2019-07-15
之前見到網上有人推介呢間位於佐敦嘅Cafe,所以呢日就約咗朋友放工一齊去嘆下咖啡。鋪頭係半自助式,需要去到櫃檯點餐。睇得出店主對裝修好用心,好多地方都有小小嘅設計。我同朋友叫咗一個牛油果蟹肉法式奶油吐司,上菜嘅時候我哋都嘩一聲,因為吐司上面真係有滿滿嘅蟹肉同埋牛油果,好豐富。本身我哋都好鍾意食牛油果,所以呢個搭配簡直係一流,超好食。另外我哋仲叫咗一個手撕豬肉配西班牙風味辣醬扁意粉,個意粉有少少辣,雖然我地唔係好食得辣,但係都接受個辣度,而且意粉醬好惹味。見到店主獲得左唔少咖啡獎項,所以我哋一定要試吓呢度嘅咖啡。朋友叫咗一杯法式焦糖燉蛋鮮奶咖啡,上面仲有好得意嘅拉花。朋友都大讚咖啡好好飲,同奶味好濃厚。而我就叫咗一杯超級花果茶,飲落有好香嘅果味。食過一次我覺得呢度嘅食物水準同咖啡質素都好好,一定會回頭再食!
而我就叫咗一杯超級花果茶,飲落有好香嘅果味。