2019-11-16
星期日放假就同朋友仔去嘆返個Sunday lunch,見位於大坑既呢間餐廳幾有格調就黎試下啦餐廳除左食飯之外,仲係一間bar,可以同朋友坐底傾下計,飲返兩杯,環境充滿外國既風格。去到時間尚早,但都坐左好幾枱客人。3道菜既lunch menu,有頭盤、主菜、甜品同飲品,每個餐都係百幾蚊左右,係大坑黎講價格好抵食叫完餐,店員就俾左麵包我地,另外仲有一碟油醋醬點,麵包口感偏厚實,幾有咬口,點油醋醬,酸酸地幾醒胃頭盤方面,我就叫左湯,今日既是日餐湯係南瓜湯,都幾杰身,而且creamy,南瓜味道好濃,甜度適中,溫度都幾夠熱朋友就叫左芒果蝦沙律,賣相幾靚,我試左一啖,d芒果好甜,蝦肉係開邊既,食落爽口彈牙,而沙律菜幾新鮮,處理得整潔。主菜方面我同朋友share黎食,其中一個係蘑菇意大利飯,意大利飯煮得岩岩好,軟硬適中,而且幾creamy,黑松露味道好重,而蘑菇新鮮爽口,我同朋友仔都好中意🤤慢煮日本豚肉,塊豚肉好腍,肥瘦適中,食落好香烤過既味道,而配菜有烤薯仔同西蘭花,薯仔切開左一片片,方便食用,而且薯味好濃甜品係奶凍,奶凍口感好滑,而且奶味好鮮好濃,甜度岩岩好餐飲方面,我地兩個都upgrade左s