黎#諾士佛台 唔一定要劈酒既但要搵間野食有水準既都唔容易#TheBlindPig 係正斜路上 爬完小斜坡第一眼就見到地理位置超好 唔洗行到尾比中間無數人截停同你講「入黎飲嘢?」環境好英倫風🇬🇧唔會暗暗沉沉 烏煙瘴氣梳化坐得好舒服而家裝修有格調啲歌好啱聽 而且staff好有幽默🤪野食方面 叫左兩個starters一個main同甜品加埋兩杯酒 埋單$800 價錢合理Starters:1️⃣西班牙香辣蒜片蝦•辣肉腸•Sourdough熱辣辣鑄鐵鍋上枱 有成十隻飽肉大蝦🍤粒粒惹味鹹香#Chorizo 配炭烘香多士食好正2️⃣新豬肉Nacho🥠勁大份量 配醬汁同#Guacamole 食無得輸Mains:3️⃣BBQ Beef Short Ribs呢個大推介 超厚肉之餘肉質軟又入味Dessert:4️⃣Banana Bread Pudding • Vanilla Icecream香蕉同#Breadpudding 比例剛好 唔會太甜Drinks:5️⃣🌿🍇🍹Mint Grape6️⃣🍎🍾Apple Gin兩杯都好freshing 但後者會相對甜少少 好啱女仔飲整體係坐得好舒服 食物有水準的bar resto
黎#諾士佛台 唔一定要劈酒既

整體係坐得好舒服 食物有水準的bar resto
2021-08-10
  • Beef  short  ribs
  • 西班牙香辣蒜片蝦辣肉腸
🇬🇧尖沙咀諾士佛台 新豬肉英式酒吧「𝑻𝒉𝒆 𝑩𝒍𝒊𝒏𝒅 𝑷𝒊𝒈」諾士佛台出名多酒吧🍻,但又有高質野食,又有波睇既酒吧你又知唔知呢?今次黎到一上斜路對住第一間既🐷#theblindpig,第一觀感已經幾好,望落好闊落,周邊仲有幾部大電視,滿足晒各位⚽️球迷飲住睇波既願望。首先starter點左sourdough配西班牙香辣蒜片蝦、辣肉腸。個sourdough 一黎已經有一陣炭香味,外層又夠脆。而且d蝦好新鮮彈牙,配合辣肉腸既辣,真係夠晒惹味!墨西哥芝士新豬肉薄脆#Nachos 係我會食唔停口既野,唔好睇少佢,食下食下都會填飽你個肚,入面有新豬肉碎,成件事即刻健康晒,個人希望佢可以再落多d cheese 🧀 !🥩慢煮醬燒牛肋骨配煙肉耶菜仔呢個係要大讚,由於慢煮既關係,牛肋骨既肉質非常嫩滑,連d筋位都好易食到。個醬係絕唔可以缺少,酸酸甜甜夠晒開胃,所以食晒成舊肉都唔會覺得膩。🍮香蕉麵包布甸鍾意#bananapuddingcake 既朋友一定叫點,佢個#pudding 一d都唔乾,texture 做得好好,每啖都有香港蓉,同雪糕一齊食就岩晒,另外香蕉上面既蕉糖做得非常好,脆卜卜又唔會太燶。Btw

🥩慢煮醬燒牛肋骨配煙肉耶菜仔

📞23670990
2021-08-10
  • 楓糖黑啤醬燒豬肋骨
2021-08-10 42 浏览
尖沙咀諾士佛臺算是我少去的地方主要以前會覺得 只適合飲酒但其實飲酒以外 都可以有好吃的東西..餐廳位置非常方便 在美麗華外 內裡環境開揚 大型投影螢幕是酒吧的特色 方便客人觀看賽事裝飾加入不少豬的東西 有色彩繽紛的牆壁畫 搶眼亦有露天位置店員們nice好幽默 美式氣氛好好..🧅炸洋蔥圈 with 芝士醬 Beer Battered Onion Rings (Cheese Sauce Tartar Sauce)熱辣辣的炸洋蔥圈 洋蔥圈很甜 炸粉不會太厚 再配上芝士醬 太好吃啦!如果不愛芝士醬 也有Tartar 醬供應🍝新豬肉肉醬意粉 Spaghetti “OmniPork” Bolognese 新豬肉跟豬肉 味道、質感、香氣均與真免治豬肉無異肉醬意粉也比較輕盈 不會有焗意的重油膩感另外有巴馬臣芝士額外送上 🐖歐式脆皮乳豬 Suckling pig吸精上台…. 1/4乳豬皮又薄又脆 玻璃皮的乳豬 大口咬下,發出「吱嚓」聲皮下脂肪也均衡 香氣十足 肉質粉嫩 超juicy 配上胡椒籽汁更香配上薯蓉、雜菌、法邊豆十分搭配🍌香蕉麵包布甸 拖肥醬 雲呢拿雪糕 Banana Bread Puddin

尖沙咀諾士佛臺算是我少去的地方
亦有露天位置
店員們nice好幽默 美式氣氛好好

熱辣辣的炸洋蔥圈
洋蔥圈很甜 炸粉不會太厚
再配上芝士醬 太好吃啦!
如果不愛芝士醬 也有Tartar 醬供應

新豬肉跟豬肉 味道、質感、香氣均與真免治豬肉無異
肉醬意粉也比較輕盈 不會有焗意的重油膩感
另外有巴馬臣芝士額外送上

🐖歐式脆皮乳豬 Suckling pig
吸精上台…. 1/4乳豬皮又薄又脆
玻璃皮的乳豬 大口咬下,發出「吱嚓」聲
皮下脂肪也均衡 香氣十足
肉質粉嫩 超juicy 配上胡椒籽汁更香
配上薯蓉、雜菌、法邊豆十分搭配

🍌香蕉麵包布甸 拖肥醬 雲呢拿雪糕
Banana Bread Pudding
香蕉配表面焦糖各自甜味 互相平衡 非常好吃
香蕉麵包布甸 算是香港比較少有的甜品
表面是香脆的麵包粒 下面是吸滿蛋漿的布甸 入口柔嫩
加上煉奶口感更有層次
另外 配上雪糕吃 享受

🥂DRINK
ELDERLOWER HIGHBALL + Passion apple
2款飲料各有特別
配上以上的菜色
與朋友聊天 也非常適合
2021-08-08 55 浏览
The blind pig,餐廳名好得意😂位於諾士佛台,氣氛好適合朋友聚會chill下,一邊傾計,一邊食酒吧小食、飲酒👍🏻1.Starter-西班牙香辣蒜片蝦、辣肉腸、多士蝦肉肉質算爽,帶少許蒜辣香。多士烤得非常之脆!👍🏻👍🏻😋2.Green Pig Menu-墨西哥芝士新豬肉NachosNachos份量好足夠,醬汁配料都好味,新豬肉有咬口,好夾!👍🏻3.Main Course-歐式脆皮乳豬、薯蓉估唔到咁大份!👍🏻乳豬皮好脆!👍🏻豬肉肉質都幾嫩👍🏻😋😋薯蓉好creamy, 仲食到少少薯粒,加唔加peppercorn source都好味😀乳豬下仲有雜菌、法邊豆添!😀4.Dessert-香蕉麵包布甸、雲呢拿雪糕香蕉麵包布甸好甜,同雲呢拿雪糕好夾,岩哂鐘意甜品之人!🥰🥰香蕉上既焦糖仲真係有一層薄脆!😍5.Salted Plum Margherita6.Apple Gin Mile每杯都只係$68, 就可以有杯大大杯、又好味既酒精飲品,抵!👍🏻👍🏻
The blind pig,餐廳名好得意😂

1.Starter-西班牙香辣蒜片蝦、辣肉腸、多士
蝦肉肉質算爽,帶少許蒜辣香。
多士烤得非常之脆!👍🏻👍🏻😋

3.Main Course-歐式脆皮乳豬、薯蓉
估唔到咁大份!👍🏻乳豬皮好脆!👍🏻豬肉肉質都幾嫩👍🏻😋😋
乳豬下仲有雜菌、法邊豆添!😀

4.Dessert-香蕉麵包布甸、雲呢拿雪糕
香蕉麵包布甸好甜,同雲呢拿雪糕好夾,岩哂鐘意甜品之人!🥰🥰
香蕉上既焦糖仲真係有一層薄脆!😍

5.Salted Plum Margherita
6.Apple Gin Mile
2021-08-08
  • 脆皮乳豬
2021-08-07 96 浏览
諾士佛臺多嘢食同酒吧相信好多人都知。今日我就想同大家介紹下依間The Blind Pig嘅嘢食。餐廳格局沿用返上一手嘅配置,換咗枱櫈、裝修同餐具等,所以環境上變化唔太大,依舊係果種酒吧食餐廳風格。入到去,當然先點兩杯飲品啦。今期就有夏日清爽飲品,同埋用Somersby蘋果酒調配嘅cocktail。不過大家記住,為人為己,飲咗酒就唔好揸車吖。Vodka Punch,叫得punch,當然係由生果組合而成啦。依杯Vodka Punch就用咗橙汁、菠蘿汁同熱情果。入口好清身鮮果味,而且好順口,唔太中意烈酒嘅朋友都相當啱飲。不過大家記住,為人為己,飲咗酒就唔好揸車吖。Liquid Sunshine,依杯就係其中一杯用咗Somersby蘋果酒調配嘅cocktail。主要係用士多啤梨同薄荷。士多啤梨嘅香,薄荷嘅涼快感,再加埋蘋果酒嘅清爽香甜,都相當唔錯。食物方面、餐廳分咗四個種類,分別係前菜/沙律/小食,綠色食物,主菜同甜品。客人絕對可以按照自己嘅心情同需要揀選食物。水牛城辣雞翼,一客六隻雞翼,配有藍芝士醬同西芹條。雞翼都幾大隻,而且煮得好嫩滑多汁。雖然望落去都幾橙紅色,但唔算係好辣。怕辣嘅朋友可以

Vodka  Punch

Liquid Sunshine

水牛城辣雞翼,一客六隻雞翼,配有藍芝士醬同西芹條。雞翼都幾大隻,而且煮得好嫩滑多汁。雖然望落去都幾橙紅色,但唔算係好辣。怕辣嘅朋友可以點多一啲藍芝士醬嚟中和返個辣度。
水牛城辣雞翼

墨西哥芝士新豬肉薄脆,食個係餐廳其中一個綠色食品,一款全素嘅食物嚟。番茄沙沙,黑橄欖、純素車打芝士、新豬肉條、滿滿咁喺哂墨西哥薄脆表面,食之前再淋上牛油果醬。入口感受到番茄沙沙嘅清新juice、芝士同橄欖嘅香、新豬肉嘅軟棉、同埋薄脆嘅脆同香口。完全唔覺得自己食緊一個素菜。
墨西哥芝士新豬肉薄脆

歐式脆皮乳豬,配有薯蓉、雜菌、法邊豆同胡椒籽汁。乳豬皮脆就一定唔使講嫁喇,乳豬肉薄皮脂教多,所以火喉同時間掌握得唔好嘅話,肉就會過熟。依客歐式脆皮乳豬真係唔錯,肉嫩多汁,乳豬有用八角等調味,食落有陣陣香味。
歐式脆皮乳豬

香蕉麵包布甸,配拖肥醬同雲呢拿雪糕。香蕉面頭有燒成焦糖化嘅糖霜。麵包布甸亦水準。

Vodka  Punch
Liquid Sunshine
2021-08-05 42 浏览
睇住空手道銅牌戰黎食飯兩個人走去諾士佛臺搵食!哩間happy hour過,今次食dinner!環境寬落坐得舒服,牆壁幅豬豬畫好吸晴。最開心香港隊勝出時全場一齊拍手掌🥳人均:$358.水牛城辣雞翼(6隻)配藍芝士醬,夠辣夠刺激,滿滿醬汁包裹雞翼,炸得剛好。.新豬肉肉醬意粉另上Parmesan cheese,喜歡可以落多啲。新豬肉比真豬肉更健康,但口感又似豬肉,見到要一試,味道備酸,意粉剛剛好熟度!.慢煮豬小腿(連骨)豬小腿底部有芝士玉米蓉,好驚喜的一道肉,慢煮令豬小腿的肉汁、精華保留晒,輕輕一切就可以,好嫩滑,外皮充滿骨膠原的口感,一口肉加上玉米蓉,中和油膩感,不錯不錯。.香蕉麵包布甸有原條焦糖香蕉配上雲呢拿雪糕,飯後一甜品好滿足。.Passion apple mocktail 推介,有熱情果、蘋果、桃、士多啤梨,成杯勁多纖維又健康,味道先甜帶點酸,到後來好濃郁熱情果味,足料。.Elderflower highball接骨木花威士忌梳打加青檸汁,第一次飲,點點花香,讓你有點酒意。.@theblindpighk
睇住空手道銅牌戰黎食飯
環境寬落坐得舒服,牆壁幅豬豬畫好吸晴。
最開心香港隊勝出時全場一齊拍手掌🥳
人均:$358
水牛城辣雞翼(6隻)
配藍芝士醬,夠辣夠刺激,滿滿醬汁包裹雞翼,炸得剛好。
新豬肉肉醬意粉
另上Parmesan cheese,喜歡可以落多啲。
慢煮豬小腿(連骨)
香蕉麵包布甸
有原條焦糖香蕉配上雲呢拿雪糕,飯後一甜品好滿足。
Passion apple mocktail
Elderflower highball
@theblindpighk

2021-08-05
2021-08-03 508 浏览
#尖沙咀 💃又到咗返學前食早飯時候! 大家都未放工去 Happy Hour🍻, 諾士佛臺食肆就一定有位! 見這間豬豬設計好型好得意, 一於試試! 🦐西班牙香辣蒜片蝦、辣肉腸配多士 ~ 蝦爽口彈牙, 份量超多, 辣肉腸咸香, 配上香脆多士沾油食, 秒清! 🥠墨西哥芝士新豬肉薄脆 ~ Nachos 份量超級多, 配上新鮮蕃茄碎及牛油果醬, 傾計時用來配飲品一流! 🐟香煎海鱸魚、西班牙辣肉腸、🦐蝦、蜆 ~ 店員推介, 鱸魚好嫩滑, 蝦同樣爽口彈牙, 蜆唔會老, 湯頭鮮甜, 無介紹錯!  💪🍮朱古力心太軟配雲呢嗱雪糕 ~ 暖暖朱力力流心的, 配上冰凍雪糕, 讚! 雖然餐廳有提供雞尾酒🥂🍹 & 酒吧小食,但係🤪基於跟住要返學, 所以飲 Mocktails 算喇! 🍹熱情果蘋果特飲、🍑桃、🍓士多啤梨 & 薄荷🍇提子流打、青檸、🍎蘋果汁、蜜糖🍊柚子! 清涼舒服又解渴, 唔太甜味道又唔假, very good! 😚飲飽食醉, 返學去!

😚飲飽食醉, 返學去!
依間位於尖沙咀諾士佛臺The blind pig,食物質素、環境氣氛同埋職員服務態度都好好。岩晒放工同朋友、同事過黎chill下,慶生,happy friday!餐廳有戶外同室內位置選擇,小編book左室內沙發位🥺可以全程睇住奧運直播好正,店內牆上有好多豬仔既畫同搶眼嘅🐷粉紅色霓虹燈,氣氛幾好,食物質素👌🏻同幾大份可以2-4人Share,職員十分友善會同顧客溝通等我地食完先落下個course即叫即整,唔會等好耐🥺最貼心嘅係食完每個course都幫我哋換碟同埋餐具🤭呢個服務真係唔係間間餐廳都有呀👍🏻推薦!1️⃣Frank’Redhot Buffalo Wing 水牛城辣雞翼 $118依款Buffalo Wing小編好鍾意😋雞翼醬汁食落有少少微辣好rich,雞翼size都唔細,配埋香滑既藍芝士醬食好夾唔會膩同無甘辣,另配有小量西芹條,西芹食落新鮮爽脆👍🏻食完唔會飽滯好想再encore👍🏻2️⃣Spaghetti ‘Omnipork’ Bolognese 新豬肉肉醬意粉 $148餐廳仲有Green Pig Menu,好貼心,啱晒食素嘅朋友。小編叫左依款肉醬意粉用Omnipork另配有Parmesan

餐廳仲有Green Pig Menu,好貼心,啱晒食素嘅朋友。小編叫左依款肉醬意粉用Omnipork另配有Parmesan Cheese🥰肉醬同意粉既份量都幾多,食落幾似真豬肉,口感好豐富,意粉🍝軟硬適中,食落好彈牙,配埋香濃嘅蕃茄醬,整體都唔錯👌🏻

3️⃣Slow Cooked Pork Shank Osso Bucco 慢煮豬小腿 $180
依款慢煮豬小腿配有芝士粟米蓉,慢煮需時,但絕對等待值,豬小腿size超大,黎到輕輕一切開,已經骨肉分離,豬肉食落超嫩滑,外層食落充滿膠質🥺芝士粟米蓉食落較重牛油味,口感綿滑。

4️⃣Banana Bread Pudding 香蕉麵包布甸 $78
推薦依款甜品🍮💯除左雪糕其他都係Handmade🥺原來香蕉同麵包布甸係咁夾,布甸食落超濃香蕉味,入面仲有香蕉粒,布甸食落唔會好甜,另配有花奶、雲呢嗱味雪糕、拖肥醬,可以比大家試到熱食同埋凍食嘅感覺👌🏻超讚既係伴碟既香蕉上有焦糖薄脆片,依個價錢可以食到依款甜品超抵!CP值同回頭率超高👍🏻

5️⃣Vodka Punch 夏日伏特加賓治 $68
依杯由Vodka、橙汁、菠蘿汁同埋熱情果汁整成夏日賓治,飲落唔算好重酒味,配埋其他juice好夾好有夏天既感覺,超Fresh!

6️⃣Passion Apple 熱情果蘋果特飲 $58
依杯野飲無酒精成份,啱晒啲唔飲酒嘅朋友,特飲用熱情果汁、蘋果汁🍹、桃同士多啤梨肉整成,飲落酸酸甜甜,有啲似乳酪feel,好香士多啤梨味,仲食到啲碎士多啤梨果肉😋👌🏻

2021-08-01 249 浏览
話說我同朋友仔喺尖沙咀行嘅時候,早上還是不行,第一間餐廳,見到好多人坐咗係出面膠袋飲嘢,就覺得呢間餐廳氣氛唔錯,然後我就去問有兩個人入咗去食嘢,傾偈 !-的而且確,入面嘅氣氛好好,職員好有禮貌去照顧你! 係一個非常之chill嘅地方,我同朋友仔安排坐梳化,兩個人坐埋一邊,坐得好舒服🥰🥰🥰-叫咗兩杯mock-tail, 一杯係training梳打,另一杯係士多啤梨沙冰! 灰沙冰,個水果味好香濃,亦都唔會好甜,所以我覺得都OK嘅! 另外個青檸梳打,清新自然味道!🍹🍹 我哋兩個都好鍾意-Buffalo wings酸酸甜甜,blue cheese sauce都好出!好有水準- Nachos 呢個真係大件夾抵食!分量方面完全係超班!味道方面都係好味!牛油果醬好清好香!- 主菜係 suckling pig 🐷🐽 佢哋係即叫即烤,黎到嘅時候,超級香成個燒乳豬嘅味道湧上心頭!一咬落去,超脆!係超脆!呢個主菜我哋兩個食 share ,非常足夠!-甜品我哋叫咗香蕉布甸! 呢個一嚟到,其實個賣相已經好吸引,佢哋啲香蕉上面po相燒焦左嘅焦糖,勁香甜,會有一球雪糕,同埋個香蕉布甸一齊食,超級好味,佢嘅味道唔會太
Buffalo wings
Nachos
主菜係 suckling pig 🐷🐽
呢個主菜我哋兩個食 share ,非常足夠!
甜品我哋叫咗香蕉布甸!
呢個一嚟到,其實個賣相已經好吸引,佢哋啲香蕉上面po相燒焦左嘅焦糖,勁香甜,會有一球雪糕,同埋個香蕉布甸一齊食,超級好味,佢嘅味道唔會太甜,我同朋友都食到舔舔脷!
整體來講,呢間餐廳係吸引嘅,因為佢係諾士佛台想去第一間,氣氛幾好唔錯,而且食物有水準! 不妨一試 happy hour/ dinner 都okay 🙂
2021-08-01 200 浏览
今日同朋友尖沙咀行完街,想搵間又可以食下嘢,飲下酒,吹下水嘅餐廳食嘢,所以就嚟咗近住美麗華廣場嘅酒吧餐廳 The Blind Big喇~西班牙香辣蒜片蝦、辣肉腸、多士:蝦夠大隻爽口彈牙,加上蒜同辣椒做點綴,作為開胃菜真係令人食唔停口。😋再配上香脆嘅多士,沾上最底索哂味嘅橄欖油再食,更加惹味~🥰墨西哥芝士新豬肉薄脆:薄脆片上有蕃茄莎莎、橄欖、沙律醬同依家最時興嘅新豬肉,另外加上素車打芝士,估唔到咁好食👍,而素豬肉絲同素芝士食唔出味道同正常嘅有分別,配上牛油果醬中和咗脆片嘅熱氣感~😎而且個份量相當多,最啱同朋友一路吹水一路食。😆歐式脆皮乳豬、薯蓉、雜菌、法邊豆、胡椒籽汁:份量都非常足,乳豬皮做到皮脆內嫩,乳豬油香感重,佢選用豬嘅最好部位黎做處理,確保用優質同埋新鮮嘅食材製作食物😍,再加上薯蓉、雜菌同法邊豆配菜,再配搭濃郁嘅胡椒籽汁做調味,好食又飽肚。😘香蕉麵包布甸拖肥將雲呢拿雪糕:香蕉表面果層焦糖好甜好脆。鬆軟香蕉麵包布丁,食到濕潤既麵包&一粒粒既香蕉粒,再配埋雲呢拿雪糕 正❤️Apple Gin Mile 同 Plum Margherita:呢兩杯雞尾酒用Somersby做Base,口感清

而且個份量相當多,最啱同朋友一路吹水一路食。😆

歐式脆皮乳豬、薯蓉、雜菌、法邊豆、胡椒籽汁:

香蕉麵包布甸拖肥將雲呢拿雪糕:

Apple Gin Mile 同 Plum Margherita:呢兩杯雞尾酒用Somersby做Base,口感清新,入口容易,即使朋友唔太飲酒都覺得好飲~😋

The blind pig會提供酒吧小食同埋雞尾酒。係呢度就算唔係食主餐都可以同朋友食下小食,叫杯雞尾酒,吹吹水,環境裝修都相當舒服~而我同朋友都一路睇奧運,一路食下飲下嘢吹吹水都快樂不知時日過,轉眼都差唔多十一點了~😙
2021-07-29
Happy Friday既晚上約左同事去尖沙咀happy hour,因為未打晒針,所以只可以擇有餐廳牌照既餐廳+酒吧。就咁酒吧就未去得著🥺 .喺諾士佛台一轉入嚟第一間,就見到呢間餐廳,一嚟就決定咗食🤣 坐低之後上OpenRice睇先知道都幾多好評👍🏻.🍴Cheesy ‘OmniPork’ Nachos 墨西哥芝士新豬肉薄脆 $148Nachos餸酒必點,特別之處係配料竟然係新豬肉😆但我都食唔出佢唔係豬肉😂 呢度仲加左芝士同墨西哥醬,酸酸甜甜夠脆卜卜👍🏻.🍴Spanish Garlic & Chill Prawns 西班牙香辣蒜片蝦 $128呢個超讚,又好食又抵,用辣椒同片炒香西班牙大蝦🍤,蝦肉彈牙又惹味,加上酸種麵包,好特別既煮法。.🍴Suckling Pig 1/4 歐式脆皮乳豬、薯蓉、雜菌、法邊豆、胡椒籽汁 $258竟然有乳豬仔食😋 乳豬有肉地又夠脆身,又不會太重油膩感,配cocktail真係好夾🤪.🍴Death by Chocolate 朱古力心太軟、雲呢拿雪糕 $88 女仔食野又點少得甜品呢😉😉超正心太軟,暖呼呼的半液態狀朱古力從中心一瀉而出,唔會太甜。.🍹Salted Pl

🍹Salted Plum Margherita$68
(Tequila, Cointerau, Salted plum, lime, somersby )
呢兩隻cocktail都好飲🍻,個人就比較喜歡呢隻,酸味較重,幾種酒溝埋一齊都唔會有違和感。

🍹 Apple Mojoto $68
(Rum, lime, mint, somersby)
Mojoto既味道加上somersby,蘋果味會較突出,偏甜少少,易入口,岩女仔飲。

2021-07-28 40 浏览
Located in Knutsford Terrace is this British bar with an antique interior. Pub-style food is what you will find on the menu. From snacks such as buffalo wings/onion rings, to mains like a full-portion suckling pig and beef short-rib. The drink menu also features a variety of refreshing cocktails to compliment your hearty meal. We started off with the onion rings, which were fried perfectly with a golden brown exterior and a crispy texture. Next was the OmniPork Nachos, my kind of comfort food 😗

Next was the OmniPork Nachos, my kind of comfort food 😗 Accompanied by a side of guacamole for you to dip, each slice was perfectly covered with melted cheese and bits of OmniPork. Was also quite surprised how the chips on the bottom didn’t become soggy throughout the meal! 😍

For the main, we had the classic patty melt. It’s basically a cheeseburger but with a little twist by using sourdough! Who can resist juicy and tender beef patties, melted with cheddar cheese in two nicely toasted sourdough bread 😌

Lastly, we finished off with a banana bread pudding. If you are a banana bread lover, you’re gonna love this dessert 🥰 It’s a warm, gooey banana bread but with a golden crusty top and a custard-like interior! Complimented with vanilla ice cream, caramelised banana, toffee sauce and berries, this combination is to die-for.

Although the mojito tasted a bit bitter, both drinks were quite refreshing.

Rating: 8.2/10
Price pp: $300-400
Revisit? Yes
用餐优惠
試食活動
  • Banana Bread Pudding
2021-07-23 63 浏览
難得放假諗住同朋友出去食嘢飲嘢chill out下Spanish garlic and chilli Prawns $128西班牙香辣蒜片蝦、辣肉腸、多士大蝦非常新鮮蝦肉咬落非常爽脆🦐加埋蒜片🧄同埋甜辣嘅醬汁非常夾好快就同朋友清哂呢一碟👍🏼Cheesy Omnipork Nachos $148墨西哥芝士新豬肉薄脆🥙一大碟好適合一邊傾偈一邊飲野一邊食新豬肉脆條炸得香脆 適合素食人士仲有甜椒粒、蕃茄粒、橄欖同芝士粒🧀酸酸甜甜好開胃仲有牛油果醬可以點口感同味道更加豐富Slow Cooked Pork Shank Osso Bucco $258慢煮豬小腿連芝士玉米蓉豬肉用咗慢煮嘅方式去煮令到豬肉更加嫩滑鹹鹹地 好惹味而且大大隻豬小腿奉上🍖可以話係豬肉最好嘅部份豬皮香脆豬肉juicy仲好新鮮Death by Chocolate 心太軟 $88欣賞呢間嘅心太軟唔會太甜亦有香濃嘅朱古力醬🍫中間切開成功出現流心餐廳仲有酒吧小食同雞尾酒添🍸我哋就點左兩杯嘢飲Apple Mojito & Vodka Punch $68飲品大大杯 可以慢慢傾住計咁飲餐廳仲會幫生日嘅朋友唱生日歌慶祝嗰晚都見到有兩個人生日唱歌
難得放假諗住同朋友出去食嘢飲嘢chill out下

西班牙香辣蒜片蝦、辣肉腸、多士
大蝦非常新鮮蝦肉咬落非常爽脆🦐
加埋蒜片🧄同埋甜辣嘅醬汁非常夾
好快就同朋友清哂呢一碟👍🏼

Cheesy Omnipork Nachos $148
墨西哥芝士新豬肉薄脆🥙
一大碟好適合一邊傾偈一邊飲野一邊食
新豬肉脆條炸得香脆 適合素食人士
仲有甜椒粒、蕃茄粒、橄欖同芝士粒🧀
酸酸甜甜好開胃仲有牛油果醬可以點

嗰晚都見到有兩個人生日唱歌
氣氛好好❤️

• 朱古力心太軟
2021-07-22 39 浏览
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨烤原個芝士椰菜花$118新豬肉肉醬意粉 $148慢煮醬燒牛肋骨 $238香蕉麵包布甸 $78Apple Mojito $68Vodka Punch $68✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✔️芝士控不能錯過烤原個芝士椰菜花,芝士量極多,每一口椰菜花都能沾滿滿滿的芝士醬😍,咸香芝味十足✔️肉醬意粉用咗新豬肉,素食人士都食得,入口蕃茄味濃香,酸酸甜甜好開胃✔️牛肋骨肉質滑嫩,唔需要多咀嚼就可吞嚥。醬汁微甜,塗滿滿於牛肋骨之上,非常juicy✔️ 香蕉控見到香蕉麵包布甸即點😍 麵包布甸鬆軟好濃香蕉味,配碟仲有雲呢拿雪糕、原條香蕉同埋抺肥醬,滿足的飯後甜點✔️ 餐廳同時作為酒吧有提供埋酒吧小食同埋雞尾酒,佢做緊夏日飲品推廣,我都叫咗Apple Mojito同Vodka Punch 應下景。兩杯都fruity 好易入口,前者以mojito做base,再加入咗somersby,入口更多層次。後者以vodka,橙汁、波蘿汁、熱情果言調配,清爽香甜,仲食到一粒粒有咬口嘅熱情果籽✔️滿足一餐,埋單$800左右
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
Vodka Punch $68
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

✔️滿足一餐,埋單$800左右
2021-07-18 46 浏览
捱咗成個星期終於到星期五 TGIF 六點準時走 即刻約朋友去諾士佛臺飲杯嘢輕鬆下 就算今晚田田大結局 都無阻我去飲嘢嘅決心 上到去貪方便就第一間 望落環境又幾舒服 裡面有幾部大電視 如果撞啱有足球賽事 喺度睇波都幾正 本來諗住嗌幾杯啤酒叫啲小食 但望落餐牌有幾吸引 所以係到食埋晚飯Mushroom Risotto雜菌松露意大利飯 非常香嘅松露味 唔會汁多過飯 同帶點煙韌 入口非常CreamyOminipork Nachos墨西哥芝士新餐肉薄脆 開頭以為小食 點知上枱勁大兜 第一次試呢個新餐肉 每一塊都舖滿芝士醬同蕃茄再點埋個牛油果醬 即刻覺得無咁熱氣 兼且送啤酒一流Sucking Pig歐式脆皮乳豬 呢個係店員推介 食完亦都真心推薦 店員話脆皮乳豬大廚會選用豬嘅最好部位 確保用優質同埋新鮮食材 燒到個皮非常鬆脆 完全係外脆內軟 有別於中菜食到嘅乳豬 肉質非常鮮嫩 多汁兼啖啖肉 配埋個胡椒籽汁 少少辣辣地 配菜仲有薯蓉同雜菌都好味見到期間限定呢四隻字忍唔住叫咗呢個夏日特飲Minty Grape 薄荷提子梳打飲落比較清新Liquid Sunshine 士多啤梨薄荷蘋果酒 呢杯就少少甜同埋有

Mushroom Risotto

Ominipork Nachos

Sucking Pig

見到期間限定呢四隻字
忍唔住叫咗呢個夏日特飲
Minty Grape 薄荷提子梳打飲落比較清新
Liquid Sunshine 士多啤梨薄荷蘋果酒 呢杯就少少甜同埋有一粒粒嘅士多啤梨果肉

Banana Bread Pudding
雖然食到尾有少少飽 但見到有雪糕都堅持食埋個甜品先至係完滿 香蕉麵包布丁配埋落個雲呢嗱雪糕個味好夾

食完之後 覺得坐係出面氣氛好d  有幾把風扇又唔算太熱 嗌多幾杯啤酒繼續傾計

2021-07-16
  • 乳豬