2019-03-04 29 浏览
今日又去銅鑼灣食好野!! 咁大個仔除左係電視見過吉列牛之外,真係食都未食過。吉列牛定食見個飯就已經好驚喜,就咁食都好好食!吉列牛ge份量都唔少。唔燒就咁食一舊,覺得好普通,而且偏生,所以都係決定燒一燒再食。唔燒由自可,一燒完食,正到不得了!成個牛味出哂黎,又香又淋!再加上外面脆卜卜的表皮,原來吉列牛好食過豬咁多。薄切牛定食呢個仲正!牛味比吉列牛仲濃,好好食!總共有5塊,正常份量。如果再多3塊就正!加上乾蔥,胡椒鹽,非常正!炸魷魚圈好食,份量又多,魷魚都幾新鮮,唔錯炸薯條份量又係多,面頭ge調味粉都好正!所有野份量都好足,兩個人建議2個dinner set 加一份小食已經好夠!性價比好高,值得一試!

吉列牛定食

薄切牛定食

炸魷魚圈
好食,份量又多,魷魚都幾新鮮,唔錯

炸薯條
份量又係多,面頭ge調味粉都好正!

2019-02-28
  • 吉列牛定食
  • 薄切牛定食
今晚決定食餐好🍴,日日夜夜返工都無乜點抖過,唔食返餐勁對唔住自己個胃。呢間吉列牛燒🐮終於都可以親自試一次,大家真係要去豪一次。🤡一句講哂:好味道😋份扒夠誠意又夠份量,吉列和牛直頭唔駛講👍🏿
  • 吉列炸和牛扒
  • 安格斯西冷牛扒
2019-03-04 20 浏览
二月好似多左出街食飯,其中一個原因係𢭃多左利是。今日屋企無飯開,本身約左朋友但又臨時加班黎唔到。雖然一個人但都係都要醫肚,係銅羅灣行過見到依間幾吸引,決定豪一豪入去試試。 睇反份menu 唔係話好多選擇,但樣樣都好似好吸引,主菜有一般既西冷牛、仲有肉眼,同埋板腱牛。吉列和牛扒更加吸引我眼球,之前一個人去大阪食既吉列豬扒真係一試難忘,其實我都未試過吉列牛,雖然貴左小小但決定一試。 於是我就叫左Set G,但就無再加小食。等左一陣個set 就黎啦,個餐有飯同前菜。而主角吉列和牛就大約兩三成熟既程度上,再配上個鐵板爐,生熟程度任你控制。 服務員好細心咁同我講,等三分鐘個鐵板熱左就可以放牛牛上去加熱。因為我生同熟既牛都食得既關係,所以我就梗係咩熟既程度都試下。如果偏生既和牛就真係好滑,幾乎入口即溶。而比較熟小小既和牛就食得出較重既牛肉味。另外值得一讚既係每一片既吉列牛唔會有太多炸粉,而且外圍炸到好脆。雖然成碟有9大塊吉列牛,但係因為太好食既關係,食完都好似唔係好夠喉咁。下次決定同埋朋友再黎過。

於是我就叫左Set G,但就無再加小食。
吉列和牛

吉列和牛
2019-03-03 20 浏览
其實響好多媒體都有見過呢間餐廳嘅廣告,所以一直都想試,終於搵咗一日晏晝同朋友去咗食lunch。餐廳主力係賣牛扒嘅菜式。好難選擇嘅就係食牛扒好,還是試佢嘅吉列牛好。但由於我哋係第一次嚟,所以就先揀咗試吓佢嘅牛扒。我哋揀咗中間價位嘅setB,五成熟,牛扒嘅肉質非常嫩滑,但不失口感,肉汁豐富,牛味香濃。而佢係以一個定食嘅形式上菜,配有沙律,同埋加入日本飯素嘅白飯。總括而言,看似一個平凡嘅牛扒定食,味道實在不平凡,如果係牛魔王,應該會非常喜歡呢間餐廳。非常期待下一次再嚟呢間餐廳食佢嘅吉列牛扒。

非常期待下一次再嚟呢間餐廳食佢嘅吉列牛扒。
2019-01-15
2019-03-02 113 浏览
今天到了這間位於銅鑼灣登龍街的Steak Bar吃午餐,在點餐前我問店員哪個套餐附有石爐,所以我選了吉烈炸牛扒。另外,凡惠顧午市套餐,加$25便可享用一杯飲品和小食(和風紫菜薯條或蜜糖蒜香雞翼2隻)。我就點了一杯蘋果汁和雞翼。我喜歡跟餐有個鐵板石爐,可以按個人喜好去決定牛肉的生熟度。吉烈牛外脆內軟,肉汁豐富,再沾上燒汁和蒜鹽,更加惹味!套餐還有飯(上面鋪滿飯素)、雜菜沙律和麻醬豆腐,實在是一頓非常豐富的午餐呢!
吉烈炸牛扒

午餐
吉烈炸牛扒
  • 吉列炸牛扒
2019-02-28 33 浏览
襯放假約咗朋友喺銅鑼灣行街因為早左到就自己一個搵間靚餐廳食個晏先登龍街走出名多好嘢食~如果喺銅鑼灣諗唔到食乜好最啱就係呢條街今次就試咗Steak Bar睇Menu主要係食牛嘅🐄🐂兩點鐘嘅時間,都仲有好幾枱客人喺入面,睇嚟都幾受歡迎~入到去坐低,環境都幾舒適每張枱都有位置係可以坐梳化櫈我覺得值得一讚嘅係佢哋嘅侍應非常Nice,比餐牌我嘅時候會簡單介紹一下會因應你嘅喜好作出相應嘅推介最後我揀咗每日限量供應嘅頂級板腱牛扒係牛膊頭嘅位置,侍應話依個位肉質唔會太硬,只係有一條根,脂肪唔多由於係一個lunch set跟咗一碗飯,沙律,芝麻醬豆腐,而家做緊promote加$25可以揀一樣小食&一杯嘢飲令到成件事更加歎,咁梗係要加啦😁😁我揀咗蜜糖蒜香雞翼同埋荔枝梳打首先嚟嘅係雞翼有驚喜喎~~咬落去非常之脆而且甜甜地,肉唔會太咸或者乾爭爭真係要加!跟住lunch set嚟到個牛岩岩上碟,好香呀🤤🤤侍應推薦要五成熟, 咁一於試下啦。切落去都ok wor 只係中間嘅肉紅紅地色食落牛肉味 超 濃 郁而且咬起上黎面頭係好香,同有少少脆肉質1 d都唔un !仲好juicy tim~ 會不自覺切完一舊接一舊,不停咁
襯放假約咗朋友喺銅鑼灣行街
因為早左到
就自己一個搵間靚餐廳食個晏先

登龍街走出名多好嘢食~
如果喺銅鑼灣諗唔到食乜好
最啱就係呢條街
今次就試咗Steak Bar
睇Menu主要係食牛嘅🐄🐂
兩點鐘嘅時間,
都仲有好幾枱客人喺入面,
睇嚟都幾受歡迎~

入到去坐低,環境都幾舒適
每張枱都有位置係可以坐梳化櫈

會因應你嘅喜好作出相應嘅推介

最後我揀咗每日限量供應嘅頂級板腱牛扒
係牛膊頭嘅位置,
侍應話依個位肉質唔會太硬,
只係有一條根,脂肪唔多

由於係一個lunch set
跟咗一碗飯,沙律,芝麻醬豆腐,
而家做緊promote
加$25可以揀一樣小食&一杯嘢飲
令到成件事更加歎,
咁梗係要加啦😁😁
我揀咗蜜糖蒜香雞翼同埋荔枝梳打

首先嚟嘅係雞翼
有驚喜喎~~
咬落去非常之脆
而且甜甜地,肉唔會太咸或者乾爭爭
真係要加!

跟住lunch set嚟到
個牛岩岩上碟,好香呀🤤🤤
侍應推薦要五成熟,
咁一於試下啦。
切落去都ok wor
只係中間嘅肉紅紅地色
食落牛肉味 超 濃 郁

而且咬起上黎面頭係好香,
同有少少脆
肉質1 d都唔un !
仲好juicy tim~
會不自覺切完一舊接一舊,
不停咁食

個板腱牛真係真心正
之但係佢碗飯都唔差架
上面啲飯素令到啲飯食落脆脆地
又有少少紫菜
配埋沙律菜一齊食
唔錯,唔錯

我決定下次要搵多一兩個人嚟!
試埋佢嘅吉列牛扒同和牛
因為見到隔離枱食⋯真係好吸引⋯

2019-02-27
2019-02-28 24 浏览
放工跟朋友來這裡吃最愛的牛牛一進來待應都十分貼心 又為我們介紹餐牌 又給我們安置好物品 服務超好我們分別點了兩個餐 一個是吉列炸牛扒 一個是澳洲肉眼牛扒 吉列牛扒外層是脆口 不會因為再煎而稔 放在爐上燒到稍稍轉色 吃下執就十分稔滑 值得推薦肉眼就是已經煎好的牛扒 份量不少 外層熟透 切開是粉紅 時間控制得很好 吃下塊稔滑而不太油 調味也不會過多 個人認為比兩間連鎖扒房更好吃兩塊牛扒的牛味亦十分濃郁 而白飯大碗 一個set 一定食得飽 而且白飯更有飯素 十分好吃
放工跟朋友來這裡吃最愛的牛牛

我們分別點了兩個餐 一個是吉列炸牛扒 一個是澳洲肉眼牛扒

2019-02-28 99 浏览
餐廳位於登龍街,呢一區有唔少餐廳,好多都要排隊,經過呢間餐廳今日唔使排隊於是決定一試。餐廳唔大,但感覺乾淨。想食石燒嘅牛肉,又唔想食周圍都有嘅吉列牛,所以試左比較特色d 嘅 Set A石燒薄切牛肉 $178。一個set 有薄牛肉大約8片,沙律一小兜,胡麻醬豆腐一小塊,以及飯素白飯一碗,其他細細碟係調味用炸蒜、燒烤汁、蒜鹽。其實整體份量唔算多,一個女仔食得曬。尤其是牛肉份量真係有d少。沙律用的好像是柚子沙律汁,幾fresh,豆腐都幾嫩滑。石板上有牛油,牛肉好薄,稍微煎一煎已經食得,都算嫩,有牛油香味,點d 燒烤汁就夠味d,若牛肉味能濃一些厚身一些就好了。飯素加飯就係預期的味道。芝士粉薯條 $48不知道是否餐廳特色,薯條雖然熱,但內外質感都是軟軟腍腍的,跟平時外脆內軟的很不同,但芝士粉幾均勻,每條都均勻沾上。店員服務態度不錯,點菜時不知道怎麼選擇,他們會主動詳細介紹menu,走的時候也有禮開門送別。

餐廳唔大,但感覺乾淨。
石燒薄切牛肉

沙律用的好像是柚子沙律汁,幾fresh,豆腐都幾嫩滑。

芝士粉薯條 $48

2019-02-28 30 浏览
登龍街成條街都係餐廳,今日同朋友黎 steak bar 食日式燒肉,雖然係燒肉,但吾覺油煙。餐牌選擇貴精不貴多,但樣樣都好吸引。頂級板腱牛扒5成熟,火喉控制得好好。牛扒目測都有兩吋厚有多,好 juicy。沾少少蒜鹽再配上炸蒜片,真係好正。石燒薄切牛肉,上枱時石板上係有塊牛油,溶左就可以放牛肉上去燒,慢火煮薄牛, 牛肉好嫩滑,入口即溶。同牛扒完全兩種口感。雞軟骨餃子,外面煎得香脆,入面有雞軟骨好有口感。炸薯條配上和風紫菜,別有風味。

餐牌選擇貴精不貴多,但樣樣都好吸引。

午餐
  • 頂級板腱牛扒
2019-02-27 29 浏览
在銅鑼灣行街順便睇傢俬, 午餐黎到登龍街搵食, 附近好多餐廳都食過了, 唯獨Steak Bar既吉列牛扒未試過, 啱哂我男人無肉不歡。坐低後店員好細心介紹有咩食同講解返邊款餐點係有石爐俾我地自己燒既。 主食有八款, 牛扒類有西冷, 肉眼, 薄切牛肉同店員推介既頂級皮腱牛, 吉列牛就有和牛同牛扒, 另外仲有羊架同魚柳。 我地揀咗吉列牛扒同肉眼扒。🔸吉列牛扒🔸套餐配有前菜, 沙律, 白飯。 最開心係白飯上既飯素份量起多, 基本上淨係飯素都可以食哂一碗飯。 石爐上有一小塊牛油, 而家吉列配有醬汁同鹽, 可以因應自己口味同熟成度不同選擇。 吉列牛扒已經炸到好脆, 裡面仲係紅紅既肉, 經石爐燒一燒, 會多咗一陣牛油味, 生熟度自己決定, 我覺得點醬汁會襯啲, 肉質係比較有咬口, 配埋脆吉列面, 係第一次既口感👍🏻 食吉列食物配有沙律菜又可以中和返非常好~🔸 澳洲穀飼肉眼扒🔸七成熟, 本身我地都比較怕有血水, 切開後完全係我地想要既熟度, 呢點值得一讚👍🏻 証明rest得夠又有鎖住肉汁。 我覺得肉眼扒點少量鹽食最好味, 突出到濃濃既牛味。 好滿意既一頓午餐💕

🔸吉列牛扒🔸

🔸 澳洲穀飼肉眼扒🔸

好滿意既一頓午餐💕

• 吉列炸牛扒
  • 澳洲穀飼肉眼扒
2019-02-27 36 浏览
食物質素中等,套餐份量適合女生,男生可能要加餸。最接受唔到係咁嘅價錢連水都無一杯,要飲嘢就要加錢!建議不需每位食客都比水,但最低限度可以設自助取水服務。向服務員表示無水飲表示失望,佢只說會反影,唉!
2019-02-27 33 浏览
在日本吃過自己燒烤的吉列牛之後,一直心思思,想在香港回味一番,結果找到了這間位於登龍街的steak bar。這家店舖位於食肆林立的銅鑼灣地段,必然要有它的實力,站舖裝修個人認為是西日合璧;門面以西方黑色鋁片佈置,店內以日式木板堆砌整間店鋪的桌椅。本來想吃吉列牛的我,經過店員悉心的推介後,我還是點了西冷牛扒。這塊西冷牛扒用肉眼望下去看似厚厚的,但實際咬下去就立即感到入口即融,接著口腔就溢滿濃濃的肉汁,感覺到牛味十分充實!這個餐還配以加入調味粉的飯和沙律,特別想介紹這個飯調出來的味道十分可口,完全可以一口濃味白飯配一口牛扒,感覺配合得天衣無縫!起初以為自己一個餐不夠飽才點這個薯條(其實十分飽)……這個薯條不過不失吧!

2019-02-27 28 浏览
話說講左好耐要食吉列牛,但遲遲都未行動今日終於的起心肝去左causewaybay既分店🥰六點幾去到,已經坐左一半人喇我同朋友分別點左吉列牛定食同燒比目魚定食定食會有湯,salad🥗同有飯素既飯 🍚主角出場餐廳staff好細心地講解牛油溶左就可以燒d吉列牛我就覺得煎到七至八成岩岩好😋吉列牛有配調味鹽同醬油,我自己中意醬油多d佢個牛炸得岩岩好,好脆身,但入面係生的要你自己燒返👍🏼相當考功夫另外我要大讚個比目魚燒得好好唔會over cooked,個皮脆身,魚肉好滑配埋佢個重牛油既sauce真係無得彈👍🏼下次會試埋佢個燒牛腱,應該都唔錯😊不得不提員工好好服務,會自動介紹餐牌野食!
話說講左好耐要食吉列牛,但遲遲都未行動
今日終於的起心肝去左causewaybay既分店🥰

六點幾去到,已經坐左一半人喇
我同朋友分別點左吉列牛定食同燒比目魚定食
定食會有湯,salad🥗同有飯素既飯 🍚

主角出場
餐廳staff好細心地講解牛油溶左就可以燒d吉列牛
我就覺得煎到七至八成岩岩好😋
吉列牛有配調味鹽同醬油,我自己中意醬油多d
佢個牛炸得岩岩好,好脆身,但入面係生的
要你自己燒返👍🏼相當考功夫

另外我要大讚個比目魚燒得好好
唔會over cooked,個皮脆身,魚肉好滑
配埋佢個重牛油既sauce真係無得彈👍🏼

下次會試埋佢個燒牛腱,應該都唔錯😊
不得不提員工好好服務,會自動介紹餐牌野食!
2019-02-26 28 浏览
><吉列炸牛扒($188)店員送餐時提醒牛肉每邊燒30秒左右就可以外面保留其脆漿嘅鬆脆 而裏面嘅牛肉啱啱好熟透仲帶點juicy石燒薄切牛肉($178)放上去燒個陣 滋滋聲好治癒因為係薄切 好快煎幾煎就已經食得本身個餐有跟飯素飯 沙律 同埋麻醬豆腐所以一定飽肚雞軟骨餃子($45)另外以優惠價加咗個小食 之前都食過呢款餃子 覺得唔錯><><><><><><><><><><><><><Steak Bar銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖
吉列炸牛扒($188)
店員送餐時提醒牛肉每邊燒30秒左右就可以
石燒薄切牛肉($178)
放上去燒個陣 滋滋聲好治癒
因為係薄切 好快煎幾煎就已經食得

本身個餐有跟飯素飯 沙律 同埋麻醬豆腐
所以一定飽肚
雞軟骨餃子($45)
另外以優惠價加咗個小食
之前都食過呢款餃子 覺得唔錯
><><><><><><><><><><><><><
Steak Bar
銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖
2019-02-19
2019-02-24 42 浏览
登龍街 — 都真係有唔少日本餐廳,總有一間岩你心水。 記得對上一次係黎食日本拉麵 今次就食下吉烈牛上星期四晏晝同何生諗住歎個午飯,就係銅鑼灣行街,本身我地坐4人枱,但坐左一陣有人撘枱,感覺尷尬了。 餐廳頗細,但人流都算多。 好味指數: 7/10 牛肉較肥 牛肉油花不時會微微濺起 口感上 都幾鮮甜不過都係感覺上貴左少少仲有加一,不過其實d牛肉係唔錯 幾新鮮,但係對我黎講,好似有點貴。如果大家不介意價錢,都可以試下呢個比較新式既小爐燒肉,影相呃like都唔錯!哈 最後附上menu 比大家參考下!

[吉列炸牛扒 配沙律菜 麻醬豆腐 芝麻海苔飯 $188 ] 好味指數: 7.5/10

牛脊肉嫩 脂肪少 都幾多汁 係幾好食既
但感覺價錢就偏貴了

[石燒薄切牛肉 $178 配沙律菜 麻醬豆腐 芝麻海苔飯] 好味指數: 7/10

牛肉較肥 牛肉油花不時會微微濺起
口感上 都幾鮮甜
不過都係感覺上貴左少少

仲有加一,

最後附上menu 比大家參考下!