2020-11-20
之前去過西灣河既blind pig😋知道諾士佛台開咗分店🥳即刻過嚟試吓😍餐廳好有格調,座位夠晒寬敞好舒服,而且呢度嘅員工全部都好nice ,每一道菜色員工都會問吓你嘅意見,感覺好窩心呀❤️每一道菜之間佢會幫你更換新既餐具同埋碟,讚呀👍🏻👍🏻焗完個芝士椰菜花,一上黎已經十分之吸睛😀椰菜花配上大量既芝士製成嘅醬汁拎去焗😍😍真係啱晒芝士控黎呀🤫每一啖都有拉絲嘅效果,不愧係呢度嘅signature☺️牛油果香芒大蝦沙律超級新鮮🥗仲大大盤添,沙律菜好新鮮🔆牛油果勁creamy同香濃,配上甜甜既香芒同大大隻既蝦,鮮蝦經過燒烤,味道更香,更鮮甜,加上有車厘茄,同甜辣沙律沙,令到每一口都好似衝擊緊味蕾一樣,再加配左煙三文魚就更加豐富喇🤪美國特級安格斯肉眼牛扒好巨型呀,果然係有280g🤩🤩雖然佢咁大塊,但係牛扒嘅火候真係掌握得啱啱好😉😉肉質夠哂嫩之餘,肉汁鎖得好好,所以食落口特別有肉香😋😋紅酒汁更加突出左牛扒嘅肉味,果然係best match呀😋😋估唔到嘅係呢度嘅薯條都炸得幾香脆啵,成份 main course我都覺得好滿意!😍Death by chocolate就係朱古力心太軟加雲呢拿雪糕🤪首先佢黑白配已
Death by chocolate就係朱古力心太軟加雲呢拿雪糕🤪首先佢黑白配已經好吸引,熱辣辣嘅朱古力心太軟,一切開朱古力醬好澎湃咁樣流出嚟,勁治癒啊,加上凍冰冰嘅雲呢拿雪糕,好出色啊😚
Happy Friday 嗌番杯Day dream cocktails🍹🍹有檸檬酒同薑乳酪,飲落去又幾特別啵,清新嘅檸檬酒味加上乳酪嘅味道夠哂新奇呀😽😽原來呢度嘅凍咖啡都好唔錯啵,咖啡嘅味道夠晒香濃真係令我意想不到☕️☕️