2018-12-10
是日晚與好友到荃灣有線大廈隔離棟大廈晚餐,網上睇食評話呢間餐廳給人有在家中的感覺,我和好友就好奇咁入去感受吓~~~裝潢的感覺幾舒服,我後面果枱有學生哥坐住,另外仲有兩、三枱有人坐,在食到一半時見到有一家三口,個媽媽係揹住BB入來食,感覺食客不只局限在某個年齡層~~~好友點了凍焦糖泡沫咖啡,呢度用鋼飲管,感覺好環保~~~而我就點了一壺洛神玫瑰冰蜜茶,我最LIKE係有蠟燭在壺底幫茶KEEP住可以熱飲~~~好友點了12小時慢煮美國黑豚肉漢堡跟我分享,裡面的肉係一片片薄塊,食落感覺好好食~~~北海道帶子蒜香天使麵,味道不錯,但感覺不及好友點的漢堡吸引~~~在小店內大家可以睇吓書和玩吓board game,有UNO和大富翁等,對我來講最正係有壺花茶可以俾我慢慢嘆住玩,原來好友很久沒有玩跳棋,今次為他上了一課~~~唔知係咪太多人玩過,所有顏色的波子都唔夠10粒>.<甜品可以選擇雪糕或蛋糕,好友點的抹茶雪糕充滿茶味,而我點的朱古力薄荷蛋糕每我諗起好耐冇食過的薄荷朱古力味(一塊塊果款,惠康有售)沒想到在工廈區有食物水準不錯的小店,下次有機會叫身邊的朋友一齊去食和玩=]
好友點了凍焦糖泡沫咖啡,呢度用鋼飲管,感覺好環保~~~
唔知係咪太多人玩過,所有顏色的波子都唔夠10粒>.<