The Pearl

2024-02-25 1345 浏览
尖沙咀酒店上面嘅🏖️露天意大利餐廳,環境好chill好舒服,夜晚放工Happy Hour/假日來同朋友食飯傾計都好唔錯!無花果帕馬火腿沙律🥗沙律菜好新鮮,🥒🥬葉菜完全無好苦嘅草青味,灑上了黑醋調味,充滿鹹香嘅parma ham配上清甜🍈哈密瓜,好o岩來做🍷伴酒小菜!吞拿魚牛油果泡沫他他配自製羅勒油🥑吞拿魚蓉與牛油果醬混合了自製羅勒油,香味特出,好好味!🦐和風醬油大蝦煙肉扁意粉🍝和風甜醬油滲入意粉之中,非常入味,意粉煮成較爲乾爽嘅質感,蝦亦都彈牙可口!🥩香煎牛風門柳切成薄片嘅風門柳沒有太多脂肪,但食落口感一D都唔”柴”,點上以羅勒、🫒橄欖為主調嘅🇮🇹意式青醬,添了點鮮香味,伴菜嘅🥔薯蓉亦都好香滑!🍸Cocktail Pearadise 🍷Mocktail Rosy Romance呢度嘅cocktail、mocktail選擇好多,我地就點嘅兩杯,口味都好Fruity!

無花果帕馬火腿沙律🥗

吞拿魚牛油果泡沫他他配自製羅勒油🥑
吞拿魚蓉與牛油果醬混合了自製羅勒油,香味特出,好好味!

🦐和風醬油大蝦煙肉扁意粉🍝

🥩香煎牛風門柳

🍸Cocktail Pearadise
🍷Mocktail Rosy Romance

• 無花果帕馬火腿沙律
  • 香煎牛封門柳
  • 吞拿魚牛油果泡沫他他配自製羅勒油
  • 和風醬油大蝦煙肉扁意粉
尖沙咀區又一高質素西餐推薦俾大家!嘢食好味之餘又有心思,好適合同另一半或朋友過嚟聚會談心❤️▫️ 𝐏𝐞𝐚𝐫𝐚𝐝𝐢𝐬𝐞 🍸 $130以雪梨及白酒調製而成,清甜易入口超級適合女仔飲!▫️ 𝐂𝐫𝐢𝐦𝐬𝐨𝐧 𝐒𝐚𝐦𝐮𝐫𝐚𝐢 🍹 $130雖然基底為Gin & Vodka, 但調酒方面卻巧妙地以蘋果及茉莉花茶平衡酒味,出奇地和諧👍🏻▫️吞拿魚牛油果泡沫他他 $108賣相超級精緻!吞拿魚切碎後混合羅勒油、牛油果及檸檬,帶出鮮味。▫️無花果帕爾馬火腿沙律 🥗 $98沙律份量超大盤,並以黑醋汁調味,清爽開胃。▫️香煎牛封門柳🥩 $178最喜愛嘅一道菜!烹調火侯控制極佳,牛肉鮮嫩多汁,配菜亦烤至微焦,配搭起來口感豐富,整體擺盤精美之餘,牛肉亦風味十足👍🏻▫️ 和風醬油大蝦煙肉扁意粉 🍝 $168一碟意粉足足有四隻大蝦超足料🦐!和風醬油特色有風味,味道濃郁,掛滿每一條扁意粉!💬 環境氣氛好之餘,Cocktail及食物亦好味吸引,推薦👍🏻Here's another high-quality Western cuisine recommendation for everyone in the Tsim Sha Tsui

▫️ 𝐏𝐞𝐚𝐫𝐚𝐝𝐢𝐬𝐞 🍸 $130
以雪梨及白酒調製而成,清甜易入口超級適合女仔飲!

▫️ 𝐂𝐫𝐢𝐦𝐬𝐨𝐧 𝐒𝐚𝐦𝐮𝐫𝐚𝐢 🍹 $130

▫️吞拿魚牛油果泡沫他他 $108

▫️無花果帕爾馬火腿沙律 🥗 $98
沙律份量超大盤,並以黑醋汁調味,清爽開胃。

▫️香煎牛封門柳🥩 $178

▫️ 和風醬油大蝦煙肉扁意粉 🍝 $168

Here's another high-quality Western cuisine recommendation for everyone in the Tsim Sha Tsui area! The food is delicious and thoughtful, perfect for a gathering with your significant other or friends to chat and catch up. ❤️

▫️ 𝐏𝐞𝐚𝐫𝐚𝐝𝐢𝐬𝐞 🍸 $130
Made with pear and white wine, this cocktail is sweet and easy to drink, perfect for the ladies!

▫️ 𝐂𝐫𝐢𝐦𝐬𝐨𝐧 𝐒𝐚𝐦𝐮𝐫𝐚𝐢 🍹 $130
Although it's based on Gin & Vodka, the clever use of apple and jasmine tea balances the alcohol flavor surprisingly well.

▫️ 𝐓𝐮𝐧𝐚 𝐀𝐯𝐨𝐜𝐚𝐝𝐨 𝐅𝐨𝐚𝐦 𝐓𝐚𝐫𝐭𝐚𝐫𝐞 $108
Superb presentation! Chopped tuna mixed with basil oil, avocado, and lemon, bringing out freshness.

▫️ 𝐅𝐢𝐠 𝐚𝐧𝐝 𝐏𝐚𝐫𝐦𝐚 𝐇𝐚𝐦 𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝 🥗 $98
Generous portion of salad, seasoned with balsamic vinegar, refreshing and appetizing.

▫️ 𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐇𝐚𝐧𝐠𝐞𝐫 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 🥩 $178
My favorite dish! Perfectly cooked beef, tender and juicy, with the side dishes grilled to perfection, creating a rich taste and beautifully presented. The beef is also full of flavor. 👍🏻

▫️ 𝐉𝐚𝐩𝐚𝐧𝐞𝐬𝐞 𝐒𝐭𝐲𝐥𝐞 𝐋𝐢𝐧𝐠𝐮𝐢𝐧𝐞𝐬 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐒𝐡𝐫𝐢𝐦𝐩 🍝 $168
A plate of pasta with four large prawns, very generous! The Japanese soy sauce adds a unique flavor, rich and coating every strand of linguine!

💬 Besides the great ambiance, the cocktails and food are also delicious and appealing. Highly recommended! 👍🏻
2024-02-21 56 浏览
新派藝術主題餐廳酒吧The Pearl.以意日新派概念菜融合藝術主題,餐廳整體感覺都係帶有古典同神秘感,非常適合情侶約會無花果帕馬火腿沙律配巴馬臣芝士絕對係色彩滿滿嘅沙律,食材用料非常豐富,火腿放得非常豪爽,另外灑上巴馬臣芝士同松子仁增加口感,將無花果配襯更清甜吞拿魚牛油果泡沫他他配自製羅勒油吞拿魚入口軟滑無筋,粒粒鮮美可口,加上羅勒油一起食用,絕對係視覺同味覺享受和風醬油大蝦煙肉扁意粉意粉一入口感受到和風醬油鹹香以及醬油獨有嘅甜味,醬油香更加帶出大蝦鮮味另外煙肉🥓煙燻香氣令到成個意粉生色不少!香煎牛封門柳封門柳牛肉味濃且肉質嫩口,伴有以抱子甘藍做的青醬,增添不少營養,配菜伴有薯蓉同烤大蔥加椰菜仔📍The Pearl九龍尖沙咀加連威老道20 號香港瑞生尖沙咀酒店4 樓

無花果帕馬火腿沙律配巴馬臣芝士

吞拿魚牛油果泡沫他他配自製羅勒油

和風醬油大蝦煙肉扁意粉

香煎牛封門柳

📍The Pearl
九龍尖沙咀加連威老道20 號香港瑞生尖沙咀酒店4 樓
2024-02-19 47 浏览
#fatchubelly尖沙咀📍the pearl 💥無花果帕馬火腿沙律沙律好開胃🥰之前冇試過無花果加沙律呢個配搭原來都幾清新加上芝士同帕馬火腿嘅鹹香作為頭盤一流💥呑拿魚牛油果泡沫他他配自製羅勒油呑拿魚好有口感雖然用上比較瘦嘅部位但係加上羅勒油同埋牛油果泡泡令到口感豐富咗好多💥和風醬油大蝦煙肉扁意粉呢個意粉好推薦味道好惹味和風醬油偏甜令人想一啖接一啖加上煙肉嘅油脂同埋彈牙嘅大蝦😝💥香煎牛封門柳封門柳做5成熟加上青醬令致味道更有層次整體唔錯👍💥wandering voyage 呢杯cocktail 用上rum , coconut ,班爛糖水等味道和諧好似食緊甜品咁😆#hkfoodie#hkig#hkfood#852food#852foodie#hkfoodlover#hkfoodblogger#hkrestaurant#852美食#美食推介#美食#良心店#打卡#聚會#慶生餐廳#香港美食#生日餐廳#食評#食好西
#fatchubelly尖沙咀

💥wandering voyage

味道和諧
好似食緊甜品咁😆

2024-02-18 1670 浏览
先講左食物質素,只能講正正常常,不過不失。但以此價錢,性價比差dd 。服務就真係要大大改進。原先book左20:00,準時20:00到達。到場時,前面同樣有對男女客人,已聽到店員同佢地講:前面客人未交到枱,請落去行多陣。當然對住等地都講同一樣野,只係我當我問多句、問清潔:要行幾耐先有位。(其實我都知講唔定要行幾耐,但本身book 8點,而且當其時我見到都有其他空位)個店員一聽我咁問,又覺得答我唔到,或者估我唔想等,所以就話:原先安排左果張(仲有人食緊),但唔知佢地幾時食完,一係坐佢地隔離果張。其實有趣在,一開張空枱已係度。佢地應該一早mark好晒枱,係估唔到前面遲交枱而後面嘅又準時。咁佢地又以俾選擇我要唔要原先張枱,見佢原先係近窗口,咁咪話等下。之後我咪企係門口等架啦(佢間餐廳枱局設計係冇門口等位位置),之後見我企係度又有點阻,先至叫我坐入去一張長枱等。期間,我見到出面係有空位,而且同時亦有另一對客人同樣等,結果呢對同之前一齊黎果對,都係坐左出面戶外。(估計係佢地比我地坐得更耐,而另一對就落左去行完再上返黎,都未有室內位)結果我等左20分鐘都未有,再問佢地幾時有,佢依然話:前面客人埋左
先講左食物質素,只能講正正常常,不過不失。
但以此價錢,性價比差dd 。
服務就真係要大大改進。

結果我等左20分鐘都未有,再問佢地幾時有,佢依然話:前面客人埋左單但未走,咁你坐唔坐其他。
如果我坐其他,一早坐左啦。最好笑,店員面同我講,唔通我趕佢地走。我只係回應佢:等你地安排。
2024-02-14
庆祝纪念
情人节
2024-02-18 71 浏览
餐廳嘅氛圍真係好有格調 仲可以揀戶外位置就算你唔飲酒都可以盡情享受佢嘅美食同環境Ceviche Tuna Salsa 秘魯吞拿魚同蕃茄莎莎混合得恰到好處 配埋薄脆嘅香烤鱈魚脆片同黑醋汁 酸酸地 好開胃會好想不停咁食Garlic Prawns Conflict大蝦肉質OK 橄欖油同蒜片嘅香氣完美地同大蝦融合喺一齊再配埋煎至金黃酥脆嘅多士 幾惹味架Iberico Pork Loin Rack啖啖西班牙黑毛豬好香慢煮嘅工序更令豬肉唔會變硬 值我欣賞Risotto with Isoyaki Abalone原隻磯煮鮑魚同野菌意大利飯一齊煮味道濃郁鮮甜 每一啖都好滿足唔想飲酒嘅可以學我咁飲杯Mocktail「Rosy Romance」同「Passionate Night」兩杯都好清新個人喜歡Passionate Night多D 提子嘅甜味重D呢度環境就好似鬧市中嘅寧靜方便得嚟 同fd食完野慢慢飲下野坐下吹水 都幾合適
餐廳嘅氛圍真係好有格調 仲可以揀戶外位置

呢度環境就好似鬧市中嘅寧靜
方便得嚟 同fd食完野慢慢飲下野坐下吹水 都幾合適
2024-02-08
2024-02-17 53 浏览
The Pearl🐚兩個港女想飲杯嘢傾吓偈打吓卡,上網search吓就搵到呢一間餐廳,話呢度環境氣氛好,食物飲品都高質,所以今晚就即管嚟試吓!🍝🍸前菜方面,我哋嗌咗無花果帕帕馬火腿沙律🥗$98 同埋 吞拿魚牛油果泡沫他他配自製羅勒油 🐟🥑$108 , 沙律入面有巴馬臣芝士、松子仁、黑醋橄欖油汁等等,口感都幾豐富! 鍾意食牛油果嘅朋友一定唔可以錯過佢呢一個吞拿魚牛油果泡沫他他配自製羅勒油 🐟🥑,吞拿魚配上牛油果,清新又好食!Main course方面,我哋就揀咗和風醬油大蝦扁意粉🦐🍝$168 同埋 香煎牛封門柳🥩$178,個人嚟講就幾欣賞佢哋嘅大蝦煙肉扁意粉,意粉做得好有咬口,調味亦都啱啱好,美中不足嘅就係油份比較多🙈聽朋友介紹呢度嘅Cocktail同mocktail 都幾出名🍹,所以我哋今次都叫咗兩杯試吓,包括係Pearadise 🍐 $130 同埋 passionate night 🍹$100,兩杯都好啱女仔飲,下次一定要嚟多次試埋先!💛
The Pearl🐚

2024-02-16 56 浏览
尖沙咀超型格酒店餐廳環境勁舒適~仲設有室外位置勁chill!❀ Fig and Prama Ham Salad 🥗 沙律配果醋好清新~仲有啖啖巴馬火腿嘅鹹香( ´▽`)❀ Tuna Avocado Foam Tartare他他食落凍凍地,牛油果醬好fresh🥑❀ Grilled Hanger Steak牛扒揀咗7成熟~已經切埋好貼心配青醬一流,調味剛剛好~帶出牛嘅鮮味❀ Japanese Style Risotto with Isoyaki Abalone呢個真係勁推薦💖鮑魚好彈牙好好食!意大利飯都好creamy~~❀ First Crush❀ Passionate Night靚景緊係配番杯cocktail啦🍸*⌂ The Pearl (尖沙咀)尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓#尖沙咀美食 #香港美食 #香港西餐廳 #西餐廳 #尖沙咀西餐
尖沙咀超型格酒店餐廳
環境勁舒適~仲設有室外位置勁chill!

❀ Fig and Prama Ham Salad 🥗
沙律配果醋好清新~
仲有啖啖巴馬火腿嘅鹹香( ´▽`)

❀ Tuna Avocado Foam Tartare
他他食落凍凍地,牛油果醬好fresh🥑

❀ Grilled Hanger Steak
牛扒揀咗7成熟~已經切埋好貼心
配青醬一流,調味剛剛好~帶出牛嘅鮮味

呢個真係勁推薦💖鮑魚好彈牙好好食!
意大利飯都好creamy~~

❀ First Crush
❀ Passionate Night
靚景緊係配番杯cocktail啦🍸

*⌂ The Pearl (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓

2024-02-15 47 浏览
今以去咗尖沙咀型格酒店餐廳食晚餐,這裹燈光昏暗、好有情調呢🌹!無花果帕馬火腿沙律 🥗: 帕馬火腿嘅鹹香、再加上清甜的無花果、巴馬臣芝士同松子,口感豐富!再配黑醋、橄欖油、好清新呢!吞拿牛油果泡沫他他配自製羅勒:綿密嘅牛油果泡沫、再配上鮮甜無筋吞拿魚蓉;再配上自製嘅羅勒油、味道豐富!香煎牛封門柳🥩:煎得剛剛好好、外脆内juicy !附上阿根廷青醬清香、味道酸酸地,味道好夾👍🏻和風醬油大蝦煙肉扁意粉: 意粉口感彈牙, 大蝦新鮮爽口,加上甜甜鹹鹹的和風醬油,好惹味呢!Wandering Voyage & Passionate Night: 2杯飲品,賣相一流🤩 Wandering Voyage: 帶點椰香斑蘭味, 好特別! 而Passionate Night:,、有passionfruit, 葡萄,酸酸甜甜 ,好適合女仔飲🩷

2024-02-12 62 浏览
之前朋友帶我黎食呢間The Pearl覺得驚為天人,今日帶另外一個朋友黎食,大家果然都非常滿意☺️The Pearl位於尖沙咀瑞生酒店,裝修型格中帶有一絲神秘感秘魯吞拿魚拌蕃茄莎莎配香烤鱈魚脆片及黑醋汁 $68魚脂豐盈既吞拿魚碎切加上蕃茄莎莎,再加上大量既洋蔥等配料,酸甜口感非常開胃!而配搭烤鱈魚脆片都係第一次見,平常都係搭配麵包,鱈魚脆片令到整體口感更加豐富蒜片橄欖油封大蝦配佛卡夏多士 $88大蝦在橄欖油、炸蒜、辣椒仔的香氣融合之下,將鮮與嫩發揮到極致!橄欖油中帶有蝦既鮮甜,用黎沾多士亦非常好食!和風原隻璣煮鮑魚配野菌意大利飯 $288原隻璣煮鮑魚超級大隻,醬汁既甘甜滲入肉質柔嫩既鮑魚中,十分美味。野菌意大利飯好creamy好濃郁野菌香味,每一啖都覺得好rich慢煮西班牙黑毛豬鞍架 $188黑毛豬本身肉質較一般豬肉軟,慢煮使得肉質更加軟嫩!配上甜中帶酸紅酒梨醬,整體感覺冇咁油膩,越食越開胃呢度既cocktail都好有特色,非常精美

秘魯吞拿魚拌蕃茄莎莎配香烤鱈魚脆片及黑醋汁 $68

蒜片橄欖油封大蝦配佛卡夏多士 $88

和風原隻璣煮鮑魚配野菌意大利飯 $288

慢煮西班牙黑毛豬鞍架 $188

呢度既cocktail都好有特色,非常精美
呢間喺尖沙嘴瑞生酒店入面嘅型格風酒吧餐廳,提供左室內外用餐飲酒嘅地方。適合同朋友聚會同消遣!▪蒜片橄欖油封大蝦配佛卡夏多士($88)🦐大蝦煎到脆邊,沾上橄欖油,真係好香口。▪秘魯吞拿魚拌蕃茄莎莎配香烤鱈魚脆片及黑醋汁($68)🐟吞拿魚粒用上黑醋汁醃製,拌埋蕃茄粒同洋蔥粒,作為前菜十分開胃。▪和風原隻璣煮鮑魚配野菌意大利飯($288)🍄調味做得十分好,意大利飯粒粒都好入味。仲有大量菇喺入面。鮑魚好大隻!亦煮得好淋~▪慢煮西班牙黑毛豬鞍架($188)🐖黑毛豬好厚身,整得好有心機。側面有紅莓醬可以沾黎食,仲有薯仔同炒球芽甘藍做伴菜✨▪milk, tea or me? ($140)🍹你杯酒嘅名好特別,有斯米諾紅伏特加、種植園三星朗姆酒、添加利杜松子酒、白吉馬多、龍舌蘭酒、君度酒、牛奶、芒果茶。不過整體唔甜,比較重酸味,酒味十分濃厚。▪Rosy Romance ($100)🌹呢杯係冇酒精嘅特調。有鮮榨玫瑰茶,蘋果汁同蜜糖。不過飲落得好少甜味,比較重玫瑰同蘋果味。

▪蒜片橄欖油封大蝦配佛卡夏多士($88)🦐
大蝦煎到脆邊,沾上橄欖油,真係好香口。

▪秘魯吞拿魚拌蕃茄莎莎配香烤鱈魚脆片及黑醋汁($68)🐟

▪和風原隻璣煮鮑魚配野菌意大利飯($288)🍄

▪慢煮西班牙黑毛豬鞍架($188)🐖

▪milk, tea or me? ($140)🍹

▪Rosy Romance ($100)🌹
2024-02-08 41 浏览
The Pearl📍尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓📸環境呢間樓上餐廳有分室內和室外,我哋見今日唔係幾凍,室外氣氛又幾好,就揀咗坐出面。😋🍤 蒜片橄欖油封大蝦 配 多士 (Garlic Prawns with Focaccia Toast)見到隔離枱都有order蝦多士,好似幾吸引,我哋都試下。蝦肉口感好,夠新購,配上脆口多士,好味👍🏻不過如果多士再熱D會更加好。😋🍛 和風原璣煮鮑魚配野菌意大利飯 (Japanese Style Risotto with Isoyaki Abalone with Mushroom)一嚟到都幾surprised,因為鮑魚好大隻,爽口彈牙。意大利飯嘅煙韌度亦剛剛好,好多野菌,夠哂足料。😋🍹Rosy Romance (Cold brew rose tea, fresh apple juice with honey)唔想飲酒嘅都可以選擇mocktail,不過呢杯就啖左少少,啱D平時嘢飲走甜嘅朋友😂而且環境舒適一流!👍👍
The Pearl
📍尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓

📸環境

尖沙咀瑞生酒店中雲集幾間高質餐廳,其中4樓的The Pearl岩晒三五知己飲杯野嘆下,餐廳走黑色型格風,menu更有多款創新菜式🍽️秘魯吞拿魚拌蕃茄莎莎配香烤鱈魚脆片及黑醋汁 $68將吞拿魚粒、蕃茄粒同洋蔥碎拌勻放上鱈魚脆片上,味道清新得黎又有洋蔥既香氣,酸酸地既黑醋汁更加開胃蒜片橄欖油封大蝦配佛卡夏多士 $88大蝦用蒜片同辣椒煎香,蝦肉彈牙爽口,配埋烘得香脆既多士,蘸少少帶蝦味既橄欖油仲香口和風原隻磯煮鮑魚配野菌意大利飯 $288早早係menu到已經比呢隻鮑魚吸引左,估唔到真正上枱時更加震撼😍鮑魚差唔多佔左飯面二分之一,而且鮑魚以醬汁烹煮得非常入味,口感嫩滑彈牙👍🏻Risotto 同樣出色,飯中心仍保持微微硬度,煮得入味慢煮西班牙豬鞍架 $188豬鞍肉厚嫩滑,煎得表面微微焦香,雖然好厚身不過肉質都細膩好Juicy🐷蘸上甜甜的紅酒梨醬更令味道變得有層次Crimson Sa MuRai $130好岩女仔飲既cocktail🍸清雅既茉莉花香混入vodka,加左少少蘋果香,好香👍🏻Milk, Tea Or Me? $140味道似long island mix 芒果茶,有少少奶泡係面,不過奶味較

秘魯吞拿魚拌蕃茄莎莎配香烤鱈魚脆片及黑醋汁 $68

蒜片橄欖油封大蝦配佛卡夏多士 $88

和風原隻磯煮鮑魚配野菌意大利飯 $288

慢煮西班牙豬鞍架 $188

Crimson Sa MuRai $130

Milk, Tea Or Me? $140
味道似long island mix 芒果茶,有少少奶泡係面,不過奶味較輕,入口比起傳統long island可樂版本更清新
2024-02-07 30 浏览
新年前想同朋友舒舒服服飲下野,吹下水,見呢間bar 環境好特別,夠哂型格,既有露天位置,又有吧枱座位,有情調又有格調,就試下啦。秘魯吞拿魚伴蕃茄莎莎配香烤鱈魚脆片及黑醋汁$68有碎蕃茄、洋蔥拌吞拿魚莎莎,配上黑醋汁,酸酸甜甜,好清新開胃,口感豐富。蒜片橄欖油封大蝦9配佛卡戛多士$88鮮蝦好彈牙,多士炸得好脆口,夠哂香口惹味,送酒一流。和風原隻煮鮑魚配野菌意大利飯$288隻鮑魚超級大隻!用咗日式璣煮做法,非常入味,而且一切就開,好夠彈牙。Risotto 醬汁好日式,偏甜,軟硬適中,都唔會過咸,有好多菇菇,每一口都好豐富口感。慢煮西班牙黑毛豬鞍架$198慢煮黑毛豬鞍厚切,好大件,肉質都唔鞋口,配上紅酒啤梨煮成醬汁一齊食,夠哂開胃,又可以解膩。配上薯仔大蔥等配菜一齊食,好好味。Crimson Samurai $130Cocktail由茉莉花茶加上、蘋果汁同tonic,味道好清新,酒味唔算太重,又唔會好甜,好易入口,仲有花花回綴,好飲得黎亦都好靚。Milk, Tea or Me $140有芒果汁、奶同tequila等多種酒溝成,味道酸酸甜甜,都算易入口,幾高質素。📌The Pearl(尖沙咀)

秘魯吞拿魚伴蕃茄莎莎配香烤鱈魚脆片及黑醋汁$68

蒜片橄欖油封大蝦9配佛卡戛多士$88
鮮蝦好彈牙,多士炸得好脆口,夠哂香口惹味,送酒一流。

和風原隻煮鮑魚配野菌意大利飯$288

慢煮西班牙黑毛豬鞍架$198

Crimson Samurai $130

Milk, Tea or Me $140

📌The Pearl(尖沙咀)
地址:尖沙咀加連威老道20-22號瑞生尖沙咀酒店4樓

評語
店員有禮
環境型格特色
食物高質精緻

🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)

#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogger #foodiegram #hongkong

#尖沙咀 #加連威老道 #thepearl #蕃茄莎莎 #蝦多士 #意大利飯 #黑毛豬鞍 #cocktail
#暗黑風格
秘魯吞拿魚拌蕃茄莎莎配香烤鱈魚脆片及黑醋汁🍣 這款前菜酸酸甜甜 十分開胃 鱈魚脆片很有趣 就像帶魚味的薯片蒜片橄欖油封大蝦配佛卡夏多士🍤 調味少辣 一片多士配兩隻大蝦剛好和風原隻磯煮鮑魚配野菌意大利飯🌾 鮑魚超級大隻~~有掌心大小口感很彈牙 是新鮮飽魚獨有的質感意大利飯的調味有點點甜 口感很creamy慢煮西班牙黑毛豬鞍架🐷 豬鞍肉質厚實可口配搭各式配菜可以平衡油膩感Rosy Romance Mocktail🍹 好好喝!主調充滿有茶香 然後玫瑰香會慢慢滲出Pearadise Cocktail🍸有酒精的這款也很易入口有香梨的清香

秘魯吞拿魚拌蕃茄莎莎配香烤鱈魚脆片及黑醋汁🍣

蒜片橄欖油封大蝦配佛卡夏多士🍤