The Market

2021-05-20 4778 浏览
又到食榴连嘅季节,Hotel Icon嘅餐厅口碑一向唔错,呢个榴连主题嘅下午茶啱晒锺意榴连嘅朋友。个set好多嘢先由最底层醎点食起,醎点配搭特别,感觉新鲜,味道亦唔错,个人最锺意个炸椰菜花配蕃茄Mayonnaise同埋黑松露蟹肉多士第二层开始大部份系榴连野,糯米糍同布甸都配以啖啖榴连肉,榴连班兰蛋糕味道light啲中和下Scone配clotted cream同strawberry jam,scone普通啦,好难食到好味嘅scone个卷可从配埋雪糕食,雪糕系无限refill嘅,不过食到呢个位已经有少少饱,所以都系refill左一次,榴连肉blend落啲榴连味雪糕非常好食!挑战埋上面嗰层,榴连cheese cake,榴连卷同榴连,真系甜到漏,d榴连真系好鲜甜!最後食返乌龙茶啫喱解滞茶系用TWG茶包Overall都好食,不过食完之後觉得要隔一段时间先想再食榴连😆个场几full,原来咁多人锺意食榴连价钱$678 for 2+10%,饱到上心口Service好好👍🏽

个set好多嘢

最後食返乌龙茶啫喱解滞

茶系用TWG茶包

价钱$678 for 2+10%,饱到上心口
Service好好👍🏽
2021-03-01 36539 浏览
2021年3月1日(一)我们又来最爱的唯港荟食午餐🍴The Market@Hotel Icon话说我第一次来The Market 系2011年11月,当时嘅Lunch Buffet系$248,而家已经$388成人每位$388 + 10%中午12:00-14:30每人包一杯餐饮。11:58开始入座,13:35攞账单来埋单及通知14:30要交枱,因为佢哋要准备做下午茶市。没有龙虾、生蚝、熟蚝、鹅肝、鸭肝。冻海鲜类有:长脚蟹、蟹钳、虾、青口、蚬。溶雪溶得很好,肉质很好,没有雪藏味。刺身都新鲜,有三文鱼、吞拿鱼、甜虾、鱿鱼、螺。除咗海鲜汤系苦嘅,唔好饮之外,熟食就中规中矩。烧烤档女职员不主动,要主动话俾佢知我要乜嘢,要几多件,否则只会大家互望👀,或者讲一样比一件。烧烤档有四样嘢:羊架、牛扒、猪腩肉及鸡中翼,肉质及味道都系好的。羊架冇以前咁好,以前是烤羊架,烤好、切好放晒出嚟,自己选择喜欢的生熟程度,现在就由职员给你,已烧到9成熟。你Order烧烤物後,职员放回已烤熟的肉类在烧烤架上,再大火烤返热俾你。个人觉得好味道嘅有:片皮鸭、炖汤、羊架、Parma Gam、甜品类、水果。甜品最出色,榴槤甜品
2021年3月1日(一)
我们又来最爱的唯港荟食午餐🍴
The Market@Hotel Icon
成人每位$388 + 10%
中午12:00-14:30
每人包一杯餐饮。
没有龙虾、生蚝、熟蚝、鹅肝、鸭肝。
刺身都新鲜,有三文鱼、吞拿鱼、甜虾、鱿鱼、螺。
除咗海鲜汤系苦嘅,唔好饮之外,熟食就中规中矩。
甜品最出色,榴槤甜品、榴槤雪糕、Godiva朱古力软雪糕、士多啤梨糕点、啫喱...
生果、沙律吧都好正,咁多间嘅Parma ham呢一间最好食,一定要落佢嘅黑松露蜜糖酱, 10年如一日咁正。
平时唔会食生果嘅,今次我都破例食咗,真系好甜美。
有果汁放喺沙律吧附近,橙汁、西柚汁、柠檬茶。
食物款式太多,有印度咖喱类,新加坡海南鸡饭、喇沙,台式肉操饭,Pizza,仲有中式卤水食物:卤水鹅、猪肠、豆腐、鸡蛋,都冇机会一日品嚐,个胃有限,拣咗锺意食嘅嘢之後,主力都系食甜品
2021-03-01
  • 甜品
  • 榴槤甜品
  • 片皮鸭
  • Movenpick雪糕
  • 沙律吧
2021-07-20 0 浏览
已经系第三次嚟Hotel Icon 食High tea 1次Baileys 1次系榴槤主题 一直觉得佢嘅High Tea系有质素保证 所以一见到榴槤下午茶决定要再encore今次嘅afternoon tea set系升级版榴槤飘香下午茶 6月27号系hotel icon website book枱 比咗每人$100 deposit後成功卜到7月10号 星期六1500食准时3点钟先可以入去the market坐 一坐底waitress就会拎住餐牌问我哋饮咩餐饮 之後就会上set包咗嘅猫山王榴槤银耳炖红枣白玉汤味道几特别 真系有2旧榴槤喺入面 甜得嚟又阵微微嘅榴槤味再过一阵waiter就会拎住1set set嘅tea set上枱 好快连餐饮都上埋第一层系1. 榴槤焗酿珍菌波士顿龙虾2. scones with clotted cream and jam3. FORBIDDEN D24 榴槤蛋卷龙虾嘅榴槤味唔系几食得出 龙虾壳里面系一堆菌类,虾同龙虾嘅混合物 而唔系完整嘅龙虾肉第二层系咸点1. 鱼子酱烟三文鱼卷2. 车厘茄配水牛芝士3. 日式矶煮鲍鱼4. 吞拿鱼粒鲍鱼系每人一个壳但只有半边嘅

味道几特别 真系有2旧榴槤喺入面 甜得嚟又阵微微嘅榴槤味

2. 马来西亚直送D175红虾榴槤
3. 榴槤泡芙
4. 榴槤木糠布甸
5. 乌龙茶啫喱

今次嘅afternoon tea 系包埋任食雪糕 有3种选择: Godiva嘅榴槤雪糕同朱古力雪糕 仲有自家制嘅D197 D24榴槤雪糕
GODIVA嘅榴槤雪糕榴槤味都颇重 好味
但比起自家制嘅榴槤雪糕 始终都系自家制嘅好味
系呢个afternoon tea 嘅主角 D榴槤味重到一个点 上年食hotel icon嘅high tea 就已经迷上咗佢 今年终於食到 一食就食咗6球

顺带一提嘅系 二人桌面积5大 两个餐饮加tea set加2个汤盎令到桌面有D剂逼 饮完嘅渴碗1个小时多要顾客要求先会收拾 如果侍应可以主动收拾餐枱会更好
连加一 total $738+10%=$410/2人
2021-07-10
2021-07-13 0 浏览
点样食推介✨⭐️榴槤下午茶⭐️⭐️红磡/尖东酒店下午茶⭐️The Market地址:尖沙咀科学馆道17号唯港荟2楼🍖榴槤下午茶套餐 $678 for 2 (7.8/10)令我心念念左劲耐嘅下午茶🤣,同fd由一年几前讲到依家终於食到😝,唔系讲笑,我系酒店楼下就闻到嗰阵榴槤飘香🥳咸点🍖黑松露蟹肉多士 (7.5/10)唔错,黑松露味都算出,啖啖蟹肉🍖烟三文鱼沙律多士 (6.8/10)唔好食,食落冇咩味,浪费我quota🍖Impossible 素肉丸配咖哩酱 (6.8/10)旧肉丸又乾又硬,叉都吉唔入去,但个咖哩酱唔错🍖吉利椰菜花配鲜茄蛋黄酱 (6.9/10)炸野正常都会放到冻晒,唔好食好正常,但个酱唔错,少少似千岛酱🍖忌廉蘑菇脆米饼 (6.5/10)完全冇味,唔知自己食紧d咩甜点🍖抹茶荔枝d24榴槤卷 (7.3/10)荔枝味比榴槤味盖过晒,卷蛋本体松软,榴槤cream都算浓郁🍖金榜榴槤芝士蛋糕 (7/10)冇食晒,普通芝士蛋糕,榴槤味唔出🍖榴槤斑兰千层蛋糕 (7.5/10)椰味重,斑兰味唔算好重,整体偏甜🍖猫山王榴槤布甸 (7.5/10)pat猫山王酱正!但个布甸放耐左会出水🤣🍖D197 榴槤芝士泡
点样食推介✨

⭐️榴槤下午茶⭐️
⭐️红磡/尖东酒店下午茶⭐️

The Market
地址:尖沙咀科学馆道17号唯港荟2楼

🍖榴槤下午茶套餐 $678 for 2 (7.8/10)

咸点
🍖黑松露蟹肉多士 (7.5/10)
唔错,黑松露味都算出,啖啖蟹肉

🍖烟三文鱼沙律多士 (6.8/10)
唔好食,食落冇咩味,浪费我quota

🍖Impossible 素肉丸配咖哩酱 (6.8/10)
旧肉丸又乾又硬,叉都吉唔入去,但个咖哩酱唔错

🍖吉利椰菜花配鲜茄蛋黄酱 (6.9/10)

🍖忌廉蘑菇脆米饼 (6.5/10)
完全冇味,唔知自己食紧d咩

甜点
🍖抹茶荔枝d24榴槤卷 (7.3/10)
荔枝味比榴槤味盖过晒,卷蛋本体松软,榴槤cream都算浓郁

🍖金榜榴槤芝士蛋糕 (7/10)
冇食晒,普通芝士蛋糕,榴槤味唔出

🍖榴槤斑兰千层蛋糕 (7.5/10)
椰味重,斑兰味唔算好重,整体偏甜

🍖猫山王榴槤布甸 (7.5/10)
pat猫山王酱正!但个布甸放耐左会出水🤣

🍖D197 榴槤芝士泡芙 (7/10)
咬左一啖,泡芙皮腍左唔好食

🍖榴槤椰子糯米糍 (7/10)
不过不失

🍖马来西亚直送榴槤 (7.5/10)
室温放耐左会出水,唔够冻食冇咁正,系我地衰,最後先食佢🥺

🍖乌龙茶啫喱 (6.8/10)
劲苦,质感系大菜糕咁,麻麻

🍖Forbidden D24 榴槤蛋卷 (7.2/10)
蛋卷都几松化,榴槤味都够嘅

🍖榴槤雪糕 (任食) (8.5/10) 🌟好味道🌟
黎依度嘅目的其实只有一个!!就系疯狂食佢嘅榴槤雪糕,其实一坐低店员就会送上一球🥳,建议摊冻d雪糕半融化先开始食,就会同佢拌碟嘅榴槤蓉嘅口感超夹!一样软绵绵,我成个下就食左三个🤣🤣🤣饱到我癫,想讲食scone一定要配合佢个榴槤雪糕一齐食!!美味值爆灯👻

回头指数: 🍧🍧🍧 (满分:🍧🍧🍧🍧🍧)

好坐指数: 🧎🏻‍♀🧎🏻‍♀️️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️(满分:🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️)

短期内应该唔会再食🤣,不过都可以一年食一次嘅,榴槤爱好者真系必食佢个雪糕!虽然佢d咸点同甜点都普通,但真心都觉得值得黎一次!😝
2021-07-12 174 浏览
人到中年,由於quota有限, 认为寻找美食的目标,应该重质不重量, 所以近(十)年食buffet的次数已经可寥寥可数(总觉得以量取胜的buffet, 好难在质、量同样兼顾)经朋友推介亲身经验, 极力推介,讲到如何不得了,心想难道现时的自助餐已经”今时唔同往日”? 加上上官网一看,预定竟然排期在4星期後, 就决定他试一试。今晚,终於可以一试传说中的”非凡体验”:可能没有食自助餐段时间,以为6百多已经算是中上价钱, 理应环境、食物都会有一定水准。准时到达, 由服务人员带领下步入餐厅,边行边看到密密麻麻的座位(似乎比茶餐更不堪(没有夸张)), 心已经凉了一截, 幸好, 安排给我的section尚算寛敞舒适,所以不再深究。巡查了一圈食物种类、卖相,心已经凉了一截😥先生第一轮取了半只波士顿龙虾,一只龙虾钳,2只,并告诉我并不打算试鱼生(原因不讲了)。…………………………………………最後我连甜品也没有试一口便埋单走人。以下是我们留下的 comment card内容中伏 but the services of the captain and waiter were good (especial

今晚,终於可以一试传说中的”非凡体验”:

以下是我们留下的 comment card内容

中伏 but the services of the captain and waiter were good (especially Jerry who served our table)

我不肯定我有生之年还会嚐试buffet

等候时间内冇所谓又唔使我亲自去等候但点知出到嚟食嘅食物大失所望寿司鱼生没有多选择只得一个带子寿司不在话下一件都没有热盘一条龙趸由头带到尾中汤都可以椰子炖鸡海鲜汤都是一种味道柚子沙律好似沙一样食物全部都暖的要冰冻嘅食物就暖嘅要热嘅食物就冻总之食物没有一样值得我去回味一下只得一个甜品我可以品尝就系抹茶蛋糕同埋嗰个抹茶mousse雪糕佢就打名系Godiva我就觉得系挂羊头卖狗肉当我哋品嚐食物途中突然有架垃圾车在中途经过简直系笑话咁大间酒店收得咁嘅价钱可以咁样嘅情况出现'食物质素不在话下我大胆推介去中环文华酒店品嚐一下自助晚餐

我大胆推介去中环文华酒店品嚐一下自助晚餐

🏨 𝓢𝓽𝓪𝔂𝓬𝓪𝓽𝓲𝓸𝓷 • 𝓫𝓾𝓯𝓯𝓮𝓽 — The Market✨#90cpBuffet篇 #90cp尖沙咀篇➖➖➖➖➖上回讲到book hotel icon 就系为咗佢嘅buffet🤤 咁就介绍吓package 入边 +$800蚊嘅dinner buffet — the Market🎪美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️ ~ ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服务态度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星为满分💯)1️⃣ 海鲜类🦞第一round梗系食海鲜先啦!! 种类都算OK多 大路嘅嘢例如蚝 龙虾 蚬 蟹脚 都齐晒😍 食落第一个要批评嘅位就系佢嘅开边龙虾真系都几失望😞 肉质比较霉 而且都唔系好新鲜嘅感觉😣 蚬都唔算好鲜甜 比较好嘅应该系蚝同埋蟹脚 蟹嘅话海水味会比较重 但系都可以接受嘅2️⃣ 鱼生类 🍣鱼生反而我觉得几唔错 食落都非常新鲜 推荐吞拿鱼三文鱼同埋带子 都好肥美😚 (嗰阵已经食到忘我境界冇影到😂)3️⃣ 熟食类🍖自助餐嚟讲佢种类其实都算多而且好乾净🤤 有中式嘅龙趸 海南鸡饭 印度薄饼同咖喱 仲有韩式炸鸡🙌🏻 全部嘅质素都唔系差
#90cpBuffet篇 #90cp尖沙咀篇
➖➖➖➖➖

美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️ ~ ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服务态度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星为满分💯)

1️⃣ 海鲜类🦞

2️⃣ 鱼生类 🍣

3️⃣ 熟食类🍖
自助餐嚟讲佢种类其实都算多而且好乾净🤤 有中式嘅龙趸 海南鸡饭 印度薄饼同咖喱 仲有韩式炸鸡🙌🏻 全部嘅质素都唔系差 都算系几好食!!

4️⃣ 冷盘生果🍎
挂住食其他嘢其实都冇乜食沙律菜嗰堆冷盘😂 比较印象深刻嘅应该系parma ham 配哈密瓜🍈 大部份都系正路嘢

5️⃣ 甜品类🍰
甜品种类都好多🥰 而且质素系buffet 嚟讲绝对系中上级数‼️ 佢有个朱古力脆脆嘅蛋糕仔非常好食 同埋有个tiramisu 食落非常creamy而且味道都好浓郁 冇得输😆🙌🏻

✨亮点必食 - 蟹粥 • Godiva 雪糕
意料之外嘅绝对系佢嘅蟹粥!! 细细碗但系又有啲蟹肉喺中间 加少少胡椒真系好食到不得了🤤 好食嘅程度系我哋两个人合共大概食咗八碗😂 完全系停唔到!! 另外一个亮点系佢可以自己整godiva 雪糕🍦 雪糕应该就剩系得朱古力味 不过有得自己整都几得意😎

💰Total: $800 for 2 (套餐优惠价)

✅ 食物质素整体嚟讲都算系咁😤 而且人流都唔算太多 服务质素都系极好🥰 staff知道女朋友生日都送咗件蛋糕俾我哋 有plating 同蜡烛俾你影吓相都算唔错🤣

❌ 海鲜真系有少少失望嘅 特别系佢个龙虾🦞 至於大家最关心嘅应该系个价钱🤑 我自己个人觉得如果住一晚加食埋嘅都还好嘅(其实都系心理上好过啲🥲) 但系如果$800系一位嘅话就有少少贵🙈

💡温馨提示💡
如果真系帮朋友庆祝生日嘅时候记得入座之前confirm要蛋糕啊🎂😤

➖➖➖➖➖
📍 The Market (尖沙咀)
尖沙咀科学馆道17号唯港荟2楼
2021-07-02 3806 浏览
The Market Durian Afternoon Tea Set绝对系榴槤爱好者不会失望的下午茶门外等候入座已有阵阵浓郁的榴槤香味坐低点完餐茶职员马上送上2杯满有榴连果蓉的榴槤雪糕浓厚的榴槤香味在口中不断巡回用料无可挑剔Tea Set 方面本来不喜欢榴槤制品的我表示有惊喜皆因几乎全部制品都由新鲜榴槤蓉制订所以味道都有保证的个人觉得泡芙和芝士蛋糕最好食咸点方面基本上跟其他Tea Set 相差不远 无太大惊喜松饼不是个人喜爱的口感 表现中规中矩总结最最最推荐的是任食的榴槤雪糕🍦由於大部份都系榴槤制品 好容易食滞建议大家order餐茶胜过咖啡而且Set的份量亦不轻 食唔晒的朋友可以拎个盒带走

绝对系榴槤爱好者不会失望的下午茶

庆祝纪念
Durian
  • 雪糕
2021-06-24 2960 浏览
思前想後左好耐,终於黎试一次榴槤下午茶。上网预先BOOK定,要比200蚊订金先..大家可以留意返。3点安排入座,都几full, 会上左任添ge自家制榴槤雪糕先,真系几好食。。。我都添左3杯。之後会有职员黎落餐饮。之後个3层架就会送上黎,大家都紧系打卡先,职员都会帮手影相,好NICE~下层d炸野冻晒有d可惜,多士都韧左,榴槤甜品是ok的,有d饱肚野应该打包走,甘就可以食多几杯榴槤雪糕如果你留到最後,榴槤王子会亲自出黎逐枱同客人自我介绍,同派朱古力卡片,服务好好

2021-06-20
The market 都系我喜爱嘅自助餐之一😋,不过之前只系试过lunch buffet,今个生日就book咗dinner buffet 庆祝下🎉冷盘海鲜:有龙虾、长脚蟹、龙虾仔、虾、青口、蚬长脚蟹最好食👍但可惜依然未有蚝🦪🦞龙虾有少少失水准,肉质较韧刺身方面有新鲜带子、海老、北寄贝、三文鱼、吞拿鱼同鱿鱼🐙椰子雪耳炖鸡热盘选择,多肉都系肉类,猪手、烧盲鰽、盐酥鸡、香草羊等仲有即煎嘅至爱鹅肝😍黑松露蟹肉多士配鱼子酱👍👍三重朱古力必食😝甜品方面岩哂榴槤控🥰
冷盘海鲜:有龙虾、长脚蟹、龙虾仔、虾、青口、蚬
长脚蟹最好食👍
但可惜依然未有蚝🦪

🦞龙虾有少少失水准,肉质较韧
刺身方面有新鲜带子、海老、北寄贝、三文鱼、吞拿鱼同鱿鱼🐙

椰子雪耳炖鸡

热盘选择,多肉都系肉类,猪手、烧盲鰽、盐酥鸡、香草羊等

仲有即煎嘅至爱鹅肝😍

黑松露蟹肉多士配鱼子酱👍👍

三重朱古力必食😝

甜品方面岩哂榴槤控🥰

2021-06-10
2021-05-31 6329 浏览
提早差不多一个月订定the market, 因为见有返即开生蚝。老公话第一次嚟the market, 我就因为系polyu alumni,有85折, 之前都有同同学仔食过下。我最期待除咗生蚝之外,当然系榴槤Corner。冷盘,冻海鲜(生蚝),热食,甜品(榴槤,movenpick & Godiva 雪糕),都好丰富,相比好评的promenade还要多。
2021-05-14
庆祝纪念
母亲节
2021-05-30 5414 浏览
一直都知The market 嘅buffet 好多人推介好几年前试过订枱订,订紧两个月後档期,太夸张,因而放弃。今次提早三个星期前订,仲有位,可能现时疫情都影响咗人流。整体来讲,我同朋友们一致好评呢间餐厅嘅食物质素同服务。接触过既员工/厨师都非常有礼同细心。👍🏻👍🏻👍🏻食物方面,大部分都唔错,特别推介以下几款:1)中式炖汤-椰子雪耳煲鸡奶白色、唔油腻、好好饮。见好多人都有拎,什至隔离枱对情侣一入座就拎炖汤饮,睇黎个炖汤吸引唔少回头客。2)法国生蚝蚝section安排左三个厨师开蚝。每次拎都系三款有不同嘅蚝一碟,三只蚝都好新鲜,亦各有特式👍🏻3)玫瑰烟鸭胸我本身唔钟意食鸭,但呢个玫瑰烟鸭胸超好食,好入味又唔韧,有惊喜👍🏻4)甜品tart好欣赏佢哋出嘅tiny tart, 超细件,客人可以试多几款唔同嘅甜品,又减少浪费(好多时一件正常size tart 都太饱,食一啖就唔食)。5)榴连雪糕酒店自家制雪糕,啖啖浓浓嘅榴连味,超多料。榴连fans必叫。6)Godiva Soft ice cream好surprise 有Godiva 雪糕!平时买一枝都要五十几蚊!睇得出餐厅为了食物质素保持高水平
一直都知The market 嘅buffet 好多人推介
好几年前试过订枱订,订紧两个月後档期,太夸张,因而放弃。
今次提早三个星期前订,仲有位,可能现时疫情都影响咗人流。

整体来讲,我同朋友们一致好评呢间餐厅嘅食物质素同服务。
接触过既员工/厨师都非常有礼同细心。👍🏻👍🏻👍🏻
食物方面,大部分都唔错,特别推介以下几款:
1)中式炖汤-椰子雪耳煲鸡
奶白色、唔油腻、好好饮。
2)法国生蚝
蚝section安排左三个厨师开蚝。
3)玫瑰烟鸭胸
4)甜品tart
5)榴连雪糕
6)Godiva Soft ice cream

睇得出餐厅为了食物质素保持高水平,完全不计成本,都要供应高质既食材(如法国生蚝、苏格兰三文鱼、Godiva...)👍🏻

一定会再黎食~

• 生蚝
  • 椰子炖鸡汤
2021-05-30 3037 浏览
I'm always impressed by the quality of food at Hotel Icon's restaurants. The Durian Afternoon Tea is such a unique idea and while generally I am not a fan of high teas, this one was so good! Every variation of durian in this high tea was so well thought out. This place was packed so make sure to reserve ahead of time!
Durian high tea
Durian high tea
2021-05-21 3518 浏览
幸福的味道……榴槤下午茶🥰我很喜欢吃榴槤,以前可以一个榴槤当饭吃,感觉很开心😆很开心,没想到去年朋友问我想不想去尝尝榴槤下午茶,我当然又好奇又期待的答应了。当时在餐厅见到用心制作的各种榴槤点心,各式各样美丽而精致,欣赏着却又迫不及待的想试一试,静静的一边吃一边发出美味可口的哇……嗯……,朋友说:“看到我这麽享受这「榴槤下午茶」,她更开心!😄😄之後我与其他朋友又来了几次,连生日也在这里庆祝!今年5月刚去过,换了几样点心更是出乎意料的美味,行政总厨<榴槤王子>每次都热心的询问客人点心如何?希望可以不停的跟进改善创新……我们每次来都有宾至如归的感觉……真是值得推荐的<榴槤下午茶>!
幸福的味道……榴槤下午茶🥰
之後我与其他朋友又来了几次,连生日也在这里庆祝!
真是值得推荐的<榴槤下午茶>!
2021-05-19
  • 甜品
  • 榴槤甜品
2021-05-21 2958 浏览
5月母亲节一年一次醒起好耐无带妈妈食好野,book左同佢放假食自助餐自助餐12-2:30,泊车有两小时免泊,系大堂出面好方便一入门口,哇,好多甜品摆得好整齐如果榴槤爱好者,一定心心眼,有榴槤特色甜品味道啖啖真材实料果香长脚蟹好鲜味三文鱼厚切有咬口沙律,熟食区选择都好多,卖相亦唔错因为当日集中食甜品,所以就无点试整体90分值得一赞野食差唔多无,服务员就会添,摆放整齐而且就餐地方大,坐得自在两个埋单8百零蚊,性价比高
自助餐12-2:30,泊车有两小时免泊,系大堂出面好方便

一入门口,哇,好多甜品摆得好整齐
如果榴槤爱好者,一定心心眼,有榴槤特色甜品
味道啖啖真材实料果香

长脚蟹
好鲜味
三文鱼
厚切有咬口
沙律,熟食区选择都好多,卖相亦唔错
因为当日集中食甜品,所以就无点试
整体90分
值得一赞野食差唔多无,服务员就会添,摆放整齐
而且就餐地方大,坐得自在
两个埋单8百零蚊,性价比高
2021-05-10