2023-04-03
佐敦一直有好多高質小店, 今日去買咖啡gear之後經過想試新嘢. 行入Tera主要係因為佢個環境好chill. 一睇menu就覺得佢啲waffle同pancake都勁吸引. 但係行喺潮流嘅尾巴嘅我一直都想試之前好hit嘅Basque Cheesecake. 所以就揀咗佢. 賣相100分, 食落口感似梳乎厘軟綿, 睇落好甜但食落啱啱好. Affogato就係逢有必嗌嘅, 同其他唔同嘅係, 呢個affogato用咗奶茶雪糕底, 食落似飲鴛鴦.茶係要焗5mins再飲, 果茶永遠冇得輸, 荔枝味好出. 呢個好啱我呢啲荔枝控. 咖啡溝烏龍都係一個幾特別嘅體驗.因為少飽所以冇食到主食, 但係隔離食意粉猛咁話點解可以煮到咁好食, 我下次一都要試!🍦 Affogato🍮 Basque Cheesecake 🫖 Lychee Rose Tea☕️ Oolong Coffee
咖啡溝烏龍都係一個幾特別嘅體驗.
🍦 Affogato
🍮 Basque Cheesecake