【荃灣新ᴘᴇᴛ ꜰʀɪᴇɴᴅʟʏ ᴄᴀꜰᴇ 🐶 ᴜɴɪᴇᴋ 】⁡𝖳𝗁𝖾 𝗆𝗂𝗅𝗅𝗌 最近新開左間𝗉𝖾𝗍 𝖿𝗋𝗂𝖾𝗇𝖽𝗅𝗒 既𝖼𝖺𝖿𝖾 𝖴𝗇𝗂𝖾𝗄 ✨結合左休閒 𝖼𝖺𝖿𝖾 同北歐風既生活用品百貨店 佢地仲會有𝗉𝖾𝗍 𝗆𝖾𝗇𝗎 主子都可以一齊開餐 😻⁡𝗙𝗿𝗲𝗻𝗰𝗵 𝗯𝗿𝗶𝗼𝗰𝗵𝗲 $𝟭𝟬𝟴改左個好𝗀𝗋𝖺𝗇𝖽 既名 - 法式貴族麵包 😂入面有芒果牛油果帶子同𝗍𝗎𝗇𝖺 而個𝖻𝗋𝗂𝗈𝖼𝗁𝖾 好夠牛油香又唔會過份 好食 ✨⁡𝗞𝗼𝗿𝗲𝗮𝗻 𝗸𝗶𝗺𝗰𝗵𝗶 𝘀𝗼𝗳𝘁 𝘀𝗵𝗲𝗹𝗹 𝗰𝗿𝗮𝗯 𝘀𝗽𝗮𝗴𝗵𝗲𝘁𝘁𝗶 $𝟭𝟮𝟴好少有個𝗄𝗂𝗆𝖼𝗁𝗂 意粉!食落唔辣但帶有泡菜既少少酸 隻軟殼蟹都仲要幾大隻又炸得香脆份量都幾多下 夠兩個人𝗌𝗁𝖺𝗋𝖾 ⁡🔎𝗔𝗱𝗱𝗿𝗲𝘀𝘀 :⁡The uniek (荃灣)荃灣白田壩街45號南豐紗廠1樓111號舖⁡

𝗙𝗿𝗲𝗻𝗰𝗵 𝗯𝗿𝗶𝗼𝗰𝗵𝗲 $𝟭𝟬𝟴
改左個好𝗀𝗋𝖺𝗇𝖽 既名 - 法式貴族麵包 😂
入面有芒果牛油果帶子同𝗍𝗎𝗇𝖺
而個𝖻𝗋𝗂𝗈𝖼𝗁𝖾 好夠牛油香又唔會過份 好食 ✨

份量都幾多下 夠兩個人𝗌𝗁𝖺𝗋𝖾

🔎𝗔𝗱𝗱𝗿𝗲𝘀𝘀 :

The uniek (荃灣)
2022-12-18 27 浏览
平時行開南豐紗廠都有好多特色嘅餐廳🍴今次去咗呢間係藍色x灰色做主題,感覺幾有格調✨另外特別之處每一張枱都擺咗好多唔同風景畫😍可以一路食嘢一路幻想自己去緊旅行個感覺都幾好😳食完嘢仲可以去行埋餐廳另一邊嘅家品館👍🏻🍴食物🍴1️⃣韓式泡菜炸軟殼蟹意大利麵$128: 用泡菜配搭意大利粉夠哂新鮮,意粉有淡淡嘅泡菜香味,味道啱啱好!軟殼蟹夠晒大隻脆卜卜好好食😋2️⃣自家製雙層芝士牛肉漢堡,$128: 牛肉超厚身,肉質咬落去柔軟又濕潤兼且有肉汁✨仲有好香嘅牛肉及芝士🥯麵包睇落以為係硬身,但係原來好鬆軟,成碟份量啱晒男仔食添!加$20意式雜菜湯及雙籽沙律各加$28蝦餅兩件、薯條飲品:$0 Hot Latte(平時我好少飲咖啡☕️都覺得呢杯幾好飲)$0 法國(cft)頂級格雷伯爵紅茶
食完嘢仲可以去行埋餐廳另一邊嘅家品館👍🏻

蝦餅兩件、薯條

飲品:

$0 法國(cft)頂級格雷伯爵紅茶
2022-12-17 26 浏览
南豐紗廠時尚舒適西餐 呢個商場養寵物嘅朋友都好鍾意去 歡迎寵物落地行 當然都包括今日呢間餐廳 成間餐廳以藍色做主調 同時旁邊有少少潮流生活用品區 呢次試試佢哋聖誕二人餐.⭐️聖誕二人龍蝦盛宴 $568成個套餐充滿龍蝦嘅元素⭐️法式龍蝦湯釀農夫包農夫包中間有海鮮龍蝦湯 可以點埋湯食龍蝦湯好鬼濃味 法式麵包配湯唔容易變軟 表面帶子都有煎香⭐️澳洲穀飼牛肉眼配龍蝦落單嘅時候冇特別選擇牛扒生熟度結果出嚟呢個口咁我都幾鍾意👍🏻牛扒表面有少少焦香 冇筋腱位 有適量肥位👍🏻入面肉質保持到少粉嫩 juicy⭐️龍蝦海鮮墨汁意大利麵又又又係龍蝦 今次用咗龍蝦湯嘅汁去煮墨汁意大利粉龍蝦汁濃度比較高 意粉容易掛汁表面有各種海鮮 帶子 青口等等2杯飲品可以自選 仲有龍蝦湯上.呢個套餐每個菜式都有龍蝦嘅元素龍蝦控食完應該會好滿足.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_荃灣.#Theuniek (荃灣) 訂座電話:97763135荃灣白田壩街45號南豐紗廠1樓111號舖.⭐️評分:味道:3.5/5環境:4/5服務:4/5抵食:3.5/5.鐘意睇野食既朋友仔 記住幫手like分享 同撳埋
⭐️聖誕二人龍蝦盛宴 $568
抵食:3.5/5
鐘意睇野食既朋友仔 記住幫手like分享 同撳埋右上鐘仔
超感謝 你既支持🙏🏻一齊見證 我脂肪既成長
‼️想睇更多資訊
‼️ig/youtube/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #荃灣美食 #西餐 #寵物有善 #聖誕
.南豐紗廠係文青必行既地點 好多特色小店 仲要係pet friendly💓🐶🐱行到攰當然要搵嘢食 The uniek 除左係cafe之外 仲有生活用品同家居精品賣 食飽飽再行下就最適合不過.店內以灰x藍色為主調 設計時尚 西式菜式再加入亞洲既元素必食‼️ 韓式泡菜軟殼蟹意大利麵🦀軟殼蟹意大利麵加上辣辣地既泡菜 非常有特色 同時又好夾軟殼蟹大大隻 外層脆卜卜 加上蟹籽增加口感意大利麵都好掛汁 濃郁感up!!.澳洲穀飼牛肉眼揀左5成熟 個人覺得岩岩好好易切開 入面爆肉汁 超juicy!! 就算帶少少筋位都唔會好難咬開配埋新鮮salad🥗即刻減低油膩感 啖啖肉都無難道❤️加埋熱辣辣既粗薯條 超滿足。.黑朱古力咖啡帶苦 唔會好甜 仲有靚靚拉花冬天拎住佢特別幸福💓

店內以灰x藍色為主調 設計時尚 西式菜式再加入亞洲既元素
必食‼️ 韓式泡菜軟殼蟹意大利麵
🦀軟殼蟹意大利麵加上辣辣地既泡菜 非常有特色 同時又好夾
軟殼蟹大大隻 外層脆卜卜 加上蟹籽增加口感
意大利麵都好掛汁 濃郁感up!!

澳洲穀飼牛肉眼揀左5成熟 個人覺得岩岩好

配埋新鮮salad🥗即刻減低油膩感 啖啖肉都無難道❤️

加埋熱辣辣既粗薯條 超滿足。

黑朱古力咖啡帶苦 唔會好甜 仲有靚靚拉花
冬天拎住佢特別幸福💓

2022-12-09
2022-12-16 17 浏览
The uniek (荃灣)地址:荃灣白田壩街45號南豐紗廠1樓111號舖================今日同朋友行經南豐紗廠入面The uniek, 完全俾佢吸引住! 佢唔單只係一間提供中西合璧美食ge休閒 cafe, 仲結合埋來自歐洲高品質家居裝飾同生活用品ge百貨館於一身, 令人可以在忙碌ge生活中停下腳步!😍😍 店內獨特ge家居裝飾同用品,設計非常時尚,為日常帶來不一樣的靈感! 至於餐廳方面, 整體裝修主要以藍色為主調,俾人一種休閒ge感覺, 同時將異國風味帶到身邊😳韓式泡菜軟殼蟹意大利麵 $128西式同韓式ge fusion 菜,幾特別!軟殼蟹炸到內脆內軟,加埋泡菜食,酸酸辣辣,中意食泡菜ge 人就岩晒!炸魚薯條 $88竟然係我最中意ge 粗身薯條,熱辣辣上枱,正😍炸魚d 炸粉唔會太厚,岩岩好,同樣唔錯!🍹冷泡蜜桃紅茶 $49食完熱氣野,最好就係飲下茶,解下膩!🙊呢杯我覺得唔會太甜,岩岩好!🍹冷泡檸檬紅茶 $43呢味檸檬味比較重,入面有d 檸檬果肉,真材實料😆酸酸地,幾好味!
The uniek (荃灣)
地址:荃灣白田壩街45號南豐紗廠1樓111號舖
================

韓式泡菜軟殼蟹意大利麵 $128

炸魚薯條 $88

🍹冷泡蜜桃紅茶 $49

🍹冷泡檸檬紅茶 $43
2022-12-10 17 浏览
呢間cafe位於南豐紗廠 除咗喺餐廳 仲係一間百貨館👀賣歐洲嘅家居裝飾同生活用品😯設計時尚 夠晒生活態度😗裝修藍色為主 加上痴滿外國風景畫 好有置身外地嘅感覺🥰-🔹韓式泡菜軟殼蟹意大利麵 ($128)大大隻軟殼蟹喺面🦀外脆內軟入口淡淡泡菜香味 唔會太酸/辣啱啱好✅義大利麵份量仲好足 加分☺️-🔹法式貴族麵包($108)每日限量供應㊙️麵包好鬆軟 中間放滿配料💓有芒果 牛油果 帶子 金槍魚咬落三文魚籽有爆爆珠嘅口感🤪加沙律醬好惹味😋-🔹意式蛋糕咖啡($49)冬日期間限定⚠️成條手指餅鋪面 面層奶泡豐富咖啡夠甜 黑洞怕苦都接受到😬Btw唔想飲甜嘢嘅朋友仔可以揀茶類☕️黑洞叫咗杯頂級格雷伯爵紅茶($28)冬天飲杯熱茶暖笠笠🔥
呢間cafe位於南豐紗廠
除咗喺餐廳 仲係一間百貨館👀
賣歐洲嘅家居裝飾同生活用品😯
設計時尚 夠晒生活態度😗
裝修藍色為主 加上痴滿外國風景畫
好有置身外地嘅感覺🥰

🔹韓式泡菜軟殼蟹意大利麵 ($128)

大大隻軟殼蟹喺面🦀外脆內軟
入口淡淡泡菜香味
唔會太酸/辣啱啱好✅
義大利麵份量仲好足 加分☺️
🔹法式貴族麵包($108)

每日限量供應㊙️
麵包好鬆軟 中間放滿配料💓
有芒果 牛油果 帶子 金槍魚
咬落三文魚籽有爆爆珠嘅口感🤪
加沙律醬好惹味😋
🔹意式蛋糕咖啡($49)

冬日期間限定⚠️
成條手指餅鋪面 面層奶泡豐富
咖啡夠甜 黑洞怕苦都接受到😬
Btw唔想飲甜嘢嘅朋友仔可以揀茶類☕️
黑洞叫咗杯頂級格雷伯爵紅茶($28)

冬天飲杯熱茶暖笠笠🔥
2022-12-06 21 浏览
朋友生日🎂帶他來到有間位於在南豐紗廠的型格藍調寵物友善cafe, 讓我在忙碌中感受到寧靜的一刻!餐廳仲結合來自歐洲高質生活百貨及西餐廳,因此食完野更可以帶埋寵物行街街呢!我特別喜歡其餐廳裝潢設計,中西合璧又舒服藍調!韓式泡菜軟殼蟹意大利麵 軟殼蟹炸到金黃色外脆內軟,新鮮熱辣,創意配埋泡菜的意粉,帶點酸辣開胃惹味呀!冬日限定飲品蛋糕棒牛奶咖啡☕️🍰香滑的牛奶同咖啡配合得天衣無縫,邊品嚐上層一條蛋糕棒,甜蜜蜜的感覺!The Uniek 荃灣白田壩街45號南豐紗廠1樓111號舖

我特別喜歡其餐廳裝潢設計,中西合璧又舒服藍調!

冬日限定飲品
蛋糕棒牛奶咖啡☕️🍰

The Uniek
荃灣白田壩街45號南豐紗廠1樓111號舖
.今次小編同男朋友去左南豐紗廠行下夜晚就搵野食 去左呢間 @the_uniek_foodstyle 😀店內以藍色💙為主調 感覺十分休閒仲有好多風景畫 好靚架☺️好似去年旅行咁架餐廳結合休閒 cafe 及來自歐洲的高品質家居裝飾和生活用品的百貨館提供既野食係以中西合璧美食 將異國風味帶到身邊同埋有獨特的家居裝飾和用品設計時尚 讓日常帶來不一樣的靈感The uniek 魯實三文治(西班牙豬腩肉)$98其實有啲似豬仔包 上面果層多士好脆入面有芝士同埋豬腩肉 豬腩肉唔會太肥太油膩 仲有沙律🥗伴碟 洩合一齊食可以中和一下😉韓式泡菜軟殼蟹意大利麵 $128小編好鍾意呢個泡菜味意大利麵啊😍少少🤏辣 不過小編接受到😚份量好足 3個人食都得🤣軟殼蟹又夠大隻 小小脆 調味唔錯☺️蕃薯條 $32跟餐加配的 份量正常 炸得好脆 食得好滋味草莓鮮奶咖啡 $49男朋友好鍾意士多啤梨🍓就揀左呢杯 正常發揮BB朱古力 $45小編不嬲都對朱古力🍫情有獨鍾呢杯BB朱古力 仲有棉花糖架💓 正正常常最近 The uniek仲做緊買滿$500 即可獲得大抽獎,仲要100%中獎機率,人人有份🤩🥢The uniek (荃灣) @the
今次小編同男朋友去左南豐紗廠行下

男朋友好鍾意士多啤梨🍓就揀左呢杯 正常發揮

BB朱古力 $45
小編不嬲都對朱古力🍫情有獨鍾
呢杯BB朱古力 仲有棉花糖架💓 正正常常

🥢The uniek (荃灣) @the_uniek_lifestyle
📍荃灣白田壩街45號南豐紗廠1樓111號舖
2022-11-19
2022-11-24 26 浏览
南豐紗廠又開多咗幾間新cafe , The Uniek餐廳仲結合咗生活百貨,左邊係cafe,右邊係賣精品Cafe有主食、小食、coffee、茶等,款式都算多韓式泡菜軟殼蟹意大利麵 $138大大隻軟殼蟹,炸到金黃色配埋泡菜忌廉醬,帶點酸辣味好開胃魯賓三明治伴沙律 $98好大份西班牙豬腩肉三明治,外皮脆身,入面有滿滿芝士和酸菜,好好食Hand drip $90有兩款豆揀,揀咗Colombia,咖啡散發著淡淡而優雅花香味,口感順滑Cappuccion brulee $43

Cafe有主食、小食、coffee、茶等,款式都算多

韓式泡菜軟殼蟹意大利麵 $138
大大隻軟殼蟹,炸到金黃色配埋泡菜忌廉醬,帶點酸辣味好開胃

魯賓三明治伴沙律 $98

Hand drip $90

Cappuccion brulee $43
2022-11-22 7 浏览
[荃灣]The uniek南豐紗廠又有新cafe除左係 cafe 呢度仲有歐洲的高品質家居百貨賣店內以藍色為主調有齊中西合璧美食同餐廳放哂旅行相個vibe好夾.The uniek 魯賓三文治食剩指數 : 3/100用左西班牙豬腩肉烤得都幾香加埋滿滿既芝士同烘左既包幾香幾好食.薯條食剩指數 : 0/100加左個小食薯條份量唔算好多係粗身既薯條炸得好脆粗身所以薯肉都幾多.韓式泡菜炸軟殼蟹意大利麵食剩指數 : 5/100泡菜好少配意大利粉韓式意粉又唔會好奇怪個辣味同酸味又幾平衡唔算好搶軟殼蟹好大隻好軟熟.特濃朱古力食剩指數 : 10/100朱古力粉好多好濃~.抹茶鮮奶 (Matcha latte)食剩指數 : 0/100抹茶漸層幾靚抹茶味都夠濃
[荃灣]The uniek
軟殼蟹好大隻
好軟熟
特濃朱古力
食剩指數 : 10/100
朱古力粉好多好濃~
抹茶鮮奶 (Matcha latte)
食剩指數 : 0/100
抹茶漸層幾靚
抹茶味都夠濃
2022-11-22 18 浏览
南豐紗廠係假日悠閒好去處,pet friendly 🐕 空間仲吸引養狗人士同狗狗一齊放風🙌🏻 呢日同仔仔一齊去到行下手作店,見下狗仔同食個下午茶☕️一樓呢間 The Uniek 半邊位置售賣歐洲家品裝飾同生活用品,吸引左我入去行,之後見到舖位另一邊係Cafe,Blue tone 併水泥牆感覺悠揚優雅,配埋聖誕裝飾感覺好festive愉悅🥳The Uniek 魯賓三文治🥪 (西班牙豬腩肉) $108三文治餅底係港式脆朱(牛油豬仔包),入口香脆。西班牙豬腩肉肥瘦適中,肉質鬆軟又入味,配上醬料更滋味。韓式泡菜軟殼蟹意大利麵$128 泡菜唔會好辣,拌麵好惹味。軟殼蟹炸得酥脆,味鮮唔會得死鹹。The Uniek玉子芝士燒烤菇漢堡 ($108)呢個素食之選💚 玉子同芝士無敵組合,加上烤菇香味倍添,黑松露醬十分討好。配埋爽口蕃茄生菜,食完感覺好fresh✨薄荷鮮奶咖啡凍 ($49)各個比例唔錯,唔會搶左邊隻味,薄荷帶清涼感,咖啡唔苦澀,奶滑順口。有機甘菊花茶 ($28)熱飲配塊餅,醒神又解膩。Hot Latte ($43)拉花穩定,圖案美美的🌿

韓式泡菜軟殼蟹意大利麵$128
泡菜唔會好辣,拌麵好惹味。軟殼蟹炸得酥脆,味鮮唔會得死鹹。

The Uniek玉子芝士燒烤菇漢堡 ($108)

薄荷鮮奶咖啡凍 ($49)

有機甘菊花茶 ($28)
熱飲配塊餅,醒神又解膩。

Hot Latte ($43)
拉花穩定,圖案美美的🌿

2022-11-21 49 浏览
行過紗廠見到藍藍嘅家品店,一半係賣高質家品裝飾,一半係小小cafe嘅形式,佈置帶一點北歐風,感覺悠閒,可以係到感受一下慢活😌🔹The uniek 魯賓三文治🥪 $98三文治個餡料滿滿芝士絲,加埋千島醬好夾,入面夾左西班牙豬腩肉,肉質軟腍,芝士味濃,另外仲有沙律伴碟🔹韓式泡菜軟殼蟹意大利麵🦀$128見到個擺盤已經要不停影相📸️軟殼蟹成隻手掌咁大隻,炸得夠脆。意粉口感幾好,唔會太軟身,泡菜味嘅意粉幾有特色,唔辣🔹紫薯甘栗餅🌰 $34出面未見過😮覺得幾特別,紫薯茸入面包住粒粒栗子,味道香甜🔹蕃薯條 🍠 +$32最近成日食蕃薯條🤭覺得幾唔錯,薯條金黃香脆,食唔停口🔹Cappuccino 、Flat White☕️叫餐已經包左餐飲,除左某幾款要加錢外,大部分茶同咖啡都唔需要加錢。咖啡味道偏濃,泡沫豐盈,提神效果唔錯🔹餐湯🥣、沙律🥗 +$20沙律都整得幾靚,入面有粒粒魚籽頗有口感,新鮮;餐湯就係麵豉湯,正正常常

🔹The uniek 魯賓三文治🥪 $98

🔹韓式泡菜軟殼蟹意大利麵🦀$128

🔹紫薯甘栗餅🌰 $34
出面未見過😮覺得幾特別,紫薯茸入面包住粒粒栗子,味道香甜

紫薯甘栗餅

🔹蕃薯條 🍠 +$32
最近成日食蕃薯條🤭覺得幾唔錯,薯條金黃香脆,食唔停口

蕃薯條

🔹Cappuccino 、Flat White☕️

🔹餐湯🥣、沙律🥗 +$20

紫薯甘栗餅
2022-11-17 24 浏览
今日經過見到入面都多人食 諗住一定冇伏啦 但可能今日唔好彩🥹 個牛比較失望(*/ω\*)韓式泡菜青瓜蟹肉蟹籽沙律 💰68基本上所有食材喺個名度寫晒出黎 但最驚喜係竟然有三文魚子 令成個沙律即刻昇華左☺️ 泡菜辣辣地加上魚子既鹹香味 個味道幾新鮮仲幾好食 唔錯既配搭👍🏻日本A5和牛肉眼燴牛面頰配沙律薯條🍟 💰198講真個牛扒份量真係細左小小 肉質唔juicy仲有啲un🫠 薯條就幾出色 新鮮炸起金黃色熱辣辣😋 但呢個價錢唔想淨係食薯條😩

韓式泡菜青瓜蟹肉蟹籽沙律 💰68

日本A5和牛肉眼燴牛面頰配沙律薯條🍟 💰198

記得之前有個weekend黎南豐紗廠發現呢間好多人食,當時驟眼一看印象已經好深刻了😳店內以藍色為主調,成個設計好高級好有時尚感,而且佢仲係一間結合休閒cafe及家居裝飾和生活用品既百貨館!真係值得係忙碌既生活中放慢腳步👣好好陪伴自己既寵物逛一下😎-🎈自家製芝士牛肉蟹柳漢堡 $128母親大人大愛啊❤️漢堡包烘到外脆內軟,個人覺得有啲似食緊豬仔包既感覺~一咬落去第一啖超juicy,完全唔dry,成塊牛肉好厚身,肉味濃郁!再配埋蕃茄、芝士、生菜、蟹柳,整個配搭好好👍🏻旁邊仲好貼心咁放左啲沙律菜去中和下啲膩感!-🎈玉子芝士燒烤菇黑松露意大利麵 $108勁抵食,份量超多食極都仲有啊🤤雖然呢款係素食,但全部都係小編好鍾意食既野~最吸引的莫過於面層既玉子芝士燒烤菇,完全抵擋唔住個層厚厚既芝士😝🧀大啡菇切落好多汁!而意粉食落好creamy亦帶有黑松露味,比較特別的是餐廳在意粉內加入左啲雜菜,更添口感!-🎈蕃薯條 +$32正常發揮,總係覺得食burger要配埋薯條或蕃薯條一齊食先係大滿足😌-🎈北海道流心芝士薯餅 +$25炸得香脆,至於裡面既流心芝士食落又唔會話太膩!-🎈熱黑朱古力鮮奶咖啡 $46呢款moc

🎈自家製芝士牛肉蟹柳漢堡 $128

🎈玉子芝士燒烤菇黑松露意大利麵 $108

🎈蕃薯條 +$32

🎈北海道流心芝士薯餅 +$25
北海道流心芝士薯餅

炸得香脆,至於裡面既流心芝士食落又唔會話太膩!
🎈熱黑朱古力鮮奶咖啡 $46
熱黑朱古力鮮奶咖啡

呢款mocha相對甜一點🥹味道較為濃郁,感覺朱古力味比起咖啡更為突出~
🔸The Uniek
📍荃灣白田壩街45號南豐紗廠1樓111號舖
2022-10-24
北海道流心芝士薯餅
2022-10-26 25 浏览
南豐紗廠呢間cafe 好chill✨,間隔板有周遊列國圖畫,隔離係歐洲家具用品店,好似置身於藝術館🕌用餐。今次點了法國🇫🇷、意大利🇮🇹、日本🇯🇵菜試下,overall 都出色!🍴法式油封鴨脾:鴨皮煎脆,一落刀已經覺得鴨肉好淋,好香肉味😌。而且改良版冇咁油咁咸。🍴西京燒三文魚柳忌廉波菜意大利粉:西京燒即係魚柳搽上味噌、味琳等日式調味料,然後燒烤,食落特別惹味😋🍴日式忌廉山葵吞拿魚刺身沙律:醬汁好似yoghurt 咁light,但有少少山葵味。整個組都好夾唔悶。🌼法國有機甘菊花茶:原來花茶同濃味菜既夾,仲有鬆弛😌作用添。味道:🔅🔅🔅🔅🔅新鮮:🔅🔅🔅🔅分量:🔅🔅🔅衛生:🔅🔅🔅🔅速度:🔅🔅🔅(5🔅為滿分)

味道:🔅🔅🔅🔅🔅
新鮮:🔅🔅🔅🔅