點bar的感覺, 入口就是水吧,牆身有充滿港式風味的 霓虹燈字, 大大隻字寫住一齊叫雞, 開宗明明義是食雞的地方🥰二人套餐可以從16款口味的雞翼當中選三款,共十八隻雞翼,加上一款配菜,我選了黑松露薯條, 擺盤澎湃而吸引, 加埋兩杯啤酒嘅話就係絕配! 建議打卡唔好用太多時間,雞翼即點即炸, 熱辣辣的時候是最好吃的! 呢度的雞翼係有肉汁唔乾。🌞水牛城雞翼上有灑上細蔥作點綴, 我覺得呢款雞翼最出色嘅地方係水牛城醬入曬雞翼入面, 外面唔會滴曬汁好似點醬咁樣。🌞 黑椒檸檬味雞翼有使用檸檬皮,帶出檸檬清香, 配上黑椒簡單而好味。🌞蒙古燒烤味就是孜然粉的味道啦! 微辣,香口惹味。PS. 見到openrice有$198任食coupon,更抵啦!重點係可以試11款口味!

🌞蒙古燒烤味就是孜然粉的味道啦! 微辣,香口惹味。

2020-02-24 18 浏览
Wingman 中環好食雞翼推介星期五,我同男朋友去到中環行行下,抬頭見到有間餐廳叫wingman食雞翼非常之吸引,所以就上去試下!環境黎講唔算太大,但幾有氣無氛,好岩三五知己上去飲杯野,食下雞翼!雞翼有9種味道俾我地揀,而且仲有期間限定既味道。除左雞翼,仲有啲沙律,手卷,薯條等小食俾大家揀。餐廳都有提供幾個雞翼拼盤俾大家揀,我地最後揀左可以試3種雞翼味加一個小食既$258 拼盤。水牛城醬味道:7.5/10小辣得黎酸酸地,味道唔錯!而且醬汁同雞翼非常之夾!田園風味味道:9/10出奇地非常之好食既一種味道,食落去有啲似lxxs其中一隻sour cream味既薯片😂 酸酸地又咸咸地,估唔到味道好夾!新加坡辣蟹味味道:7.5/10餐廳第2辣既味道,食落去初時唔會覺得好辣,但時間耐左,就會feel到陣辣越黎越濃,鐘意食辣既可以一試!波菜甘藍沙律配柚子醬味道:8/10好fresh既沙律,啲菜好新鮮配埋柚子醬都好match!呢間係一間好高質既雞翼專門店!鐘意食雞翼既真係可以黎呢間試下!
Wingman 中環好食雞翼推介

水牛城醬

味道:7.5/10
小辣得黎酸酸地,味道唔錯!而且醬汁同雞翼非常之夾!

田園風味

味道:9/10

新加坡辣蟹味

味道:7.5/10

波菜甘藍沙律配柚子醬

味道:8/10
好fresh既沙律,啲菜好新鮮配埋柚子醬都好match!

2020-02-23 22 浏览
皆因男朋友鐘意食雞翼..竟係團購見到就買左啦…估唔到情人節都可以bk到…情人節當日都會收到温馨提示大餐既時間…very nice👍去到睇餐牌有好多款雞翼…有辣有唔辣…每款有6隻…所以一次係唔會食到咁多款…重有炸甜薯.. 不過掛住食無影😆埋單後店員重送上1枝黃色玫瑰… surpise😎

重有炸甜薯.. 不過掛住食無影😆
4款雞翼
  • 松露醬薯條
  • 菠菜甘藍沙律配柚子醬
2020-02-23 22 浏览
Expect very rich flavour and special saucingBut feel like it simply added powder or readily made sauce on the wingsHoisin taste not really fresh Honey wasabi - can give more wasabi It is barely enough for 6 wingsAverage selection of beer with no happy hour on weekdays
Hoisin taste not really fresh
2020-02-21 27 浏览
之前不太敢在中環食lunch,因為怕好貴,否則就要坐到好迫真怕怕。今日發現到一間好高質,環境正,價錢合理的lunch place!Wingman 在灣仔有一間分間,鬼佬feel以為好貴無入去。今日經過中環這間,見到有平靚正lunch set $88 就有湯、8隻雞翼、薯條及飲品!.入到去真的好有feel,似去happy hour 的bar,好活潑。有幾個尖叫雞吊在酒架,貫徹好玩風格。.⭐️雞翼8隻我選了兩隻味- 死神醬及蒙古燒烤味死神醬真的辣得好過癮!口裡有火,喜歡食辣的朋友應該好喜歡。蒙古燒烤也別有風味,exotic!抵讚我是雞翼都非常高質,入面雞肉嫩滑好juicy,好雞好雞!.⭐️另外有個$108lunch set 不是食雞翼,是食wrap。我朋友點了墨西哥辣椒牛油果卷,超大份的!女孩子食半條都夠。入面餡料多,咬到啖啖肉又有點蔬菜的清新。很正宗的墨西哥wrap,好食。.Side 可選sweet potato or potato,我們兩個都點了sweet potato,甜甜地幾好食。而且有很多,我們兩個女仔都食不完一份呢。.因為太豐富,加$40叫了個沙律中和下。.以後中環食lunch 有

⭐️雞翼8隻
我選了兩隻味- 死神醬及蒙古燒烤味
死神醬真的辣得好過癮!口裡有火,喜歡食辣的朋友應該好喜歡。

蒙古燒烤也別有風味,exotic!
我朋友點了墨西哥辣椒牛油果卷,超大份的!

女孩子食半條都夠。

因為太豐富,加$40叫了個沙律中和下。

以後中環食lunch 有好選擇了。晚上的話,建議大家可以星期三來,有$5 wings promotion。