Weekend同hubby去咗The Mills嗰頭行吓,發現無黎一排開咗好多文青小店同埋pet friendly既餐廳。行行吓見到位於一樓既The Uniek幾特別,將cafe同埋生活時尚用品店combine埋一齊,食完野順便可以行埋隔離來自歐洲既高端家居裝飾同埋生活精品🥰餐廳環境好chill😍 趁放假真係要好好享受下慢活寧靜既生活。時間尚早,唔洗等位,一於早啲入去食個lunch啦。店內佈滿唔同國家既風景畫,相當搶眼,而且打卡一流!📸 一邊嘆啡,一邊望住啲風景畫,非常寫意😌 餐廳以「灰藍色」為主調,北歐風既室內裝修設計,具時尚感之餘,亦令人有種好舒適既感覺。野食方面,我哋叫咗Burger同埋Pizza share。**+++**+++**+++**+++*+++**+++**+++**+++**+++**日式五重芝士薄餅🧀🍕Pizza一上枱,已經聞到好香濃既芝士味👃🏻💨芝士控必試!🥰 餅皮外脆內軟👍🏻 即叫即烤,熱辣辣🔥記得趁熱食阿😋 平時西式pizza就食得多啦,日式元素既pizza真係好少地方有。由於pizza由多重芝士製成,味道比較香濃,口感豐富。Pizza面灑咗啲紫菜碎同埋木

野食方面,我哋叫咗Burger同埋Pizza share。

日式五重芝士薄餅🧀🍕

Pizza一上枱,已經聞到好香濃既芝士味👃🏻💨芝士控必試!🥰 餅皮外脆內軟👍🏻 即叫即烤,熱辣辣🔥記得趁熱食阿😋 平時西式pizza就食得多啦,日式元素既pizza真係好少地方有。由於pizza由多重芝士製成,味道比較香濃,口感豐富。Pizza面灑咗啲紫菜碎同埋木魚,再加埋個秘製醬汁

燒烤菇芝士薯餅風車包🍔 (推薦‼️)

一見到大啡菇,毫不猶豫就叫咗呢款素burger😍 餐廳好貼心,照顧到大眾既各種需求,如素食者想食burger都有多個選擇👍🏻 麵包方面似鬆軟版既豬仔包🤣 大大隻既烤大啡菇,口感豐厚,菇味濃郁,而且好juicy! 🤤嗰種juicy既程度,實在令我好深刻!😝💦配搭埋炸薯餅估唔到都幾夾,而且唔會覺得好膩,仲食到啖啖薯粒,唔錯喔!熱溶芝士鋪面加上沙律菜同埋蕃茄 配搭簡單又好味!成件事變得好fresh!🍅🥬 好滿足!🥰

草莓鮮奶咖啡🍓☕️

Latte唯美既漸層,粉粉der💗有種好療癒既感覺!打卡必選🤭 草莓味飲落唔會假,清甜可口!咖啡味唔會好濃,所以平時唔飲咖啡既朋友仔都可以試下!

薄荷鮮奶咖啡🍃☕️

Mint flavor latte好少地方有,如果對mint情有獨鍾既朋友仔唔好錯過啊!薄荷味都幾濃,味道調配啱啱好,薄荷味唔會蓋過咖啡味,而且甜度適中,值得一試!😋

💡值得一提既係餐廳另設寵物menu,有養寵物既朋友仔可以帶埋毛孩一齊黎chill吓😗