2021-06-27
26.06.2021 星期六之前朋友介紹,今日終於去了虹橋The City Corner試食,座位都好坐舒適,枱之間有充足空間,古典懷舊簡單裝修。打開餐牌,除咗Bunch Set,main menu都有不少選擇;佢啲Set名字好有趣,有移動漢堡、牛牛們早餐、巴斯光年、胡迪、黑森林、橫行霸道、咪走雞、心肝寶貝、鰻鰻喜歡你…..太多選擇,一下子好難決定。見餐牌特別介紹手打牛肉漢堡,於是揀咗「巴斯光年Brunch Set」,有手打牛肉漢堡扒、茄子、芝士、番茄、沙律菜、漢堡包;本身薯條轉沙律菜,加多個「忌廉番茄南瓜湯」、熱洋甘菊。手打牛肉漢堡:期望好高,但失望越大,牛肉肉質淋、但偏咸,如果無咗杯茶,實在無法食。同咗職員反映,職員也有同大廚轉達,希望以後有改善。忌廉番茄南瓜湯:超好飲,香濃滑溜,充滿番茄南瓜香味,一啖不漏。熱洋甘菊:好似白花油香味,我自己唔喜歡,但剛好送過咸漢堡下次想試橫行霸道或鰻鰻喜歡你🥰
「巴斯光年Brunch Set」
忌廉番茄南瓜湯
熱洋甘菊:好似白花油香味,我自己唔喜歡,但剛好送過咸漢堡
熱洋甘菊
下次想試橫行霸道或鰻鰻喜歡你🥰