2022-02-03
🌱自家青醬水牛芝士闊蛋麵 $108 (lunch set)整體輕盈清新,闊蛋麵有咬口,青醬香得嚟味道適中,配上松子同蘆荀加添脆身口感。🍠蕃薯條 (lunch set 加配 +$38)好脆身,咬落無咩油,甜甜地,好易食唔停口😋蕃薯條本身要盡快食,放耐左會無咁脆。🥗Burger:移動城堡 $98(Moving Miuntain素肉扒、車打芝士、烤啡菇、蕃茄、沙律菜)本身配薯條,可轉成健康嘅沙律菜🥙。素肉味道比普通牛肉更濃郁,有口感,幾有飽腹感。而滿滿嘅沙律配菜平衡返濟嘅感覺。按個人需要,可以選擇醬汁另上或走醬,亦可走包,所以無論係食素定實行生酮飲食嘅人士都食得。🥃甘苦與共 $58面層雲呢拿雪糕冰凍又creamy,中層濃郁嘅Espresso,配埋底層強烈嘅威士忌,層次豐富特別,飲一啖我就愛上😍😍一開始飲唔好攪均,品嚐無個層次嘅不同,飲到一半,再攪拌均勻飲,又有另一種味道。🍫窩心 $58由朱古力、忌廉同威士忌組合而成。甜度好高,但唔係死甜嘅味,比較似甜酒嘅味道。威士忌味道同樣突出,冬天飲的目好有窩心感覺。
🍠蕃薯條 (lunch set 加配 +$38)
🥗Burger:移動城堡 $98
🥃甘苦與共 $58