The Market

2022-04-10 2333 浏览
The Market 出哂名難book,今次去 HOTEL ICON staycation送the market 早餐,勁開心! 去之前睇左好多 blogger 介紹,the market 的早餐buffet係最值得早起身去食嘅。果然無令人失望,種類好多,早餐黎講,中西日印都有齊,都算係咁啦。最正係佢有好多生果,同埋自家製 yogurt,個 beetroot yogurt 真係好新鮮好正,出面真係食唔到,所以本人食左幾碗。特別一提,啲腸粉係 surprisingly 好好味!

2021-12-27
早餐
2022-04-02 3197 浏览
【CP值超高!榴槤愛好者天堂😆】最近同一位榴槤愛好者慶祝生日,當然要去出名食榴槤甜品既The Market食buffet😍佢地已經連續九年於OpenRice Hong Kong 開飯熱店大賞全民投票中,榮獲最優秀開飯自助餐餐廳殊榮👏🏻疫情之前經常性爆滿,試過餐廳唔夠坐要去Ballroom坐;最近因為疫情所以人數少左,提前大半月預定都仲有位,不過當日都仲係差唔多坐滿👍🏻《最好食既頭盤、熱食》◦ 北京填鴨 簡單黎講就係皮薄餡靚,最方便既係有專人包好比客人,又慳時間又包得靚🥰不過因為預先包好,略為唔夠熱,再熱得會更正🤩 ◦ 焗田螺配薯蓉田螺都幾大粒而且焗完又幾軟身唔痴牙,配埋打得勁滑既薯蓉幾好食😋◦ 三文魚刺身好大塊同滑身,而且肉同脂肪分佈都幾靚,好食到食左四碟三文魚🤪◦ 麥皮蝦呢碟係Staff行埋黎介紹話係招牌菜之一,除左係軟殼蝦之外(姐係唔洗剝蝦殼😛),估唔到加埋麥皮個種麥香又出奇地夾,而且隻蝦都幾大隻🤩最重要既係岩岩撞正佢地refill呢碟,新鮮出爐既麥皮蝦特別香脆可口😍◦ 海鮮粥主要係用左蝦,海鮮粥煮得好溶同好香蝦味,值得一試😝◦ 海南雞飯D雞肉滑到不得了,油飯同時都好香,質
【CP值超高!榴槤愛好者天堂😆】

《最好食既頭盤、熱食》
◦ 北京填鴨

◦ 焗田螺配薯蓉

◦ 三文魚刺身

◦ 麥皮蝦

◦ 海鮮粥
主要係用左蝦,海鮮粥煮得好溶同好香蝦味,值得一試😝

◦ 海南雞飯
D雞肉滑到不得了,油飯同時都好香,質素拍得住單點既款式!今次可以細細碗淺嘗一下又唔會令自己好飽,正呀😍

《榴槤甜品
◦ 自家製榴槤雪糕
呢三款既推薦原因都係一樣--大大啖真榴槤肉!首先最滿意既當然係榴槤雪糕,基本上同食榴槤十分接近,只係個口感變成雪糕咁😆作為榴槤Fans真係覺得好好食,一球榴槤雪糕都賣$50,如果唔係個肚窄都想食多幾球🥳

◦ 榴槤斑蘭卷
榴槤斑蘭卷都係好大啖榴連肉,不過因為榴槤太香啦,變左斑蘭味唔係好突出😣,如果鐘意斑蘭既朋友可以拎埋餐廳既班蘭醬加重番個味道😙

◦ 榴槤奶凍
最後榴槤奶凍係面個浸係榴槤味奶凍,打得好滑同埋榴槤味道好香,唔係加工既榴槤味道;底下仲有大大啖榴槤肉,真係大滿足!

《非榴槤甜品
◦ Movenpick雪糕、Goviva 雪糕😍
無限任吱!真係淨係食雪糕都抵番晒!平時都幾十蚊杯🤣

💰$408+10%/person (平日)
⏰ 12:00-14:30

📍The Market @ Hotel Icon
尖沙咀科學館道17號唯港薈2樓

如果你鍾意我既分享,希望你可以Like❤️、Share和Follow @ourfoodstephk
泰式炒肉碎青檸檬味恰到好處,九層塔香味突出,辣味亦都剛剛好,泰式羊架帶有微微椰汁香氣,香料味亦都足夠,可惜只是出了一次,麥皮蝦香脆可口味道適宜,帶有微微鹹香,連殼都可以食,如果能配上啤酒就一絕,椰子燉雞湯,去過那麼多自助餐,算得上比較出色的燉湯,早兩星期前轉了另一款紅棗的湯水,味道太濃,感覺一般,這次轉返這個椰子燉雞湯,我也飲上了三碗,凍蟹腳今次就比較淡,鹹味不足,但質素比之前的新鮮,煎石斑魚味唔夠突出,而且魚皮沒有香脆的感覺,最重要的就是未能保存到溫度,食材温度不夠,慢煮牛肉要看運氣,有時比較生質地會比較軟滑,有時會比較熟就很硬,而且有根,羊架會比較好,一般都是大約六成熟的程度,甜品加咗榴槤軟雪糕,加上本身的榴槤雪糕和榴槤蓉,厚實的,軟糯的,和香滑的三種不同的口感榴槤,非常好味,如果是榴槤愛好者必定可以飽腹而歸,但甜品裏面其中一款的焦糖燉蛋,雖然用咗雲呢拿籽去製造,帶有雲呢拿香氣,可惜表面的焦糖比較苦,令到整個甜品帶出了苦味,甜品的其餘方面,可以略為增加新款式,因為現在的甜品已經供應了一段很長的時間,可建議增加一款拿破崙的餅款最後想稱讚一下今天的員工,服務態度大致上都十分之好,不論是

凍蟹腳今次就比較淡,鹹味不足,但質素比之前的新鮮,

羊架會比較好,一般都是大約六成熟的程度,

最後想稱讚一下今天的員工,服務態度大致上都十分之好,不論是在廚房裏面工作的師傅,都會面帶笑容,會和客人有互動,餐廳內的服務員也十分之殷勤,特別是其中一位男服務員Jimmy,隔著口罩也能看到他的笑容,他的眼睛也可以讓你感覺到他的服務真誠,值得表揚。
  • 泰式肉碎,泰式羊架,麥皮蝦
  • 貓山王榴槤雪糕
  • 椰子燉雞湯
2022-03-27 2027 浏览
期望有開邊龍蝦,生豪,饿肝,但都沒有,服務生好禮,但餐飲極差,凍奶茶及熱咖啡不能入口 。甜品是好食,食物質素也算高,但甜品好食是基本,用的是猫山王,但也沒有提供猫山王原件食,只有雪糕。環境優雅,服務員男女都養眼。環境座位有空間,疫情進食較放心。
2022-03-20
  • 凍海鮮
  • 長腳蟹
  • 榴槤奶凍
  • 椰子燉雞湯
我不能說The Market是全香港最好吃的自助餐, 畢竟每間酒店自助餐的主打, 會因為時間而不同, 這樣比較不太有意思. 以質素而言, 大部份食物也對得住四百多元午市buffet的定價. 這裡主打的不是Luxurious的食材, 而是星馬的特色菜式, 做法比很多的星馬餐廳更正宗.當中要推介的是肉骨茶, 麥皮蝦及海南雞飯. 肉骨茶味道甘香濃味, 除了大骨外也有豬腩肉及內臟, 吃法似是東馬風格的肉骨茶, 相當有驚喜. 麥皮雖不是原條老虎蝦處理, 但麥皮的甜脆和星加坡的分別不大, 相當惹味. 海南雞飯的海南雞皮爽肉彈, 沒有太多油脂, 飯身油亮且油香豐富, 有單點的質素和水準.另外值得推介的還有其甜品, 單是榴槤系甜品有十多種, 由熱都凍, 由軟到脆的也有, 我對榴槤極度抗拒, 但作為榴槤控的老婆大人對其讚不絕口, 特別是炸榴槤配上榴槤雪糕, 非常邪惡. 雪糕除了有高級酒店自助餐常見的Movenpick外, 也有Godiva的黑白朱古力軟雪糕, 和在專門店吃的水準差不多, 這點也見得到餐廳的誠意.弱項則是它的凍盤, 海鮮種類和質素一般, 沒有生蠔也可以諒解, 但如果有半邊龍蝦又或者麵包蟹等

弱項則是它的凍盤, 海鮮種類和質素一般, 沒有生蠔也可以諒解, 但如果有半邊龍蝦又或者麵包蟹等替代, 也許更能好好反映五星級酒店自助餐食客對其的期望. 刺身的三文魚夠新鮮和肥美, 但榮螺的肉韌和重甜, 又令我對刺身的印象打了折扣.

年紀大了, 從前吃自助餐可以吃八至九輪, 未記甜品, 現在五輪已經吃不消, 連晚飯也不用吃, 這些經歷一年還是一兩次好了.

The Market is one of the best hotel buffet in HK, addressed by many foodies. While most of the buffet focused on the variety of cuisine and food, it focused on the style, the very original Malay/Singapore cuisine. The Bak Kut Teh with pork ribs and pig internal organs felt and tasted like Eastern Malay style. The Oatmeal Shrimps and Hainanese Chicken Rice were much better than many Malay/Singapore restaurant. However, the cold dishes were not as good as the hot dishes.

話說今次是第一次食hightea😌見到hotel icon呢個打卡💯嘅黑膠轉轉盤🤩真係好吸引👀仲要有godiva朱古力😳👍🏻✨👯Teaset $788/2 ✨會有2杯香檳🍾️welcome drink💁🏼‍♀️咸點✨朱古力脆皮鴨肝慕絲伴黑魚子🐟✨比想像中易入口🤣又甜又咸嘅組合都可接受👍🏻✨Impossible他他✨竟然幾好食🤣新豬肉真係幾似豬肉🙉✨煙三文魚伴三文魚子✨好味😋唔會太咸✨甜蝦血色瑪莉✨🍤好一般嘅蝦醬汁都無特別✨辣肉腸橄欖串✨🍡本身唔食橄欖😰辣肉腸係超薄一片唔太食到有味😂😂💁🏼‍♀️甜點✨Godiva朱古力✨🍫無講濃度我估係牛奶朱古力所以好甜啊🤓✨酒漬櫻桃黑朱古力✨🍒外表好靚但真係好甜😌✨伯爵茶黑朱古力慕絲✨☕️我覺得呢個係最好食💕😘伯爵茶味幾濃黑朱古力又唔會太甜✨檸檬馬鞭草覆盆子馬卡龍✨🍋甜度好高😌咬左一啖就放棄了👋🏻✨自家製碎榛果朱古力✨🌰好似進化版嘅金沙咁🥳入面係軟心朱古力幾好食😋🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓✨朱古力士多啤梨✨(無限refill)有黑朱古力同白朱古力兩款士多啤梨好甜好正但size就有d大細超🤣🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦✨Godiva軟雪糕✨無限任吱)都係有黑朱古力同白

話說今次是第一次食hightea😌

好似進化版嘅金沙咁🥳
入面係軟心朱古力
幾好食😋

🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓

✨朱古力士多啤梨✨(無限refill)

有黑朱古力同白朱古力兩款
士多啤梨好甜好正
但size就有d大細超🤣

🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦🍦

✨Godiva軟雪糕✨無限任吱)

都係有黑朱古力同白朱古力味
真係好開心呢個🤣
黑朱古力味依舊香濃同杰身😍
白朱古力奶味都好濃郁喎🥰

🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞🥞

✨提子鬆餅✨(無限refill)

牛油味唔算特別濃🧈
外皮少少香脆
裏面都算幾濕潤唔會話好乾食到咳🤣
唔太甜
配cream n jam就岩岩好😜

🥪🥪🥪🥪🥪🥪🥪🥪🥪🥪🥪🥪

✨三文治仔 ✨(無限refill)

有吞拿魚同?芝士?兩款
我表示另外嗰款食完都唔知係乜🤣🤣但麵包超軟熟😌味道其實唔錯的👍🏻
  • 雪糕
2022-03-15 2075 浏览
食過咁多間buffet都係最鍾意hotel icon佢個食物雖然選擇唔係話好多但係每一樣都好好味好新鮮有好多甜品可以選擇主打就係榴槤味嘅甜品榴槤味嘅甜品唔係間間都有㗎😇😇😇重點係佢嘅選擇好多😍😍鍾意食榴槤嘅朋友一定唔可以錯過墨暴,同埋如果慶祝生日都可以寫Happy birthday 嘅的🎂🎂🎂🎂
食過咁多間buffet
主打就係榴槤味嘅甜品
榴槤味嘅甜品唔係間間都有㗎
😇😇😇
重點係佢嘅選擇好多😍😍
鍾意食榴槤嘅朋友一定唔可以錯過墨暴,
2022-02-21 7064 浏览
Hotel Icon既buffet 就出名好食,我亦都試過唔錯,今次就黎到呢度試吓佢個Afternoon Tea先😏今次Hotel icon同Godiva合作出左個Tea Set,主題係黑膠,佢個menu係黑膠碟嚟而tea set擺盤係黑膠碟機,仲識轉嫁😍呢個Tea set有鹹點同甜點各五款,另外仲可以無限添加Godiva軟雪糕同埋士多啤梨朱古力😆😆我都係第一次去有無限添加嘅Tea Set餐廳咋👍🏻👍🏻等我介紹下有啲咩食先,首先鹹點包括朱古力脆皮鴨肝慕絲伴黑魚子,牛肉他他,煙三文魚伴三文魚子,甜蝦血色瑪莉同埋辣肉腸橄欖串,我最鍾意食係佢嗰個鴨肝同埋他他,本身我都幾鍾意食鴨肝,佢連埋啲朱古力一齊食都幾特別同埋好少會用喺甜品方面,雖然佢個他他比起出邊嗰啲冇咁原汁原味,他他嗰個精粹亦都冇喺度,但係比較少見到喺個Tea set裏面,個味都唔差,所以都幾特別😆😆但係佢個煙三文魚同埋辣肉腸都麻麻哋,煙三文魚好鹹,辣肉腸同個醬又唔夾,不過個擺設唔錯至於甜品方面佢有Godiva朱古力,酒漬櫻桃黑朱古力,伯爵茶黑朱古力慕絲,檸檬馬鞭草覆盆子馬卡龍,自家製碎榛果朱古力,我比較鍾意佢個櫻桃黑朱古力同埋馬卡龍

至於甜品方面佢有Godiva朱古力,酒漬櫻桃黑朱古力,伯爵茶黑朱古力慕絲,檸檬馬鞭草覆盆子馬卡龍,自家製碎榛果朱古力,我比較鍾意佢個櫻桃黑朱古力同埋馬卡龍,櫻桃朱古力做到好似一粒車厘子咁,入面仲有一粒果肉加埋佢個酒釀係唔錯,雖然馬卡龍睇落去比較普通,但佢個餡料係覆盆子味道都特別

其實出面啲tea set裏面,甜品最後都係會食唔晒,因為都係好甜同埋好膩,不過因為呢度係Godiva嘅朱古力,食落又唔覺好甜,味道仲唔錯添😌😌

最後佢會配埋個傳統鬆餅,有奶油忌廉同士多啤梨果醬比你,個鬆餅都好普通,佢唔係特別鬆軟,味道都係一般,講到佢會有幾款係無限添加,軟雪糕,三文治同埋朱古力士多啤梨,反而無限添加嘅嘢都唔錯三文治有兩款選擇牛油果同埋吞拿魚,雪糕你可以自己出去吱,有朱古力同雲呢拿味,同出邊買嘅雪糕一樣咁濃👍🏻👍🏻
2022-02-16 2458 浏览
友人結婚喺呢度book咗自助餐俾大家享用聽講呢度嘅榴槤甜品係好出名可惜同行嘅只有兩個朋友係食榴槤我自己就唔食的但係佢哋都覺得呢度嘅榴槤雪糕好好食唔止有榴槤雪糕仲有其他榴槤嘅甜品譬如榴槤斑斕卷榴槤芝士春卷炸榴槤波波⋯⋯總之鍾意食榴槤嘅朋友嚟到呢度一定唔會失望😂我就梗係不斷地食其他好嘢啦點少得食返幾隻龍蝦先啦肉質好厚實👍🏻👍🏻真係啖啖肉慢煮牛小排同羊架都係相當唔錯翻啅了幾次佢都有壽司同埋刺身但就唔算出色啦 刺身帶子同埋蝦最好食三文魚真係麻麻哋佢隻蝦係由卵爆出黎嗰種個人唔係太敢食卵 都係驚衛生問題最搞笑係呢個所謂嘅煙肉焗蠔隻蠔呢⋯⋯😂我哋係食到生嘅咁啱一開始未食之前聽到經理話今日冇生蠔因為唔夠新鮮定唔知唔夠衛生我哋即刻話唔係呀有生蠔啊焗完都生😂利辛我自己食到嗰舊係熟嘅🤪佢仲有一堆泰式嘢都OK個魚餅就真係辣咗少少 平時最食得辣嗰個都話好辣最後仲食咗個Godiva雪糕佢係黑朱古力同白朱古力可以雙色或者單色自己任擠其他有啲小甜品都幾好食全部都用咗Godiva嘅朱古力襯托呢度嘅自助餐款式種類選擇真係唔算太多但食物嘅質素我覺得係有水準嘅除咗嗰隻生熟蠔另外亦都已有無限添飲嘅啤酒白酒紅酒要叫侍應另外針俾你
友人結婚喺呢度book咗自助餐俾大家享用

• 甜品
  • 冷盤
  • 椰子燉雞
2022-02-03 2785 浏览
本來俾咗訂金終於訂到年廿八 Dinner Buffet、點知又停晚市!好彩可以改到年廿七星期六 Brunch Buffet,但係臨近新年同我原本晚餐差唔多價錢 $638 加一。⬇️準時入座門口甜品部已經好大浸榴槤味,多數啲枱都係一齊坐枱與枱之間其實都好近。攞嘢食嘅地方就集中晒一齊所以拎嘢食就唔算好迫、坐就一般舒服!如果係兩個人多數膠板隔開咁上下傾偈隔離一定聽到。⬇️講真我同朋友都覺得有少少 over-priced、可能貴在任 Refill sparkling wine 定唔知係 Champagne … 但係我哋唔係好飲,雖然有橙汁西柚汁同埋竹蔗茅根任飲、但係唔會飲得好多。⬇️海鮮類亦冇龍蝦冇麵包蟹,有生蠔有小龍蝦同埋我最鍾意嘅長腳蟹同蜆呀青口咁。頭兩輪我食左好多長腳蟹好味既、點知臨走前再食多一轉喊到阿媽都唔認得!魚生都新鮮好食,生蠔都OK不過比較細隻。⬇️沙律水果風乾火腿乜都有但係冇乜驚喜、哈密瓜連埋皮配風乾火腿又有啲煩,不過西瓜好靚起晒沙好味。熱食方面中式響螺燉湯係好飲好甜,仲有一個西式海鮮濃湯似龍蝦湯但就冇乜海鮮喺裏面(自己用凍海鮮加入去食 😂)。⬇️我以為有鴨肝或者北京填鴨但見都冇見過、燒
⬇️
我以為有鴨肝或者北京填鴨但見都冇見過、燒牛肉同羊架都算好食。有一個海鮮粥好似加咗勁多雞湯定唔知味精咁、又係冇乜海鮮既,最後喇沙都唔錯但好普通。
⬇️
講真全部員工態度都好好、由接待到收碟加水 Refill 香檳全部都好親切,就算係攞食物嗰邊啲廚師都好好禮貌!另外榴槤甜品獲得屋企人讚賞、佢哋話特別係個榴槤蓉好好食。我自己就唔食榴槤所以冇乜掂甜品
⬇️
呢間 buffet 想食好耐、又要提早訂又要落訂金而且某啲大日子仲會安排喺 Ballroom 食,訂枱嘅時候喺網頁記得睇清楚、但係三個人食咗二千幾除咗坐得耐冇乜其他想返轉頭嘅衝動。
2022-01-29
$701.8 (午餐)
庆祝纪念
团年饭
2022-01-14 2550 浏览
前排未禁堂食之前去咗呢間食dinner buffet呢間要早一至兩個月book,buffet質素一直都唔錯,今次就決定試一試佢食物款式有好多,不過都係食唔晒我主攻海鮮,有龍蝦、長腳蟹、蝦、青口,同埋生蠔種類幾多,大部份都好新鮮龍蝦幾多膏,但有少少韌生蠔超級細粒,食咗一碟就冇再食唔係太推薦刺身方面有幾款可以揀揀咗帶子、八爪魚同埋吞拿魚壽司就食得多所以佢有都冇去食到主菜選擇多、有羊架、鵝肝、牛扒等等質素普遍都幾好羊架好好食,加埋薄荷醬好淋個人就麻麻哋中菜不過佢都算多選擇,有燉湯、海南雞飯、蒸魚、炒菜、蟹粥、喇沙湯麵~燉湯係燉螺片湯,一盅上個湯真材實料,好夠味佢都有其他東南亞美食,屋企人話燒豬頸肉幾好食不過我自己就冇食到試咗佢嘅牛仔骨,超正另外佢有幾款咖喱、印度薄餅同印度飯個人覺得巴東牛肉最好食配印度飯同薄餅一流甜品選擇都算多,有奶凍、蛋糕、蛋捲,仲有Movenpick雪糕、Godiva雪糕佢仲有個榴槤甜品區,有榴槤雪糕:榴槤蛋卷、榴槤奶凍,不過個人就麻麻哋最鍾意就係Godiva雪糕,有得揀朱古力味雲呢拿味或者Mix朱古力味超濃郁,勁好食飲品方面有橙汁、西柚汁同竹蔗茅根水,仲包一杯餐茶整體真
前排未禁堂食之前去咗呢間食dinner buffet
食物款式有好多,不過都係食唔晒
我主攻海鮮,有龍蝦、長腳蟹、蝦、青口,同埋生蠔
種類幾多,大部份都好新鮮
龍蝦幾多膏,但有少少韌
生蠔超級細粒,食咗一碟就冇再食
唔係太推薦
刺身方面有幾款可以揀
揀咗帶子、八爪魚同埋吞拿魚
壽司就食得多所以佢有都冇去食到
主菜選擇多、有羊架、鵝肝、牛扒等等
質素普遍都幾好
羊架好好食,加埋薄荷醬好淋
個人就麻麻哋中菜
燉湯係燉螺片湯,一盅上
個湯真材實料,好夠味
試咗佢嘅牛仔骨,超正
另外佢有幾款咖喱、印度薄餅同印度飯
個人覺得巴東牛肉最好食
配印度飯同薄餅一流
朱古力味超濃郁,勁好食
飲品方面有橙汁、西柚汁同竹蔗茅根水,仲包一杯餐茶
整體真係幾好食,而且佢冇限時,可以由6食到10點
食物選擇多,環境都幾大
希望遲啲有機會可以再食
2022-01-14 1431 浏览
今次嚟味道差咗,首先講生蠔,好受同埋唔係幾新鮮,冇咗之前嚟嘅鮮甜味。其次就係蟹腳,都係冇咗之前嘅鮮甜味,唔知會唔會係同季節有關,如果真係同季節有關係嘅話,建議出另外嘅海鮮你代替,咁都會唔至於個客比差嘅comment。冷盤總體來講,中等。刺身嘅話水準都一直有保留,特別係甜蝦真係好甜,呢個比我嘅印象最深。熟食方面就冇乜嘢大嘅變化,鵝肝真係好好食,師傅都非常之熱情,見佢又有心又有衝勁,仲帶動埋周邊嘅同事,所以客人見到都好開心。總體來講味道冇之前咁好,但係服務態度依然做得非常好,唔知係咪因為嚟得太多次嘅原因,所以覺得嘢食冇乜咁吸,同埋如果以同一個價錢去享受呢一餐飯,我已經有第二間可以取替,希望繼續保持,做得更好啦。

啦。
2022-01-11 1380 浏览
捉住榴槤的尾巴,10月30日最後衝刺book到下午茶 先飲榴槤湯。。。很特別的感覺,又想唔到咸咸甘甘係咁好飲!然後就開始食榴槤主題的鹹點和甜點,其實每道菜都很有心思,大廚應該花了不少心思去設計每道菜式的配合度和味道,份量我覺得剛好,不會過份飽又很滿足!朋友告知去年的下午茶是沒有新鮮榴槤的,2021年每位有兩款榴槤,見到金薄忍唔住要影返張相。最後就係要食Hotel Icon獨有的榴槤朱古力雪糕,超香濃仲要係任食㗎由於唔係特別熱愛榴槤,開頭聽到要4xx位食三層架tea都覺得少少肉赤,不過食完就覺得值的!Chef仲有和每枱招呼和派送朱古力咭片,貼心!!
捉住榴槤的尾巴,10月30日最後衝刺book到下午茶

先飲榴槤湯。。。很特別的感覺,又想唔到咸咸甘甘係咁好飲!

2021-10-30
又無晚間堂食了🙄中午有咩好去處❓放假去咗 #hotelicon #themarket 食自助餐 中午時段 每位$398💰價錢都幾吸引〰️💕生日🎂可免費有一個生日蛋糕仔🥰❤️食物種類都多 海鮮🦞刺身🇯🇵 熟食 中式 東南亞 西式都包羅萬有😛海鮮同刺身都唔算吸引 海鮮例如:蟹鉗 長腳蟹都偏咸 海水味好重🦀️刺身都較普遍 唔算好新鮮🤓另外特別係有片皮鴨😳食落好香〰️仲有一啲中式湯水飲下💕最最最出名既當然係甜品🍫❣️GODIVA雪糕🍦無限擠😋上網見好多人推薦食班蘭榴槤卷 真係超。好。味🥰真係榴槤蓉 好香濃 仲有榴槤雪落都一樣 食落口 榴槤味係口到爆開 😍仲有抹茶奶凍🍵抹茶味又係超級出色 濃濃的抹茶咩😛!總結黎講 以下午茶buffet 我覺得都ok 都幾乎坐滿🤣!
生日🎂可免費有一個生日蛋糕仔🥰❤️

最最最出名既當然係甜品🍫❣️

2021-12-31 9714 浏览
每年慶祝都會黎The Market 🥰,今次試下榴槤tea set,傳說中的D197好好味😋,最正係榴槤雪糕和Godiva雪糕可以任食💕,小朋友則可另外叫兒童餐👏🏻。❤️升級版飄香榴槤下午茶套餐❤️下午茶套餐任食唯港薈自家製D197及D24榴槤雪糕😋😋及Godiva朱古力和榴槤扭紋雪糕,Godiva 都是朱古力味正! All Time Classics 經典配搭英式傳統鬆餅 配奶油忌廉及果醬 燉湯貓山王榴槤銀耳燉紅棗白玉湯 😋👉🏻出奇的好味 鹹點榴槤焗釀珍菌波士頓龍蝦👉🏻比較乾身,龍蝦未不太濃。日式磯煮鮑魚👍🏻魚子醬煙三文魚卷👍🏻車厘茄配水牛芝士吞拿魚粒👍🏻 甜點馬來西亞直送D197榴槤(一件)😋馬來西亞直送D175紅蝦榴槤(一件)😋Forbidden D24榴槤蛋卷 😋榴槤泡芙 榴槤木糠布甸 😋烏龍茶啫喱 😋 呢個tea set 其實好豐富,但竟然沒有我最愛的榴槤卷蛋。D197榴槤真係勁正,諗起都想再食😋。飲品可選自家製檸檬特飲、果汁、即磨咖啡或茶。 我地仲加左68蚊,整手寫生日蛋糕仔,效果不錯!

❤️升級版飄香榴槤下午茶套餐❤️

下午茶套餐任食唯港薈自家製D197及D24榴槤雪糕😋😋

All Time Classics 經典配搭
英式傳統鬆餅 配奶油忌廉及果醬

燉湯
貓山王榴槤銀耳燉紅棗白玉湯 😋
👉🏻出奇的好味

鹹點

榴槤焗釀珍菌波士頓龍蝦👉🏻比較乾身,龍蝦未不太濃。

日式磯煮鮑魚👍🏻

Forbidden D24榴槤蛋卷 😋
榴槤泡芙
榴槤木糠布甸 😋
烏龍茶啫喱 😋

我地仲加左68蚊,整手寫生日蛋糕仔,效果不錯!
2021-12-11