2022-05-25 35 浏览
估唔到荃灣兆和街呢度有一間咁用心咁高質嘅西餐廳🍴雖然地方比較細小 但欣賞佢地認真製作 就好似第一道上嘅麵包籃 已經令我好impressd🧺🥖 麵包有三款 款款都熱辣辣 外脆內鬆軟 仲配有特別嘅黑松露牛油🧈 睇得到餐廳細節上嘅用心 而且員工親切友善 係溫情嘅街坊小店˜”*°•酥炸小食拼盤($108)•°*”˜ 包括炸魷魚圈🦑 炸雞翼🐥 同埋炸薯條🍟 薯條份量非常多 而炸雞翼係生炸 面頭仲佈滿芝麻 非常酥脆 內裡肉質嫩滑˜”*°•法式芝士焗洋蔥湯($68)•°*”˜ 呢度嘅洋蔥湯做得幾出色 係比較稀身嘅洋蔥湯🧅 所以味道濃郁得黎好清澈 洋蔥味清甜 帶少少黑椒味 面頭仲有拉絲芝士🧀同麵包🍞👍🏻˜”*°•法式干邑龍蝦湯($88)•°*”˜ 龍蝦湯亦相當唔錯🦞 深橙色嘅龍蝦濃湯香氣四溢 creamy得黎忌廉感比較輕身 蝦味濃郁 飲到見底😋˜”*°•香煎帶子配牛肝菌忌廉汁燴意大利粉($168)•°*”˜ 帶子大大隻 厚肉彈牙冇雪味 意粉好夠醬汁🍝creamy得黎好香蒜蓉味🧄 另外放入少許豆苗🌱 令到意粉味道多左一份清新 冇咁膩濟👍🏻˜”*°•蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒配芥末籽汁($238)•°*”˜

˜”*°•酥炸小食拼盤($108)•°*”˜

˜”*°•法式芝士焗洋蔥湯($68)•°*”˜

˜”*°•法式干邑龍蝦湯($88)•°*”˜

厚切豬扒肉質爽嫩鬆軟🐷 切落去嗰下feel到肉質入面鎖滿水份 感覺乾淨利落🔪 切開之後係完美粉色 食落就充滿濃濃嘅煙燻香味🪵 伴碟嘅bb椰菜球亦非常多汁好味😋
荃灣原來有間頗chill的意大利餐廳由超過20年的酒店大廚主理 食物都很高質 以簡約水泥牆佈置 環境頗舒服服務態度也超好的 有fine dining的感覺主打多款歐陸菜式 巧多人來慶祝約會耶~.入座會先上一盤餐包🥖個醬竟然係黑松露醬 馬上塗好塗滿 超喜歡🥺白色的是 口感鬆軟粉粉的軟包另一款則外脆內軟😬.▫️凍肉芝士沙律拼盤 $178難得地點了一款冷盤品嚐一下莎樂美腸煙韌有嚼勁 充滿鹹香且肉味濃郁Parma ham肉質柔軟 味道細緻帶芳香再配一口清甜的蜜瓜 平衡口感還有帶奶香的mozzarella cheese和黑醋沙律 整個口感超豐富的 還很開胃~.▫️龍蝦汁椰菜花燴意大利飯配龍蝦尾 $228每一口都吃到濃郁的龍蝦汁~意大利飯帶濕潤 飯粒粒粒分明😚最特別係加入左椰菜花一齊燴 口感up龍蝦尾啖啖肉紥實爽彈 好吃!!.▫️烤美國極佳級肩胛牛扒 $288色澤超粉嫩的(。・ω・。)ノ厚度剛好牛肉味道豐厚 肉感滿滿 配搭了紅酒汁 令味道更惹味伴碟是鹹香奶膩的芝士焗薯粒.▫️apple crumble $65偷瞄到生日可以要求繪碟的(՞•֊•՞)滿滿的金寶外脆內軟 還加了些砂糖剛好平衡底下香甜的焦糖蘋果
荃灣原來有間頗chill的意大利餐廳
由超過20年的酒店大廚主理 食物都很高質

以簡約水泥牆佈置 環境頗舒服
服務態度也超好的 有fine dining的感覺
主打多款歐陸菜式 巧多人來慶祝約會耶~
入座會先上一盤餐包🥖

再配一口清甜的蜜瓜 平衡口感

凍肉芝士沙律拼盤

▫️龍蝦汁椰菜花燴意大利飯配龍蝦尾 $228
龍蝦汁椰菜花燴意大利飯配龍蝦尾

每一口都吃到濃郁的龍蝦汁~
意大利飯帶濕潤 飯粒粒粒分明😚

最特別係加入左椰菜花一齊燴 口感up
龍蝦尾啖啖肉紥實爽彈 好吃!!

▫️烤美國極佳級肩胛牛扒 $288
烤美國極佳級肩胛牛扒

色澤超粉嫩的(。・ω・。)ノ厚度剛好
牛肉味道豐厚 肉感滿滿
配搭了紅酒汁 令味道更惹味
伴碟是鹹香奶膩的芝士焗薯粒

▫️apple crumble $65
apple crumble

偷瞄到生日可以要求繪碟的(՞•֊•՞)
滿滿的金寶外脆內軟 還加了些砂糖
剛好平衡底下香甜的焦糖蘋果
再配一口雪糕 口感冰火交融😚
烤美國極佳級肩胛牛扒
同男朋友撐枱腳💓😍食西餐E間西餐既野食真係好高質餐廳職員既服務態度又好好💓高質一定會再回頭‼️‼️去相😍😍‼️蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒 $258超級好食😍豬鞍扒燒到岩岩好 切開係完美既粉色 食落口超淋 肉味道溫和😋仲微微帶有蘋果木既甜味 同果香味而且食落口仲有淡淡既燻香味道😚高質小元貝西蘭花忌廉汁燴意大利飯配加拿大海膽 $198一定會再回頭食‼️食過最好食既risotto😍個海膽無得頂 完全鮮甜 又夠cream 可以講係完美少少海膽再加埋忌廉汁燴意大利飯 一啖食落口係超夾超好食💓💓‼️飯夠creamy但又唔漏 超正而飯入面既小元貝都好多😚足料V8田園沙律 $128勁多牛油果 無花果 同生菜樣樣都勁新鮮😚😋好食酥炸生蠔 $58上果時食仲好熱😍即叫即炸好正蠔生厚肉 唔會只有炸粉2者平衡得好好😚😚Apple crumble $65好食😋成餐飯食埋甜品真係超滿足蘋果有淡淡肉桂味 唔會過多 岩岩好同埋表面既金寶脆面好脆😋好夾整體
同男朋友撐枱腳💓😍食西餐

蘋果有淡淡肉桂味 唔會過多 岩岩好
同埋表面既金寶脆面好脆😋好夾整體

2022-05-18
2022-05-19 40 浏览
荃灣意大利餐廳,雖然餐廳唔係太大,但勝在食物質素高😍 龍蝦忌廉湯好creamy 鮮味龍蝦湯😋 仲有麵包加香草牛油cream醬😋野菌黑松露忌廉湯香味濃郁,黑松露同菇類味好香,又滑非常creamy 田園沙律 🥗沙律蔬果有牛油果、毛花果、蕃茄等,好健康好食,黑醋汁好好味 Parma Ham Pizza 🍕薄身脆pizza,巴拿馬火腿油脂分明,混合幾款美味嘅芝士,令味覺更有唔同層次😋 蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒 🐷高質西班牙黑毛豬,原來豬扒都好好食,豬鞍扒肉質鬆軟,滲有濃香蘋果木燒香味😋 心太軟配雲呢拿雪糕 🧁心太軟配雪糕及同水果,朱古力入口即溶,配合適當温度同時間下,做到流心感😋
荃灣意大利餐廳,雖然餐廳唔係太大,但勝在食物質素高😍

龍蝦忌廉湯
好creamy 鮮味龍蝦湯😋
仲有麵包加香草牛油cream醬😋

野菌黑松露忌廉湯
香味濃郁,黑松露同菇類味好香,又滑非常creamy

田園沙律 🥗
沙律蔬果有牛油果、毛花果、蕃茄等,好健康好食,黑醋汁好好味

Parma Ham Pizza 🍕

蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒 🐷

心太軟配雲呢拿雪糕 🧁
🍞麵包一點完菜就首先送上一籃麵包有脆片形、有長條形、有波波形鍾意食咩包都滿足到你而且仲配上黑松露牛油 搽嚟食簡直係天堂享受🥗田園沙律($128)材料好豐富,有唔同種類嘅蔬果,例如牛油果、無花果、蕃茄仔等等,好fresh!🍄野菌黑松露忌廉湯($78)🦞法式干邑龍蝦湯($88)掙扎咗好耐要飲邊個好,但小朋友先選擇,我決定全部都要!兩款湯味道都十分濃郁,但絕對唔係死鹹,試完之後你一定會諗究竟佢地用左幾多龍蝦同野菌同黑松露去熬製,仲要前者都有唔少龍蝦肉,後者就啖啖都係蘑菇顆粒,好有口感。煙三文魚千島醬薄餅($138)千島醬同煙三文魚好夾,而且係批邊脆卜卜既薄批,拎上手仲要有啲拉絲,嗚哇一食就停唔到口。威靈頓牛柳($348)小妹嘅同行朋友想試食威靈頓牛柳好耐,所以今次有部份都係衝着去而黎牛柳厚身得黎肉質又十分柔嫩,酥皮同牛柳之間有層好厚嘅黑松露蘑菇泥,三樣野一齊放入口真係十分滿足。整體黎講,呢間餐廳既食物十分足料,每道菜味道十分濃郁,好適合一班朋友良朋歡聚,但如果兩個人去就或者會有啲漏,要注意多啲食物配搭嘅選擇,但相反你係鍾意重口味嘅話就就一定會好鍾意喇
🍞麵包
一點完菜就首先送上一籃麵包
有脆片形、有長條形、有波波形
鍾意食咩包都滿足到你
而且仲配上黑松露牛油 搽嚟食簡直係天堂享受

🥗田園沙律($128)

🍄野菌黑松露忌廉湯($78)
🦞法式干邑龍蝦湯($88)

煙三文魚千島醬薄餅($138)

威靈頓牛柳($348)

2022-05-18 50 浏览
荃灣高質西餐廳,平日夜晚去見佢都full house。食物賣相靚,睇得出同食得出餐廳對食物質素放左好多心機。食物份量頗大,我地兩個女仔叫既份量食唔晒😆🥗 V8田園沙律 & 餐湯有我中意既牛油果同甜甜既無花果,色彩繽紛,配埋黑醋汁,好開胃。南瓜忌廉湯真材實料,好甜🥰🐄 黑松露威靈頓牛柳威靈頓牛柳有層次感,頭層酥皮焗得岩岩好,中間黑松露醬味道剛好唔會太濃,牛柳五成熟,軟硬度適中,咬落有口感。🍝 香煎比目魚配菠菜忌廉汁燴天使麵我最中意食天使麵,平時會怕怕綠色既菜汁,但呢到既菠菜忌廉汁冇菜青味亦唔會太膩。比比目魚煎得好香,肉質滑。

🥗 V8田園沙律 & 餐湯

🐄 黑松露威靈頓牛柳

🍝 香煎比目魚配菠菜忌廉汁燴天使麵
1K
2022-05-17 333 浏览
《隱世抵食西餐廳🤤》———————————————-#Vision8 8️⃣-Weekend入荃灣搵朋友,佢推薦咗呢間西餐廳,設計走輕工業風,地方寬落,都坐得幾舒服,好適合同屋企人或者朋友相聚hea下☺️-店員好friendly,推介咗我哋先叫個前菜蕃茄水牛芝士配意大利香草醬 ,creamy嘅芝士夾埋蕃茄一齊食,非常開胃🍅 -🍔 自家製安格斯牛肉漢堡包手打牛肉尤其抵讚,超級厚身,口感juicy,一咬即爆汁,配埋用芝士、蕃茄同青瓜,口感豐富,特別滋味😍-🥩 烤安格斯西冷配野菌忌廉汁Lunch set我哋揀咗厚身西冷牛扒,煎得好香之餘,油脂分佈豐富,食得出牛味好出,配搭野菌汁可以起到解膩嘅作用,層次豐富😎-🍨 心太軟配雲呢拿雪糕作為結尾又點可以唔嗌甜品呢?焗得好出色,勁流心,甜而不膩,跟埋經典雲呢拿雪糕,夠哂sweet🍦-⭐️價錢參考:(另收加一)自家製安格斯牛肉漢堡包: $148蕃茄水牛芝士配意大利香草醬: $98烤安格斯西冷配野菌忌廉汁: $128心太軟配雲呢拿雪糕: $68🍌抵deal 指數:8/10💰人均消費:$240
《隱世抵食西餐廳🤤》
———————————————-
#Vision8 8️⃣
🍔 自家製安格斯牛肉漢堡包
🥩 烤安格斯西冷配野菌忌廉汁
🍨 心太軟配雲呢拿雪糕
⭐️價錢參考:(另收加一)
自家製安格斯牛肉漢堡包: $148
蕃茄水牛芝士配意大利香草醬: $98
烤安格斯西冷配野菌忌廉汁: $128
心太軟配雲呢拿雪糕: $68
🍌抵deal 指數:8/10
💰人均消費:$240
2022-05-15
2022-05-17 73 浏览
我耐唔耐都會同同事落荃灣食dinner但由於唔係好熟路,所以都係由朋友揸主意食咩。今次佢就揀左Vision 8,7點幾去到已經坐滿曬人 好彩仲有1張吉枱,咁我地就唔使等啦一黎上左餐包先,雖然得3舊,但個松露牛油醬好正V8田園沙律 $128無花果,牛油果,車厘茄,雜菜沙律淋左蜜糖柚子醋,食落酸酸甜甜幾開胃龍蝦忌廉濃湯 $88濃郁龍蝦湯,仲有龍蝦肉法式芝士焗洋蔥湯 $68面包上面鋪滿芝士,索曬洋蔥湯,其實我好鍾意食淋左既洋蔥帶子西蘭花忌廉汁燴意大利飯配加拿大海膽 $198海膽鮮甜,個飯無煮到腍曬,食落係有口感既 個忌廉汁幾creamy幾好味蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒(配芥末籽汁) $2582舊厚身既豬鞍扒,燒得幾靚仔,食落唔韌唔膩配埋蔬菜,brussel sprout同埋一片片既忌廉薯仔,如果brussel sprout係用煎既方式會更好Btw呢到service 唔錯,侍應有禮貌之餘,我見隔離枱生日,佢仲好俾心機畫左啲圖案落個碟到👍🏻
我耐唔耐都會同同事落荃灣食dinner
但由於唔係好熟路,所以都係由朋友揸主意食咩。

一黎上左餐包先,雖然得3舊,但個松露牛油醬好正

V8田園沙律 $128
無花果,牛油果,車厘茄,雜菜
沙律淋左蜜糖柚子醋,食落酸酸甜甜幾開胃

龍蝦忌廉濃湯 $88
濃郁龍蝦湯,仲有龍蝦肉

法式芝士焗洋蔥湯 $68
面包上面鋪滿芝士,索曬洋蔥湯,其實我好鍾意食淋左既洋蔥

帶子西蘭花忌廉汁燴意大利飯配加拿大海膽 $198
海膽鮮甜,個飯無煮到腍曬,食落係有口感既
個忌廉汁幾creamy幾好味

蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒(配芥末籽汁) $258
2舊厚身既豬鞍扒,燒得幾靚仔,食落唔韌唔膩
2022-05-16 26 浏览
為食妹👧🏻最鍾意試新嘢。朋友帶我黎咗荃灣*vision 8 *試新嘢😍。先上一籃麵包。熱呼呼上枱。配上的不是簡單牛油。而是有陣陣黑松露味道嘅牛油🧈。非常有驚喜😲。英式炸魚併薯條炸魚脆漿唔厚。超多薯條伴碟。你愛番茄🍅醬定沙律醬?why not both 🤭。V8田園沙律🥗沙律非常豐富。有羅馬生菜。車厘茄。牛油果。無花果。配油醋汁酸酸甜甜好開胃☺️。巴馬火腿薄餅🍕輕鬆拉出長長芝士。Ham咸咸香香能夠中和火箭菜嘅獨特味道😎。🍕餅底係薄脆。烤美國極佳級肩胛牛扒7成(野菌汁)牛扒粉嫩肉汁滿滿😛。伴碟薯仔餅香滑Creamy 。
英式炸魚併薯條
V8田園沙律🥗
巴馬火腿薄餅🍕
烤美國極佳級肩胛牛扒7成(野菌汁)
牛扒粉嫩肉汁滿滿😛。伴碟薯仔餅香滑Creamy 。
  • 烤美國極佳級肩胛牛 扒
2022-05-13 39 浏览
同男朋友慶祝一週年紀念日,黎返一年前既西餐廳,食物依然高水準,老闆依然超級友善😁🎉前菜必點煙三文魚凱撒沙律,沙律汁拌得酸酸甜甜夠曬開胃,我最中意既煙三文魚份量多多,搭配咸芝士片同新鮮蔬菜,好味道,小食嗌咗個英式炸魚拼薯條,有沙律醬同茄汁,全部即叫即炸,外皮鬆脆,魚肉嫩滑,佢哋揀咗用粗身薯條,變相較有口感👍👍主菜我哋叫咗烤美國極佳及肩胛牛扒,六成熟黑椒汁,首先賣相擺碟都好吸引,第一次食肩胛牛扒,原來咁好味㗎!!瘦肉同脂肪比例平均,咬落肉質非常嫩滑,而且廚師用封煎既手法令到肉汁全都鎖住,牛味濃郁,配菜芝士焗薯仔都好好味,我哋亦都叫咗個蘑菇配二式辣肉腸薄餅,餐廳用薄批做底,口感crunchy,火箭菜辣肉腸蕃茄汁芝士絕對係薄餅之中既最佳拍擋,仲有拉芝效果添😂PS老闆真係超級好人友善,非常有禮貌,幫我哋影嘅相仲好好睇添!🫶🫶
  • 烤美國極佳級肩胛牛扒
  • 煙三文魚凱撒沙律
  • 英式炸魚拼薯條
  • 蘑菇配意式辣肉腸薄餅
2022-05-07 47 浏览
人情味小店,平日都會坐到好滿既餐廳。兩個人叫咗4樣野。首先,麵包係本身有既,好好食,黑松露牛油,配包食一流,啲包好香熱辣辣。另外,叫咗一個小食,芝麻雞翼,即炸即食,唔會好油,好香。然後仲叫咗個海膽意大利飯,意大利飯唔會好硬,軟到適中,配海膽食好香,份量又好大。然後仲叫咗個薯仔忌廉湯,好濃郁,我仲可以自己一個飲晒。最後叫咗一個燒豬安,有炭燒味配紅酒汁,好香好特別。會再黎多次食唔同既野,好值得黎試下。
人情味小店,平日都會坐到好滿既餐廳。
兩個人叫咗4樣野。
另外,叫咗一個小食,芝麻雞翼,即炸即食,唔會好油,好香。
然後仲叫咗個薯仔忌廉湯,好濃郁,我仲可以自己一個飲晒。
最後叫咗一個燒豬安,有炭燒味配紅酒汁,好香好特別。
會再黎多次食唔同既野,好值得黎試下。
2022-05-06 39 浏览
荃灣好味西餐廳網上見到呢間西餐廳價錢合理得黎又好味😋放工即刻去試吓。餐廳冷氣足夠,簡約深色系輕工業風的餐裝修感覺舒適,昏暗環境非常適合約會,座位寬敞舒適😌前菜熱烘烘的麵包🥯有 軟、硬和脆三款,配合黑松露醬,有不同層次和口感,好吃😋小食方面,叫咗 酥炸生蠔🦪$58 三件配沙律醬,淡淡蠔香外脆內嫩有汁,幾出色。蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒 $258豬鞍肉質厚實有咬口得來唔會硬,肉味濃多肉汁,還有蘿蔔、薯蓉等蔬菜伴碟,配上香辣黑椒汁,啱晒食肉獸小元貝西蘭花忌廉汁燴意大利飯配己加拿大海膽 $198有很多小元貝和細細粒西蘭花🥦增加口感,意大利飯粒粒都包裹住忌廉汁,Creamy而且很入味,非常飽肚。跟餐還有白汁薯蓉餐湯消淡不會咸香滑奶茶 $4朱古力 $4淡淡的朱古力奶味,一啲都唔孤寒服務質素:8/10環境舒適度:7/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
荃灣好味西餐廳

網上見到呢間西餐廳價錢合理得黎又好味😋放工即刻去試吓。

座位寬敞舒適😌

小食方面,叫咗 酥炸生蠔🦪$58 三件
配沙律醬,淡淡蠔香外脆內嫩有汁,幾出色。

蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒 $258

小元貝西蘭花忌廉汁燴意大利飯配己加拿大海膽 $198

跟餐還有白汁薯蓉餐湯消淡不會咸

香滑奶茶 $4
朱古力 $4
淡淡的朱古力奶味,一啲都唔孤寒

服務質素:8/10
環境舒適度:7/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
2022-05-05
2022-05-06 499 浏览
今日喺荃灣做完嘢,就搵個附近返工嘅朋友食個飯見吓面,地膽就帶我嚟呢間Vision 8。朋友話呢間西餐廳喺區內都幾受歡迎,好彩我哋入座時間尚早,7:30後已經座無虛席。點菜後,店員先奉上餐包,係三款唔同嘅麵包,有軟身有脆口,再配埋軟牛油一齊食,已經能夠喚醒我哋嘅味蕾。同女性朋友食飯,就特別鍾意叫個沙律,餐廳嘅黑板上寫上廚師推介嘅燒牛肉羅馬生菜炸洋蔥圈配蜂蜜芥茉蛋黃醬,我哋就一於試吓。平時食開嘅沙律通常都係配煙三文魚或者燒雞之類,呢個沙律係配燒牛肉加炸洋蔥圈,配搭清新唔油膩,燒牛肉配上佢嘅蜂蜜芥茉蛋黃醬就更加開胃。我想食生蠔,但朋友唔食生嘢,所以就叫咗酥炸生蠔,新鮮炸起外脆內軟而且好鮮味,配合他他醬一齊食真係非常夾。主菜我哋就揀咗小元貝西蘭花忌廉汁燴意大利飯配加拿大海膽。帶子同海膽都好鮮甜,意大利飯混入忌廉汁,再加上西蘭花等蔬菜,可以減去油膩感。另外仲叫咗蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒,份量非常多。燒烤過嘅西班牙黑毛豬鞍扒有格仔紋理,充滿香烤嘅味道,而內裏仍然保持住肉汁。旁邊除咗有蔬菜,仲有忌廉薯片,比起薯蓉或薯條更加惹味吸引。
餐包
燒牛肉羅馬生菜炸洋蔥圈配蜂蜜芥末蛋黃醬
酥炸生蠔
小元貝西蘭花忌廉汁燴意大利飯配加拿大海膽
另外仲叫咗蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒,份量非常多。
蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒
旁邊除咗有蔬菜,仲有忌廉薯片,比起薯蓉或薯條更加惹味吸引。
燒牛肉羅馬生菜炸洋蔥圈配蜂蜜芥末蛋黃醬
小元貝西蘭花忌廉汁燴意大利飯配加拿大海膽
蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒
2022-05-05 293 浏览
好耐冇跟媽媽去行街食飯,而家夜晚有返堂食,一於帶媽媽去食吓西餐。呢個餐廳屬於親民西餐廳,性價比幾好,適合家人朋友聚餐😋我哋點餐後好快店員就送上一籃餐包仔,麵包做得幾好,仲配有特別嘅黑松露牛油😍店員仲細心話如果唔鍾意黑松露可以提供橄欖油同埋黑醋添👍🏻西芹蘋果忌廉湯 $45餐湯唔係平時一般嘅羅宋湯或者南瓜忌廉湯。西芹嘅香氣清新😋蘋果味就唔係好突出,個湯飲落去好舒服,唔會膩口。酥炸芝麻雞翼 $68我見呢個小食好多人推介👍🏻果然雞翼炸得好酥脆,外脆內juicy。芝麻份量冇我想像中咁多,但係都好香口。蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒$238豬鞍扒食落有淡淡的蘋果木煙燻味道😍,肥瘦適中,肉質鬆軟,唔使特別點醬汁都已經好味😋,所以我哋用咗野菌汁嚟點伴碟嘅蔬菜。另外豬扒底下有忌廉焗薯,焗薯表面金黃焦香,配上creamy忌廉,好正。小元貝西蘭花忌廉汁燴意人利飯配加拿大海膽 $198海膽有好大一瓣😍,小元貝就有好多粒😋,份量落得非常慷慨。呢個意大利飯最特別係伴入咗好多西蘭花粒,每一口creamy意大利飯都有爽口洋蔥同埋西蘭花,口感好豐富而且減膩。心太軟 $68食到飽晒都要食返個甜品,呢個心太軟朱古力勁爆漿😍,加上

西芹蘋果忌廉湯 $45

酥炸芝麻雞翼 $68

蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒$238

小元貝西蘭花忌廉汁燴意人利飯配加拿大海膽 $198

心太軟 $68
食到飽晒都要食返個甜品,呢個心太軟朱古力勁爆漿😍,加上雲呢拿雪糕,食得好滿足😋
2022-05-05 40 浏览
今日去呢間餐廳環境十分優雅,最難忘係一開始呢個頭盤,黑松露麵包,松露嗰陣味道配合麵包真係好正。跟住令我好深刻印象嘅係個豬扒,肉質鮮嫩,食落去仲以為食緊高質和牛咁,並沒有一般豬扒咁韌。仲有個超級正嘅帶子意大利飯,喺呢個飯裏面仲要有埋海膽,所以加埋個浸海水嘅鮮味再加埋煙韌嘅感覺,配合埋食落去嗰種creamy嘅感覺令人十分回味,下次去一定要再食過。跟住要講埋個湯,原本望落去個樣似係龍蝦湯,不過當試落去之後,口感清新,真係估你唔到係西芹雜菜湯,呢個做法令人好驚喜。