2023-05-22 275 浏览
呢間都係屯門 bookmark list入面📃但原來都頗遠下的😳餐廳入面嘅部局沒有太大特別但算坐得舒適😎🔸牛牛們早餐 $98見到OpenRice相好似幾大碟下點知黎度就有啲失望了🤥完全冇想像中大份,全日早餐包括有黑松露炒蛋,蜜糖腸,煙三文魚,大啡菇(好多汁)🍄特色火腿(講真有啲似午餐肉,麻麻)牛角包🥐(外皮好脆,牛油味有點太重)同沙律🥗整體冇咩特別而且份量都偏少,性價比真係偏低🥲🔸涷朱古力🍫+$10呢個真係不太行,朱古力味基本上係冇咩而且又唔甜😕唔建議叫~

🔸牛牛們早餐 $98

🔸涷朱古力🍫+$10
呢個真係不太行,朱古力味基本上係冇咩而且又唔甜😕唔建議叫~
2023-05-08 192 浏览
今日去咗位於屯門嘅The City corner食飯 一如既往食物質素都係好有保證 我哋兩個都嗌咗手打牛肉漢堡包夠牛肉好juicy 個包嘅外皮仲要係微脆 有牛油既香味另外個大啡菇都好juicy 薯條都炸得啱啱好推介呢間餐廳!
今日去咗位於屯門嘅The City corner食飯
另外個大啡菇都好juicy
薯條都炸得啱啱好
推介呢間餐廳!
2023-04-08 377 浏览
地點不太易找,但絕對會再來這間高質小店。千島三文魚pizza $118強烈推薦的食物!餅底烘得又脆又好味,配上千島汁、芝士、三文魚,簡直是絕配。上碟一會兒就比我哋三人吃光了。紐西蘭肉眼配薯條沙律菜$138 (午餐)份量姿態,以這個價錢簡直是超值,牛扒兩人都吃不完。牛扒很淋很可口,生熟程度適中。伴菜中的沙律菜, 10分清新,配搭牛扒及薯角食能夠中和油膩感。黑松露蘆筍虎蝦意大利飯 $88(午餐)意大利飯煮得非常creamy,大人小朋友都愛吃。麥樂雞(午餐加$28的小食)比大型連鎖店的麥樂雞更好味。餐飲橙汁(轉餐牌內任何飲品均減$20)抹茶鮮奶
地點不太易找,但絕對會再來這間高質小店。

千島三文魚pizza $118

紐西蘭肉眼配薯條沙律菜$138 (午餐)

黑松露蘆筍虎蝦意大利飯 $88(午餐)
意大利飯煮得非常creamy,大人小朋友都愛吃。

麥樂雞(午餐加$28的小食)
比大型連鎖店的麥樂雞更好味。

餐飲橙汁(轉餐牌內任何飲品均減$20)

抹茶鮮奶

2023-03-18 353 浏览
入屯門探一探朋友,經過見到有apple crumble 食,朋友勁鍾意食於是就二話不說就入咗去,的確有得賣apple crumble 地方真係唔常見。入到去環境好闊落,枱與枱都好鬆動,坐得好舒服,朋友坐係到吹水傾計一流。紐西蘭草飼肉眼$138,肉質好軟淋幾嫩Apple crumble $58,雪糕連蘋果蓉一啖食,一冷一熱果種冰火口感真係好吸引好爽。crumble 牛油味都幾重,焗完質感好香脆,至於蘋果蓉唔會太淋都有d爽口。$58蚊嚟講真係好值得叫嚟食架。

紐西蘭草飼肉眼$138,肉質好軟淋幾嫩

2023-03-06 378 浏览
坐吓傾吓偈唔錯約1:00去食午餐,人不太多,坐得舒服,同朋友坐吓傾吓偈嘆個午餐,係唔錯嘅選擇,食物不過不失,擺碟有花心思,味道正常,午餐款式多,叫咗個香辣鮮茄鴨胸意粉、黑松露露筍虎蝦意大利飯、紐西蘭PS級草飼肉眼配薯角及翠絲漢堡配薯角,是日餐飲是凍利賓納或$20或以下的飲品。❤️香辣鮮茄鴨胸意粉$68重蕃茄味,意粉煮得剛剛好。❤️ 黑松露露筍虎蝦意大利飯好香黑松露味,但蝦就唔係好似虎蝦,飯與汁的比例剛剛好,沒有生米👍💛紐西蘭PS級草飼肉眼配薯角肉眼無乜牛味,overcooked,叫5成,嚟到接近9成,牛扒較薄,沙律菜有加醋,好清新💛 翠絲漢堡配薯角配料有焦糖洋蔥🧅、煙肉🥓、芝士🧀、牛肉漢堡扒、生律菜、配芝麻漢堡包,好食,不過有點乾。+10%服務費只收現金或PayMe
坐吓傾吓偈唔錯

❤️香辣鮮茄鴨胸意粉$68
重蕃茄味,意粉煮得剛剛好。

❤️ 黑松露露筍虎蝦意大利飯

💛紐西蘭PS級草飼肉眼配薯角

💛 翠絲漢堡配薯角

+10%服務費

只收現金或PayMe
2023-03-05
午餐
2023-01-20 432 浏览
屯門 | The city corner 💛-明太子櫻花蝦芝士雞翼意粉明太子醬微辣雞翼去咗骨食落啖啖肉😋炸得好脆 釀咗啲芝士係入面食落好香口-忌廉菠菜野菌大蝦寬通粉忌廉汁加菠菜係冇得輸嘅配搭食落仲帶有少少蒜香味🫶🏻啲汁唔會太稀岩岩好可以掛汁係寬通粉到每食一啖都食到有汁大蝦好爽口係社交平台打卡check in仲可以換到是日蛋糕🍰今日係胡蘿蔔蛋糕同朱古力布朗尼- 胡蘿蔔蛋糕🥕有啲提子乾係入面 蛋糕微甜如果配返杯咖啡就perfect喇- 朱古力布朗尼🍫朱古力味好香又唔會過甜仲有啲朱古力粒咬吓餐廳環境寬敞舒適食物都好有水準服務態度亦都非常好 好有禮貌下次有機會會再支持吓小店💛💛
屯門 | The city corner 💛

服務態度亦都非常好 好有禮貌
下次有機會會再支持吓小店💛💛
2023-01-20
2022-11-20 510 浏览
同朋友慶祝生日。試吓間未試過嘅cafe, 確實有驚喜,環境很寛敝舒適,餐廳內嘅顏色同傢俬顏色配搭很舒服,食物很有水準,服務態度非常好。 推薦大家一定要試,同支持小店💪🏻
2022-11-20
庆祝纪念
生日
心太軟
Apple  crumble
milktea  cino
燒雞扒沙律
2022-11-13 365 浏览
今日周六,同男友入屯門,揀左間cafe慢活嘆下,不但好味抵食,仲唔會太多人,放假就要悠閒過活。服務有禮又勤快,安排很好,落單上菜都好流暢。牛牛們早餐 all day breakfast $98好豐富好抵食又好味。黑松露炒蛋嫩滑又充滿松露香,煙三文魚肥美咸鮮,厚切火腿扎實有肉感,蒜蓉燒烤菇又香又多汁,豬肉腸脆皮微辣有油香,沙律菜爽脆清新微酸開胃,麵包鬆軟有牛油香。胡迪 配 蕃薯條 $88+12手打牛肉漢堡、巴馬火腿、車打芝、蕃茄、沙律菜、芥末籽醬。牛肉味道濃郁,鬆化多肉汁,芝士味濃好香,加上咸鮮巴馬火腿,好正。加錢轉蕃薯條,香脆可口超好味。沙律 + 飲品 + 甜品 $48有巴馬火腿,份量足夠,油醋汁清爽開胃。柑桔檸檬酸酸甜甜好味消膩。巴斯克芝士蛋糕(半價$29)芝士味突出,有焦糖香,香濃細滑,入口鬆軟,中間位軟心好滑。

牛牛們早餐 all day breakfast $98

胡迪 配 蕃薯條 $88+12

沙律 + 飲品 + 甜品 $48

巴斯克芝士蛋糕(半價$29)
芝士味突出,有焦糖香,香濃細滑,入口鬆軟,中間位軟心好滑。
2022-11-12
午餐
2022-10-11 292 浏览
好鍾意食All Day Breakfast $98😋鴨胸唔錯,大啡菇配黑松露幾香韓式漢堡加薯條配洋甘菊茶$82可惜唔係好食到泡菜味,不妨一試柚子野菌帆立貝意粉$78夠熱 yummy, 意粉無overcook背窗坐有陽光透入,感覺好舒服,係chit chat 的好地方

好鍾意食All Day Breakfast $98😋
鴨胸唔錯,大啡菇配黑松露幾香

韓式漢堡加薯條配洋甘菊茶$82
可惜唔係好食到泡菜味,不妨一試

柚子野菌帆立貝意粉$78
夠熱 yummy, 意粉無overcook

2022-09-27 293 浏览
屯門紅橋是住屯門西的居民必經之路,雖是必經,但又未必吸引到你刻意到那裡。其實這幾年那裡已開了很多有特色的小店,這間the city corner是其中一間。這間the city corner如其名,就是開在一個corner位,位置不算很理想,但易搵,在紅橋向元朗方向,最遠那邊。假日過來竟然有午餐set,可惜沒有雞蛋麵,我們2人最後點了黑醋野菌煙三文魚意粉,不平帆漢堡配薯條,一口白芝士。點完之後才見到原來現在外賣自取正價食物有8折。外賣等20分就有得取,中午來說算正常。雖是外賣,但食物都有點擺設,煙三文魚卷成玫瑰花的形狀,漢堡包只用牛油紙輕輕包著,減低了因為水蒸氣令食物做成的影響,由外賣包裝上可以看得出食店是有思考過的。先不說味道,這2個午餐的份量蠻多的。食完非常肥肚。味道方面,食店主打的漢堡,最有驚喜是最上的麵包,這塊麵包表面佈滿芝麻,豐富了口感與味道,下面則搽了無鹽牛油,整個麵包烤得皮脆內軟,若下面的牛油加入蒜蓉,就是一個很高分的蒜蓉包,這個包吃起來有點像pizza店的蒜蓉包,只是沒有蒜蓉味。這個漢堡包另一個特點是沒有加醬汁,甚至其他有水份的食材都沒有,只有一2片紅毛菜在牛肉的下邊,

外賣等20分就有得取,中午來說算正常。

先不說味道,這2個午餐的份量蠻多的。食完非常肥肚。味道方面,食店主打的漢堡,最有驚喜是最上的麵包,這塊麵包表面佈滿芝麻,豐富了口感與味道,下面則搽了無鹽牛油,整個麵包烤得皮脆內軟,若下面的牛油加入蒜蓉,就是一個很高分的蒜蓉包,這個包吃起來有點像pizza店的蒜蓉包,只是沒有蒜蓉味。這個漢堡包另一個特點是沒有加醬汁,甚至其他有水份的食材都沒有,只有一2片紅毛菜在牛肉的下邊,可能是為了保持麵包的香脆口感。的而且確漢堡最下層的麵包被菜壓著是淋了些。但沒有醬汁的漢堡包又不能將所有食材融為一體,現在好像各自發揮此的。至於主角漢堡扒相比就有點失色,煎得有點燶,雖然有厚度吃起來有點乾身,沒甚麼肉汁,牛肉味不明顯,調味偏淡。上面的帆立貝更加像路過,剛好放了在這裡而已,獨立吃沒問題,就是對這個漢堡包沒多大幫助。而跟餐的薯條用了不常見的闊條厚切形狀,由她表面金黃色澤,我可以幻想到“剛”炸出來是很有水準的,可惜這個薯條已炸起了一段時間,影響了口感,可惜。

至於另一個午餐黑醋野菌煙三文魚意粉,未吃已經有撲鼻而來香蒜味,而黑醋剛好中和了炒意粉時的油份,減低了油膩感,每條意粉都吸收了蒜油及調味,再加上小蕃茄,香菇等配料本來就與黑醋是絕配。唯一不足是意粉少許overcook,口感差了些。這個意粉與漢堡包相反,所有材料都融匯得很好,若與朋友聚餐作頭盤,這會是一個很好的開謂菜。

這個食物質素,這個份量,這個價錢絕對是合格有餘,可列入一試再試的清單。

2022-09-25
20 分钟 (外卖自取)
2022-09-21 158 浏览
屯門好食嘅西餐唔太多 但一定唔可以miss呢間位於虹橋嘅city corner 位置雖然略嫌隱蔽 驟眼睇好似一間裝修唔太起眼嘅餐廳 但呢度嘅野食係高質同性價比高墨魚汁八爪魚意粉好好食汁濃意粉夠乾身,食落好開胃鵝肝牛肉漢堡好juicy,份量大,好夠飽加埋蕃薯條係perfect match👍🏻仲嗌左個烤羊架配薯菜好夠肥美 食落落啖啖香味 肉汁豐富 熟度剛剛好 加埋薯菜又係一個絕配🤤可能因為地點唔太方便 平日客流量有d少🥲咁高質嘅西餐真係好值得支持💪🏻

墨魚汁八爪魚意粉好好食
汁濃意粉夠乾身,食落好開胃

鵝肝牛肉漢堡好juicy,份量大,好夠飽
加埋蕃薯條係perfect match👍🏻

2022-09-09
  • 墨魚汁八爪魚意粉
  • 鵝肝牛肉漢堡
2022-09-21 102 浏览
後記520 dinner❤️菠蘿包皮既burger❤️好特別,影相打卡一流黑松露鵝肝意大利飯❤️次次黎都會叫蘑菇湯❤️好用心既deco奶凍❤️正常黑朱苦力心太軟❤️好中意唔會太甜岩晒我地十分推薦,員工態度好,環境亦適合做慶祝場地。我同男朋友食得幾開心🥰
後記520 dinner❤️
菠蘿包皮既burger❤️好特別,影相打卡一流
黑松露鵝肝意大利飯❤️次次黎都會叫

蘑菇湯❤️好用心既deco

奶凍❤️正常

黑朱苦力心太軟❤️好中意唔會太甜岩晒我地

十分推薦,員工態度好,環境亦適合做慶祝場地。
我同男朋友食得幾開心🥰
2022-09-19 76 浏览
唔用心整,叫左漢堡餐,薯條唔太熱,好硬,啡菇正常嘅,漢堡包包皮合格,但塊牛肉,難食到不得了,又韌又無味,又無汁,未食過咁難食漢堡包🍔收$98,再加一,太唔值得。附近間威威漢堡$35 ,好食過它200倍。
再加一,太唔值得。
附近間威威漢堡$35 ,好食過它200倍。
鋪位位於青棉徑角落位置,裝修較簡約。餐廳菜式以意粉、漢堡🍔為主打,Lunch Set都有好多類型選擇,跟餐轉其他飲品有減$20優惠。✨星期日都有Lunch Set📜——————————————♥———————————————- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ♥️ 不平帆漢堡配薯條 $98 (可轉配蕃薯條加$12)漢堡Size偏大個,想一口過食哂咁多層都有啲難度🙈,芝麻麵包烘得脆脆,帆立貝冇乜味,牛肉漢堡扒偏乾,肉質實的的,帆立貝同牛既配搭個人覺得唔太Match🙅🏻‍♀️,薯條炸得脆身。♥️ 蛋黃卡邦尼意粉🍝 $88賣相唔錯,中間有隻大大雞蛋🥚,周圍撒滿煙肉,意粉質感軟硬適中,帶點蛋香,整體來講味道唔錯。♥️ 一口白芝士 加配價$30一般食開既炸芝士,冇乜特別。♥️ 九製陳皮話梅梳打 $32以梳打水、數片九製陳皮、一粒話梅混合而成,主要飲到甜甜既梳打,話梅味好淡,冇一向飲開嗰啲酸酸甜甜,醒胃既味道。♥️ 凍朱古力 $28飲落係濃厚可可味,唔會死甜,平時飲開特濃既朱古力會好鍾意。- - - -
鋪位位於青棉徑角落位置,裝修較簡約。

♥️ 不平帆漢堡配薯條 $98 (可轉配蕃薯條加$12)
不平帆漢堡配薯條

♥️ 蛋黃卡邦尼意粉🍝 $88
蛋黃卡邦尼意粉

♥️ 一口白芝士 加配價$30
一般食開既炸芝士,冇乜特別。
一口白芝士

♥️ 九製陳皮話梅梳打 $32
九製陳皮話梅梳打

♥️ 凍朱古力 $28
飲落係濃厚可可味,唔會死甜,平時飲開特濃既朱古力會好鍾意。
凍朱古力

2022-09-12 94 浏览
朋友請食生日飯,帶我去咗間環境舒適,氣氛一流既餐廳性價比高橫行霸道 配 薯條 $98賣相特別,適合影相打卡,入面有炸原隻軟殼蟹,新鮮牛油果,蕃茄,沙律菜,漢堡包為竹炭包CC經典牛堡 配 薯條 $82牛肉味道濃郁,有香濃牛肉味配上酸甜青瓜,酸酸甜甜夠醒胃,薯條熱辣辣夠香脆芝士磨菇雞翼5件 $68外脆內軟,芝士味剛剛好,唔會太油膩,而且每件都大隻,抵食肉桂蘋果金寶配雪糕 $68即時焗,所以上枱時熱辣辣,香濃肉桂味配上蘋果一絕
朋友請食生日飯,帶我去咗間環境舒適,氣氛一流既餐廳
性價比高

橫行霸道 配 薯條 $98

CC經典牛堡 配 薯條 $82
牛肉味道濃郁,有香濃牛肉味
配上酸甜青瓜,酸酸甜甜夠醒胃,薯條熱辣辣夠香脆

芝士磨菇雞翼5件 $68
外脆內軟,芝士味剛剛好,唔會太油膩,而且每件都大隻,抵食

肉桂蘋果金寶配雪糕 $68
即時焗,所以上枱時熱辣辣,香濃肉桂味
配上蘋果一絕