2021-07-06
呢間主打英式美食嘅餐廳都開咗唔少分店,荔枝角呢間就喺D2 place,喺附近行完街就過黎試下餐廳環境行工業風,燈光較暗侍應好耐心咁介紹餐牌,呢個餐每個月都會轉一次野食,呢個餐廳好嘅地方係除咗豬肉,亦都有全純同其他菜式選擇,好似sea bass 同焗成個椰菜花連碟都係豬,果然係食豬專門店Skinny pig salad 🥗: 有紅菜頭、烤杏仁、西柚配橙汁,好refreshing, 因為係用咗果汁黎做dressing,好清新嘅感覺Omipork Nachos: 呢個菜式係純素㗎,用咗新豬肉,原來新豬式同芝士好夾,像真度好高Pan-seared whole sea bass fillet: 用咗蜆同蝦做底,所以成個感覺好鮮甜,魚柳本身煎香咗,再用海鮮高湯煮住,好嫩滑又充滿海鮮味道🍮Apple crumble
餐廳環境行工業風,燈光較暗
連碟都係豬,果然係食豬專門店
🍮Apple crumble