2018-11-14
今日提早完成工作,一心諗住入荃灣搵媽咪Tea一個啦, 點知佢原來走左去細佬度煲湯🙄,仲叫我唔好走住,等佢返嚟同佢食飯順手外帶愛心靚湯俾家姐飲喎😕要等幾粒鐘噃,點好呢,荃灣又唔係我地頭,唔知邊度有啲人少地方舒服又有好野食嘅地方呢?急問原屋主細家姐,佢就點我嚟呢度。點解用個「點」字,事關呢度真係幾難搵, 穩藏係工廠區之中,即使從地鐵站可以經天橋走過嚟, 但我都要開個Google Map先搵到呢!不過嚟到就唔後悔喇, 事關午市一過, 餐廳人很少, 而且呢度向住海濱,有海景耶😊。因為我三點幾先嚟到, 所以已經開始serve下午茶menu, 同埋有all day breakfast menu。不過選擇都算多。近來食得太多肉了, 所以今次決定點知素食,揀左大磨菇漢堡,配一杯pepper mint latte...... 我真係好一陣子冇飲過一杯正經嘅咖啡喇!Latte賣相都唔錯,好重薄荷朱古力嘅風味,帶少少黑椒香, 幾別,奶泡都幾滑。店員好貼心咁幫我個漢堡開半,方便食用👍。呢個漢堡最贊係個包本身,非常軟熟非常新鮮,但個皮烤完之後好香仲有啲啲crispy嘅感覺。 啡菇同其他漢堡配料味道唔重感覺清新。
店員好貼心咁幫我個漢堡開半,方便食用👍。
呢個漢堡最贊係個包本身,非常軟熟非常新鮮,但個皮烤完之後好香仲有啲啲crispy嘅感覺。 啡菇同其他漢堡配料味道唔重感覺清新。伴碟嘅沙律菜好fresh, 所以呢餐整體感覺好健康, 唯一比較濃味嘅可能就係我喜愛個薯角囉🤭🤣
餐廳地方都幾寬敞,係好啱有時間嚟hea下靜靜地嘆杯咖啡 ☕。