2020-11-28 28 浏览
💬 行完美麗華,朋友話想搵到地方飲杯酒食下野傾下偈,一出商場上落士佛臺就見到呢間🤪 呢度有啲似英國嗰啲Pubs, 主要提供酒吧小食➕Cocktails➕Beer, 有波睇~ Similar to British pubs, The Blind Pig serves bar food and snacks, beers and cocktails. Food quality is good and the portion is huge (good for sharing with friends). Comfy environment, super friendly staff! New found in TST 🔹墨西哥芝士雞肉烤餅 HK$142𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 𝑸𝒖𝒆𝒔𝒂𝒅𝒊𝒍𝒍𝒂𝒔裏面好足餡料🧀 Cheesy 🔹牛油果香芒大蝦沙律 HK$158𝑮𝒓𝒊𝒍𝒍𝒆𝒅 𝑷𝒓𝒂𝒘𝒏 & 𝑨𝒗𝒂𝒄𝒂𝒅𝒐 𝑺𝒂𝒍𝒂𝒅 分量大, 燒烤過嘅蝦好彈牙入味🍤 🔹歐式脆皮乳豬 HK$258 (1/4隻)𝑺𝒖𝒄𝒌𝒍𝒊𝒏𝒈 𝑷𝒊𝒈 (1/4 𝑷𝒐𝒓𝒕𝒊𝒐𝒏)皮脆肉嫩🐷 配埋蒜味蘑菇➕蘑菇醬 Juicy & c

🔹墨西哥芝士雞肉烤餅 HK$142
𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 𝑸𝒖𝒆𝒔𝒂𝒅𝒊𝒍𝒍𝒂𝒔
裏面好足餡料🧀 Cheesy

🔹牛油果香芒大蝦沙律 HK$158
𝑮𝒓𝒊𝒍𝒍𝒆𝒅 𝑷𝒓𝒂𝒘𝒏 & 𝑨𝒗𝒂𝒄𝒂𝒅𝒐 𝑺𝒂𝒍𝒂𝒅
分量大, 燒烤過嘅蝦好彈牙入味🍤

🔹歐式脆皮乳豬 HK$258 (1/4隻)
𝑺𝒖𝒄𝒌𝒍𝒊𝒏𝒈 𝑷𝒊𝒈 (1/4 𝑷𝒐𝒓𝒕𝒊𝒐𝒏)
皮脆肉嫩🐷 配埋蒜味蘑菇➕蘑菇醬
Juicy & crispy
Suckling Pig (1/4)

🔹𝑩𝒂𝒏𝒂𝒏𝒂 𝑩𝒓𝒆𝒂𝒅 𝑷𝒖𝒅𝒅𝒊𝒏𝒈 HK$78
香蕉上面有脆卜卜暖笠笠嘅焦糖面🍌
Served with vanilla ice cream
Banana Bread Pudding

🔸𝑪𝒂𝒕𝒄𝒉 𝑴𝒆 𝑰𝒇 𝒀𝒐𝒖 𝑪𝒂𝒏 (𝑪𝒐𝒄𝒌𝒕𝒂𝒊𝒍 HK$88)
用咗冰凍嘅魚型杯裝住🐟好得意
Catch Me If You Can

🔸𝑩𝒖𝒄𝒌 𝑺𝒕𝒐𝒑𝒔 𝑯𝒆𝒓𝒆 (𝑪𝒐𝒄𝒌𝒕𝒂𝒊𝒍 HK$88)
略嫌酒味比較單一, 檸檬同薑味都俾接骨木花糖漿掩蓋咗~ 如果鍾意酒味唔太重嘅話就啱曬啦🤭

2020-11-26
2020-11-28 15 浏览
約左朋友係諾士佛臺Happy Hour👭呢間餐廳除左有不同菜式外,仲提供酒吧小食同雞尾酒。🐔脆辣雞柳條配甜辣蛋黃醬雞柳條炸到金黃色好吸晴,但炸而不膩,雞肉多汁嫰滑。沾埋微辣既蛋黃醬食更加惹味。凱撒沙律,小鯷魚,麵包粒羅馬生菜新鮮爽脆撈左自家調製既沙律醬。麵包粒🍞烤到脆卜卜。小鯷魚🐟本身鹹度較高,夾埋生菜一齊食可以帶出鮮美。脆煙肉,小小咸多多脆,好香口。不過成碟沙律既靈魂絕對係Parmesan Cheese,店員灑左大量芝士碎係面🥗🧀,超級邪惡😈但我好歡喜。美國特級安格斯肉眼牛扒(280g)薯條,紅酒汁塊牛扒🥩好大塊,我地叫左medium👨‍🍳整到岩岩好,切開係嫰紅色。食落多汁冇根,淋得黎有咬口🤪沾埋紅酒汁或芥末醬更讚!薯條部分又有驚喜,薯味🥔極濃,岩哂我呢啲薯仔怪。伴菜仲有蘆筍💗💗💗朱古力心太軟,雲呢嗱雪糕👍蛋糕面層焗到脆脆地,切開🍫朱古力流哂出黎好療癒。配埋雪糕一冷一熱好滋味。仲有士多啤梨🍓、藍莓同杏仁片點綴,好想再encore 🤤香蕉拖肥批奶昔🍌味道有啲似蕉糖咖啡糖🤔幾得意Lychee Tea苿莉茶,荔枝,雲呢嗱糖漿,香茅好濃既茉莉荔枝味,清清地唔太甜🍸▫️環境裝修設計落足心思,有大

🐔脆辣雞柳條配甜辣蛋黃醬

凱撒沙律,小鯷魚,麵包粒

美國特級安格斯肉眼牛扒(280g)薯條,紅酒汁

朱古力心太軟,雲呢嗱雪糕👍

香蕉拖肥批奶昔🍌
味道有啲似蕉糖咖啡糖🤔幾得意

Lychee Tea
苿莉茶,荔枝,雲呢嗱糖漿,香茅
好濃既茉莉荔枝味,清清地唔太甜🍸

▫️環境
裝修設計落足心思,有大量打卡位。座位寛闊坐得舒服。

▫️服務
店員超級熱情💯

• 美國特級安格斯肉眼牛扒(280g)薯條,紅酒汁
  • 朱古力心太軟,雲呢嗱雪糕
2020-11-28 16 浏览
平時我唔太好去sports bar 食野飲野,因為覺得好難傾計食飯,但係今次同老公第一次去呢間locate 喺諾士佛台感覺又唔同。因為佢既空間真係做到抗疫既社交距離有餘得黎,空間上都好舒服添。而且staff 既服務係好nice, 雖然我見到佢地制服上有名牌掛喺度,但係佢地每一個願意介紹自己名字比我感覺真係賓至如歸。我同老公揀左個salad (大蝦同牛油果&泰式甜醬),牛排紅酒汁同松露薯條- 雖然我唔食牛肉,但係個紅酒汁點薯條都係好好食飲品- 我果杯Buck Stops Here 都算係比較light,有些少蘋果香既開胃酒,果種少少甜酸真係岩晒又想食甜,但又唔敢食甜既女生。總結:我同老公都係經朋友介紹後第一次去,去完之後都陸續介紹其他朋友去- 我既誠意推介係真係個呢個大蝦沙律,最後好多朋友都話想喺屋企整到同樣既salad.而且menu 真係多選擇到唔怕揀唔到野食。

• Grilled Prawn and Avacado Salad
2020-11-27 7 浏览
同朋友仔去食飯,簡係尖沙咀哩d 中間點就最就腳。今次去食哩間充滿英倫風格嘅豬仔餐廳,入面有好多好可愛嘅豬仔壁畫。哩間鋪頭係出名嚴選用豬最好嘅部份,確保客人每日都食到最新鮮,最優質嘅食材。🧀Cold cut and cheese platter 芝士凍肉拼盤有好多款唔同嘅凍肉同各式各樣嘅芝士。對於我哩呢啲芝士愛好者來講,真係一流👍🏻 🥑牛油果香芒大蝦沙律🥗大蝦有少少烤燶邊, 食落好香口, 牛油果同芒果呢個配搭好清新,同埋佢個甜辣沙律醬好特別,好新鮮嘅配搭👍🏻 Suckling Pig 脆皮乳豬 🐽 佢個薄薄嘅乳豬皮,好鬆軟香脆,好似好耐冇食過D咁脆嘅豬皮,底下嗰層脂肪滲出淡淡嘅油香。正👍🏻 🍫 Death by Chocolate 朱古力心太軟聽個名就知佢架勢,鍾意朱古力嘅朋友一定唔可以錯過。 我同朋友仔仲要忍唔住一人叫咗一杯奶昔🤭🤣 絕對會介紹大家去試吓🥰

🥑牛油果香芒大蝦沙律🥗

Suckling Pig 脆皮乳豬 🐽

🍫 Death by Chocolate 朱古力心太軟
聽個名就知佢架勢,鍾意朱古力嘅朋友一定唔可以錯過。

我同朋友仔仲要忍唔住一人叫咗一杯奶昔🤭🤣
絕對會介紹大家去試吓🥰

2020-11-26 8 浏览
今日放工同同事去happy hour😎🥂佢帶左我黎諾士佛臺呢間bar食野😋估唔到係bar食野都咁高質🤩-首先我地叫左個招牌豬手脆棒做頭盤因為見呢間餐廳叫the blind pig, 應要叫返豬🤣🙈呢個豬手炸得非常香脆、啲肉又唔會硬仲好嫩滑,配埋個甜辣醬好match😍之後叫左個Grill Pawn & Avocado Salad呢個沙律有燒蝦、芒果、牛油果、同各種沙律菜🥗非常足料大碟啲蝦新鮮爽口,芒果又好甜,連牛油果都係熟得啱啱好又唔過太唸,🥳啲材料真係揀得好好😙我私心勁推介!芒果沙律真心食極都唔會厭🥭❤️美國特級安格斯肉眼牛扒 (280克),薯條,紅酒汁 ($310)牛扒超級大塊,而且牛味極重。我地叫咗medium well,覺得廚師煮到恰到好處,口感十足,入口唔會覺得難咬,爽!😆紅酒汁都幾特別,不過個人好少飲開紅酒,所以覺得就咁食塊扒會好食啲。最後講講薯條,薯條好脆,個皮炸得好金黃,而且有薯仔味,係我好appreciate既薯條。👍Young Master Classic Pale Ale (0.5L $98)呢隻生啤就超級香,上網search過原來係增添左花果同橘子等既香氣!唔怪得香
今日放工同同事去happy hour😎🥂
佢帶左我黎諾士佛臺呢間bar食野😋
估唔到係bar食野都咁高質🤩
首先我地叫左個招牌豬手脆棒做頭盤
招牌豬手脆棒

呢個豬手炸得非常香脆、啲肉又唔會硬仲好嫩滑,
配埋個甜辣醬好match😍

呢個沙律有燒蝦、芒果、牛油果、同各種沙律菜🥗非常足料大碟
啲蝦新鮮爽口,芒果又好甜,
連牛油果都係熟得啱啱好又唔過太唸,🥳
啲材料真係揀得好好😙我私心勁推介!
芒果沙律真心食極都唔會厭🥭❤️

呢隻生啤就超級香,上網search過原來係增添左花果同橘子等既香氣!唔怪得香到咁!😍😍真係好surprise!

Strawberry cobbler ($88)
我朋友本身好少飲酒,但佢話呢隻cocktail佢飲得好舒服。我飲過一啖,有酒味得黎唔會哽🥰,好岩飲酒初哥!🤣好香好甜既cocktail!

招牌豬手脆棒
2020-11-26 10 浏览
突然想食德國🇩🇪菜,行過見到 The blind pig 座位闊落又幾有氣氛,就試試佢啦~ @theblindpighk提供酒吧小食同雞尾酒,好啱過嚟chill住同朋友傾偈 👯‍♂️👯‍♀️ 仲係寵物友善餐廳 🙌🏻超多菜式選擇,我哋得兩個人,試唔到太多,一大班人嚟仲好 👍🏻牛油果🥑香芒🥭大蝦🍤沙律🥗 ($158) 正㗎!大蝦落咗孜然粉,點會唔好食;啲菜好新鮮,配埋凱撒沙律汁 🤤 招牌豬手脆條 ($128):超邪惡,越邪惡越好食 😈 唔會炸到乾爭爭,點埋個醬辣辣哋酸酸哋,惹味💯美國特級安格斯肉眼牛扒、薯條 ($310):叫咗 medium,牛味幾濃,好重炭燒味,正 🤓🍌🍞🍮香蕉麵包布甸、雲呢嗱雪糕🍦 ($78):我覺得係要分開嚟食,雲呢嗱雪糕➕焦糖香蕉,個雪糕係高級,因為見到好多雲哩嗱籽 🤩 麵包布甸唔會太甜太膩,啱啱好其實好想飲cocktail,但我哋兩個中女見天氣轉涼,最後決定飲熱飲 😂 lemon and ginger tea 好refreshing,減少油膩感;cappuccino 質素都唔錯

2020-11-26 8 浏览
去諾士佛台飲嘢就試得多,食lunch都係第一次😆前身係The Salted Pig 現改名為The Blind Pig,除咗啤酒之外仲有仲有一啲好特別嘅Cocktail,同埋一啲送酒一流嘅小食😎🐔 水牛城雞翼 $118係咪通常酒吧嘅地方嘅雞翼都會特別大隻😆呢度啲雞翼有手掌咁大 但好入味,而且煮得啱啱好咬落去流晒啲肉汁🥗 牛油果芒果大蝦沙律 $158食落個醬汁令我覺得好泰式好開胃,牛油果熟度啱啱好 芒果又甜 大蝦亦好爽口🐷 1/4 Sukling Pig $258西班牙式嘅乳豬🤤不得了!面層薄薄嘅豬皮非常卜卜脆,咬落去嗰種清脆聲比薯片仲脆🤤下層唔太厚亦唔太肥嘅脂肪 加上肉質煮得啱啱好勁Juice勁嫩😋另外,唔好睇小啲配菜,普普通通嘅薯蓉都好好味,加埋香濃嘅蘑菇汁,正😚🍫 心太軟 $88熱辣辣焗起上枱,一切開~啲朱古力醬就湧哂出嚟🤤香濃嘅朱古力味 再加一啖雲呢拿雪糕,係咪睇見都好想食呢😎🍸 catch me if you can $88入面有 Gin、藍莓、檸檬、Rosemary,飲落帶甜而且好似飲緊藍莓汁 酒精味唔算太濃,當呑咗啖酒後,口入面就會有好香嘅Rosemary味,幾啱女士們試吓

去諾士佛台飲嘢就試得多,食lunch都係第一次😆

🐔 水牛城雞翼 $118

🥗 牛油果芒果大蝦沙律 $158

🐷 1/4 Sukling Pig $258

🍫 心太軟 $88

🍸 catch me if you can $88
入面有 Gin、藍莓、檸檬、Rosemary,飲落帶甜而且好似飲緊藍莓汁 酒精味唔算太濃,當呑咗啖酒後,口入面就會有好香嘅Rosemary味,幾啱女士們試吓嘅😉
The Blind Pig主要提供酒吧小食同Cocktails,地理位置極方便📍就係美麗華隔離,一上諾士佛台個間就係,唔洗行到落巷尾,又唔洗排隊等lift上樓上個堆,去開尖沙咀飲野可以諗諗佢❤️【Frank’s Redhot Buffalo Wings】招牌美式小食,6隻炸到卜卜脆嘅雞翼沾滿Buffalo sauce,點一下跟機嘅Blue Cheese 🧀 Sauce,嘩!一個人食哂6隻都冇問題.【Grilled Prawn 🍤 & Avocado 🥑 Salad】大蝦蝦🦐燒得好香口,配埋牛油果同甜辣醬,好開胃嘅呢~yeah【Suckling Pig 🐖 】乳豬肥得好均衡,啖啖都係燒得好香口嘅豬油🤤飲啖【Young Master Classic Pale Ale】啤酒🍻好絕✅✅✅順便講埋佢點跟機薯容個peppercorn sauce點乳豬都好jengs.【Banana Bread Pudding】細細碟就滿足口感,水準之作嘅bread pudding對我嚟講係配角,佢個2件伴碟嘅焦糖香蕉🍌先係重點,條蕉熱熱地,但上面啲焦糖又脆卜卜~細細啖,邊傾邊食~wow🔸 The Blind Pig

【Suckling Pig 🐖 】
【Banana Bread Pudding】

🔸 The Blind Pig 🔸
📍 尖沙咀諾士佛臺1號地舖
📞 ‭2367 0990‬
⚪️⚫️⚪️訂位推介:
坐出面係chill啲,但室內嘅half booth坐得個人好comfy好懶,裝修又新又靚,自己諗🤗
▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸
🔱S指數🔱(滿分為5)
美味度:👅👅👅
---------———————
總推薦度:💓💓💓💓
▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸▸
2020-11-22 62 浏览
今日大食妹同朋友去左The Blind Pig食左個好chill嘅lunch唔知大家知唔知道, 餐廳名”Blind Pig”一詞係源自1920年美國嘅禁酒時期”Blind Pig”就係指嗰段時期違法售賣酒精飲品嘅地下酒吧係當陣時, 只要喺酒吧俾錢睇表演, 好似係Blind Pig, 就可以免費獲得酒精飲品<Buck Stops Here>係食飯之前, 梗係要飲返杯酒啦大食妹嗌左杯Signature Cocktail - Buck Stops Here呢杯雞尾酒係以Citrus Vodka作為基底, 混合葡萄氣酒、接骨木花糖漿、薑同檸檬製作而成, 口味清新<Frozen Hug>朋友就嗌左杯Mocktail - Frozen Hug 呢杯無酒精飲品係以西瓜汁、青檸汁、龍舌蘭糖漿同梳打混合而成, 漸變色非常之靚<Cheddar Cheese Stick>等咗冇耐, 我哋嘅小食終於上枱脆炸車打芝士條外脆內軟, 薄薄嘅炸皮, 裏面係拉絲芝士味道小咸, 配上酸酸嘅香草蕃茄醬, 會更加好食<Grilled Prawn & Avocado Sa

<Buck Stops Here>
係食飯之前, 梗係要飲返杯酒啦

<Frozen Hug>
朋友就嗌左杯Mocktail - Frozen Hug

<Cheddar Cheese Stick>
等咗冇耐, 我哋嘅小食終於上枱
脆炸車打芝士條外脆內軟, 薄薄嘅炸皮, 裏面係拉絲芝士
味道小咸, 配上酸酸嘅香草蕃茄醬, 會更加好食

<Grilled Prawn & Avocado Salad>
之後就到牛油果香芒大蝦沙律出場
呢份沙律非常特別, 裏面混合左唔同嘅沙律菜, 仲有車厘茄、芒果同牛油果
加上新鮮彈牙嘅大蝦, 同甜辣沙律汁, 口味偏向泰式, 非常惹味
Must try

<Slow-Cooked Pork Shank Osso Buck>
主食方面, 我哋就揀咗慢煮豬小腿(連骨)配芝士玉米蓉

慢煮豬小腿外皮小脆, 豬肉偏瘦, 味道咸咸地
下面嘅芝士玉米蓉口感濕濕地, 香甜可口

<Banana Bread Pudding>
最後嘅最後, 又點可以唔食返份甜品
? 熱辣辣嘅香蕉麵包布丁配搭冰凍嘅雲呢拿雪糕, 俾到你雙重嘅享受, 大食妹超級鍾意

• Buck Stops Here
  • Cheddar Cheese Stick
  • Grilled Prawn & Avocado Salad
  • Banana Bread Pudding
2020-11-21 13 浏览
諾士佛臺一帶食肆林立,餐廳位於1號舖,一踏入諾士佛臺就可看到它顯眼的招牌‼️▫️餐廳除了提供不同的菜式外,也提供酒吧小吃和雞尾酒,種類很多。而且餐廳的環境很舒適,絕對適合跟朋友們來聚聚餐,閒聊閒聊💕▫️$𝟴𝟴 𝗖𝗮𝘁𝗰𝗵 𝗺𝗲 𝗶𝗳 𝘆𝗼𝘂 𝗰𝗮𝗻🍹變身為一條粉紅魚的雞尾酒,造型太可愛了‼️味道甜甜的、酒味不濃、外型又討好,很適合女生點來喝😙▫️$𝟭𝟮𝟴 𝗡𝗮𝗰𝗵𝗼𝘀🥙 作為頭盤它的份量真的是很巨大‼️😍 大大的一碟墨西哥脆餅色彩很鮮艷‼️切成粒狀的小蕃茄、紅蔥頭、辣椒絲、橄欖鋪滿在酥酥脆脆的墨西哥脆餅上,再淋上融化的芝士及沙律醬,多麼的邪惡🤤 當然一定不可錯過中間的牛油果醬,沾著脆餅一起吃,完美的配搭‼️👅👅▫️$𝟭𝟱𝟴 𝗣𝗿𝗮𝘄𝗻 𝗔𝘃𝗼𝗰𝗮𝗱𝗼 𝗦𝗮𝗹𝗮𝗱🥗 蝦有烤過,可以聞得到香香的燒烤味‼️ 🦐不是那種mini size,而是大大的一隻,口感很爽口很彈牙‼️😋 沙律菜、芒果果肉、牛油果果肉及小蕃茄都好新鮮✨ 配上的是酸酸微辣的醬汁🥣 有點泰式沙律醬的那種感覺👍🏻 很開胃,令人食慾大增‼️😍😍▫️$𝟮𝟵𝟴 𝗣𝗼𝗿𝗸 𝗞𝗻𝘂𝗰𝗸𝗹𝗲🍗 餐廳招牌菜之一🐷 餐廳很細心的把豬手切好,方便客人進食👍🏻 豬手的外皮
▫️

味道甜甜的、酒味不濃、外型又討好,很適合女生點來喝😙

▫️

豬手的外皮烤至金黃焦香酥脆,黏著一層薄薄的脂肪,那股油香和酥脆的皮層非常可口,會令人吃不停口👅 肉質很幼滑,不會烤得太乾,肉汁豐盈‼️如果怕膩可以吃一些伴碟上的酸菜,酸酸的味道可以大大減低豬手的膩感,兩者搭著吃罪惡感即時減半😆
$𝟳𝟴 𝗕𝗮𝗻𝗮𝗻𝗮 𝗕𝗿𝗲𝗮𝗱 𝗣𝘂𝗱𝗱𝗶𝗻𝗴🍰

就算吃得再飽也要有甜品😍 熱滕滕的香蕉麵包布甸🍮凍冰冰的雲呢拿雪糕🍦再淋上邪惡無比的拖肥醬,這個組合怎麼可能會不好吃😈 最後當然被我吃光了‼️😝
▫️
餐廳的店員都為外籍人士,他們很友善👍🏻 除了很詳細地介紹食物,也會跟我們聊天‼️餐廳氛圍很輕鬆,而且還是動物友善餐廳🐶 很值得支持💛

2020-11-20 81 浏览
之前去過西灣河既blind pig😋知道諾士佛台開咗分店🥳即刻過嚟試吓😍餐廳好有格調,座位夠晒寬敞好舒服,而且呢度嘅員工全部都好nice ,每一道菜色員工都會問吓你嘅意見,感覺好窩心呀❤️每一道菜之間佢會幫你更換新既餐具同埋碟,讚呀👍🏻👍🏻焗完個芝士椰菜花,一上黎已經十分之吸睛😀椰菜花配上大量既芝士製成嘅醬汁拎去焗😍😍真係啱晒芝士控黎呀🤫每一啖都有拉絲嘅效果,不愧係呢度嘅signature☺️牛油果香芒大蝦沙律超級新鮮🥗仲大大盤添,沙律菜好新鮮🔆牛油果勁creamy同香濃,配上甜甜既香芒同大大隻既蝦,鮮蝦經過燒烤,味道更香,更鮮甜,加上有車厘茄,同甜辣沙律沙,令到每一口都好似衝擊緊味蕾一樣,再加配左煙三文魚就更加豐富喇🤪美國特級安格斯肉眼牛扒好巨型呀,果然係有280g🤩🤩雖然佢咁大塊,但係牛扒嘅火候真係掌握得啱啱好😉😉肉質夠哂嫩之餘,肉汁鎖得好好,所以食落口特別有肉香😋😋紅酒汁更加突出左牛扒嘅肉味,果然係best match呀😋😋估唔到嘅係呢度嘅薯條都炸得幾香脆啵,成份 main course我都覺得好滿意!😍Death by chocolate就係朱古力心太軟加雲呢拿雪糕🤪首先佢黑白配已

Death by chocolate就係朱古力心太軟加雲呢拿雪糕🤪首先佢黑白配已經好吸引,熱辣辣嘅朱古力心太軟,一切開朱古力醬好澎湃咁樣流出嚟,勁治癒啊,加上凍冰冰嘅雲呢拿雪糕,好出色啊😚

Happy Friday 嗌番杯Day dream cocktails🍹🍹有檸檬酒同薑乳酪,飲落去又幾特別啵,清新嘅檸檬酒味加上乳酪嘅味道夠哂新奇呀😽😽原來呢度嘅凍咖啡都好唔錯啵,咖啡嘅味道夠晒香濃真係令我意想不到☕️☕️

2020-11-20
  • 牛油果香芒大蝦沙律
2020-11-20 35 浏览
呢間酒吧餐廳以豬的名字命名,提供小食主菜仲有各款雞尾酒,招牌菜式會選用豬嘅最好部位製作, 芝士凍肉拼盤($198)有各款凍肉,特別喜歡滑滑的莎樂美腸。另外叫了煙三文魚凱撒沙律($143),加入鹹鹹的小鯷魚吊味,三文魚捲成玫瑰花很漂亮🌹麵包糠比較大粒,但有牛油味而且十分脆口。主菜招牌德國鹹豬手($298/2人份)豬皮超脆,豬肉不會太肥,而且酸菜好開胃,減低油膩感。最後點了微苦微甜的心太軟($88)作甜品。這裡的Cocktail 也十分出色,尤其喜歡Big Buck Down淡淡的薑味,而Catch Me If U Can 的魚仔造型也十分可愛。值得一提的是侍應笑容可掬,很友善地詢問我們的需要,亦很有禮貌,會再來吃的!

最後點了微苦微甜的心太軟($88)作甜品

2020-11-19