2022-12-22 53 浏览
今晚同朋友黎荃灣食飯,一坐低侍應就好貼心送上兩杯暖水💗 留意到有一面貼滿食客滿意笑臉嘅即日即有牆😙餐包 有法包、薄脆、軟包三款,三個都好好味,全部都係熱辣辣,配嘅牛油加入左黑松露🧡 利用麵包嘅熱力令牛油迅速溶化😋酥炸魷魚圈$68香口酥脆,沾嘅炸粉唔多,配搭埋沙律醬係好正嘅小食☺️蘭度豆忌廉湯$42好少有機會食蘭度豆,口感有少少似綠豆衣,唔錯😋香煎比目魚配菠菜忌廉汁燴天使麵$168比目魚魚皮上撒上鹽一齊煎得香脆,切開魚油慢慢滲出💖 菠菜忌廉汁都恰到好處,有菠菜健康同時加入少許芝士令味道提升🥳蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒$168我選左芥末籽汁,厚切嘅豬鞍😍 同人嘅拳頭咁大好有份量😙 伴碟嘅忌廉薯塊都好得我歡心😘蘋果金寶伴雲尼拿雪糕$78好有心思用雲石杯上,蘋果肉配雲尼拿雪糕,又香又甜,加埋脆粒😊 口感滋味100分💞

酥炸魷魚圈$68
香口酥脆,沾嘅炸粉唔多,配搭埋沙律醬係好正嘅小食☺️

蘭度豆忌廉湯$42
好少有機會食蘭度豆,口感有少少似綠豆衣,唔錯😋

香煎比目魚配菠菜忌廉汁燴天使麵$168

蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒$168

蘋果金寶伴雲尼拿雪糕$78

2022-12-21 69 浏览
一個寧靜的冬日午飯時間,喺Vision 8享受咗英文舊歌及舒服的服務,嘆住美食,係幾咁寫意。前菜“蕃茄水牛芝士配意大利香草酱”有美麗鮮艷的颜色配搭,同埋個美味餐包以及似有肉粒碎嘅忌廉湯為呢餐帶來美好的開始。“安格斯牛肉漢堡包”個包好大個,相對哋入邊啲餡料,亦即係牛肉漢堡都大好多,重要好厚身,即做嘅熱度,以及內裡保住juicy的口感,真係好食,以為食唔晒,但最後喺两個人的努力下都完成咗,連同自家製粗薯條都清埋。另一個係LunchSet嘅香煎三文魚配香檳忌廉汁,選配咗意粉,三文魚好足料够原身,煎到個魚皮好脆口,而魚肉又唔會過熟,keep到濕潤的口感,意粉亦唔錯,唔會過腍;小食“酥炸生蠔”都幾好。

2022-12-19 102 浏览
原來荃灣咁近地鐵站有間好溫馨嘅餐廳🍽,重點係有勁正心太軟!呢日搵荃灣返工嘅朋友食飯,佢就推介咗呢間小店~原來咁受歡迎,哥晚勁爆滿💯!脆脆薄薄嘅餅底上面有好味嘅芝士🍕~仲有好多巴馬火腿同火箭菜!巴馬火腿醎香十足🍖,加埋火箭菜嘅清新口感🥬~真係好喜歡呢款pizza~個燒豬鞍好厚好正🐷!個豬肉厚得嚟燒得唔會太老,而且外邊燒得好香,仲有豬油香味~裏面仍然粉嫩,而且仲保留咗肉汁😋我最愛嘅心太軟來了!一打開就有濃濃嘅朱古力醬流出嚟🍫,但係整體唔會太甜~加埋新鮮嘅莓果🍓同埋雲哩拿雪糕🍦~成件事又凍又熱又香又甜,大推呢個甜品!👍👍侍應都好好服務而且好搞笑🤣有時遇到啲好人又會傾兩嘴嘅伙計係會令我好想再幫襯嘅原因~下次再嚟都一定會再叫心太軟㗎😋😋
原來荃灣咁近地鐵站有間好溫馨嘅餐廳🍽,重點係有勁正心太軟!
呢日搵荃灣返工嘅朋友食飯,佢就推介咗呢間小店~
原來咁受歡迎,哥晚勁爆滿💯!
餐湯

脆脆薄薄嘅餅底上面有好味嘅芝士🍕~
仲有好多巴馬火腿同火箭菜!
巴馬火腿醎香十足🍖,加埋火箭菜嘅清新口感🥬~
真係好喜歡呢款pizza~
巴馬火腿薄餅

個燒豬鞍好厚好正🐷!
個豬肉厚得嚟燒得唔會太老,而且外邊燒得好香,仲有豬油香味~
裏面仍然粉嫩,而且仲保留咗肉汁😋
蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒

我最愛嘅心太軟來了!
心太軟配雪糕

一打開就有濃濃嘅朱古力醬流出嚟🍫,但係整體唔會太甜~
加埋新鮮嘅莓果🍓同埋雲哩拿雪糕🍦~
成件事又凍又熱又香又甜,大推呢個甜品!👍👍

侍應都好好服務而且好搞笑🤣
有時遇到啲好人又會傾兩嘴嘅伙計係會令我好想再幫襯嘅原因~
下次再嚟都一定會再叫心太軟㗎😋😋
2022-12-15
餐湯
巴馬火腿薄餅
  • 燒豬鞍
  • 心太軟
2022-12-18 63 浏览
今日收工過左荃灣食飯,試左呢間地點平民嘅高質意大利餐廳。餐廳環境雖然唔係好高檔次,但盛在環境清靜坐得舒適服務亦非常貼心周到。侍應會為你推紹菜式,用餐期間會問你對食物嘅評價同頻頻有人幫你換碟😇 食物質素亦滿分💯首先餐湯係西芹蘋果忌廉湯。入口滑溜,蘋果味香甜,帶有微微西芹清香,濃稠適中,麵包籃的麵包外脆內軟,熟辣辣上枱,沾上餐湯非常讚前菜香煎蟹餅伴沙律配油醋汁啖啖蟹肉,十分足料。鮮味十足,外脆內juicy ,沙律配上黑醋同橄欖油十分開胃醒神。主菜蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒豬鞍扒非常厚身,燒得啱啱好,一切開有爆汁感!塊扒雖然好厚,但外皮實身而咬落去好淋,口感十足。雖然配上真材實料黑椒汁但本身個牌已經好鮮味,不用沾汁已經好好味🤭鮮菇蜆茄醬燴意大利麵意大利麵口感非常Q彈,蕃茄醬整得濃郁!整個意粉都好鮮甜!
今日收工過左荃灣食飯,試左呢間地點平民嘅高質意大利餐廳。
前菜香煎蟹餅伴沙律配油醋汁
主菜蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒
鮮菇蜆茄醬燴意大利麵
意大利麵口感非常Q彈,蕃茄醬整得濃郁!整個意粉都好鮮甜!
2022-12-17 60 浏览
今晚在荃灣食晚餐,男朋友想鋸扒所以就選了這間餐廳兩人選了2人set dinner.十分推介,除了有面包丶湯丶作為主菜的牛扒外,我特別驚訝套餐的甜品竟係餐牌上的心太軟和apple grumble 平常套餐一般都只是一個小蛋糕,所以性價比很高味道方面,面包都算香脆,湯是蘑菇湯,很惹味,點面包就最適合作為主菜的牛扒,我叫了三成熟,男朋友就叫七成熟,我略略認為比較硬和肥,沒有juicy feel, 如果選料更好就滿分
今晚在荃灣食晚餐,男朋友想鋸扒
所以就選了這間餐廳
平常套餐一般都只是一個小蛋糕,所以性價比很高

味道方面,面包都算香脆,湯是蘑菇湯,很惹味,點面包就最適合
2022-12-17 62 浏览
荃灣美食多籮籮,今日去咗小店西餐vision 8,又有意外驚喜,店面裝修簡約,但店主都花心思放置小佈置,充滿聖誕節日氣氛✅龍蝦忌廉濃湯🦞&野菌忌廉湯配黑松露油龍蝦湯味道好濃郁,最欣賞係有龍蝦肉粒,咬落依然彈牙,湯滑得黎又有啲咬口👍🏾野菌忌廉湯更加推介,可能加咗黑松露油既關係,黑松露味好突出,而家湯夠creamy得黎唔會有膩感,絕對會想encore;餐湯附送有三款唔同種類既麵包配黑松露牛油,牛油香味濃郁,配埋煙煙韌韌既麵包好夾✅蕃茄水牛芝士配意大利香草醬呢個配搭開胃得黎完全唔覺得膩,有淡淡既芝士香,而蕃茄中和到芝士既膩,加埋濃郁既香草醬,成個感覺幾清新又開胃✅鮮菇蜆茄醬燴意大利麵欣賞餐廳既碟都係有暖暖既感覺,就算天氣凍試碟都保持到熱度,茄醬既酸甜度適中,而醬汁同意粉既比例都恰到好處,蜆肉既份量都算多,菇菌切既大細岩岩好,每一啖都可以食到哂所有配料👍🏾✅蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒配黑椒汁上碟已經好夠份量,豬鞍扒夠腍身易切,食落更驚喜,有淡淡既煙燻味同時保留到juicy既口感,豬鞍扒既邊緣有一層薄薄油脂,夾埋肉既部分一齊食更加香😋啖啖回味,另外好欣賞配菜既薯蓉,佢有帶粒狀既薯蓉,咬落有咬口又香

✅龍蝦忌廉濃湯🦞&野菌忌廉湯配黑松露油

✅蕃茄水牛芝士配意大利香草醬

✅鮮菇蜆茄醬燴意大利麵

✅蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒配黑椒汁
上碟已經好夠份量,豬鞍扒夠腍身易切,食落更驚喜,有淡淡既煙燻味同時保留到juicy既口感,豬鞍扒既邊緣有一層薄薄油脂,夾埋肉既部分一齊食更加香😋啖啖回味,另外好欣賞配菜既薯蓉,佢有帶粒狀既薯蓉,咬落有咬口又香滑😍

🌟好開心又係荃灣搵到一間高質西餐,廚師煮野有誠意,擺盤精緻,好值得一試

2022-12-12
  • 野菌黑松露忌廉湯
2022-12-15 700 浏览
之前同朋友食過一次 覺得唔錯 所以今次帶男朋友黎食🥰 另外想講佢會上左餐包先 有三款唔同既口感,薄脆,煙韌,法包。 全部都係熱的,呢啲都係餐廳細心既位👍🏻小元貝西蘭花忌廉汁燴意大利飯配加拿大海膽 $218燴飯好濃郁同好creamy 如果兩個share一碟會比較好 如果唔係會太飽就食唔到其他野🤣 煙三文魚配千島醬薄餅 $158呢個都幾好食 如果多啲千島醬會好啲~ 餅底薄脆 可以令我食得更加多🙈香煎蟹餅伴沙律配油醋汁 $148蟹餅好脆 算多蟹絲配埋洋蔥既香甜爽脆 口感都唔錯👍🏻 龍蝦忌廉濃湯 $88一上枱我地已經聞到好香🤭 龍蝦湯都好濃郁,而且係好味的 唔會好似有啲餐廳係苦的~ 仲有啲龍蝦肉 增加左湯既層次🥰 我同男朋友都鍾意呢個湯多啲 而且份量一啲都唔小架 對得住個價錢👍🏻野菌忌廉湯配黑松露菌油 $78呢個都好香黑松露味 正宗西餐既野菌湯 因為有攪碎左既蘑菇粒 增添口感🥹 但飲多左會有啲滯🤔

之前同朋友食過一次 覺得唔錯 所以今次帶男朋友黎食🥰

小元貝西蘭花忌廉汁燴意大利飯配加拿大海膽 $218

煙三文魚配千島醬薄餅 $158

香煎蟹餅伴沙律配油醋汁 $148
蟹餅好脆 算多蟹絲配埋洋蔥既香甜爽脆 口感都唔錯👍🏻

龍蝦忌廉濃湯 $88

野菌忌廉湯配黑松露菌油 $78
2022-12-09 56 浏览
今日經過呢間Vision 8見到佢已有好多聖誕裝飾,幾有情調咁,就同朋友入去食左個dinner,食完覺得幾高質幾唔錯,要介紹俾大家。我地各自叫左一個<精選歐陸晚餐> ($468/位),個餐包括以下食品: 🔶️餐包 (9/10)個餐包好熱咁上,抵讚!個包好軟熟,搽埋自家製香草牛油,好味! 🔶️野菌。黑松露菌忌廉湯 (8.5/10)好creamy又好濃黑松露菌味,仲咬到一粒粒既磨菇。 🔶️風乾火腿凱撒沙律 (9/10)幾中意佢呢個沙律,沙律菜又新鮮又大碗,ham又好香唔會又肥,最中意就係佢有好香濃既shredded parmesan cheese,好香好好香。 🔶️香煎安格斯西冷扒拼鵝肝 (8.7/10)安格斯西冷扒好有牛味,肉質幾結實。鵝肝好大塊好creamy😈下面配埋薯蓉已經食到好飽,仲有好多配菜。 🔶️朱古力心太軟配雲尼拿雪糕 (8.8/10)食埋甜品就好圓滿。朱古力心太軟好流心,配埋雲尼拿雪糕無得輸。 ✏️總括而言,食物高質同用心經營既小店,價錢合理,絕對推介大家黎晚餐一下💛🤗

🔶️餐包 (9/10)

🔶️野菌。黑松露菌忌廉湯 (8.5/10)
好creamy又好濃黑松露菌味,仲咬到一粒粒既磨菇。

🔶️風乾火腿凱撒沙律 (9/10)

🔶️香煎安格斯西冷扒拼鵝肝 (8.7/10)

🔶️朱古力心太軟配雲尼拿雪糕 (8.8/10)

• 心太軟
  • 餐前麵包
又到聖誕佳節,相信大家都約朋友相約聚一聚,好好感受一下節日嘅氣氛!今日我同朋友來到荃灣地鐵沿線附近搵西餐廳食,最後我地揀左好適合文青風嘅Vision 8。裝潢帶有少少工業風,配以原木色餐桌設計,簡約氣氛令人好放鬆舒適,座位寬落整潔,好岩聖誕來相聚一刻。近水吧位亦有特色牆,掛滿食客笑容嘅即影即有相,個個都好滿足及開心嘅感覺。我地大概六點幾七點入去,呢個時段唔數多人,我地已經急不及待地叫餐,見近期餐廳有不同嘅推廣和聖誕餐,望落好吸引,我地都試左:😍蘋果木燒西班鷅黑毛豬鞍扒(紅酒汁)好厚身,擺盤亦見心思,一切開,熟度岩岩好,望落好似慢燒方式煮出來嚟咁,肉質好軟腍,仲保留到肉汁,食到朋友讚不絕口!👍鮮菇蜆茄醬燴意大利麵除了有多隻鮮甜蜆肉外,配以新鮮爽脆菇類,意粉口感滑身,拌以鮮蜆及醬汁,香口美味又富嚼勁,已屬一道佳品,用料及份量十足,水準不錯!😋香煎蟹餅伴沙律配油醋汁金黃乾爽的外觀好吸引,好有食慾!一切開,見到都幾足料,食落軟綿綿嘅質地,味道唔算好濃,配以新鮮多種沙律菜食,好清甜,有淡淡嘅蟹肉香味,真材實料!😆是日餐湯湯汁夠香甜,質感好滑溜,湯裡有好多食材,口感不錯。服務員好細心,會定時幫我地
😍蘋果木燒西班鷅黑毛豬鞍扒(紅酒汁)
👍鮮菇蜆茄醬燴意大利麵

😋香煎蟹餅伴沙律配油醋汁

😆是日餐湯
湯汁夠香甜,質感好滑溜,湯裡有好多食材,口感不錯。
服務員好細心,會定時幫我地加水及安排食物上,令人好窩心!我地食完餐飯,都好滿足!諗唔到荃灣地鐵沿線都有咁高CP值的西餐廳,好滿足嘅一晚。
是日餐湯及多款餐飽
  • 聖誕大餐
  • 慶祝
  • Gathering
  • 蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒
Vision 8 ✅荃灣呢區勝在有好多性價比高嘅小店,網上見到介紹呢間餐廳嘅老闆兼主廚入行酒店西廚超過20幾年,價錢又幾親民咁🏨 餐廳水泥風格嘅牆身掛住幾塊用粉筆手寫嘅黑板menu👨🏻‍🏫 仲有一幅貼滿食客嘅相片同留言嘅水松板,人情味滿滿🎈麵包籃 配黑松露牛油🥖麵包烘得暖暖地,配嘅係黑松露牛油,而唔係普通配嘅橄欖油同黑醋🧈 松露味道濃厚,大大粒嘅黑松露顆粒,非常高級✨ 第一次見切得咁薄嘅脆多士🤣 而三款中最鍾意白色果款,鬆軟又帶點煙靭☺️英式炸魚薯條🐟魚柳炸到金黃色仍然保存到肉汁,配埋粗薯條同他他醬,還原傳統味道🍟鮮菇·蜆·茄醬燴意大利麵🍝蜆肉連殻上,但都完全冇沙,肉厚鮮甜🏝意大利麵非常掛汁,雖然係茄醬底,但餐廳都有放埋蕃茄肉一齊煮🍅 鴻喜菇份量好多,炒得香口🍄蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒 配紅酒汁🪵豬鞍扒有一條大骨,肉身較圓同厚🐖 同普通豬扒相比,味道更濃郁同帶多啲油脂。 豬鞍外層均勻受熱,好靚嘅格仔坑紋🟫 切開裡面好粉嫩,肉質滑嫩🤤 雖然有一定嘅厚度,但係完全唔會話煎到外燶內生🔥 煙燻味滲埋入豬鞍裡面,非常出色🪵豬鞍帶點鹹香,配埋甜甜地紅酒汁都好夾🍷 下層配嘅薯餅蓉吸收左牛油同牛奶嘅味道
Vision 8 ✅

麵包籃 配黑松露牛油🥖

麵包籃 配黑松露牛油

黑松露牛油

英式炸魚薯條🐟

鮮菇·蜆·茄醬燴意大利麵🍝

鮮菇·蜆·茄醬燴意大利麵

蜆肉連殻上,但都完全冇沙,肉厚鮮甜🏝

蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒 配紅酒汁🪵

蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒 配紅酒汁

豬鞍帶點鹹香,配埋甜甜地紅酒汁都好夾🍷 下層配嘅薯餅蓉吸收左牛油同牛奶嘅味道,幼滑軟身又creamy🥛 配菜嘅椰菜仔都煮到清甜冇咩苦澀味🥦

心太軟 配雲呢拿雪糕🍫

心太軟 配雲呢拿雪糕

呢幾日天氣咁凍,食返份暖笠笠嘅心太軟就最合適不過,切開都好流心❤️‍🔥 個雪糕好貼心咁放左係用另一個小碟上面,咁就唔會溶晒之後再流埋去心太軟嗰邊🍨 餐廳仲有提供朱古力寫字服務,嗌嚟慶祝就更加合適🥳

除咗食物質素之外,店員嘅服務態度都一樣拍得上酒店級質,非常有禮貌,同客人仲會不時傾下計添🙆🏻‍♂️
麵包籃 配黑松露牛油
黑松露牛油
鮮菇·蜆·茄醬燴意大利麵
心太軟 配雲呢拿雪糕
2022-12-02 125 浏览
之前朋友介紹過Vision 8🍽️ 話店員好親切 食物質素又高 所以今次特登book定位同媽咪食☺️🍀餐湯餐包是日餐湯味道濃郁 賣相都好靚🤣 餐包充滿驚喜 三種吾同麵包 全部都好新鮮🥖 每款麵包嘅口感都好吾同 一款鬆軟 一款脆口 仲有一款薄脆🤩 點埋黑松露牛油更加好食🧈🍀英式炸魚併薯條炸魚同樣充滿驚喜 炸皮好薄 魚塊好軟身 入口即溶😍 仲要熱辣辣上枱 好香好好食🤤 薯條即叫即炸好香脆 份量都幾多🍟🍀蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒上枱已經聞到好香 而且燒得好靚🫣 食落有肉汁 口感有嚼勁🐷 食落好飽滿 可以點埋醬汁 味道更香濃😛 仲有啲薯蓉薯塊 好夠飽🥔🍀小元貝西蘭花忌廉汁燴飯配加拿大海膽小元貝有好多粒 每一啖都食到🤣 忌廉汁燴意大利飯夠黏稠 飯嘅口感硬中帶淋 有嚼勁👍🏽 海膽放係表面 令整體賣相更吸引😉
🍀餐湯餐包

小元貝西蘭花忌廉汁燴飯配加拿大海膽
餐湯餐包
小元貝西蘭花忌廉汁燴飯配加拿大海膽
2022-11-28 1129 浏览
27.11.2022 星期日 Vision 8見Open Rice那麼多人讚好這間餐廳 Vision 8,在葵青劇院欣賞話劇後打算來試吃。在OR只能訂7:00或8:30,原來只要打電話到餐廳,就可以預訂其他時段。餐廳其實好易找,在荃灣千色店斜對面的街道。地方不很大,沒有特別的裝飾,只有一張壁報板貼滿很多即影即有相片。反而很欣賞他們的餐牌,圖文並茂,相片拍得很吸引。進來的食客有一家大小,附近街坊也不少,非常熱鬧。枱子偏小,但我們二人被安排四人座位,坐得很舒適。威靈頓牛柳 $368這款主菜必試,平常餐廳的威靈頓牛柳份量總是很大,要跟其他人一起享用,烹製所需功夫和時間比較長,比較少見。但這處的威靈頓牛柳明顯份量比較少,甚至可一人獨自享用,價錢又抵食,只要$368,所以差不多每一枱也有人叫來品嚐。可能等候時間會較長,但之前我們叫了湯、小食和沙律,所以時間剛好。牛柳起初外型像一個菠蘿包,配上紅蘿蔔、小椰菜、一片片薯片捲成的薯球。之後可切成三大塊,充滿黑松露和磨菇的香味,牛柳又濃又淋,配上香脆的酥皮,十分香口美味,必試之選。烤美國極佳級肩胛牛$288 五成熟黑椒汁併香煎鵝肝$70肩胛牛煎成紅色,外
27.11.2022 星期日
Vision 8

威靈頓牛柳 $368
威靈頓牛柳

烤美國極佳級肩胛牛$288 五成熟黑椒汁併香煎鵝肝$70
肩胛牛煎成紅色,外表很吸引,雖然吃起來比五成熟了些,但不影響肉質,仍然嫩滑,可配黑椒汁、紅酒汁、野菌汁和芥未籽汁。另可加$70香煎鵝肝或虎蝦 ,又加$118可配半隻龍蝦尾;我們選擇了鵝肝,生熟度適中,非常甜美。

巴馬火腿凱撤沙律(汁另上)$138
沙律菜新鮮,份量夠多,可選煙三文魚或巴馬火腿。
巴馬火腿凱撤沙律

法式餐前小食 $108
Honey walnut with cheese;
Smoked salmon with cheese;
Avocado with egg salad;
Parma ham with melon
四款小食都很可口,蜂蜜核桃配芝士,混合鹹甜口感;煙三文魚配芝士,新鮮好吃;牛油果好fresh、加蛋沙律好配襯;巴馬火腿配蜜瓜也香甜。這個小吃可以跟家人/朋友分享。
法式餐前小食

野菌黑松露菌忌廉湯 $78
濃湯配上三款不同口味的麵包,還有黑松露醬,這個配搭實在美味。
野菌黑松露菌忌廉湯

餐前小飽

法式芝士焗洋葱湯 $68
湯裡有洋蔥、麵包、芝士,非常濃郁,偏鹹了些,配麵包吃會好一點
法式芝士焗洋葱湯

心太軟 $78
雲妮拿雪糕仍有冰粒,不太理想;朱古力蛋糕切開有流心的朱古力漿,味道不錯。
心太軟

這間餐廳服務很細心,上菜前詢問麵包要否跟湯還是沙律一起上,因為湯要需時煮調;中途更換了幾次碟子,不停加水;隔鄰小朋友閙别扭,常哭閙,職員叔叔很有耐性逗她玩,送她糖果,所以整個餐廳充斥了熱鬧、歡欣的氣氛。

相信不少客人已是座上常客,貼心服務、美味食物、相宜的價錢全也是吸引那麼多人光顧的原因,大家不妨試試。
2022-11-27
  • 烤美國極佳級肩胛牛扒
  • 餐前麵包
  • 烤美國極佳級肩胛牛併香煎鵝肝
2022-11-26 62 浏览
諗住簡簡單單同老公慶祝結婚一周年揀左呢間好高評分既平民西餐廳,果然有驚喜就咁係OpenRice到訂位,好方便去到都只係等左一陣就可以入座首先黎既麵包好鬆軟好好食。湯、意粉、牛扒味道都唔錯,最驚喜既係所有野都係熱辣辣咁上菜,未試過食西餐碟野出到黎都仲係出煙既 可以慢慢打完卡再食都仲得而且店員還不時加水,好體貼。最後既甜品仲幫我地畫左好靚靚既字,勁開心可以再黎encore既西餐廳唯一係如果個環境氣氛再靚啲就好不過已經好滿足!
諗住簡簡單單同老公慶祝結婚一周年
揀左呢間好高評分既平民西餐廳,果然有驚喜

就咁係OpenRice到訂位,好方便
去到都只係等左一陣就可以入座
首先黎既麵包好鬆軟好好食。
可以慢慢打完卡再食都仲得

而且店員還不時加水,好體貼。

最後既甜品仲幫我地畫左好靚靚既字,勁開心

可以再黎encore既西餐廳

唯一係如果個環境氣氛再靚啲就好
不過已經好滿足!
2022-11-18
庆祝纪念
纪念日
2022-11-25 48 浏览
二訪Vision8上次去已經覺得質素好高!!職員服務好好 好有禮貌 服務好周到餐廳暗暗地 加埋播d音樂好有feel☺️❤️餐包叫完餐之後好快就送上餐包呢度嘅餐包好好食 好新鮮有三款唔同嘅餐包加埋黑松露牛油好香❤️香煎蟹餅伴沙律配油醋汁$𝟏𝟒𝟖蟹肉、洋蔥碎、麵包糠, 好夾🤤蟹肉份量好足,煎得好香口加埋沙律菜好𝐟𝐫𝐞𝐬𝐡🤤❤️蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒(野菌汁) $𝟐𝟔𝟖豬鞍扒燒得好香煙熏味 好厚身 咬落去好多肉汁 好滿足仲有薯蓉同啲蔬菜 薯蓉細滑 蔬菜新鮮❤️小元貝西蘭花🥦忌廉汁燴意大利飯配加拿大海膽$𝟐𝟏𝟖元貝份量好多 🤤 海膽好新鮮意大利飯嘅忌廉汁好有層次再加埋好多西蘭花喺入面感覺新鮮又健康𝐥𝐢𝐤𝐞♡❤️甜品:心太軟$𝟕𝟖心太軟整得好好!!好流心又唔會太甜一啖心太軟 一啖雪糕 好夾😋 高級享受😎
二訪Vision8
上次去已經覺得質素好高!!
職員服務好好 好有禮貌 服務好周到
餐廳暗暗地 加埋播d音樂好有feel☺️

❤️餐包
叫完餐之後好快就送上餐包
呢度嘅餐包好好食 好新鮮
有三款唔同嘅餐包
加埋黑松露牛油好香

❤️香煎蟹餅伴沙律配油醋汁$𝟏𝟒𝟖
蟹肉、洋蔥碎、麵包糠, 好夾🤤
蟹肉份量好足,煎得好香口
加埋沙律菜好𝐟𝐫𝐞𝐬𝐡🤤

意大利飯嘅忌廉汁好有層次
再加埋好多西蘭花喺入面
感覺新鮮又健康𝐥𝐢𝐤𝐞♡

❤️甜品:心太軟$𝟕𝟖
心太軟整得好好!!
好流心又唔會太甜
一啖心太軟 一啖雪糕
好夾😋 高級享受😎
2022-11-25 35 浏览
-🍽️頭盤麵包烘得幾好食麵包好軟熟加埋自家制既牛油醬 又幾好食🍽️田園沙律$138有無花果、牛油果、車厘茄同沙律菜作為前菜黎講好開胃, 好清新🍽️鮮菇蜆茄醬會意大利麵$168意粉好彈牙~蜆大概有8-10隻! 處理得幾好! 1D 沙都冇👍🏻🍽️蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒配惹菌汁好香既燒木味🪵用蘋果木燻出黎既豬鞍扒 幾特別豬鞍味較濃郁, 肉質鬆軟美味好厚身 肉汁鎖係內邊 好juicy底下再配以芝士薯蓉及蔬菜薯蓉同平時個D同 係薯仔片有d咬口而且幾香芝士薯蓉一D都唔覺得膩令人回味🍽️自家製甜品心太軟配雲呢拿雪糕$78外層鬆脆香軟內裡暖笠笠朱古力流心濃濃香甜朱古力味心太軟配埋雲呢拿雪糕呢個組合永遠都唔會令人失望

🍽️頭盤麵包
烘得幾好食
麵包好軟熟
加埋自家制既牛油醬
又幾好食

🍽️田園沙律$138
有無花果、牛油果、車厘茄同沙律菜
作為前菜黎講好開胃, 好清新

🍽️鮮菇蜆茄醬會意大利麵$168
意粉好彈牙~

蜆大概有8-10隻! 處理得幾好! 1D 沙都冇👍🏻

🍽️蘋果木燒西班牙黑毛豬鞍扒配惹菌汁

好香既燒木味🪵
用蘋果木燻出黎既豬鞍扒 幾特別
豬鞍味較濃郁, 肉質鬆軟美味
好厚身 肉汁鎖係內邊 好juicy
底下再配以芝士薯蓉及蔬菜