2018-11-01 51 浏览
跟朋友聚餐,跑到銅鑼灣相約,正正就在登龍街,路盲小妹也很快到達,不難找呀!跟餐的前菜胡蔴豆腐精緻細嫩沙律🥗菜也很新鮮,爽脆呢!石燒薄切牛肉148自己落手燒,十分好玩。牛肉肉質十分佳,肉味不錯,肥瘦適中,煎完油脂充分在口腔中釋放,又是另類滿足。香煎魚柳105 沾牛油汁很顯滑溜,魚柳煎得嫩,雖較薄身,飯有飯素,味道就更不單調。珍寶徳國腸拼盤168氣勢迫人,份量十足,合共四種口味,腸皮外脆内軟,帶香草味,入口爆汁,肉嫩滿足。薑味汽水15這牌子的薑味汽水未飲過,口感不錯,吃完煎牛肉再喝一口,很是爽YY食後感:午餐價錢比晚餐相宜,還不設加一呢,質素也是相同的,店內卡位坐得很舒服,英文歌曲令人聽岀耳油,吃得特別暢快☺️輕鬆。

跟餐的前菜胡蔴豆腐精緻細嫩

沙律🥗菜也很新鮮,爽脆呢!

石燒薄切牛肉148

香煎魚柳105

珍寶徳國腸拼盤168

薑味汽水15

午餐
2018-11-01 46 浏览
只試過吉烈豬扒,沒想到吉烈牛扒也可以今天和友人放假到銅鑼灣,登龍街全是食肆,看到Steakbar lunch set 便進去。一人一份lunch set另外再點了coconut water and zero coke, 炸物配可樂,你懂的食物不消十分鐘便上枱了超級推介大家吃吉烈牛扒,原本以為牛會有些老,怎料這個牛扒超級腍好好吃!必點大家怕太生的牛可以燒久一點,因為怎麼燒也是一樣外脆內軟朋友點了薄切牛,相比吉烈牛,薄切牛比較油香味重,吃膩了炸物也可以試試Setlunch套餐送的飯有飯素,將牛加上飯一口吃掉,感覺很幸福,很滿足P.S 會再來吃吉烈牛扒的
只試過吉烈豬扒,沒想到吉烈牛扒也可以

Coconut water  and  coke  zero

食物不消十分鐘便上枱了

吉烈炸牛排

好好吃!必點

大家怕太生的牛可以燒久一點,因為怎麼燒也是一樣外脆內軟

石燒薄切牛

P.S 會再來吃吉烈牛扒的
2018-11-01
2018-10-31 2271 浏览
今晚早收工,來到銅鑼灣登龍街搵食,雖然呢度有好多不同種類型嘅餐廳,到頭嚟,最終我哋都係揀咗食牛。餐廳唔算大,勝在樓底高,用了吊燈,格調當堂高晒。而其他的裝修、擺設都好整齊、舒適,怪不得,不論OL、西裝友、麻甩的、美少女、都嚟食。職員好親切㗎,會將餐牌上每個餐講解一次。意見接受……俾佢打動咗,所以點咗一個 【Set A 石燒薄切牛肉】和一個【Set B 安格斯西冷牛扒】,實行食一個厚、一個薄的牛牛餐。再點杯洋甘菊茶,去去油膩感。【Set A 石燒薄切牛肉】顧名思義,一set就係一個托盤,將成set餐的食物載晒,上俾你享用,整齊企理。呢個石燒薄牛肉餐,除咗有一份薄切牛肉,仲有沙律、豆腐、白飯。而白飯上面,係有好多紫菜碎、芝麻、日式調味粉,食落啲飯係幾惹味。當啲石板上的牛油溶咗之後,就可以放啲牛肉上去燒,輕輕燒下好喇,燒得耐太熟就唔無咁好食㗎喇。我呢啲識掌握火喉嘅,就絕對唔會糟蹋靚牛肉,燒得啱啱好。肉汁被鎖住,所以可以食到濃郁牛肉味,正!【Set B 安格斯西冷牛扒】咁大塊西冷,加埋沙律、飯,保證夠飽。牛扒肉質鮮嫩,要了七成熟,切開還見到粉紅色。正如職員所講,西冷是比較多油脂,腍啲,果然,食

【Set A 石燒薄切牛肉】

【Set B 安格斯西冷牛扒】

咁大塊西冷,加埋沙律、飯,保證夠飽。

牛扒肉質鮮嫩,要了七成熟,切開還見到粉紅色。

正如職員所講,西冷是比較多油脂,腍啲,果然,食落又腍、又香,點些海鹽來食,更加好味。

【洋甘菊茶】
食咗咁多牛,飲番杯茶,好舒服!

埋單時,職員俾張意見調查表俾我填。原來,我接受佢哋意見之餘,佢都想我俾番意見佢哋。
2018-10-31 38 浏览
今日同朋友逛銅鑼灣,中午時分就去左出名多美食既登龍街,行左冇耐就比一個招牌吸引住。在店門睇下MENU ,立即就比MEUN 上既相吸引住,價錢亦都唔貴,所以朋友都立即話試一試。入到去而經充滿燒牛肉既香味,令到我十分肚餓。冇幾耐,職員就遞上餐牌同介紹唔同牛肉既特點。好快我地就揀左2個SET,分別係安格斯西冷牛扒套餐,吉列炸牛扒套餐。西冷牛扒套餐等左冇幾耐我地既ORDER 已經黎到,套餐除左主菜既西冷牛扒,仲有一個麻醬豆腐,沙律,同埋跟飯。前菜既麻醬豆腐非常香,入口即刻有陣陣既芝麻香味,配合埋冰凍既豆腐,非常醒神。沙律方面,份量岩岩好,而且沙律醋做得唔錯,沙律醋既酸味令人十分開胃。到主角啦,職員介紹西冷牛扒可以感受到牛扒肉質豐富既味道,牛味既都唔差,今次我地就叫左5成熟。牛扒既外表煎得十分靚,而且盤上沒有任何既肉汁,反映出所以肉汁都保流係牛扒入面,沒有流失。食牛扒最怕就係出面D餐廳OVERCOOK 左你塊扒,所以我首先由中間切開,一睇就見到最理想既顏色,心入面已經對呢味菜有一定分數。餐廳仲配合左2種調味比客人,第一種係鹽,燒好既牛扒配合埋鹽一齊食,味道非常濃郁,而且肉質真係非常軟。第二種就係

西冷牛扒套餐
到主角啦,職員介紹西冷牛扒可以感受到牛扒肉質豐富既味道,牛味既都唔差,今次我地就叫左5成熟。牛扒既外表煎得十分靚,而且盤上沒有任何既肉汁,反映出所以肉汁都保流係牛扒入面,沒有流失。食牛扒最怕就係出面D餐廳OVERCOOK 左你塊扒,所以我首先由中間切開,一睇就見到最理想既顏色,心入面已經對呢味菜有一定分數。餐廳仲配合左2種調味比客人,第一種係鹽,燒好既牛扒配合埋鹽一齊食,味道非常濃郁,而且肉質真係非常軟。第二種就係一個燒汁,燒汁非常香,味道少少咸少少甜,令到我覺得好清新,亦都同牛扒非常夾。

吉列炸牛扒套餐
呢一味菜又好食又好玩,餐廳會預先炸一炸牛扒既外表,令到佢有一個吉烈既外型,但入面既肉其實仲係生,而餐廳就會為你準備一個迷你既火爐,比你自己係上面燒,咁你就可以自行控制你想要幾成熟,同埋亦都可以自己試晒唔同熟度既牛扒。呢款吉列牛味比較重,配合埋白飯非常襯。而且白飯上面已經有日式調味,令到味道非常豐富。

整體黎講,餐廳既菜式十分有心思,套餐價值亦都非常大眾,值得再來。
2018-10-31 1235 浏览
呢條街滿佈食店,咩菜式都差唔多有咁劑,要站得住腳當然要有返咁上下質素,肉食友人一早訂好呢間,話要同我做肉食女未入店內已經見到門前呢個餐牌,提供幾款套餐選擇,除左牛,仲有羊及魚選擇再打開枱上餐牌,仲有Side Dishes,選擇套餐另加$58仲可以有澳洲紅酒1杯每個套餐都跟前菜,沙律及有飯素嘅飯頂級板腱牛扒 ($215),每日限量供應,可選擇三/五/七成熟!  成件厚切上面放上幾粒炸蒜片,整件扒無半點肥膏點了五成熟,切開見到內裏仍有紅色,啡色外邊圍住內裏紅色,相當吸引!  而落刀果下已經感覺到肉嘅彈性,充滿期待...........急不及待切一片不點任何調味就放入口,肉質有點嚼口,仍然保持肉汁,肉味相當濃,就算吞左後口腔仍有陣肉香味,好正喎!唯一要快食,肉變凍左始終無咁完美!吉列豬扒就食得多,牛扒就真係第一次食!  呢到就有得食吉列炸牛扒 ($188),當然要試一試啦!整塊吉列炸牛扒已成一片片,外層係吉列炸皮,內裏牛肉仍然保持相當生度呢個套餐係要自己煮,先用脂肪塗搽係鐵板上,熱到出少少白煙就可以放吉列牛上去,要幾熟由自己控制唔想咁熟只需輕輕"辣"至變成淺啡色就夠,可以點吉列醬汁/鹽伴食,

每個套餐都跟前菜,沙律及有飯素嘅飯

頂級板腱牛扒

唯一要快食,肉變凍左始終無咁完美!

吉列炸牛扒

唔想咁熟只需輕輕"辣"至變成淺啡色就夠,可以點吉列醬汁/鹽伴食,肉質軟腍,輕輕咬幾下就吞得,完全唔會有韌嘅口感,估唔到吉列牛扒口感仲鬆軟過豬扒,確係盞鬼!

與牛扒做好朋友嘅除左紅酒外,仲有薯條!  叫左客和風紫菜薯條 ($38),香脆得黎一D都唔油膩,灑上和風紫菜調味粉,加多點甜味,就咁單食都好味,仲要份量都唔細架!
和風紫菜薯條

呢間餐廳面積唔大,全部枱都留晒坐,唔訂位都應該食唔到,大約七點鬆D都全店坐滿; 侍應服務態度良好,會介紹每款套餐嘅特色,成就左今晚呢餐好味牛肉之夜!

和風紫菜薯條
2018-10-30 53 浏览
今日同好姊妹喺時代廣場行完街,佢講起上次試過嘅吉列炸牛扒非常好食,所以我哋兩個就嚟咗附近嘅食街登龍街嘅 【Steak Bar 】度試吓喇。餐廳除咗牛扒之外,仲有羊架,魚柳同埋薄切牛肉以供選擇,嚟得呢度就梗係揀牛扒啦,我地揀咗兩個牛扒套餐,都係二百零蚊唧。牛扒套餐配前菜,沙律同埋白飯,前菜係麻醬豆腐,簡簡單單,清新開胃,沙律菜配以日式酸汁,沙律菜夠新鮮就自然好食,廚師連碗白飯都加咗少少心思,白飯上面鋪滿飯素,食落更見層次。吉列炸和牛扒,吉列牛扒套餐附上一個小小嘅日式火爐,火爐上面放咗一小塊令人垂涎欲滴嘅半溶牛油,可以將每一塊牛扒嘅橫切面煎香, 鍾意煎得幾熟就幾熟,自己控制。上下兩面係吉列過後嘅酥脆口感,左右兩邊係香煎過後嘅牛油味道,一次過滿足哂兩個願望; 和牛雪花均勻,牛味濃郁,將左右兩邊再次煎封嘅熟度,我覺得就係呢個吉列炸和牛扒嘅最高境界。頂級板腱牛扒,板腱牛扒喺餐牌上面睇相個厚度都無乜特別,點知嚟到原來有成三吋幾厚,夠哂份量;唔好以為佢咁厚身就一定會好靭喎,只要避開中間白色嘅筋腱位嚟砌,其實係估你唔到咁嫩滑,比起和牛絕對有過之而無不及,加埋上面炸得香脆嘅蒜片嚟食,倍添滋味,板腱位嘅脂

頂級板腱牛扒,板腱牛扒喺餐牌上面睇相個厚度都無乜特別,點知嚟到原來有成三吋幾厚,夠哂份量;唔好以為佢咁厚身就一定會好靭喎,只要避開中間白色嘅筋腱位嚟砌,其實係估你唔到咁嫩滑,比起和牛絕對有過之而無不及,加埋上面炸得香脆嘅蒜片嚟食,倍添滋味,板腱位嘅脂肪含量無和牛咁多,可以享受到更濃嘅牛味, 鍾意食牛嘅朋友絕對唔可以錯過。

呢間餐廳啲牛扒個性價比都相當高,地點又夠方便就腳,實在係愛牛朋友嘅新蒲點。
2018-10-28 41 浏览
仲喺外國住嘅時間見到之前有排香港好興吉列牛扒已經好想試餐牌價錢唔貴而且賣相吸引侍應仲會主動過黎介紹每款套餐特式吉列炸牛扒晚市套餐配有前菜沙律同飯;沙律加左柚子醋微酸且帶柚子清香好開胃;前菜係細細舊胡麻豆腐醬汁濃香口感嫩滑;白飯上更撒有芝麻海苔等等日式佐料幾有誠意牛扒外面裹上左層薄嘅炸漿金黃香酥;牛肉嫩紅而且肉味香濃牛扒炸完只係微暖偏生要再稍微燒熟先食石燒薄切牛肉牛肉切得好薄放上石板上面稍微燒下就得;牛肉油花分佈均勻炙燒之後油脂甘香頂級板腱牛扒板腱牛扒住喺英國嗰時成日都食;其實相較西冷牛扒個人更加偏愛板腱牛扒但係香港比較少有餐廳供應;所以見到難得有就緊係要試板腱牛扒本身包藏粗筋但係去除之後肉質軟腍;而且餐廳處理得好牛扒剛好五成熟度肉汁豐富
仲喺外國住嘅時間見到之前有排香港好興吉列牛扒已經好想試

2018-10-28
  • 頂級板腱牛扒
  • 石燒薄切牛肉
2018-10-26 52 浏览
如果係牛魔王既朋友可以試試這間,餐廳餐牌上主菜全部都係牛!當日叫咗石燒薄切牛肉飯特別係佢會附送一個爐比你自己燒有得玩又有得食!注意既係爐有點熱,肥牛放上去燒會彈左d油出黎!記得小心D!肥牛非常滑,配岩鹽好鮮好yummy 。另外,都可以配個汁,酸酸甜甜,亦是另一味道。白飯配魚素都非常夾,真的可以食哂成碗飯
如果係牛魔王既朋友可以試試這間,餐廳餐牌上主菜全部都係牛!

當日叫咗石燒薄切牛肉飯
特別係佢會附送一個爐比你自己燒

白飯配魚素都非常夾,真的可以食哂成碗飯

2018-10-25 80 浏览
一向都係牛魔王既我,緊係唔會放過有得食牛既地方!今次黎到cwb既steak bar 其實之前佢係中環個陣已經好想試下佢一行到入去 見到好多枱客都叫左個小鐵板食吉列牛同薄牛以為會有陣油煙味 點知又冇喎一坐低打開menu 就毫不猶豫地分別叫左燒薄牛,吉列牛,板腱牛同西冷扒👆🏻西冷扒 幾大塊,肉質都幾好,都好有肉味👆🏻板腱牛肉質好嫩,亦好厚身❤️必試!👆🏻燒薄牛有個爐仔比你自助燒可以自己控制生熟程度,我地就一擺落去燙完2面就ok!真係好挽又好食🙈👆🏻吉列牛外皮脆脆的🤤雖然炸過,之後仲要煎,但肉質仍然係一啲都唔韌,而且比起普通既牛扒多一份新鮮感佢全部餐都係跟一個餐前小食,沙律同滿滿香鬆既白飯每樣食物都顯出心思,而且性價比高,有機會會再去!
一向都係牛魔王既我,緊係唔會放過有得食牛既地方!

一行到入去 見到好多枱客都叫左個小鐵板食吉列牛同薄牛
以為會有陣油煙味 點知又冇喎

西冷

👆🏻西冷扒
幾大塊,肉質都幾好,都好有肉味

👆🏻板腱牛

肉質好嫩,亦好厚身❤️必試!

👆🏻燒薄牛

有個爐仔比你自助燒
可以自己控制生熟程度,我地就一擺落去燙完2面就ok!
真係好挽又好食🙈

👆🏻吉列牛

佢全部餐都係跟一個餐前小食,沙律同滿滿香鬆既白飯

每樣食物都顯出心思,而且性價比高,有機會會再去!
2018-10-25 65 浏览
好姊妹牛精妹話有間餐廳一定要試😂見佢三催四請,呢排返工幾忙幾攰都要去陪佢食呢一餐喇😊石燒薄切牛肉@牛肉色澤粉紅,油脂分佈都好平均。石板上有一小塊牛油,燒到牛油融哂就可以放牛肉上去燒,自助燒嘅好處係可以自己控制牛肉嘅生熟度,仲可以食到温熱牛肉嘅濃郁香味,入口軟腍鮮嫩,雖然係薄切牛肉,但係油花比較豐富,牛味幾香濃~ 套餐除咗主菜,仲有柚子汁沙律、麻醬豆腐同飯素飯,柚子汁令沙律菜帶點酸酸甜甜,好fresh夠哂開胃;飯嘅表面鋪滿海苔飯素,軟糯米飯配上飯素好和味,成碗飯不知不覺就食哂頂級板腱牛扖@板腱牛扖非常厚身,配上香口嘅炸蒜片,賣相已經好吸引。6成熟嘅牛扒,切開仍然見到鮮嫩紅潤嘅色澤,入口好重牛味,肉質比較厚實有口感,再蘸少少海盬作調味,微微嘅鹹味令肉味更提鮮。美中不足係中間有條幼筋,如果無咗條幼筋口感就更好了~ 跟套餐嘅配菜同上面一樣,好豐富吉列炸蝦@新鮮炸出嚟熱辣辣,外皮唔太厚夠哂香脆,雖然蝦唔係好大隻,但係都幾彈牙,都唔錯
2018-10-22
難得同幼稚園朋友聚下舊適逢有舊同事介紹呢間日式排房還掂大家約喺銅鑼灣呢頭🙇🏻‍♂️一於黎呢度食個靚lunch啦!位於銅鑼灣登龍街既Steak Bar喺銅鑼灣站B出口行過黎亦十分方便😆Steak Bar之前中環開設既時候同朋友食過🙈地方唔同左反而仲方便就腳😆返尋味依然煮出高質素牛排食材😆🥩Lunch Set限量頂級板腱牛排及香煎魚柳套餐另外有配搭飯素飯、沙律同豆腐🍴厚身Juicy既牛排五成熟剛剛好肉質亦夠嫩滑😋牛味相比起其他牛肉種類濃郁😆啱哂鍾意食牛既朋友☺️🥩另外廚師將香煎魚柳用微微薄鹽同香草醃製🌿😆再運用時間技巧煎香魚身已經好好食😋魚皮煎得香脆之餘魚肉亦十分嫩滑🤤🐟煎煮時間掌握得剛剛好☺️沙律配酸甜汁夠哂開胃🥗而豆腐入口即溶🤤配上凱撒醬夾之餘亦夠Creamy😋白飯配上飯素可以增添飯既口感同味覺😆小弟的至愛☺️🥩🍴芝士粉薯條薯條即叫即炸🍟😋夠哂新鮮香口之餘☺️灑上芝士粉亦好芝味😋🧀枝豆將枝豆烚熟再將微微薄鹽鋪面😆食落有微微鹽香☺️夠哂天然爽口😆
難得同幼稚園朋友聚下舊
適逢有舊同事介紹呢間日式排房
還掂大家約喺銅鑼灣呢頭🙇🏻‍♂️
一於黎呢度食個靚lunch啦!

位於銅鑼灣登龍街既Steak Bar
喺銅鑼灣站B出口行過黎亦十分方便😆
Steak Bar之前中環開設既時候同朋友食過🙈
地方唔同左反而仲方便就腳😆
返尋味依然煮出高質素牛排食材😆🥩

Lunch Set
限量頂級板腱牛排及香煎魚柳
套餐另外有配搭飯素飯、沙律同豆腐🍴
厚身Juicy既牛排五成熟剛剛好肉質亦夠嫩滑😋

2018-10-24
限量頂級板腱牛排
香煎魚柳
2018-10-23 56 浏览
好耐冇出銅鑼灣原來登龍街已經變成一條食街,有好多餐廳,所以上星期我同朋友一於去嗰度搵食,見到好多鋪頭都有人排隊,我又好想食牛,呢間雖然都要排隊,不過條龍就比較短啲,所以決定食呢間試試。餐廳主要食牛,價錢屬於中等、可以接受。我哋叫咗兩個餐,其中一個係薄燒牛肉,薄薄的牛肉在鐵板上只係輕輕燒幾十秒,已經可以食得,一口一啖,牛肉好嫩好好味,油分教重,但係好有口感,另外好鍾意佢個飯上面加咗啲紫菜芝麻碎。另一份係店員推介吉列炸和牛,表炸到子香脆,牛肉本身大約已經燒好咗三成熟,之後想食幾多成熟就自由發揮,和牛的確好味啲,咬入口好重牛味,肥瘦適中口感一流,食到停唔到口真係好好味總括呢度食物真係不錯,可以一試,但係我覺得份量如果一個男人來吃就未必夠飽,因為我哋兩個女仔食都可以食晒一份,如果一個大男人來可能要加多一碗飯呢。

餐廳主要食牛,價錢屬於中等、可以接受。

2018-10-22 75 浏览
銅羅灣登龍街,餐廳林立,甜品,拉麵,西餐,扒房都有,在眾多的餐廳中,有一間日式扒房,主打吉列炸牛扒,這就是我今晚的目標。 Steak Bar!Steak Bar 主打的招牌,就是吉列炸牛扒,隨餐附上一個日本風,塗了牛油的細鐵板爐,可以按個人喜好,調教烹煮時間。由於已預早訂位,所以一去到便有位子。一坐下,店員便很主動地,介紹餐牌上的菜式,除了招牌菜,還有其他牛扒,店員就強烈推薦,他們的安格斯牛及頂級板腱牛扒,分別是,板腱部位的牛味相對更重,筋亦相對多。基本上,在進入餐廳時,已在網上預先看完餐牌,所以坐下後,不用想太久,就決定好了。要了一份招牌,吉列炸牛扒,以及一份頂級板腱牛扒。另外再要了一枝蘋果酒,及一枝青島啤酒。上菜的速度很快,不到十五分鐘,便上齊了。相機食完後,終於可以開始品嚐。先把吉列牛,擺在已塗了牛油,燒紅的鐵板細爐仔。每邊煎大約三十到四十秒,五成熟左右,先不沾醬汁試食,入口近乎即溶,正! 肥瘦剛好,十分香口,要忍住一次過食完的沖動,慢慢燒,慢慢品嚐。到品嘗頂级板腱牛扒,我選了三成熟。板腱牛的根只有一條,但很粗,很難用普通牛扒刀切片,幸好店員主動提出幫忙。先不加鹽,試食一件,口感

先不加鹽,試食一件,口感相當軟熟,牛味極重。蘸些鹽,再試,風味截然不同,美味。更美味的食法,是將牛擺在细爐的鐵板上,烤至五成熟,趁熱食,油味更香,牛味更重,更略带焦香味,正!

每一個套餐,都會配一碗飯,一份沙律,及一份前菜。前菜是麻醬豆腐,沙律亦無甚特別。飯的每一粒米都肥肥的,配上飯面的紫菜魚崧,美味,再配上牛肉,滋味無窮。

這店的環境雖然略迫,但食物服務都在水凖之上,價錢呢?當然不便宜,但美味無價,笑!

Steak Bar 人均消費250元

2018-10-14
板腱牛
吉列炸牛
2018-10-22 84 浏览
要吃正宗吉列和牛,我較愛steak bar餐廳雖不大,但舒適,而且很有日本風味!價錢係銅鑼灣嚟講都尚算合理,話哂都食和牛「吉列炸牛扒」套餐有飯、沙律。白飯上仲有飯素,等無咁單調。沙律用上柚子汁,特別清新。附有小鐵板供你烤到自己喜愛的熟成度!小鐵板有牛油,令到吉列牛生色唔小旁邊有調味料價錢在銅鑼灣尚算合理,畢竟租金昂貴。女友點的炸和牛扒套餐則貴一點,但和和牛味道很濃很濃,輕加煎到7成熟仍好juicy!讚
要吃正宗吉列和牛,我較愛steak bar
餐廳雖不大,但舒適,而且很有日本風味!

價錢係銅鑼灣嚟講都尚算合理,話哂都食和牛

「吉列炸牛扒」套餐有飯、沙律。
白飯上仲有飯素,等無咁單調。
沙律用上柚子汁,特別清新。

附有小鐵板供你烤到自己喜愛的熟成度!
小鐵板有牛油,令到吉列牛生色唔小
旁邊有調味料

價錢在銅鑼灣尚算合理,畢竟租金昂貴。

2018-10-20
2018-10-19 84 浏览
如果你想食牛扒 而又覺得一般嘅鐵板牛扒無新意,就一定要試下呢間位於銅鑼灣嘅steak bar今次我地叫咗三份唔同烹調方法嘅牛扒💕首先講一講頂級板腱牛扒$ 195一見到呢塊厚磚形既牛扒比到人感覺好豐厚而又非常滿足,牛扒表層肉質比較實,但當切起表層之後隻手已經感覺到牛扒內層既嫩滑。食起上黎既時候亦會感覺到牛扒有兩個層次,肉質結實而嫩滑🤤對於一啲追求牛扒要有咬口嘅人就一定要試下。👍🏻之後就係吉列炸牛扒 $188呢一碟亦都係三款之中我最愛既一碟。本身就炸出黎既牛扒大概只有三成熟,而外層炸得金黃鬆脆,食客可以因應自己想食牛扒生熟嘅程度放係小小嘅爐端上面燒,正正係因為自己可以控制牛扒成數,所以即使係同一款牛扒都可以試到唔同既口感,呢塊吉列牛扒肉質嫩滑牛肉味比較重,撈埋飯食就真係一流最後就係石燒薄切牛扒$148一片片嘅牛肉,比唔到啲食肉獸好大嘅滿足感,但正正因為佢係薄切牛肉,反而肉質係最嫩滑,岩哂啲胃口無咁大嘅人食爐端上面有一塊小小嘅牛油,本身覺得牛油太少會唔夠會燒乾個爐,但原來薄薄既牛肉片隱藏住豐富既油脂,只係放左一塊牛肉,燒爐上已經充滿咗淡淡嘅油脂香,淨係聞都已經令到人哋流曬口水🤤而另一個驚喜就

今次我地叫咗三份唔同烹調方法嘅牛扒💕

首先講一講頂級板腱牛扒$ 195

之後就係吉列炸牛扒 $188

呢一碟亦都係三款之中我最愛既一碟。

最後就係石燒薄切牛扒$148

爐端上面有一塊小小嘅牛油,本身覺得牛油太少會唔夠會燒乾個爐,但原來薄薄既牛肉片隱藏住豐富既油脂,只係放左一塊牛肉,燒爐上已經充滿咗淡淡嘅油脂香,淨係聞都已經令到人哋流曬口水🤤而另一個驚喜就係,薄薄既牛肉片原來係可以同牛油咁夾,燒好既牛肉除咗食到淡淡的牛肉香之餘仲有牛油嘅香味做襯托,真係食到停唔到口

雖然主角係牛,但每個套餐都會有一碗沙律同一碗飯,唔怕食唔飽啦!