2019-05-18
-真係唔覓食唔知,原來K11 後面有咁多餐廳,呢間位於大廈地庫既酒吧,有著英倫既格調裝潢,亦有著非凡既創意料理。小編今日初黎甫到,驚喜可以話係一浪接一浪。😍😍👍🏻👍🏻👍🏻1⃣Signature Cocktails - Gold Smoke $118 好飲指數: 9/10一定要試❗️❗️中意煙燻中帶著強烈既果酒味既你一定中意。 賣相超級靚,而且好高質。當你倒哂係個杯到後,你會飲到有一陣陣煙燻味烈酒中又有淡淡既蘋果酸甜味。我會用好過癮黎形容呢杯signature😍😍😍🤤🤤🤤( 試管入面係Orange Bitters ,通常飲cocktails都會指定既柑橘苦精; 球形玻璃壺入面就係煙燻左既蘋果汁; 至於的杯酒底就當然係Bacadi Oro rum. )-2⃣Mocktail - Snow Elf 好味指數: 8.4/10唔飲酒的話,呢度既mocktails 都值得一戰。賣相好像一杯芭菲雪糕,杯邊圍著一堆忌廉,並以菠蘿、西番蓮果和酸奶為主,飲落有點像雜果賓治,酸酸甜甜易入口。一開始未攪勻飲個底會好甜,但飲飲下就愈飲愈滋味。😋😋-3⃣自家製蟹肉脆燒賣 $88 好味指數: 8/10[必試]黑松露味好撲鼻,
3⃣自家製蟹肉脆燒賣 $88 好味指數: 8/10
[必試]黑松露味好撲鼻,影左好耐相都仲有個一陣香味。
燒賣皮香脆,足料蟹肉,而且豐厚細緻,上面既黑松露同魚子簡直係錦上添花,口感絕對係外脆內軟,無得輸。
4⃣香辣海膽汁配三文魚子豉油漬及闊條墨魚$98 好味指數: 8/10
[必試]墨魚條很正,外表睇落韌但其實淋而易入口,三文魚子同香辣海膽汁既配搭係一流😍😍🤤🤤。雖然佢係前菜,但如果你比成碗我,我真係會食得哂。 味道難以形容,真係要試過先明白。😊
5⃣法式蔬菜龍脷柳卷配特製香橙汁 $178 好味指數: 7.5/10
龍利柳包住一些蔬菜,又估唔到出奇地幾好味喎。魚柳鮮嫩,配上微微香橙汁,味道有點咸,如果熱小小應該會更正。☺️☺️
6️⃣低溫慢煮雞胸配中式腐乳意大利薯仔麵糰($168) 好味指數: 7.5/10
雞胸肉質真心好好好嫩滑,薯仔麵糰亦非常煙韌,整道菜的味道好夾。 睇黎低溫慢煮真係為呢度菜帶黎唔少威力。
另外,可能唔係個個都中意腐乳既味道,而且呢道既腐乳味好足料,我自己就好中意呢度菜色lah~ 😋😋
👅味道: 8/10
🍽賣相: 8.3/10