2023-09-28
臨近中秋,難得可以Chill吓,梗係要搵一間高質嘅餐廳!呢度無論室內外景觀、酒精或非酒精飲品、地中海式食物以至服務都好好,值得推薦!Hunter Garden🪴 第一次食沙律招呼咁周到😜店員推架車仔出嚟,喺你面前慢慢撈,仲會問吓你想要咩配料,充滿自由度。由於我哋咩都想試吓,所以加咗optional嘅薄荷葉、牛油果、紅蔥,令到個沙律極之豐富!而個dressing酸酸甜甜,味道清新。🦀 Crab Chitarra 蟹肉意粉,Chitarra係意粉嘅一種,製作方法係將新鮮麵糰壓成長方形,再將它放在類似結他弦線的工具上面,壓出一條條意粉,令麵條更加彈牙。配合甘甜嘅蟹肉同蕃茄蓉,味道鮮美豐腴。🐣Chargrilled Chicken 十分香濃嘅大蒜烤雞,雞髀肉十分嫩滑,外皮烤至黃金,而雞肉底層有用紅酒醃過嘅洋蔥,連埋特製醬汁夾住一齊食,味道十分特別。Lavender Sea 出場相當震撼,連隔離枱嘅人都望過嚟👀店員打開玻璃器皿,一陣白茫茫嘅煙霧湧出,包裹住薰衣草味嘅Cocktail,酒杯頂層仲有個大bubble,十分貴麗。Fizzle Swizzle 就係無酒精飲品,味道有多個層次,包括熱情果、
Hunter Garden🪴
🦀 Crab Chitarra
🐣Chargrilled Chicken
Fizzle Swizzle 就係無酒精飲品,味道有多個層次,包括熱情果、椰子、菠蘿同柑橘。
🛎️必試指數:10/10🔆