2021-07-01 74 浏览
呢間Salted Pig🐽都幾出名架!之前食過沙田同尖沙咀店~荔枝角呢間真係第一次黎 係D2 place地舖🤩望落環境好chill!比其他分店裝修更有格調😛樓底好高 空間感好👏🏻呢度係以🐖招牌菜式而聞名 會選用豬嘅最好部位 確保用優質同埋新鮮食材製作食物👩🏻‍🍳除咗豬肉亦有其他菜式選擇 seabess亦都係一個唔錯既選擇🤣令我地幾surprise既係~menu竟然有素豬肉揀😲 素食者都岩喇!1️⃣Starter/Salad/Pasta頭盤六揀一!沙律/凍意粉/炸物都有😍我地就揀左Calamari fritti🦑 即係酥炸魷魚圈~配埋青檸蛋黃醬 食落香脆又開胃 炸到金黃色好靚!2️⃣Green pig menu💚呢個二揀一 兩款都係純素!vegan friendly🍏分別係cheesy omnipork nachos 同spaghetti omnipork bolognese~我地食香口野😝 所以揀左nachos😍成碟擺得好有心思 見到咁colourful都流晒口水!呢個係有tomato salsa🍅 牛油果醬🥑 橄欖🫒 同純素車打芝士🧀食落惹味!送酒一流🍻3️⃣Main course主菜就五揀一~

荔枝角呢間真係第一次黎 係D2 place地舖🤩

1️⃣Starter/Salad/Pasta
頭盤六揀一!沙律/凍意粉/炸物都有😍
配埋青檸蛋黃醬 食落香脆又開胃 炸到金黃色好靚!

2️⃣Green pig menu
💚呢個二揀一 兩款都係純素!vegan friendly🍏
我地食香口野😝 所以揀左nachos😍
成碟擺得好有心思 見到咁colourful都流晒口水!
食落惹味!送酒一流🍻

3️⃣Main course
主菜就五揀一~既然呢度以豬命名 豬又係招牌菜!
我地就揀左食Slow Cooked Crackling Pork Belly啦🐽
呢個慢煮脆皮豬腩好吸引架😚 層次分明 彈彈下有質感🤩
夠晒入味但一d都唔鞋!兩個人分剛剛好!
配埋薯仔沙律🥔 烤甘荀 同spicy vinegar sauce🤓解滯tim!

4️⃣Dessert
完結美好既一餐 當然要叫甜品🥰
我地食既係Go Banana Sundae 🍌🍨 好大杯!仲有雜果、waffle、同棉花糖配搭👏🏻

5️⃣Beer🍺 + mojito🍸
係d環境咁正既地方 食肉又有格調~梗係要摸酒杯底😎
呢度drinks menu係超多選擇 實有一款岩飲🤪
離遠見到open kitchen見到d野食同飲品製作過程都幾正架😆