2019-04-07
朋友瀕臨分手邊緣..作為姊妹唯有極力安慰一下佢啦~最後搵左間尖咀酒吧坐低 聽佢訴訴苦 再其實因為我有私心想試試佢個煙燻酒系列,都希望朋友飲完唔好再傷心啦~一入到去環境都唔錯 因為都有幾多人 我地被安排去坐bar 台 我地就梗係第一時間點佢地最signature 嗰款煙燻酒! Gold Smoke$68 (happy hour)超得意~杯酒既底係 Rum酒,再連冰球一併送上,另外就係一支蘋果木煙燻過嘅蘋果汁,跟住再有一支test tube 再慢慢加蘋果汁入Rum酒中,成杯野飲飲落有陣陣煙燻味~Foggy $68 ( happy hour)酒底用威士忌,檸檬汁,糖漿,蛋清,百里香調制入口酸酸地好清新~之後我地點左幾個菜 我依家先發現幾乎全部都係西班牙菜xDDD !西班牙式炸小魚配秘制甜酸汁 $88 呢個小食超惹味!超啱送酒 啲辣味係熱浪嗰隻味 總之就係我最鐘意既辣味hahha特制乳豬配薄餅及蜜糖芥茉魚子 $108呢個小食又係一絕!乳豬皮超脆 肉身嫩滑 最得意既係嗰啲芥末波波 好得意 但份量可能就少左啲 如果係呢個價錢~Time park 吾是西班牙海鮮燉飯 $268又係西班牙菜!但今
我地就梗係第一時間點佢地最signature 嗰款煙燻酒!
Gold Smoke$68 (happy hour)
Foggy $68 ( happy hour)
西班牙式炸小魚配秘制甜酸汁 $88
特制乳豬配薄餅及蜜糖芥茉魚子 $108
Time park 吾是西班牙海鮮燉飯 $268
又係西班牙菜!但今次呢個海鮮飯係一個fusion菜 因為上面既係三文魚 帶子 生蝦半生刺身 係一個日式既刺生飯 ~但飯底就用番西班牙式 又真係幾有玩味
燒西班牙黑毛豬腩配蝶豆花菠蘿干邑意大利飯 $188
呢個賣相一流 而且入口好驚喜 豬肉好想 再加上意大利飯好似甜甜糯米飯 而且加左蝶豆花變左紫色 好有創意