2020-11-15 42 浏览
($378) -🔥Mixed Fresh Vegetables Salad with Balsamic Vinegar精選雜菜沙律配義大利黑醋Need some veggie to start the 5 course set. -🔥Grilled Octopus with Gravy Sauce燒南美八爪魚鬚配蔬菜醬汁Light and fresh. -🔥Soup of the Day是日餐湯The (likely) sweet corn cream soup was nicely plated in a small bowl, with just enough to warm your stomach after the cold salad. -🔥Grilled N.Z. Lamb Rack 12oz燒紐西蘭羊架配法式香草醬Those who love lamb will love this! Tender lamb rack with sealed outer to trap the moisture. However, I'd like the lamb to be sea
[5 Courses Set] ($378)
精選雜菜沙律配義大利黑醋
燒南美八爪魚鬚配蔬菜醬汁
Light and fresh.
🔥Soup of the Day
是日餐湯

🔥Grilled N.Z. Lamb Rack 12oz
燒紐西蘭羊架配法式香草醬
However, I'd like the lamb to be seasoned more as the taste of lamb was a bit too prominent for me.

🔥Dessert of the Day
是日甜品
Cheesecake with a bit of blueberry sauce to enhance the flavour.

🔥Beer Battered Fries with Black Truffle Sauce (Small $78)
啤酒味炸薯條配黑松露醬
Can't resist this at all! Super crispy and paired well with any drinks or main really. Even the small fries was enough for share between 2.

The dimmed lighting, chilled music, fairy lights, ceiling fake plantation and other decorations all chip in to create a very cozy atmosphere. Good for couple or group of friends.
The have also updated their drunk menu, wine, cocktails and beer options clearly listed on their ipads. 🍻
2020-11-13 37 浏览
最近發生了很多事,身心俱疲,這天下班後,約了好友到尖沙咀吃晚飯,傾傾偈,抒發一下壓力!本身都幾鍾意棉登徑一帶餐廳的氣氛,這晚我們來到Time Park Lounge,這家酒吧餐廳是在地底的!餐廳燈光昏暗,令人覺得好relax!還有沙發的位置,一邊晚飯一邊傾偈很不錯!五道菜晚餐幾吸引!點了一杯Mocktail叫Rainforest,有香蕉、草莓、青檸汁和橙汁,味道酸酸甜甜,幾醒胃!我選了dinner set,小食可以三款選一款,主菜也可以選一款!自家製特式蟹肉燒賣好精緻的前菜小食,外型做到好似一粒點心燒賣,燒賣的外皮是用春卷皮做的,脆脆的,裏面有一絲一絲的蟹肉,上面還有三文魚子,入口鬆脆內裏鮮甜!是日餐湯是忌廉湯,小小的,分量剛剛好,不會飲到好飽,還有一片脆脆的小多士!燒西班牙黑毛豬鞍這個非常非常推薦,極厚切的西班牙黑毛豬鞍,好輕易就切開,白白的豬肉,意想不到的多汁,嫩滑又彈牙,加上薄荷醬食都好夾,不會感到膩!貼品有芝士蛋糕,不會太甜,質素好好!

五道菜晚餐幾吸引!

自家製特式蟹肉燒賣

燒西班牙黑毛豬鞍

貼品有芝士蛋糕,不會太甜,質素好好!
2020-10-30
松露磨菇軟殼蟹扁意粉 跟Set$228👍👍👍👍好creamy,濃郁嘅松露味軟殼蟹好大隻唔係靠炸粉炸大嗰隻而係切開都啖啖肉燒美國安格斯頂級肉眼扒 跟Set$428👍👍👍牛扒確係靚嘅,但都真係有啲太貴而且跟黃芥末醬,感覺有啲普通...燒西班牙黑毛豬鞍 跟Set$298👍👍👍👍豬鞍好厚好大塊,但咬落肉質鬆軟配搭嘅醬汁都好特別青綠色,入口酸酸甜甜,似係青蘋果味配菜都經過調味烹調,好味~所有Set Dinner都跟黑醋雜菜沙律,餐湯,甜品仲有前菜3揀1,我地叫咗3Set,所以都試勻3款前菜,雖然份量好少,但牡丹蝦刺身鮮味十足,自家製蟹肉燒賣都好特別,雖然係燒賣外型,但更似春卷haha啤酒味炸薯條 細份$78👍👍👍👍👍超過脆,仲配黑松露醬話係細份,但份量都好多Cocktail好多選擇朋友揀咗杯old fashion, 聞落好香橙味,仲有一杯笑哈哈嘅,就唔記得咗叫咁名lu~~~
松露磨菇軟殼蟹扁意粉 跟Set$228
👍👍👍👍
好creamy,濃郁嘅松露味
軟殼蟹好大隻
唔係靠炸粉炸大嗰隻
而係切開都啖啖肉

燒美國安格斯頂級肉眼扒 跟Set$428
👍👍👍
牛扒確係靚嘅,但都真係有啲太貴
而且跟黃芥末醬,感覺有啲普通...

燒西班牙黑毛豬鞍 跟Set$298
👍👍👍👍
豬鞍好厚好大塊,但咬落肉質鬆軟
配搭嘅醬汁都好特別
青綠色,入口酸酸甜甜,似係青蘋果味
配菜都經過調味烹調,好味~

所有Set Dinner都跟黑醋雜菜沙律,餐湯,甜品

啤酒味炸薯條 細份$78
👍👍👍👍👍
超過脆,仲配黑松露醬
話係細份,但份量都好多

Cocktail好多選擇
2020-11-12 38 浏览
約左個friend Monday chill, 搵到呢間,燈光同背境音樂都好relax, 好好傾計mood. 我地點左兩份小食,兩份主食同兩杯飲品。小食有啤酒薯條,好鬆香,冇油味,配埋松露醬,停唔到口。另外有精選火腿拼盤食住傾,佢係我全晚最愛,好重香燻味,濃而不鹹。主食有新出ge 牛扒,超軟,好鬆,簡單鹽味已提出牛鮮味。另一的爐魚意大利飯都出式,汁夠濃,好食。飲品都唔錯,唔會得個甜字,飲得出層次。會再來chill 過!
2020-11-11 28 浏览
餐廳位於棉登徑basement, 感覺有d似入左條隧道,一入到去,見到福signature wall,波浪起伏嘅牆身,一列火車在開動,好有動感。中間係bar area,將兩區分隔開,另一面嘅設計亦好特色,如白馬、大樹、火爐、動物地顫,天花鋪滿垂吊嘅乾花,好多打卡位。5 Course Set: 包沙律、湯、三選一前菜、主食、甜品,價錢$2xx -$4xx , 視乎主菜價格而定。什菜沙律:多款西式沙律菜配黑醋,沙律菜新鮮、清新爽口餐湯:creamy 得黎好滑,配埋件多士啱啱好牡丹蝦刺身:用個cocktail杯載住,刺身鮮甜,賣相精緻安格斯頂級肉眼:肉眼高質,油脂分佈均勻,外層有d焦香同油份,好味Cheese cake: 軟身嘅、唔太甜,配埋d脆脆好味,加分Gin and Tea Tonic: 順喉、味道幾平衡充滿幸福感又relax 嘅一晚,回味!

什菜沙律:多款西式沙律菜配黑醋,沙律菜新鮮、清新爽口

餐湯:creamy 得黎好滑,配埋件多士啱啱好
牡丹蝦刺身:用個cocktail杯載住,刺身鮮甜,賣相精緻

Gin and Tea Tonic: 順喉、味道幾平衡

充滿幸福感又relax 嘅一晚,回味!
  • 自家制特式蟹肉燒賣
2020-11-11 802 浏览
今晚嚟到尖沙咀呢邊食dinner~見到呢間黃店酒吧幾特別,佢位處於地庫,好似幾chill嘅感覺☺️就想入嚟試吓😆餐廳裝修設計都幾特別😍有森林,有馬🤣好別樹一格😝暗暗嘅燈光,仲有吧枱,幾有情調🥰幾適合朋友,情侶聚餐👍🏻一個5 course set, 有Starter, soup, mains同埋dessert 🤗價錢大概二百幾到四百幾不等~餐廳有新嘅牛扒菜式,仲有新嘅wine list同gin list~值得一試😄Bloody Mary $108嚟到就試吓呢度嘅Cocktail~杯Cocktail幾值得打卡🤣紅色嘅外型,飲落有少少辛辣嘅感覺🙈前菜叫咗燒南美八爪魚腳配蔬菜燒汁~有四片八爪魚腳☺️食落感覺幾新鮮,幾有咬口🥰仲有細細塊嘅麵包,幾脆口😋餐湯係忌廉蘑菇湯,細細碗,幾creamy💕仲有啲蔬菜沙律😊都幾新鮮👍🏻松露蘑菇軟殼蟹扁意粉$228好大隻嘅軟殼蟹😍外層係脆粉,脆卜卜😋內層有好香甜嘅蟹肉💕外脆內軟🥰意粉嘅醬汁幾好味☺️有幾香濃嘅黑松露醬味😊是日甜品係cheesecake😍酸酸甜甜,細細舊,外型幾靚🥰幾適合打卡👍🏻大虎蝦龍蝦汁三文魚子扁意粉$258有兩隻好大隻嘅虎蝦😍食落幾新鮮👍🏻而且啖啖

Bloody Mary $108

前菜

松露蘑菇軟殼蟹扁意粉$228

是日甜品

大虎蝦龍蝦汁三文魚子扁意粉$258
有兩隻好大隻嘅虎蝦😍食落幾新鮮👍🏻而且啖啖肉☺️仲有啲肉汁出嚟😋三文魚子幾大粒😆幾好味😆幾鍾意個意粉💕食落好爽口😊

2020-11-09
2020-11-10 67 浏览
今日約咗朋友在尖沙咀食晚飯,我地一行四人,去到餐廳門口有啲細,要行樓梯落一層,個環境雖然有啲昏暗 ,但坐得好舒適。我地叫了三個套餐,加兩杯 cocktail, 同 埋一份啤酒炸薯條。朋友話 cocktail 好好飲,好順喉,我唔飲酒的就叫佢俾杯水我,我覺得杯水有 檸檬味,都好好飲。另外我覺得個軟殼蟹扁意粉做得好好味,軟殼蟹 炸得啱啱好 ,啲意粉好香蒜蓉味 ,只係意粉的份量有啲小。成晚覺得最好味的係 啤酒炸薯條,炸到好鬆脆,味道好吸引,食一條就停唔到口, 眨下眼就食哂。 完

。 完

啤酒炸薯條
啤酒炸薯條
2020-11-10 91 浏览
尖沙咀真係有好多餐廳,最近同朋友發掘到一間幾好嘅西餐酒吧,平時經過真係冇為意,要行落去。感覺幾舒服,幾啱坐耐d傾下偈!見到有dinner set,5 courses set,價錢一d都唔算貴!幾款main都啱食!小食有三款,揀咗日本牡丹蝦刺身,放在酒杯,幾得意!牡丹蝦新鮮,爽口彈牙!湯同沙律,沙律菜加了意大利黑醋,清新!松露蘑菇軟殼蟹扁意粉本身好中意食軟殼蟹,就點嚟試下,意粉軟硬適中,好香松露味!軟殼蟹好鬆脆!質素很高!精選風乾火腿拼盤因為想吃點小食慢慢傾偈,就叫咗個火腿拼盤,有三款,莎樂美腸,Parma ham,仲有一款應該係牛肉,我最中意Parma ham,很軟滑的口感!咸香味濃!Mocktail叫咗Rainforest,主要係味道酸酸甜甜,幾醒胃!
感覺幾舒服,幾啱坐耐d傾下偈!

湯同沙律,沙律菜加了意大利黑醋,清新!

松露蘑菇軟殼蟹扁意粉

精選風乾火腿拼盤

2020-11-03
2020-11-10 30 浏览
閨蜜與我的生日相近,所以每年我們都挑彼此生日前後日子慶祝生日,今年我們去了Time Park Lounge慶生,因為之前我跟另一位朋友來吃過晚飯,挺不錯的。我們選了5 courses set,一次過吃到精選什菜沙律配意大利黑醋,前菜,是日餐湯,主菜和是日甜品,相當圓滿的晚餐。精選什菜沙律配意大利黑醋的沙律菜清脆新鮮,酸酸的意大利黑醋汁酸美開胃,讚。黃澄澄的是日餐湯跟脆脆的餐包可謂最佳拍檔,是日餐湯是南瓜湯,湯頭濃稠,除了南瓜本身的甜味,湯中還有忌廉的奶香,喝起來暖心暖胃,滑順細膩。日本牡丹蝦刺身無庸置疑的鮮美十分討喜,牡丹蝦嚐起來可以感受到生蝦的三個元素,口感上「脆」,咬下時「彈」,咀嚼後「甜」,不容錯過。自家製特色蟹肉燒賣外皮油炸出漂亮的漸層金黃色,一口咬下,會聽見超療癒的咔嗞咔嗞聲,蟹肉與三文魚籽香氣瞬間在嘴裡散開,鮮甜多汁,令人愛不釋口。燒美國安格斯頂級肉眼扒口感柔嫩帶有肉汁獨特的甜味,而五分的熟度讓肉眼扒展現出最佳的味道,搭配豐盛的炭烤蔬菜更是營養十足又健康。燒西班牙黑毛豬鞍的火侯恰到好處,外表焦香逼人的黑毛豬精華完全呈現,裡頭雪白的肉質實在誘人,它比燒美國安格斯頂級肉眼扒更有

燒西班牙黑毛豬鞍的火侯恰到好處,外表焦香逼人的黑毛豬精華完全呈現,裡頭雪白的肉質實在誘人,它比燒美國安格斯頂級肉眼扒更有咬勁,要親自品嚐才能知道其中的厲害。

是日甜品芝士蛋糕奶白色的芝士搭配果仁,再撒上餅碎,看上去蠻迷人的。芝士蛋糕質地綿密,濃濃「芝」味卻不膩口,還有果仁滿脆香,芝士蛋糕整體不錯的吃。
2020-11-09 25 浏览
要食環境又要食得舒服首先呢度設計已經非常有情調又有好多特製嘅飲品可以選擇我飲左杯 MOSCOW MULE 佢係薑味為主的 COCKTAIL 一飲落去真係成個人都醒哂 個陣薑味係個口爆發出黎 如果鍾意薑的朋友 呢杯真係要試一試佢!加上玫瑰🌹獨特設計,超級特別打卡一流❤️好少見到呢種用心設計的一個二人餐再加左 d 小食好快咁佢就已經上左個前菜忌廉湯,沙律同埋自家製特式蟹肉燒賣真係多料而且好驚喜!我估唔到咁香蟹肉味道!主菜我地叫左松露蘑菇軟殼蟹意粉松露蘑菇味濃郁,松露味非常香濃軟殼蟹亦炸得岩岩好 唔會”乾爭爭”咁炸薯條都好惹味,香脆可口,食極唔停!最後甜品就芝士蛋糕~雖然細細舊但係味道啊!
要食環境又要食得舒服
首先呢度設計已經非常有情調

又有好多特製嘅飲品可以選擇

我飲左杯 MOSCOW MULE
佢係薑味為主的 COCKTAIL 一飲落去
真係成個人都醒哂 個陣薑味係個口爆發出黎
如果鍾意薑的朋友 呢杯真係要試一試佢!
加上玫瑰🌹獨特設計,超級特別
打卡一流❤️好少見到呢種用心設計的

一個二人餐再加左 d 小食

好快咁佢就已經上左個前菜
忌廉湯,沙律同埋自家製特式蟹肉燒賣

真係多料而且好驚喜!我估唔到咁香蟹肉味道!

主菜我地叫左松露蘑菇軟殼蟹意粉
松露蘑菇味濃郁,松露味非常香濃

軟殼蟹亦炸得岩岩好 唔會”乾爭爭”咁

炸薯條都好惹味,香脆可口,食極唔停!
最後甜品就芝士蛋糕~雖然細細舊但係味道啊!
今晚朋友帶小妹去左一間係棉登徑嘅隱世酒吧, 酒吧位於地牢, 落樓梯嘅時候就好似進入緊另一個世界咁, 入面嘅天花垂吊住好多植物, 中間放有一隻版製獨角馬, 而側面嘅牆身仲掛有彷動物皮, 裝潢充滿住神秘感覺! 餐牌嘅cocktail選擇幾多, 加上店員話最近推出左新嘅wine list同gin list, 真係搞到我地花多又眼亂🤣, 由於我地都唔太餓所以最後我地揀左一個dinner set同一個小食邊食邊傾!Sesame🍸基酒係帶有雲呢拿同焦糖味嘅Rum, 加上自家製嘅雲呢拿糖漿同芝麻而成的, 芝麻味幾濃, 酒味唔算重, 味道比較甜, 容易入口!香草南瓜湯🥣南瓜湯帶有淡淡嘅香草味, 加埋香脆嘅麵包片, 好有田園風味!自家制特式蟹肉燒賣🦀外層薄薄嘅春卷皮入面包住一大啖蟹肉, 口感香脆可口!啤酒炸薯條🍟我地叫左細薯條但份量兩個人食都足夠!薯條炸得夠熱好香脆, 沾埋黑松露醬, 滋味十足!燒西班牙黑毛豬鞍🐖豬鞍外層焦香, 質感結實, 味道鮮嫩, 配埋薄荷醬汁幾開胃!牛奶紅荳芝士蛋糕🍼🧀🍰芝士蛋糕牛奶味好香濃, 口感軟滑, 唔算太甜, 入面仲有細細粒嘅紅豆仔, 令整體口感更豐富!

Sesame🍸

香草南瓜湯🥣

自家制特式蟹肉燒賣🦀
外層薄薄嘅春卷皮入面包住一大啖蟹肉, 口感香脆可口!

啤酒炸薯條🍟

燒西班牙黑毛豬鞍🐖

牛奶紅荳芝士蛋糕🍼🧀🍰
2020-11-08 43 浏览
呢間餐廳一由樓梯落去就好似帶你去左另一個國度 由佈置到所有細節都好有外國pub既氣氛 播既歐美音樂都好relax💯燒美國安格斯頂級肉眼扒12oz ($378)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢個係餐廳新既牛扒菜式 所以即刻點左黎試 扒既位置非常好 油脂分布平均 無咩筋 而且份量大 超級推介👍🏻👍🏻燒南美八爪魚腳配蔬菜燒汁⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️四片八爪魚腳配上一啲新鮮菜苗 口感好爽口 而燒汁味道香厚 作為前菜好開胃🤤Bloody Mary ($128)⭐️⭐️⭐️⭐️侍應有推介新既wine list同gin list 不過唔太飲得酒就選了cocktail 唔濃酒味 好易入口😍

燒美國安格斯頂級肉眼扒12oz ($378)
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

燒南美八爪魚腳配蔬菜燒汁
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Bloody Mary ($128)
⭐️⭐️⭐️⭐️
  • 美國CAB肉眼扒
2020-11-08 30 浏览
返工返得咁辛苦,放咗工梗係要同朋友搵間正嘅餐廳離聚下舊啦😚 知道尖沙咀一帶有好多餐廳,於是就同朋友嚟咗依間time park lounge,地理位置好方便,喺尖東站一出就到, 1分鐘都唔使!嚟到環境已經超級靚,氣氛勁浪漫,而且呢度嘅嘢食都唔差㗎,我哋叫咗兩個5courses set,有齊晒前菜、餐湯沙律、同埋主菜仲有甜品,埋單都只係$600都唔使🤩前菜係忌廉洋蔥蘑菇湯同沙律,兩個都發揮唔錯,開胃🤟🏻至於消息我哋叫咗一個自家製特色蟹肉燒賣,令一個係日本牡丹是新鮮蝦蟹肉燒賣真係推介各位嚟試吓,外層係脆卜卜,裏邊係好香嘅蟹肉蓉同埋蟹子,味道好特別,至於鮮蝦都好鮮甜😚另外主菜我哋一個叫咗軟殼蟹黑松露蘑菇意粉,比我想像中好味好多,意粉好彈牙,重點係個汁超級好味,而且軟殼蟹好多蟹肉!另一個係燒西班牙黑毛豬安,外層有好香嘅燒汁,裏面嘅黑毛豬肉質好鮮嫩彈牙😚另外仲叫咗一杯iron buddha酒,濃度啱啱好,好啱女仔飲㗎!最後仲有個芝士藍莓蛋糕,完美嘅一餐!

前菜係忌廉洋蔥蘑菇湯同沙律,兩個都發揮唔錯,開胃🤟🏻

最後仲有個芝士藍莓蛋糕,完美嘅一餐!
2020-11-07 34 浏览
今晚訂咗六點半有半價去到門口佢話收唔到訂枱資料因為我訂咗枱半價佢話full booking收唔到資料所以唔畀我食飯去到門口一台食客都冇佢都話唔畀我哋食真係離曬譜佢仲話收唔到資料所以唔畀枱我哋但係我見到佢樓下一台食客都冇全部都冇人
2020-11-07 50 浏览
呢間都幾隱蔽下,如果唔係fd帶來食,根本就唔會知道,原來地下餐廳,咁優雅舒適。.我地揀左兩個dinner set,配有沙律🥗同前菜。.🌸前菜-自家製特色蟹肉燒賣超有自家特色,個樣同燒賣好似。但入邊係好足料嘅蟹肉,外皮係脆卜卜嘅~真係好正,推介!!!.🌸前菜- 燒南美八爪魚腳配蔬菜燒汁有三片八爪魚🐙,口感有咬勁,nice!.🌸墨魚汁帶子意大利飯 $248好鍾意食意大利飯,呢度嘅飯好正宗。煮好後仍然維持完整米粒形狀與彈牙口感,米心仍然保持嚼勁。大大粒帶子,表面煎的好香。.🌸燒西班牙黑毛豬鞍 $298豬鞍肉質嫩滑無筋,唔似普通豬扒,會有筋係入邊。而且豬鞍味較濃郁,帶有脂肪同油脂,鬆軟美味。😋.🌸紅豆芝士好濃郁嘅芝士味,入邊有粒粒煲熟嘅紅豆,好美味。😋

我地揀左兩個dinner set,配有沙律🥗同前菜。

🌸前菜-自家製特色蟹肉燒賣
超有自家特色,個樣同燒賣好似。
但入邊係好足料嘅蟹肉,外皮係脆卜卜嘅~
真係好正,推介!!!
🌸前菜- 燒南美八爪魚腳配蔬菜燒汁
有三片八爪魚🐙,口感有咬勁,nice!

🌸墨魚汁帶子意大利飯 $248
好鍾意食意大利飯,呢度嘅飯好正宗。
煮好後仍然維持完整米粒形狀與彈牙口感,米心仍然保持嚼勁。
大大粒帶子,表面煎的好香。

🌸燒西班牙黑毛豬鞍 $298
豬鞍肉質嫩滑無筋,唔似普通豬扒,會有筋係入邊。
而且豬鞍味較濃郁,帶有脂肪同油脂,鬆軟美味。😋

🌸紅豆芝士
好濃郁嘅芝士味,入邊有粒粒煲熟嘅紅豆,好美味。😋
2020-11-02
  • 燒西班牙黑毛豬鞍