368
55
11
等级4
126
0
真的超久没来这家了,以前大学时很喜欢来这家一边做功课哈,今次平日来也很多人喔,大家来也要预点时间!他这次当然也是 All Day Breakfast 啦,这是少不了的哈哈,每样都很好吃他特别喜欢这边的烟肉和肠仔,而今次他就点了少有的 Ice Americano,他超级满意的!我就当然是例牌的 Flat White 啦,还有很喜欢的 bagel 啦,那一层 creamcheese 真的世界级,加上salmon真的不能输掉!
更多
真的超久没来这家了,以前大学时很喜欢来这家一边做功课哈,今次平日来也很多人喔,大家来也要预点时间!
Ice Americano
0 浏览
0 赞好
0 留言
All Day Breakfast
0 浏览
0 赞好
0 留言

他这次当然也是 All Day Breakfast 啦,这是少不了的哈哈,每样都很好吃他特别喜欢这边的烟肉和肠仔,而今次他就点了少有的 Ice Americano,他超级满意的!
Salmon Bagel
0 浏览
0 赞好
0 留言
Flat White
0 浏览
0 赞好
0 留言

我就当然是例牌的 Flat White 啦,还有很喜欢的 bagel 啦,那一层 creamcheese 真的世界级,加上salmon真的不能输掉!
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
Ice Americano
All Day Breakfast
Salmon Bagel
Flat White
等级3
47
0
2020-09-09 0 浏览
呢间cafe 起佢啱啱开既时候已经想试因为听闻咖啡好好饮今日终於都有机会Lunch time黎到门口要等等咗5分钟左右就入得都几好坐唯独是啲枱距离比较近好容易听到隔离讲嘢不过我都明白香港翻桌率高先至做得住加油我叫咗个素食all day breakfast($95)连一杯americano 有沙律菜,羽衣甘蓝,炒滑蛋,大啡菇,焗豆,水果青瓜,面包,牛油果蓉,黑松露薯蓉焗豆同埋啡菇都几好食滑蛋有点老面包好硬好乾牛油果蓉同黑松露薯蓉都ok沙律dressing唔够都几失望我食过好食过佢既素食all day breakfast 呢间真系不过不失only另外男朋友嗌咗个蟹肉配意大利奶油芝士酱扁意粉($95)都系配Americano呢个好食过岩岩个全日早餐但又未至於好好食主要系个酱无乜芝士味淡淡的蟹肉都系无乜味好食过佢既地方好多反而杯咖啡就真系几好饮精品咖啡店质素但都救唔到d食物唯一想提提嘅系店员态度都真系几麻麻我发觉好多文青店店员都系咁讲野无尾音咁收碟又唔出声又成日大大声讲自己野态度有待改善食物普普通通餐饮ok!系咪我期望太高?我唔会再来了隔离几条街有一间态度好又好食既不必再来
更多
呢间cafe
起佢啱啱开既时候已经想试

因为听闻咖啡好好饮
今日终於都有机会

0 浏览
0 赞好
0 留言

0 浏览
0 赞好
0 留言

0 浏览
0 赞好
0 留言

Lunch time黎到门口要等
等咗5分钟左右就入得
都几好坐
唯独是啲枱距离比较近
好容易听到隔离讲嘢
不过我都明白香港翻桌率高先至做得住

加油

素食全日早餐
$95
0 浏览
0 赞好
0 留言

我叫咗个素食all day breakfast($95)
连一杯americano
有沙律菜,羽衣甘蓝,炒滑蛋,大啡菇,焗豆,水果青瓜,面包,牛油果蓉,黑松露薯蓉
焗豆同埋啡菇都几好食

滑蛋有点老
面包好硬好乾

牛油果蓉同黑松露薯蓉都ok
沙律dressing唔够
都几失望
我食过好食过佢既素食all day breakfast
呢间真系不过不失only
蟹肉配意大利奶油芝士酱扁意粉
$95
0 浏览
0 赞好
0 留言

另外男朋友嗌咗个
蟹肉配意大利奶油芝士酱扁意粉($95)
都系配Americano
呢个
好食过岩岩个全日早餐

又未至於好好食
主要系个酱无乜芝士味
淡淡的
蟹肉都系无乜味

好食过佢既地方好多
0 浏览
0 赞好
0 留言

反而杯咖啡就真系几好饮

精品咖啡店质素

但都救唔到d食物

唯一想提提嘅系
店员态度都真系几麻麻

我发觉好多文青店店员都系咁
讲野无尾音咁
收碟又唔出声
又成日大大声讲自己野
态度有待改善
食物普普通通
餐饮ok!
系咪我期望太高?
我唔会再来了
隔离几条街有一间态度好又好食既
不必再来



(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
等候时间
10 分钟 (堂食)
人均消费
$100
推介美食
素食全日早餐
$ 95
蟹肉配意大利奶油芝士酱扁意粉
$ 95
等级3
53
0
2020-08-17 854 浏览
疫症期间,座位少左,要排队。不过,又唔系排好耐,20mins 左右啦。第一次去,之前在网上见到有creme brulee latte, 本身我好锺意食creme brulee, 所以一定要试。比我想像中好饮。平时d coffee 一饮系烫口既,但估唔到一饮就即可入口。不过如果热返少少就Prefect喇。但真心觉得好好饮……饮过咁多唔同味既latte, 最好饮系依个。不过价钱就贵d.
更多
疫症期间,座位少左,要排队。不过,又唔系排好耐,20mins 左右啦。第一次去,之前在网上见到有creme brulee latte, 本身我好锺意食creme brulee, 所以一定要试。比我想像中好饮。平时d coffee 一饮系烫口既,但估唔到一饮就即可入口。不过如果热返少少就Prefect喇。但真心觉得好好饮……饮过咁多唔同味既latte, 最好饮系依个。不过价钱就贵d.
6 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-08-16
等候时间
20 分钟 (堂食)
人均消费
$40 (下午茶)
等级2
5
0
2020-08-17 587 浏览
一间会在早餐时间营业的咖啡店很多咖啡店都会11:00才开始营业,难得这一间08:00已经开铺,当然要试一次。看到饰品架上放了多个拉花奬项,便叫了杯Cappuccino ,拉花图案果然很不错,线条分明细致,入口很顺滑,饮到咖啡的醇厚,不过奶味颇重,掩盖了咖啡的香味。反而食物质素有惊喜,整份经典全日早餐都很美味,沙律菜很新鲜,醋的份量适中,拼烟肉一起吃非常配合,两片面包烘得刚刚好,带有牛油香味,纽伦堡肠亦不会太咸。咖啡店播着节奏轻快的英文流行曲,环境很舒适,书架放置不同有关咖啡的书籍,客人又可自行斟水,是一个可以坐上一整天的地方。
更多
一间会在早餐时间营业的咖啡店

很多咖啡店都会11:00才开始营业,难得这一间08:00已经开铺,当然要试一次。

看到饰品架上放了多个拉花奬项,便叫了杯Cappuccino ,拉花图案果然很不错,线条分明细致,入口很顺滑,饮到咖啡的醇厚,不过奶味颇重,掩盖了咖啡的香味。

反而食物质素有惊喜,整份经典全日早餐都很美味,沙律菜很新鲜,醋的份量适中,拼烟肉一起吃非常配合,两片面包烘得刚刚好,带有牛油香味,纽伦堡肠亦不会太咸。

咖啡店播着节奏轻快的英文流行曲,环境很舒适,书架放置不同有关咖啡的书籍,客人又可自行斟水,是一个可以坐上一整天的地方。
Cappuccino 
15 浏览
0 赞好
0 留言
经典全日早餐
16 浏览
0 赞好
0 留言
Latte 
12 浏览
0 赞好
0 留言
21 浏览
0 赞好
0 留言
29 浏览
0 赞好
0 留言
41 浏览
0 赞好
0 留言
12 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
人均消费
$85
推介美食
  • 经典全日早餐
等级4
897
0
呢间轻食咖啡店,之前帮衬过一次,评价相当唔错,令回头率高左全日早餐有4款选择,今次食美式全日早餐 ($105)目测份量好够照,有少少担心食唔食得晒,颜色配搭抢眼,轻易引起人嘅食慾整份早餐包括烟肉,纽伦堡肠,黑松露薯蓉,芝士肠,烟三文鱼,大啡菇,炒蛋,秘制焗豆,香煎车厘茄及法式奶油面包纽伦堡肠及芝士肠,皮脆肉香,条芝士肠入口有芝士咸香味,正喎大啡菇入口仲KEEP到柔软多汁,淡淡中食到菇味,个人相当欢喜!另外食法将烟三文鱼加炒蛋落去法式奶油面包,变成另一款食物,一啖中有三重味道及口感,得左!呢度对於咖啡嘅要求及喜爱度,从佢摆放多款唔同种类嘅咖啡豆略知一二,又点可以错过佢嘅手势呢?跟餐饮品只需半价,有咁正嘅早餐,当然要叫杯我喜爱嘅鲜奶咖啡,送你一个拉花,入口比起饮开嘅仲多一份香滑度,咖啡味恰到好处,呢杯系大杯装,好够饮但再热D就仲好饮D!呢度采居半自助形式,自己点餐,再有店员送餐,轻轻松松咁开展新一日!
更多
呢间轻食咖啡店,之前帮衬过一次,评价相当唔错,令回头率高左

全日早餐有4款选择,今次食美式全日早餐 ($105)

256 浏览
0 赞好
0 留言

目测份量好够照,有少少担心食唔食得晒,颜色配搭抢眼,轻易引起人嘅食慾
整份早餐包括烟肉,纽伦堡肠,黑松露薯蓉,芝士肠,烟三文鱼,大啡菇,炒蛋,秘制焗豆,香煎车厘茄及法式奶油面包

65 浏览
0 赞好
0 留言


纽伦堡肠及芝士肠,皮脆肉香,条芝士肠入口有芝士咸香味,正喎
37 浏览
0 赞好
0 留言


大啡菇入口仲KEEP到柔软多汁,淡淡中食到菇味,个人相当欢喜!
23 浏览
0 赞好
0 留言

12 浏览
0 赞好
0 留言

另外食法将烟三文鱼加炒蛋落去法式奶油面包,变成另一款食物,一啖中有三重味道及口感,得左!

呢度对於咖啡嘅要求及喜爱度,从佢摆放多款唔同种类嘅咖啡豆略知一二,又点可以错过佢嘅手势呢?
17 浏览
0 赞好
0 留言

跟餐饮品只需半价,有咁正嘅早餐,当然要叫杯我喜爱嘅鲜奶咖啡,送你一个拉花,入口比起饮开嘅仲多一份香滑度,咖啡味恰到好处,呢杯系大杯装,好够饮但再热D就仲好饮D!
5 浏览
0 赞好
0 留言

呢度采居半自助形式,自己点餐,再有店员送餐,轻轻松松咁开展新一日!
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
用餐时段
午餐
等级4
232
0
2020-08-09 468 浏览
临返工买杯啡提一提神佐敦呢间叫Studio Caffeine既咖啡店系呢区都相当出名!(不过一直都冇动力行过去买黎试)Flat white $40的确系好饮!咖啡味浓而且好香,有回甘味!其中一位朋友饮Piccolo$35,对咖啡有D要求既佢都非常满意地赞好!另一位朋友就饮ICE LATTE$45,都一样话几好饮喎!呢度既环境几好!下次要坐底慢慢叹!听闻佢地个ALL DAY好正~!下次留返个肚黎食埋野先得!下次下次......下次大概可以
更多
临返工买杯啡提一提神
佐敦呢间叫Studio Caffeine既咖啡店系呢区都相当出名!(不过一直都冇动力行过去买黎试)

Flat white $40
的确系好饮!
咖啡味浓而且好香,有回甘味!

其中一位朋友饮Piccolo$35,对咖啡有D要求既佢都非常满意地赞好!

另一位朋友就饮ICE LATTE$45,都一样话几好饮喎!

呢度既环境几好!下次要坐底慢慢叹!
听闻佢地个ALL DAY好正~!下次留返个肚黎食埋野先得!
下次下次......下次大概可以

41 浏览
0 赞好
0 留言
38 浏览
0 赞好
0 留言
31 浏览
0 赞好
0 留言
33 浏览
0 赞好
0 留言
26 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-07-24
用餐途径
外卖自取
人均消费
$40 (其他)
推介美食
  • Flat white
等级3
44
0
2020-07-07 1144 浏览
朋友介绍呢间小店, 远离大街, 中午时间去到唔洗等位即刻开餐🍽带住个小朋友去食晏都唔知应该叫几多个餐, 挣扎左阵决定一人一个餐, 因为我想试多几款😛<Monster All Day Breakfast>佢个名真系冇改错, 份量十足呀!!👐🏻经过今次之後发现左All Day Breakfast既好处, 就系够多款可以氹到个小朋友食多啲野😺塞完佢食菜, 肠仔切一粒粒自己督, 包加烟肉加蛋加茄汁豆, 好野, 食哂👏🏻👏🏻要赞薯蓉几好食, 其实全部都好食, 但薯蓉超出我既预期, 值得试下💁🏻‍♀️<American All Day Breakfast>因为两款大部分都重覆, 依加认真写食评😉红色肠小辣(我对辣味比较敏感)所以我比较锺意白色肠多啲, 正常味, 系唔够热~个人好锺意食大啡菇, 锺意够多汁, 呢个偏乾少少但都好味道🤤薯蓉岩先赞左啦~仲有要赞既系个包!!!本身想转一个牛角酥, 但我竟然唔记得左, 真系金鱼记忆🤯但系食左啖法式奶油面包, 就忘记左牛角酥件事, 佢好松软+好香奶油味👍🏻呀妈麻麻地奶油就觉得普通啦, 我就觉得好好食, 想食埋小朋友个份, 但良知阻
更多
朋友介绍呢间小店, 远离大街, 中午时间去到唔洗等位即刻开餐🍽带住个小朋友去食晏都唔知应该叫几多个餐, 挣扎左阵决定一人一个餐, 因为我想试多几款😛

Monster  All  Day  Breakfast
100 浏览
0 赞好
0 留言

<Monster All Day Breakfast>
佢个名真系冇改错, 份量十足呀!!👐🏻经过今次之後发现左All Day Breakfast既好处, 就系够多款可以氹到个小朋友食多啲野😺塞完佢食菜, 肠仔切一粒粒自己督, 包加烟肉加蛋加茄汁豆, 好野, 食哂👏🏻👏🏻要赞薯蓉几好食, 其实全部都好食, 但薯蓉超出我既预期, 值得试下💁🏻‍♀️


American  All  Day  Breakfast
62 浏览
0 赞好
0 留言

<American All Day Breakfast>
因为两款大部分都重覆, 依加认真写食评😉红色肠小辣(我对辣味比较敏感)所以我比较锺意白色肠多啲, 正常味, 系唔够热~个人好锺意食大啡菇, 锺意够多汁, 呢个偏乾少少但都好味道🤤薯蓉岩先赞左啦~仲有要赞既系个包!!!本身想转一个牛角酥, 但我竟然唔记得左, 真系金鱼记忆🤯但系食左啖法式奶油面包, 就忘记左牛角酥件事, 佢好松软+好香奶油味👍🏻呀妈麻麻地奶油就觉得普通啦, 我就觉得好好食, 想食埋小朋友个份, 但良知阻止左我🙏🏻


蟹肉配义大利奶油芝士酱扁意粉
52 浏览
0 赞好
0 留言

<蟹肉配义大利奶油芝士酱扁意粉>
上枱比啲蟹肉吓亲, 真系良心企业, 唔系揸流摊既👏🏻就算系急冻蟹肉都好啦, 有几多间店真系一大把蟹肉咁上枱🦀最後食哂啲意粉都仲有蟹肉净😹整体都好味道!!


洋甘菊花茶
21 浏览
0 赞好
0 留言

<洋甘菊花茶>
就系茶☕️

芒果冰摇茶
12 浏览
0 赞好
0 留言

香桃冰摇茶
15 浏览
0 赞好
0 留言

<芒果冰摇茶&香桃冰摇茶>
两杯都好饮, 饮到最後都唔淡仲好冰冻, 夏天饮真系透心凉, 唯独份量比较少, 未必个个够饮🍹两杯茶味都几出, 香桃清新啲, 芒果比较甜😗



------------------------------
MVP比奶油面包🤤全部食物都冇失望, 唔系话有几咁特别, 而系睇得出食物好有诚意🙆🏻‍♀️至於饮品略为唔抵饮, 尤其系夏天🔆如果去开个头一定会再去👍🏻👍🏻


(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
用餐时段
午餐
推介美食
Monster  All  Day  Breakfast
American  All  Day  Breakfast
蟹肉配义大利奶油芝士酱扁意粉
芒果冰摇茶
香桃冰摇茶
等级3
47
0
L‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.🍳 𝕄𝕠𝕟𝕤𝕥𝕖𝕣 𝔸𝕝𝕝-𝔻𝕒𝕪 𝔹𝕣𝕖𝕒𝕜𝕗𝕒𝕤𝕥 HKD115 @ 🌟 Studio Caffeine 《👽食神大妈生日食唔停系列》⠀.⠀💁‍♀️ 图片展示美食为:⠀𝕄𝕠𝕟𝕤𝕥𝕖𝕣 𝔸𝕝𝕝-𝔻𝕒𝕪 𝔹𝕣𝕖𝕒𝕜𝕗𝕒𝕤𝕥 HKD115⠀𝔸𝕞𝕖𝕣𝕚𝕔𝕒𝕟 𝔸𝕝𝕝-𝔻𝕒𝕪 𝔹𝕣𝕖𝕒𝕜𝕗𝕒𝕤𝕥 HKD105𝔽𝕝𝕒𝕥 𝕎𝕙𝕚𝕥𝕖 HKD40.⠀👽 大妈今个月生日大快乐,好开心呀,可以连续成个月不停食食食 😬😋✌️ 一切由一个满足嘅早餐开始先 🤣⠀.⠀👽 大妈之前有专题同大家介绍过好几间餐厅BRUNCH嘅选择,但最新发现嘅呢一间,大妈觉得唔等专题都要独立点名报导一下,事关佢实在太优质啦!😳👍⠀.⠀位於佐敦庙街嘅呢间Café,基本上未入去净系望门口,已经发现成条街佢嘅门面系最有英伦古旧嘅感觉,但又唔系RUSTIC嘅风格,令人好好奇想入去👀下。⠀.⠀入去之後发现。西式嘅咖啡店有浓浓嘅香港本土情怀 😳 因为有一整片连侬墙,同埋非常多支持香港嘅标语、摆设。就连提供比客人放口罩嘅袋,都系我地香港人买鸡蛋仔呢类小食会用到嘅啡色纸袋仔,呢一点真系见微知着,完
更多
L
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
.
🍳 𝕄𝕠𝕟𝕤𝕥𝕖𝕣 𝔸𝕝𝕝-𝔻𝕒𝕪 𝔹𝕣𝕖𝕒𝕜𝕗𝕒𝕤𝕥 HKD115 @ 🌟 Studio Caffeine 《👽食神大妈生日食唔停系列》⠀
.⠀
💁‍♀️ 图片展示美食为:⠀
𝕄𝕠𝕟𝕤𝕥𝕖𝕣 𝔸𝕝𝕝-𝔻𝕒𝕪 𝔹𝕣𝕖𝕒𝕜𝕗𝕒𝕤𝕥 HKD115⠀
𝔸𝕞𝕖𝕣𝕚𝕔𝕒𝕟 𝔸𝕝𝕝-𝔻𝕒𝕪 𝔹𝕣𝕖𝕒𝕜𝕗𝕒𝕤𝕥 HKD105
𝔽𝕝𝕒𝕥 𝕎𝕙𝕚𝕥𝕖 HKD40
.⠀
👽 大妈今个月生日大快乐,好开心呀,可以连续成个月不停食食食 😬😋✌️ 一切由一个满足嘅早餐开始先 🤣⠀
.⠀
👽 大妈之前有专题同大家介绍过好几间餐厅BRUNCH嘅选择,但最新发现嘅呢一间,大妈觉得唔等专题都要独立点名报导一下,事关佢实在太优质啦!😳👍⠀
.⠀
位於佐敦庙街嘅呢间Café,基本上未入去净系望门口,已经发现成条街佢嘅门面系最有英伦古旧嘅感觉,但又唔系RUSTIC嘅风格,令人好好奇想入去👀下。⠀
.⠀
入去之後发现。西式嘅咖啡店有浓浓嘅香港本土情怀 😳 因为有一整片连侬墙,同埋非常多支持香港嘅标语、摆设。就连提供比客人放口罩嘅袋,都系我地香港人买鸡蛋仔呢类小食会用到嘅啡色纸袋仔,呢一点真系见微知着,完全系流露住浓浓嘅香港情 ❤️。⠀
.⠀
😃 打开餐牌,大妈非常佩服一间小小嘅Café,竟然提供咁多食物同饮品选择,尤其咖啡品质选择方面更加系非常专业。难怪摆设墙上堆满好多咖啡比赛嘅奖状,凸显餐厅对咖啡出品嘅专业追求。🤩👍⠀
.⠀
最令大妈感到惊讶同满足,就系佢嘅全日早餐,大妈自问不论国内外都食过好多唔同档次嘅早餐,但要数材料丰富、性价比之高,呢间必定入选三甲之列 😱! ⠀
.⠀
😬 话说大妈点选左「怪兽早餐」,以115元个价钱竟然可以享用到足足12款食物!加上系闲日,惠顾早餐仲可以配免费饮品!😱 实在太优惠啦!大妈一向重质素多过价钱,但佢就绝对无将就,食物质素非常高,每一件基本上都无得挑剔,就连最普通嘅沙律菜都爽口新鲜!👍 唯一遗憾就系生意太好,牛角包沽清,大妈无缘品尝。🥺
Monster  All-Day  Breakfast 
$115
42 浏览
1 赞好
0 留言
Monster  All-Day  Breakfast 
$115
66 浏览
1 赞好
0 留言
Monster  All-Day  Breakfast 
$115
34 浏览
0 赞好
0 留言

.⠀
👽 大妈当日点选左一杯 FLAT WHITE,同行另一位点算左 LATTE ☕️ 咖啡师非常细心拉花,令大妈非常惊喜。图中呢一杯个公仔,究竟系狮子 🦁️ 松狮 🐶 定系熊人 🐻 呢?🤷‍♀️.⠀
🌟 真正答案其实可能系:「像熊、像狮、像大妈」先啱。🤣❤️
Flat  White
$40
33 浏览
0 赞好
0 留言

.
📍 佐敦庙街284号地下⠀
☎️ +(852)2793-3480⠀
.⠀
American All-Day  Breakfast 
$105
35 浏览
0 赞好
0 留言
American  All-Day  Breakfast 
$105
25 浏览
0 赞好
0 留言
Hazelnut  Latte
$40
30 浏览
0 赞好
0 留言

.
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
.
💯 最真实的美食点评 ❤️ 欢迎报料 ❤️
.
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
.
39 浏览
0 赞好
0 留言
81 浏览
0 赞好
0 留言
602 浏览
0 赞好
0 留言
705 浏览
0 赞好
0 留言
782 浏览
0 赞好
0 留言


(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
等候时间
5 分钟 (堂食)
人均消费
$130 (早餐)
推介美食
Monster  All-Day  Breakfast 
$ 115
Monster  All-Day  Breakfast 
$ 115
Monster  All-Day  Breakfast 
$ 115
Flat  White
$ 40
American All-Day  Breakfast 
$ 105
American  All-Day  Breakfast 
$ 105
Hazelnut  Latte
$ 40
  • Monster All Day Breakfast
等级3
80
0
2020-05-28 1362 浏览
黄店Cafe💛店内有文宣 有连侬墙 🥰 咖啡亦系得过奖的👍🏻店员会提供纸袋放口罩 亦有垃圾桶系专掉纸袋🍴Monster All-Day Breakfast 🍳 • $115入面有12样野食🤩超丰富🙈 炒蛋超滑 溜劲香蛋味 搞到我系咁偷黎食🤣 面包都有惊喜 外脆内软仲系热既🥰 大啡菇juicy 黑松露薯蓉绵软 几欣赏个沙律 有青提子 可以解下腻😋🍴House Caesar Carbonara Remix🍝• $88虽然好多汁好浓 但一啲都唔腻 浓稠度适中👍🏻 仲keep到浓浓芝士味 几出色😍Weekday叫All day breakfast/意粉/沙律/三文治就送$40或以下饮品 多过$40可以补差价☕️Caffè Mocha (M) • $45好香滑 拉花加分♥️☕️Iced Hazelnut Chocolate • $50榛子味好出好香 朱古力饮落滑口☺️
更多
黄店Cafe💛
店内有文宣 有连侬墙 🥰 咖啡亦系得过奖的👍🏻
店员会提供纸袋放口罩 亦有垃圾桶系专掉纸袋
8 浏览
0 赞好
0 留言

🍴Monster All-Day Breakfast 🍳 • $115
入面有12样野食🤩超丰富🙈 炒蛋超滑 溜劲香蛋味 搞到我系咁偷黎食🤣 面包都有惊喜 外脆内软仲系热既🥰 大啡菇juicy 黑松露薯蓉绵软 几欣赏个沙律 有青提子 可以解下腻😋
23 浏览
0 赞好
0 留言

🍴House Caesar Carbonara Remix🍝• $88
虽然好多汁好浓 但一啲都唔腻 浓稠度适中👍🏻 仲keep到浓浓芝士味 几出色😍
21 浏览
0 赞好
0 留言

Weekday叫All day breakfast/意粉/沙律/三文治
就送$40或以下饮品 多过$40可以补差价
☕️Caffè Mocha (M) • $45
好香滑 拉花加分♥️
25 浏览
0 赞好
0 留言

☕️Iced Hazelnut Chocolate • $50
榛子味好出好香 朱古力饮落滑口☺️
6 浏览
0 赞好
0 留言

55 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
用餐时段
午餐
推介美食
  • Monster All Day Breakfast
等级4
109
0
2020-05-22 1187 浏览
星期六放假同老公去觅食咁啱要去开佐敦 就系附近搵下有咩好食好耐无食过西餐 老公又话放假心情要叹个brunch 咁就系💛💛app到见到呢间小店12点零去到门口前面排两张枱我地等左5分钟 後面就开始有人龙最後等左20分钟左右可以入座带位个个职员都几有礼貌定时话比排队既人知大概仲要等几耐入座後要自己行去点餐,水都系自助形式等左15分钟左右就有野食~老公个brunch份晒都大 个磨菇好食 摆盘又靓我个意粉觉得个汁有小小偏咸 份量都好够整体用餐体验都一般性价比可接受 但未必会再帮衬第2次~
更多
星期六放假同老公去觅食
咁啱要去开佐敦 就系附近搵下有咩好食
好耐无食过西餐 老公又话放假心情要叹个brunch 咁就系💛💛app到见到呢间小店
12点零去到门口前面排两张枱
我地等左5分钟 後面就开始有人龙
最後等左20分钟左右可以入座
带位个个职员都几有礼貌
定时话比排队既人知大概仲要等几耐


入座後要自己行去点餐,水都系自助形式
等左15分钟左右就有野食~
老公个brunch

16 浏览
0 赞好
0 留言

份晒都大 个磨菇好食 摆盘又靓

我个意粉
31 浏览
0 赞好
0 留言
11 浏览
0 赞好
0 留言

觉得个汁有小小偏咸 份量都好够


整体用餐体验都一般
性价比可接受 但未必会再帮衬第2次~
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-05-12
等候时间
15 分钟 (堂食)
人均消费
$150 (午餐)
等级4
100
0
2020-05-21 994 浏览
呢间食过好多次,水准一直都keep到食物好食价钱又合理,而且好近我🤣咖啡好饮真系唔使多介绍😂上次我叫佐一个all day同香辣蕃茄汁配鸡柳扁意粉🍝All day有烟肉,蛋,肠,沙律菜,烤土司,焗豆,新鲜热辣上枱,味道唔错另一个香蜡番茄汁配鸡柳扁意粉真系超钟意😋蕃茄嘅味道好浓郁,酸中带少少微辣令到蕃茄更加突出,味道好香,而且可以减少食完意粉嘅滞感,一碟食晒都可以😏行开呢头可以去试吓😆🍝☕️
更多
呢间食过好多次,水准一直都keep到
食物好食价钱又合理,而且好近我🤣
咖啡好饮真系唔使多介绍😂
上次我叫佐一个all day同香辣
蕃茄汁配鸡柳扁意粉🍝
All day有烟肉,蛋,肠,沙律菜,烤土司,焗豆,新鲜热辣上枱,味道唔错
另一个香蜡番茄汁配鸡柳扁意粉真系超钟意😋蕃茄嘅味道好浓郁,酸中带少少微辣令到蕃茄更加突出,味道好香,而且可以减少食完意粉嘅滞感,一碟食晒都可以😏
行开呢头可以去试吓😆🍝☕️
20 浏览
0 赞好
0 留言
14 浏览
0 赞好
0 留言
29 浏览
0 赞好
0 留言
43 浏览
0 赞好
0 留言
27 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级2
28
0
2020-05-17 720 浏览
今日系Jordon 收左,约左两个朋友去附近食饭,我地想可以安安静静咁坐低食下野,倾下计,於是就上网搵下有冇d cafe,最後搵左呢间。门面几靓,一睇就知系cafe黎,入面地方唔算好大,胜左内在装修都有特色,望落会好舒服。我地三人,两个人叫左all day breakfast(佢最出名都系呢个),另一位叫左个意粉。All day breakfast 整得有心思,配搭好,都有几多样,够晒我一个男人食有余。呢度我觉得佢重点系食个环境,all day breakfast 系佢拿手菜,值得推荐。
更多
今日系Jordon 收左,约左两个朋友去附近食饭,我地想可以安安静静咁坐低食下野,倾下计,於是就上网搵下有冇d cafe,最後搵左呢间。

门面几靓,一睇就知系cafe黎,入面地方唔算好大,胜左内在装修都有特色,望落会好舒服。

我地三人,两个人叫左all day breakfast(佢最出名都系呢个),另一位叫左个意粉。

All day breakfast 整得有心思,配搭好,都有几多样,够晒我一个男人食有余。

呢度我觉得佢重点系食个环境,all day breakfast 系佢拿手菜,值得推荐。
14 浏览
0 赞好
0 留言
19 浏览
0 赞好
0 留言
23 浏览
0 赞好
0 留言
25 浏览
0 赞好
0 留言
339 浏览
0 赞好
0 留言
366 浏览
0 赞好
0 留言
473 浏览
1 赞好
0 留言
463 浏览
1 赞好
0 留言
457 浏览
1 赞好
0 留言
386 浏览
0 赞好
0 留言
56 浏览
0 赞好
0 留言
517 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
用餐日期
2020-05-05
等候时间
5 分钟 (堂食)
人均消费
$80 (晚餐)
等级4
319
0
Follow @pigfoodiexhk for more food!!📍庙街黄店cafe -- Studio Caffeine ☕💛Bookmark咗呢间都有一段时间,前排就同咗朋友嚟食🙈当日系星期六晏昼,所以都有几多人,差唔多排咗20分钟😆我哋叫咗一个bagel同一个意粉share~前日介绍咗bagel,今日介绍埋意粉先!😋-----------1) A.C.E Salmon Bagel($98)ACE分别代表牛油果,忌廉芝士,同埋炒蛋嘅英文缩写呢几样都系小编同朋友好中意食嘅😆炒蛋好大份,口感嫩滑湿润,好多蛋汁😋加埋溶溶地嘅creamcheese超正💕三文鱼几有咸香👍不过可惜牛油果就略为失色,事关应该唔系好够熟,所以食落有啲苦同草青味😕口感亦唔够creamy😕包体方面口感唔似bagel,似烟韧少少嘅汉堡包多啲🤔小编觉得佢嘅炒蛋系几出色,不过整体黎讲一般,定价亦略为进取,性价比唔太高😔睇食评知道呢度嘅all day breakfast比较出名,亦见到有人话手撕猪肉bagel几好食,有机会可能都会再试试🙊-----------2) 手撕猪肉配西班牙风味辣酱扁意粉($95)意粉份量几多,
更多
Follow @pigfoodiexhk for more food!!
📍庙街黄店cafe -- Studio Caffeine ☕💛
Bookmark咗呢间都有一段时间,前排就同咗朋友嚟食🙈当日系星期六晏昼,所以都有几多人,差唔多排咗20分钟😆我哋叫咗一个bagel同一个意粉share~前日介绍咗bagel,今日介绍埋意粉先!😋
-----------
1) A.C.E Salmon Bagel($98)
ACE分别代表牛油果,忌廉芝士,同埋炒蛋嘅英文缩写呢几样都系小编同朋友好中意食嘅😆炒蛋好大份,口感嫩滑湿润,好多蛋汁😋加埋溶溶地嘅creamcheese超正💕三文鱼几有咸香👍不过可惜牛油果就略为失色,事关应该唔系好够熟,所以食落有啲苦同草青味😕口感亦唔够creamy😕包体方面口感唔似bagel,似烟韧少少嘅汉堡包多啲🤔小编觉得佢嘅炒蛋系几出色,不过整体黎讲一般,定价亦略为进取,性价比唔太高😔睇食评知道呢度嘅all day breakfast比较出名,亦见到有人话手撕猪肉bagel几好食,有机会可能都会再试试🙊

-----------
2) 手撕猪肉配西班牙风味辣酱扁意粉($95)
意粉份量几多,同朋友share会好啲😋酱汁闻落超香,食落味道微微辣,好惹味!就连小编唔系好食得辣都食唔停😍意粉煮至al dante嘅质感,而且几挂汁,啖啖都好满足🙈手撕猪肉味道咸咸地几好食,可惜分量好少有啲唔够喉😭但整体黎讲值得一试🙈小编见到仲有好多意粉嘅款式都好吸引,有机会会再嚟试💛
-----------
卖相:6.7/10
味道:7.3/10
性价比:6.9/10
回头率:7.4/10
-----------
店舖资料
名称:Studio Caffeine
地址:佐敦庙街248号地舖
前往方法:佐敦站C2出口
11 浏览
0 赞好
0 留言
30 浏览
0 赞好
0 留言
16 浏览
0 赞好
0 留言
13 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
76
0
2020-05-09 536 浏览
难得有素食All Day Breakfast, 一於试下先~整体黎讲都好好食,沙律够大份菜又够新鲜,而且好特别地有提子食~ 醋汁都Tune 得好好,酸甜刚好~青瓜半带香草黑椒,唔会太草青。太耐无食大啡菇,入口Juicy 又啖啖肉(心)(心) 炒蛋又够Creamy, 不过同茄汁豆一样分量少咗DD. 黑松露薯蓉味道偏淡,不过呢个配搭都几特别~最出色系牛油果蓉,感觉好似食紧雪糕咁~而个包都好正,好香甜,正~另外冻饮都有惊喜,会预先雪冻只杯咁,冻桃茶唔错甜得黎又几消暑,比起茉莉龙珠茶好饮好多。
更多
难得有素食All Day Breakfast, 一於试下先~

整体黎讲都好好食,沙律够大份菜又够新鲜,而且好特别地有提子食~ 醋汁都Tune 得好好,酸甜刚好~青瓜半带香草黑椒,唔会太草青。

太耐无食大啡菇,入口Juicy 又啖啖肉(心)(心) 炒蛋又够Creamy, 不过同茄汁豆一样分量少咗DD. 黑松露薯蓉味道偏淡,不过呢个配搭都几特别~

最出色系牛油果蓉,感觉好似食紧雪糕咁~而个包都好正,好香甜,正~

另外冻饮都有惊喜,会预先雪冻只杯咁,冻桃茶唔错甜得黎又几消暑,比起茉莉龙珠茶好饮好多。

素食
21 浏览
1 赞好
0 留言
classic
17 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-05-08
等候时间
15 分钟 (堂食)
用餐时段
晚餐
等级4
686
0
2020-05-01 801 浏览
原本想去间餐厅排长龙,所以系附近搵左呢间cafe,食返个丰富all day breakfast 医下肚。all day breakfast (超级)$115炒蛋超滑但无咩蛋味。烟肉几大块有肉感同有油香。纽伦堡肠煎得香口又脆皮,多肉汁好正。大蘑菇好薄身,亦不够juicy ,幸好都有菇味。烟燻黑椒牛肉鞋左少少同几薄,不过烟三文鱼肥美。黑松露薯蓉几重黑松露味,薯蓉细滑。焗豆较普通,应该罐头野。法式奶油面包好好牛油味,微微香脆面包够松软。沙律用醋汁,配红、黄车厘茄,好refresh好爽脆。新鲜水果用无核青提,几清甜。总舍食物丰富,价钱吸引,味道正常,肚饿真系几抵食。手撕猪肉配西班牙风味辣酱扁意粉$95份量刚好,手撕猪肉太辣,应该加左好多辣椒仔,怕辣就免食,由於太辣食唔到其他味,肉质偏扎实,意粉反而煮得岩岩好。法式焦糖炖蛋鲜奶咖啡,第一口有好重炖蛋味,之後先慢慢出鲜奶咖啡味,但越饮个炖蛋味就越唔突出,好似普通焦糖咖啡咁,都唔错。泡沫咖啡,奶泡丰盈绵密,咖啡味浓而口感顺滑,拉花亦好靓。
更多
原本想去间餐厅排长龙,所以系附近搵左呢间cafe,食返个丰富all day breakfast 医下肚。
all day breakfast 超级
$115
18 浏览
0 赞好
0 留言

all day breakfast (超级)$115
炒蛋超滑但无咩蛋味。烟肉几大块有肉感同有油香。纽伦堡肠煎得香口又脆皮,多肉汁好正。大蘑菇好薄身,亦不够juicy ,幸好都有菇味。烟燻黑椒牛肉鞋左少少同几薄,不过烟三文鱼肥美。

黑松露薯蓉几重黑松露味,薯蓉细滑。焗豆较普通,应该罐头野。法式奶油面包好好牛油味,微微香脆面包够松软。沙律用醋汁,配红、黄车厘茄,好refresh好爽脆。新鲜水果用无核青提,几清甜。

总舍食物丰富,价钱吸引,味道正常,肚饿真系几抵食。
手撕猪肉配西班牙风味辣酱扁意粉
$95
8 浏览
0 赞好
0 留言

手撕猪肉配西班牙风味辣酱扁意粉$95
份量刚好,手撕猪肉太辣,应该加左好多辣椒仔,怕辣就免食,由於太辣食唔到其他味,肉质偏扎实,意粉反而煮得岩岩好。
法式焦糖炖蛋鲜奶咖啡
5 浏览
0 赞好
0 留言

法式焦糖炖蛋鲜奶咖啡,第一口有好重炖蛋味,之後先慢慢出鲜奶咖啡味,但越饮个炖蛋味就越唔突出,好似普通焦糖咖啡咁,都唔错。
泡沫咖啡
5 浏览
0 赞好
0 留言

泡沫咖啡,奶泡丰盈绵密,咖啡味浓而口感顺滑,拉花亦好靓。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-04-25
用餐途径
堂食
用餐时段
晚餐