2018-10-18 79 浏览
我和弟弟都是牛魔王,知道銅鑼灣區有一間大熱的Steak Bar, 令我們今晚馬上出動,吃過痛快!餐廳不太大,但感覺很舒服,而且服務生很有禮貌把我馬上招呼坐下!我們2人心靈相同不約而同的都叫了吉列炸牛扒,當時我心裏想日式的豬扒常常吃,就想挑戰一下吉烈炸牛扒的口感!果然没有令我們失望,原來我們可以自己燒吉列炸牛扒的,等板上的牛油開始溶,我們已急不及侍放下去燒,没想到外面炸得脆卜卜外! 內面不但咬口而且充滿肉汁,很有爆脆的口感!而且可以隨意地加上燒汁或日式鹽,更添入味!  加上咸香的白飯和開胃的沙律菜,今晚我們真的大滿足了

2018-10-18
2018-10-18 65 浏览
雖然吉列牛已經hit咗好耐,不過我地都幾中意食🤣呢到每一個套餐都有前菜、沙律同埋飯,食完一定飽飽😚前菜係麻醬加豆腐😗#吉列炸牛扒 ($188)😋好味指數:(7.5/10)呢個吉列牛嘅價錢都ok, 用上牛頸脊部位🐮可以點鹽同埋燒汁🤞🏻側邊炸到脆卜卜,牛肉肉味幾濃,咬落去幾鬆軟😍配上加咗芝麻紫菜碎嘅🍚一流😙#頂級板腱牛扒 ($195)😋好味指數:(7.5/10)🤟🏻每日限量🤟🏻喱個牛扒可以揀3成/5成/7成,而店員就推介五成熟😎佢地話呢個牛扒相對較韌🤔但食落去又唔會話好韌,而且幾juicy肉味都好濃😍不過有啲位置有少少筋,就比較難切😫如果覺得生得濟,又有朋友叫吉烈牛嘅話就可以用吉列牛個鍋燒下佢😂.⭐溫馨小提示📌套餐配有前菜、沙律及飯📌要等牛油燒溶哂之後先燒牛啊
雖然吉列牛已經hit咗好耐,不過我地都幾中意食🤣
呢到每一個套餐都有前菜、沙律同埋飯,食完一定飽飽😚
前菜係麻醬加豆腐😗

#吉列炸牛扒 ($188)
😋好味指數:(7.5/10)
呢個吉列牛嘅價錢都ok, 用上牛頸脊部位🐮
可以點鹽同埋燒汁🤞🏻
側邊炸到脆卜卜,牛肉肉味幾濃,咬落去幾鬆軟😍
配上加咗芝麻紫菜碎嘅🍚一流😙

#頂級板腱牛扒 ($195)
😋好味指數:(7.5/10)
🤟🏻每日限量🤟🏻
⭐溫馨小提示
📌套餐配有前菜、沙律及飯
📌要等牛油燒溶哂之後先燒牛啊
用餐优惠
試食活動
2018-10-17 75 浏览
友人份新工過咗試用期 緊係要食好dd慶祝吓 😏過開銅鑼灣睇米奇就喺登龍街搵食啦最後食肉獸友人揀咗呢間steak bar一入去環境都幾好 幾舒服可能因為夠光猛 好怕d餐廳黑炆炆食肉獸朋友鍾意啖啖肉但又心大心細唔知食乜好聽完d staff介紹之後最後揀咗一個set B 一個set C Share食跟餐加58蚊有杯紅酒緊係加啦 有人請😂😂😂先上紅酒🍷過多五分鐘度就到主角上場🤤板腱牛同安格斯牛跟set 有飯素飯沙律同豆腐聽staff介紹兩份都叫咗5成熟首先食限量嘅板腱牛先😍切落同staff嘅介紹一樣比較淋身第一啖諗住就咁食乜醬都唔點住一咬真係不得了好好味肉味好重 好juicy 每咬一啖都有d肉汁咇出黎之後嗰d就各自試咗點蒜鹽同燒烤汁豐富咗肉味個層次安格斯牛之前staff都話angus 係食口感會淡味少少板腱牛係食肉味 會淋d切落又真係唔同喎😂Angus比較挺身d 食落都係啖啖肉同板腱牛比佢係硬dd無咁鬆化味道可能因為比較淡如果唔點醬或鹽就會比板腱牛無咁多層次味道會無咁濃我就鍾意板腱牛多d嘅雖然有條筋 但整體都屬於鬆軟同多肉汁嘅食肉獸朋友反而鍾意安格斯佢話鍾意佢有口感同個味無咁霸道喎🤣🤣🤣總之就
友人份新工過咗試用期

差少少咁
不過我都明嘅
好難控制到要exactly 五成
有好多因素會影響到
(可能我地影咗太耐相🤣🤣🤣)

Anyway

板腱牛扒餐
安格斯牛朳餐
  • 頂級板腱牛扒
2018-10-16 85 浏览
之前聽朋友介紹話呢間餐廳嘅炸牛扒唔錯,所以來試下😝餐牌都主要係以牛為主,女朋友話想食試埋魚柳,所以我哋就一個嗌魚一個嗌牛share食😎吉列炸牛扒定食$188(set D)有沙律,凍豆腐,炸牛扒,味增飯同埋一個鐵板蔬菜都幾新鮮,加上酸酸地嘅醋都幾開胃😙凍豆腐配上胡麻醬,更加香滑炸牛扒有好多件,炸粉薄薄一層金黃色,牛肉鮮紅,少少脂肪每邊大概少三至四秒就OK,可以有外脆內軟嘅感覺,牛味好重加上油脂同牛油香,好味,有D入口即溶嘅感覺🤤原來珍珠米煮得岩岩好,唔會太淋唔會太硬,上面嘅味噌粉亦十分惹味😸香煎魚柳$195(set F)定食同上面一樣,不過就轉咗做魚柳😜雖然對比底下,炸牛扒比我嘅驚喜大少少但係魚柳亦都唔錯~唔多骨,煎至外層一塵薄薄金黃色,肉質滑嫩,啖啖魚香,配上蛋黃醬,都好特別😋芝士粉薯條$48略嫌薯條有少少淋,不過芝士粉好濃味,又可以點茄汁,我哋都食得好滋味😝另外牛扒梗係配可樂啦😎
之前聽朋友介紹話呢間餐廳嘅炸牛扒唔錯,所以來試下😝

吉列炸牛扒定食$188(set D)
有沙律,凍豆腐,炸牛扒,味增飯同埋一個鐵板

蔬菜都幾新鮮,加上酸酸地嘅醋都幾開胃😙

凍豆腐配上胡麻醬,更加香滑

炸牛扒有好多件,炸粉薄薄一層金黃色,牛肉鮮紅,少少脂肪

香煎魚柳$195(set F)
定食同上面一樣,不過就轉咗做魚柳😜
雖然對比底下,炸牛扒比我嘅驚喜大少少
但係魚柳亦都唔錯~

芝士粉薯條$48
另外牛扒梗係配可樂啦😎
2018-10-15 83 浏览
要食吉列牛,個人對steak bar較有情意結,因為夠正宗。steak bar位於美食林立的登龍街,星期日通常要等位,要食美食就要付出一下店內位置不多,但座位尚算舒適,燈光柔和,有日本居酒屋感覺。吉列牛專門店當然以牛為主,當然也有魚柳、羊架等選擇!見到menu上有吉列和牛,當然要食豪D實惠點亦有普通炸牛扒選擇!所有為set,含有沙律、飯。套餐份量絕對足夠飽肚,附有鐵板,可烤一下牛扒到自己喜歡的熟成度!個人喜歡大約7成熟左右,口感最佳我點的和牛扒牛味出色, 和牛就是勝在油脂分佈平均,油脂充滿口腔,奢侈!店員先掃一下牛油在鐵板上,烤的時候傳來陣陣香味旁邊亦有鹽調味,突出牛肉味道沙律淋上柚子醬汁,蔬菜新鮮,柚子味更能突出清新感。白飯上細心的加上傳統日本飯素,整個套餐豐富很多!總結雖然炸和牛扒較普通的貴約$90,但輪口感、牛脂香氣,個人認為這些錢值得花

店內位置不多,但座位尚算舒適,燈光柔和,有日本居酒屋感覺。
吉列牛專門店當然以牛為主,當然也有魚柳、羊架等選擇!
見到menu上有吉列和牛,當然要食豪D
實惠點亦有普通炸牛扒選擇!所有為set,含有沙律、飯。
吉列炸和牛扒套餐
個人喜歡大約7成熟左右,口感最佳

吉列炸和牛扒

店員先掃一下牛油在鐵板上,烤的時候傳來陣陣香味
旁邊亦有鹽調味,突出牛肉味道
沙律淋上柚子醬汁,蔬菜新鮮,柚子味更能突出清新感。
沙律
白飯上細心的加上傳統日本飯素,整個套餐豐富很多!
2018-10-14
吉列炸和牛扒套餐
吉列炸和牛扒
沙律
  • 吉列炸牛扒
當Steak Bar係中環開業時, 我已經幫襯過一次啦~~知道佢搬左黎銅鑼灣... 心思思又想黎食多次😂(重點其實係上次食唔到吉烈牛... 所以一直心掛掛 !___!)店仔比中環店大呢~ 但都係唔算多位...所以我地晚上6:30黎竟然都已經坐滿晒!!仲有!! 某d款可能好早賣晒!: ( 所以愈早黎食愈好款式唔算多, 不過今次多左小食揀 !!每一個套餐都配前菜, 沙律同白飯前菜係麻醬凍豆腐:: 細細的一件, 好滑溜沙律係開胃的柚子醋醬汁~ 醬汁同沙律菜既比例剛好🥗 ~白飯熱辣辣之餘仲充滿咸香的飯素!! 就咁空口食都令人覺得滋味🤤我地4人, 本來想叫晒餐牌上既4款牛! 但估唔到石燒薄切牛肉已經賣晒喇T___T(我地落單個陣未到7點...)所以先叫左另外3款牛, 試晒再決定追加邊一款!安格斯西冷牛扒 $248 (5成熟)非常重既牛香味🐮肉質軟嫩但同時亦較多筋個人黎講最喜愛呢一款, 就是喜歡濃郁的牛味🥩p.s. 每款牛肉都附上3種調味料架:: 分別係日本蒜鹽, 燒汁同柚子醋頂級板腱牛扒 $215呢款係限量供應的! 一上枱已覺驚喜因為出街食好少見咁厚身的牛扒呀😍我地揀左5成熟 一切落去已經fee
當Steak Bar係中環開業時, 我已經幫襯過一次啦~~
知道佢搬左黎銅鑼灣... 心思思又想黎食多次😂
仲有!! 某d款可能好早賣晒!: ( 所以愈早黎食愈好
款式唔算多, 不過今次多左小食揀 !!
吉烈炸牛扒
每一個套餐都配前菜, 沙律同白飯
前菜係麻醬凍豆腐:: 細細的一件, 好滑溜
沙律係開胃的柚子醋醬汁~ 醬汁同沙律菜既比例剛好🥗 ~

(我地落單個陣未到7點...)
所以先叫左另外3款牛, 試晒再決定追加邊一款!
安格斯西冷牛扒
安格斯西冷牛扒 $248 (5成熟)
非常重既牛香味🐮肉質軟嫩但同時亦較多筋
個人黎講最喜愛呢一款, 就是喜歡濃郁的牛味🥩
頂級板腱牛扒 $215
呢款係限量供應的! 一上枱已覺驚喜
因為出街食好少見咁厚身的牛扒呀😍
我地揀左5成熟 一切落去已經feel到肉汁爆發出黎
食入口果然係非常軟腍
家人最鐘意呢一款,,, 所以後來決定追加多一份呢
吉烈炸牛扒 $188
終於可以一嚐吉烈牛既味道喇🐮
等板上既牛油燒至完全溶化 就可以開始燒牛扒啦😉
又脆(外皮) 又腍(肉)既口感原來係咁正
而且估唔到既係比相像中無咁熱氣呢!! 因為炸粉唔算厚
欣賞佢同牛肉痴得夠實 唔會話燒燒下皮肉分離
雖然價錢唔平.... 但牛肉既質素真心唔錯🐮
而且鐘意佢每款牛都好有自己既特色 : ) 一定滿足到牛肉愛好者🤤
2018-09-24
吉烈炸牛扒
每日放工都想食好啲,所以周圍搵食。估唔到喺銅鑼灣地舖黎講又有間咁好質素嘅黎哩度一定要食牛的,牛魔王嘅佢,當然5會錯過牛肉叫佢話煎到5成熟,真心是5成的,無多無少,皮脆,咬落口啲牛肉較,半生熟,正!我就嗌左煎魚柳,煎得非常之咁香仲要份量好夠!面頭配埋黑椒,真係好惹味魚有配濃味燒汁同牛油汁,2款一樣咁特別,同個魚好夾哩度啲飯特別好食因為面頭都有鋪滿香料嘅飯,仲要係珍珠米,無得頂呀!小食嗌左3隻餃子,煎得好脆好多餡,一定要叫黎試下!2個人都係食左$500,真係值得試!不過放工時間都比較多人,要等一陣的,証明好食,正

黎哩度一定要食牛的,牛魔王嘅佢,當然5會錯過

我就嗌左煎魚柳,煎得非常之咁香
仲要份量好夠!面頭配埋黑椒,真係好惹味

魚有配濃味燒汁同牛油汁,2款一樣咁特別,同個魚好夾

小食嗌左3隻餃子,煎得好脆好多餡,一定要叫黎試下!
  • 香煎魚柳
2018-10-12 52 浏览
黎開銅鑼灣做野順便搵埋野食填肚....朋友話登龍街好多野食喎, 咁就一於去搵好野食啦去到登龍街見到有唔少野食, 睇睇下俾間型格店鋪吸食左, 行到埋去睇原來係食牛的! WOW, 賣飛佛!餐廳唔算好大, 但座位寬闊, 而且有CAR位。可能去既時間尚早, 11點幾, 冇乜人, 可以靜靜地食飯傾計, enjoy餐牌主打肉類...以牛肉為主, 羊肉, 香腸都有。非肉既就有魚柳..飲品分酒類同非酒類....有唔少選擇係點菜紙tick野食就可以喇, 好方便點左吉列炸牛排....吉列牛排聽就聽得多, 但第一次食呢, 感覺好特別呀!!牛排本身1-3成熟, 覺得唔夠熟就可以放係石燒就煎, 生熟度隨自己喜好。幼嫩既牛排配上鬆脆既炸粉, 咬落去外脆內軟。牛排保留到肉汁之餘, 肉質仲好鮮嫩。份量好足夠呢.....按喜好將牛排煎熟...安格斯西冷牛排牛排又大又厚, 要左5成熟...熟度岩岩好......而且肉汁豐富, 肉質軟硬度適中, 點少少海鹽更能帶出肉既鮮味!除左食物美味之餘, 呢道既服務質素亦都非常好! 店員熱情款待, 亦會為你介紹菜式。讚!!

餐廳唔算好大, 但座位寬闊, 而且有CAR位。

餐牌主打肉類...以牛肉為主, 羊肉, 香腸都有。
非肉既就有魚柳..

飲品分酒類同非酒類....有唔少選擇

係點菜紙tick野食就可以喇, 好方便

點左吉列炸牛排....
吉列牛排聽就聽得多, 但第一次食呢, 感覺好特別呀!!

份量好足夠呢.....

按喜好將牛排煎熟...

安格斯西冷牛排
牛排又大又厚, 要左5成熟...

讚!!
2018-10-12 64 浏览
去食既前兩日已經打過幾次電話去但係都唔通, 所以當日去就直接WALK-IN算~好彩 平日既DINNER時間都好好彩唔洗等位 一入去等佢汁完枱就可以入座.不過問返員工 佢話係可以BOOK位. 不過最後唔洗等都算了~環境雖然唔大 但坐落都唔會好迫.唯一問題就係因為成間舖都食緊呢啲鐵板燒既牛 感覺上就有啲大陣油煙味 但又唔係好留意到有任何抽煙既機器 所以食完都覺得自己成身有陣牛味.....講返食物啦~吉列炸牛扒 $188 SET包埋沙津同一細磚凍豆腐.沙津用柚子醋 幾清新幾好 豆腐都不過不失啦 配芝麻沙津醬.塊牛扒就.....絕對唔係啲咩靚部位 牛味都重 雖然幾淋 不過都幾UN下......同埋炸完感覺上好油.....本來覺得石板上有舊牛油 食落會香過以前喺日本食過 普通掃咗片薄薄既油.食落係香 但相對好似油咗好多......兩塊牛扒 份量好大 但食落有啲HEAVY.... 不過係好抵食的.飯都好食.......不過飯素好多 覺得淨係一碗白飯都好足夠~友人點既係石燒薄切牛肉 $178 SET.佢話食落同牛角燒肉分別不大 哈 我就冇試了~埋單都唔貴 喺銅鑼灣食DINNER係咁上下啦~400蚊兩
環境雖然唔大 但坐落都唔會好迫.

講返食物啦~吉列炸牛扒 $188 SET

包埋沙津同一細磚凍豆腐.
沙津用柚子醋 幾清新幾好 豆腐都不過不失啦 配芝麻沙津醬.
同埋炸完感覺上好油.....
食落係香 但相對好似油咗好多......

友人點既係石燒薄切牛肉 $178 SET.

佢話食落同牛角燒肉分別不大 哈 我就冇試了~

埋單都唔貴 喺銅鑼灣食DINNER係咁上下啦~400蚊兩個人..
同日本比就一定係爭咁啲啦~但係想過口癮既話試下又OK!
2018-10-11
2018-10-11 29 浏览
登龍街出名好野食多,就係人都知㗎啦。根據路邊社消息,登龍街有一間幾有名食牛扒嘅餐廳今日我哋就去 朝食下。去到登龍街發現間間都係拉麵店,但原來呢一間鋪頭就啱啱喺正中間餐廳應該係衝著牛魔王已開設,套餐 有6樣,牛扒款式嘅套餐有4款.其他兩款係魚同埋羊😀😀😀嚟到呢度就梗係要揀個牛套餐啦,套餐包括咗前菜麻醬凍豆腐雜菜沙律同埋打上日本飯素嘅白飯。講下個日式沙律先,咁呢個沙律其實都係普普通通嘅,有車厘茄再配上和風醋味嘅醬汁好適合做前菜開胃本身唔食牛嘅朋友點左樣個吉列炸牛扒, 牛扒食得多啦,炸嘅就比較少見過境咋得好唔好食呢?牛扒係用麵包糠嘅外層包住 ,食客可以根據自己鍾意嘅生熟程度來燒。有一種diy嘅感覺,入口嘅時候外皮嘅鬆軟同埋有牛扒嘅嫩滑加肉汁 好鮮呀😍😍我就嗌咗個石燒薄切牛肉, 餐廳將牛肉切得好薄, 燒嘅時候好快熟 ,唔會太老入口啱啱好。一碟大約有八塊清楚見到脂肪嘅紋理烤盤上預先會準備細細地嘅牛油,將牛肉放喺烤盤上面就會聞到陣陣嘅牛香,牛肉入口嘅時候就好有肉汁😋樓面上面有三位員工有一位員工特別主動,會同你講解餐牌,招呼周到,而且仲會週不時一眼關七睇下客人有啲咩需要.呢一間餐廳真係有誠意同埋服務
登龍街出名好野食多,
就係人都知㗎啦。

根據路邊社消息,
登龍街有一間幾有名食牛扒嘅餐廳
今日我哋就去 朝食下。

去到登龍街發現間間都係拉麵店,
但原來呢一間鋪頭就啱啱喺正中間

其他兩款係魚同埋羊😀😀😀

嚟到呢度就梗係要揀個牛套餐啦,
套餐包括咗前菜麻醬凍豆腐雜菜沙律同埋打上日本飯素嘅白飯。

講下個日式沙律先,咁呢個沙律
其實都係普普通通嘅,
有車厘茄再配上和風醋味嘅醬汁好適合做前菜開胃

牛扒係用麵包糠嘅外層包住 ,
食客可以根據自己鍾意嘅生熟程度來燒。

樓面上面有三位員工有一位員工特別主動,會同你講解餐牌,
招呼周到,而且仲會週不時一眼關七睇下客人有啲咩需要.

呢一間餐廳真係有誠意同埋服務好好

2018-10-10
禮拜六唔洗返工,可以休休閒閒地做自己鍾意做嘅嘢 ,得閒就可以hea下搵下好嘢食咁,輕輕鬆鬆放自己一日假。登龍街本身就係一個好多好嘢食嘅地方,除咗好多間出名嘅拉麵店喺度插旗之外,呢排仲開多咗一間日本嘢, 係香港比較少見嘅吉列牛扒料理,除咗吉列牛扒之外,亦都有其他牛扒嘅菜式, 食得拉麵多都想試下啲新口味, 同埋最緊要係唔使排隊!店內環境闊落,唔會太逼,都幾舒服。餐牌上有一個個唔同嘅套餐可以選擇,除咗主打嘅吉列牛扒之外,亦都有唔同嘅牛肉部位可以試,例如安格斯西冷扒、板腱牛扒、薄切牛肉等等,而唔食牛嘅話,亦都可以有魚柳同羊扒去選擇。但今日嚟嘅目的就當然係是試主打嘅吉列牛扒套餐, 跟餐包括有沙律前菜,同埋一碗白飯,夠曬飽肚。唔好睇佢個爐好似好細,但其實火力都幾足,同埋都幾熱。牛扒份量適中,而且師父仲好貼心地將牛扒整成bite size,可以方便入口。牛扒包上炸粉之後,並唔會太熟,其實炸完都只係1-3成熟,可以自己放上可石板到燒。每粒既炸粉都非常均勻,肉質好軟好嫩,再用呢個石板煎香肉既表面,食落好香口,仲可以點埋附上既蒜鹽同醬汁,唔會太油膩。而沙律用上柚子醋,酸酸甜甜,清新得嚟令人更加開胃。飯方

店內環境闊落,唔會太逼,都幾舒服。

唔好睇佢個爐好似好細,但其實火力都幾足,同埋都幾熱。

而沙律用上柚子醋,酸酸甜甜,清新得嚟令人更加開胃。

飯方面仲加咗唔少紫菜飯素,去日本食飯,有時都會見到啲餐廳有提供飯素,令到平凡既白飯更加香口好味。

而友人就嗌咗安格斯西冷牛扒套餐,同樣附有沙律前菜、白飯,只係少咁個石爐。

牛扒相當有肉味,非常濃郁多肉汁,而且表面煎得好脆。

但中間仍然係粉紅色,食落夠嫩滑,仲有唔少油脂香,不過側邊既脂肪比較多,如果預先切走埋就更好了。

整體而言味道唔錯,質素頗高,價格中上, 偶爾獎勵下自己都係唔錯嘅選擇。
2018-10-06
  • 安格斯西冷牛扒
朋友生日諗住揾間佢冇食過既餐廳帶佢食啦,咁最近facebook成日見到呢間舖頭既宣傳,朋友又未食過吉列牛,就決定帶佢黎食啦!當日特登早小小去到擺係一件手掌size既蛋糕仔,店員話可以免費雪住,但如果有任何損毀佢地唔負責。都明既,所以冇問題👌🏻當時企係門口店員就話切餅費要200蚊,已經心諗咁貴既,咁就考慮下先再算啦,餅就照雪。入座等我朋友黎既途中諗都覺得冇地方食蛋糕架啦,生日開開心心係到食埋啦咁我就同店員講想係到食埋,係咪加200蚊切餅費就ok?點知!!店員話可以,但係切餅費係每位200!!我同我朋友2個人,切餅費就400!仲貴過個蛋糕呀大佬!!咁一枱10個人食一個蛋糕你咪好和味?算啦,直接同朋友講左,驚喜冇左,又要揾地方食蛋糕。但都黎到,點都試下個吉列牛啦!因為自己係日本食過吉列牛覺得好好食!所以好期待,見到個樣已經知2回事,不過又唔可以話難食既,都幾有味朋友食薄牛,不過不失啦!不過佢就覺得個飯好好味,因為面頭既配料咸咸地好香口最後要講下呢個薯角。本身我諗緊唔想食飯之際,有店員話如果唔想食飯可加38蚊轉薯條,咁當時我仲幾開心因為見到芝士粉薯條要48,以為唔要飯轉就平10蚊,點知我朋友話

最後要講下呢個薯角。本身我諗緊唔想食飯之際,有店員話如果唔想食飯可加38蚊轉薯條,咁當時我仲幾開心因為見到芝士粉薯條要48,以為唔要飯轉就平10蚊,點知我朋友話,你本身就咁加個薯條都38,依家唔要個飯轉薯條都要38??我先知原來本身嗌餐加38已可以有薯條,咁點解店員同我講加38可以將飯轉做薯條呢?

最後覺得不了,所以叫左個薯角算。個薯角就不是一個特別好吃的薯角。

點都好,呢間舖頭冇下次
2018-10-09 109 浏览
上網見到人介紹,於是今日專登去試下,因為唔想迫於是食左個早飯6 點前就坐低食,冇人應該有心機d啦。。。點知一行2人,1個吉列set, 1 個set C,再加個炸魷魚,油炸既食物真係唔叫得,油到不得之了,特別係炸魷魚,吸油紙已經吸到油淋淋,都仲見魷魚"令立立"一半都食唔到同staff講,就講唔好意思,經理就過黎話魷魚做返9 折真係唔該晒😂埋單5百幾蚊,真係唔抵同唔值。做吉列做到咁油真失敗,我真係唔會再食,但見好多好評,都唔知我唔好彩定要求高⁉

一半都食唔到
同staff講,就講唔好意思,經理就過黎話魷魚做返9 折
朋友食過呢間,係咁叫我去試吓~終於~我就book咗去試吓佢喇位置方便~Logo非常突出~一眼就認到唔需要等,即刻有得入(有啲餐廳book咗都要等架嘛)menu唔太花巧~好快我哋就揀咗食咩喇~當晚special 係吉烈炸和牛扒 朋友就揀咗佢~好靚仔呀~見到就好有衝動想食~我哋煎到佢兩邊無紅色就食~再點佢啲蒜鹽,更加好味可能有人會覺得牛扒吉烈咗好似好嘥咁~但我夠膽講~一定唔嘥仲好好味添呀(呢間)~因為近排食太多牛,所以我就叫咗 香煎魚柳~魚柳入口即溶~配佢個特製醬汁(牛油檸檬?)點埋佢個醬汁,更加好味~又可以點吓佢哋蒜鹽又別有一番風味~讚我哋仲怕唔夠飽~叫咗個 雞軟骨~好多啦~(絕對唔係因為我哋食得太飽而覺得多)唔太油,好好味~我哋好飽都食晒啊~嘢飲我哋決定叫可樂~爽呀~全餐用咗30分鐘~我哋就食晒喇~好味呀~
朋友食過呢間,係咁叫我去試吓~
終於~我就book咗去試吓佢喇

位置方便~Logo非常突出~一眼就認到

唔需要等,即刻有得入(有啲餐廳book咗都要等架嘛)

menu唔太花巧~好快我哋就揀咗食咩喇~
當晚special 係吉烈炸和牛扒 朋友就揀咗佢~
好靚仔呀~見到就好有衝動想食~
我哋煎到佢兩邊無紅色就食~
再點佢啲蒜鹽,更加好味

可能有人會覺得牛扒吉烈咗好似好嘥咁~
但我夠膽講~一定唔嘥
仲好好味添呀(呢間)~

因為近排食太多牛,所以我就叫咗 香煎魚柳~
魚柳入口即溶~配佢個特製醬汁(牛油檸檬?)
點埋佢個醬汁,更加好味~
又可以點吓佢哋蒜鹽又別有一番風味~

我哋仲怕唔夠飽~叫咗個 雞軟骨~
好多啦~(絕對唔係因為我哋食得太飽而覺得多)
唔太油,好好味~我哋好飽都食晒啊~
嘢飲我哋決定叫可樂~爽呀~
全餐用咗30分鐘~我哋就食晒喇~
好味呀~
  • 吉烈炸和牛扒
  • 香煎魚柳
  • 雞軟骨
2018-10-08 34 浏览
同阿爸阿媽在sogo行完街,當然要做下孝順仔請佢地食飯,去左哩間專食吉列牛,之前去日本旅行都有食過,但爸媽未試過,所以專程帶佢地黎。每位必須點一款set!總共有6款set選擇。吉列炸牛扒($188),牛肉預先整到半生熟,中間呈鮮紅色好新鮮,如果想熟d可以放係個爐燒一陣,自己燒都有d樂趣,肉好腍身,超好味。板腱牛扒($215),上菜時見到咁厚都嚇一跳,揀左7成熟切開時會有d血水,但好重牛味,而且好多肉汁唔鞋口。羊架($248),叫左2款牛,叫返樣羊肉,有3支,每支都有肥膏,食起上黎好重羊羶味,好。店員服務態度超好,好有禮貌,真係要比個讚。連埋加一,總共約$720,難得同爸媽食飯就豪一次。
每位必須點一款set!總共有6款set選擇。

板腱牛扒($215),上菜時見到咁厚都嚇一跳

店員服務態度超好,好有禮貌,真係要比個讚

連埋加一,總共約$720,難得同爸媽食飯就豪一次。