THE HUNTER

2023-09-26 52 浏览
返工压力,放假自不然会想远离繁嚣,去d舒服既餐厅坐下享受下,有埋海景就更好,就会可能去离岛、西贡/尖沙咀,但此终人流都太多。Weekend去左行行将军澳海滨公园,发现𠮶头有唔少海景餐厅,而呢一间充满着地中海风味 ,有室外室内选择,而室外既座位更加有超级适合打卡既摇椅可以选择,餐厅空间感十足,适合一家大细同朋友一齐嚟。。Grilled Octopus Tentacle ($188)八爪鱼质感十分烟韧,而八爪鱼表面经过烤一烤,外脆内软。最欣赏就系佢旁边所有既汁可以夹埋八爪鱼一齐食之下,有唔同既滋味底部有黑色墨鱼油醋汁- 可以食到墨鱼既甜味/ 旁边既青柠,令八爪鱼更加鲜味/旁边既蕃茄肉酱,配合埋更加有口感/碟边既橙色特制辣酱,对我尼讲真系几辣😂适合钟意食辣既你去试试。1855 USDA PRIME BLACK ANGUS Rib Eye 400g ($480)系一个经过21日dry aged既顶级Prime既牛肉,拣左肉眼既位,属于肋脊部位,脂肪比例会比较高。order左5成熟试试佢个肉味,果然食起尼,好够油脂之外,牛扒表面有炭烧既味,整体好香牛味,而且口感软腍。。Crab Chitarra

Grilled Octopus Tentacle

。Crab Chitarra ($198)
整体好香好鲜,唔止茄汁味好足够,甚至有好多切成幼丝既蟹肉,而意粉好弹牙,而且好挂汁,食起尼啖啖鲜味又有蟹肉,口感好丰富、好fresh
Crab Chitarra

Dessert
。Classic Bread pudding ($88)
传统面包布甸,上面有一个云呢拿雪糕球,配合埋面包布甸旁边既麦片碎,食起尼甜甜地,又有少少有咬口既口感
Classic Bread pudding

Drinks
。Tea Light ($98)
唔钟意饮酒既人,可以试下呢个signature mocktails,里面有Mint +提子汁,Black Tea做个饮品底,所以饮完一啖之后有回甘既茶味,整体唔会太甜。

。Sparkling Sangria ($125)
水果份量好多,有橙、苹果同士多啤梨,酒可以选择红酒/白酒/汽酒,而我个人觉得Sangria底部有芒果汁做base,之后再加埋汽酒系面,饮起尼既有酒味,亦有水果嘅鲜味。

回头指数: ⭐️⭐️⭐️⭐️
食物质素: 🌮🌮🌮🌮
服务质素: ☺️☺️☺️☺️
消费指数: 💰💰💰(人均消费$647.35)
环境质素: ☘️☘️🍀🍀

* THE HUNTER (将军澳)
将军澳唐贤街29号蓝塘傲地下11号舖

同类餐厅 #cocofood_地中海菜
同区餐厅 #cocofood_将军澳
如果你钟意我既分享,按右上角🔔,就可以睇到我所有既update🙈
2023-09-17
$647.35 (晚餐)
Crab Chitarra