2019-04-01 74 浏览
宜家登龍街多咗好多餐廳種類,突然少女心想食牛扒,就見到呢間SteakBar見到張餐牌都花多眼亂㨂唔到食咩好最後㨂咗呢個吉列炸和牛扒套餐加$58多一杯紅酒,紅肉配紅酒正啦原本個套餐包咗吉列炸和牛扒,一碗飯,沙律,一個冷盤個吉列炸和牛扒可以就咁食,或者再烤一烤都可以輕輕係個熱板上面烤一烤兩面就可以食架啦外層吉列炸都好香口,咬到入去你鬆軟嘅和牛肉,烤熱咗少少,所以啲油脂滲哂出嚟,再烤另一塊,再放飯面同飯夾起一齊食,牛油會滲到落啖飯到,又係另一層次嘅口感呀餐廳坐位唔迫,可以好舒服咁飯嘢,lunch 又多個新選擇啦
見到張餐牌都花多眼亂㨂唔到食咩好
最後㨂咗呢個吉列炸和牛扒
套餐加$58多一杯紅酒,紅肉配紅酒正啦

原本個套餐包咗吉列炸和牛扒,一碗飯,沙律,一個冷盤
個吉列炸和牛扒可以就咁食,或者再烤一烤都可以

輕輕係個熱板上面烤一烤兩面就可以食架啦
外層吉列炸都好香口,咬到入去你鬆軟嘅和牛肉,
烤熱咗少少,所以啲油脂滲哂出嚟,
再烤另一塊,再放飯面同飯夾起一齊食,
牛油會滲到落啖飯到,又係另一層次嘅口感呀

餐廳坐位唔迫,可以好舒服咁飯嘢,
lunch 又多個新選擇啦
2019-03-19
用餐优惠
試食活動
2019-04-01 18 浏览
#Steakbar (cwb) 人均:$303 免加一近排完左project 決定lunch食下好野獎勵下自已放lunch既時後 又去左登龍街搵食叫左個吉列炸和牛 $278加多 $25 要左兩隻蜜糖雞奕同一罐椰青水想試吓呢個吉列牛好多次㗎啦不得不提呢度嘅服務生態度超好你叫嘢食之前佢逐樣嘢逐樣野介紹邊啲好食到上菜嘅時候佢仲好好同我講要點樣整 記住要等3分鐘等到個爐熱咗先拎去煎下個吉列牛我覺得唔使戰都已經好食大概三成熟到如果驚嘅朋友可以自己整熟少少不過最令我驚喜嘅係佢嘅蜜糖雞翼蜜糖味唔係死甜之餘仲要個雞翼好脆 唔錯唔錯下次會想試吓佢嘅薄切牛肉
#Steakbar (cwb) 人均:$303 免加一

蜜糖味唔係死甜之餘仲要個雞翼好脆
唔錯唔錯
下次會想試吓佢嘅薄切牛肉

2019-04-01 95 浏览
身為牛魔王 我真係希望每一餐都有牛食🐮🥩位處銅鑼灣食肆林立嘅登龍街嘅Steak Bar可能幫到我XD叫得做steakbar 當然主打steak啦~最重要係價格親民 最貴300蚊左右就可以食到一個set附送埋加左味素嘅飯+沙律同冷奴凍豆腐咁即使係同男朋友仔食都唔怕佢會唔飽啦兩口子一人一個set一個嗌左勁厚身而且少有又係每日限量嘅「頂級板腱牛扒」($215/set) 咪以為佢有條筋係中間會好難𡁻 原來佢係牛肉裡面數一數二嘅軟稔位置!筋位係有少少難切 不過都唔阻到用餐嘅~想試下新穎啲嘅野咩?呢度又有日本好興嘅吉列炸牛排($188)包住脆皮嘅厚切牛排放係熱辣辣嘅石盤上煎一煎佢有啲懷念當日係日本食嘅美味呀😭其實Steak Bar除左普通吉列牛外 仲有吉列炸和牛扒($278) 價錢唔算貴 而且仲可以以$58嘅價錢加杯house wine~下次同會飲酒嘅朋友食時都要試試先~
身為牛魔王 我真係希望每一餐都有牛食🐮🥩
叫得做steakbar 當然主打steak啦~
最重要係價格親民 最貴300蚊左右就可以食到一個set
附送埋加左味素嘅飯+沙律同冷奴凍豆腐
咁即使係同男朋友仔食都唔怕佢會唔飽啦

兩口子一人一個set
頂級板腱牛扒
筋位係有少少難切 不過都唔阻到用餐嘅~

想試下新穎啲嘅野咩?
呢度又有日本好興嘅吉列炸牛排($188)
包住脆皮嘅厚切牛排放係熱辣辣嘅石盤上煎一煎佢
有啲懷念當日係日本食嘅美味呀😭
吉列炸牛扒
下次同會飲酒嘅朋友食時都要試試先~
2019-04-01 47 浏览
一直聽過呢間鋪頭,琴日星期日終於抽到時間去食,一嘗呢個日式炸牛扒餐,真係好期待呀😻😻我地決定一係唔試,一試就試最貴既吉列炸和牛扒套餐($278)上菜速度好快叫左5分鐘就上到。店員好細心講:肉已有三成熟可以直接食,或者可以放小鍋煎一煎會熱d 同再熟d,視乎口味。我個人唔中意太熟,煎兩煎就食啦。果然係和牛,香口嫩滑好味道😋如果份量可以再多d 我會更滿足😝✌🏻✌🏻仲有飯沙津。我另外再加左多支椰青水($38),淨係食個餐加水好dry,我唔會好似我朋友咁唔加xd🤣同椰青真係一樣味 哈哈!我要去超市入d 貨先得lol整體來說,我都幾滿意呢餐:)服務態度好好,野食也相當不錯。

仲有飯沙津。

整體來說,我都幾滿意呢餐:)服務態度好好,野食也相當不錯。
2019-03-31
2019-03-31 65 浏览
呢個餐牌選擇唔算多,但全部都好吸引。一人齊,靚女店員就落黎問使唔使介紹,靚女問到,我識啲牛都扮唔識啦🤣 佢好細心咁介紹每一種牛,有咩特色,咩質地。請留意最低消費一人一個餐。和牛本身三成,可以就咁食,都好好味,但燒左會熱啲,同好香牛油味。肉眼扒超正 🤤 五成真係五成熟,入口即溶,肥瘦均勻 💯而家show大眾點評app仲有免費芝士薯條/紫菜薯條送,好抵☺️ 佢啲紫菜粉唔係表面先有,而係每一條每一面都有,好正 ☺️加埋一人均$250都唔使,勁開心,希望佢小食優惠長做長有啦 🙈🙈

呢個餐牌選擇唔算多,但全部都好吸引。

請留意最低消費一人一個餐。

澳洲穀飼肉眼扒

肉眼扒超正 🤤 五成真係五成熟,入口即溶,肥瘦均勻 💯

和風紫菜薯條

和風紫菜薯條
2019-03-31 106 浏览
友人在港島返工,相約放工見面,剛好在openrice見到呢間人氣牛扒店就過去試一試。餐廳不大,可座位卻不擁擠,坐得舒服,侍應殷勤介紹食物,我們很快就落單。見到呢款無酒精紅酒頗感興趣,湊巧今天沒有供應點心紙設計 我點了板腱牛扒,店員特別推介呢款肉質嫩滑,加上少許牛筋嘴嚼,五成熟既肉質正好入口,加上少許海鹽或者秘制醬汁再提升不少。友人點了安格斯牛扒,呢款肉質混合脂肪較多,食落油香味鮮,同樣五成熟既肉質剛好我都忍唔住偷食兩塊至於配上既沙律同樣清新,珍珠米飯加上芝麻紫菜令人想多添兩碗。紅酒單寧適中,果香四溢,配上牛扒也不錯。轉眼埋單發現門外人龍,睇黎下次都要早d到

見到呢款無酒精紅酒頗感興趣,湊巧今天沒有供應
點心紙設計
我都忍唔住偷食兩塊
安格斯西冷牛扒
紅酒單寧適中,果香四溢,配上牛扒也不錯。
薄荷茶/紅酒
轉眼埋單發現門外人龍,睇黎下次都要早d到
安格斯西冷牛扒
薄荷茶/紅酒
2019-03-30 97 浏览
HP又有開心大發現💁🏻‍♂️💁🏻‍♀️就係吉列牛啦🐮唔記得喺邊度食過一次就愛上左😂今次俾我地搵到好地方👍🏻.餐廳新淨企理🤓環境夠衛生😀舖面面積雖然唔算太大但枱既擺位都算闊落😉唔會人貼人咁坐 舒服既😊.呢個「吉列炸和牛扒」我地都幾欣賞架外層脆漿炸得好😋脆得黎又唔會太厚😝餐廳採用美國和牛西冷肉質好淋好滑 而且Juicy😚如果牛味再濃啲就更勝一籌🤗H先生發現最惹味既食法係將吉列牛點小小碟邊既蒜鹽呀😲你會發現肉味會更突出 另一個層次😼😼.成個Set仲配埋沙律 飯 胡麻豆腐🤘🏻意想不到既係飯配埋飯素👏🏻唔會齋係一碗白飯🍚成餐飯你既味覺都Keep住受到刺激💫⭐️沙律菜新鮮 無澀✌🏻整體黎講感覺幾正😎我地仲要埋呢個「澳洲穀飼肉眼牛扒」餐🐮雖然定價比較高⬆️但食過就覺得都值得💯.牛扒好厚切😻Order左5成熟🖐🏻效果出到黎HP都好滿意👍🏻睇相可以見到夠曬紅🥩神奇地切落去唔係血淋淋感覺💫但食落肉汁幾豐富😎🤘🏻有一定程度既牛味 再濃少少感覺就無敵🤣切既時候連少少膏一齊食 肉更香😇再提多次 佢個蒜鹽配扒 Fantastic👏🏻👏🏻.餐廳哥哥好有禮貌👦🏻又會主動介紹Menu👀態度好客氣 食成餐都好開心🤗希望呢間小店可
HP又有開心大發現💁🏻‍♂️💁🏻‍♀️

又會主動介紹Menu👀
態度好客氣 食成餐都好開心🤗
希望呢間小店可以繼續做到落去💪🏻💪🏻
2019-03-30 46 浏览
之前在日本食過吉烈和牛後念念不忘,早幾日路過美食集中地 - 登龍街,看到有小店正推介吉列牛,貓人一於食好些獎勵自己先!一室的木紋牆與木枱,裝潢簡約。每個套餐約由HK$95至 HK$278不等,備有雞扒、牛扒及豚肉等選擇,而我當然主攻吉烈炸和牛扒啦!大概等了數分鐘,吸睛度十足的吉列炸和牛扒套餐即隨著日式石燒爐端上來,一派東洋風情!貓人將一塊塊預先已炸至三成熟的吉列和牛扒,放在爐上加以燒至心水熟透度。一邊聽著燒烤時的「唧唧」聲,一邊看著充滿油花的和牛慢慢變熟,牛香四溢,又幾治癒喎!套餐 (HK$278) 備有蒜鹽及醬油,以滿足不同口味。而貓人就喜歡七成熟,也偏愛原汁原味,即使無添加已充滿濃郁的和牛味,肉嫩多汁外脆口,軟硬相融,口感層次豐富。套餐的白飯灑上紫菜及飯素,並有蔬菜及豆腐作伴,可以一解肉膩。由於套餐不包括飲品,所以再添點了小食薯條及飲品 (午市HK$25),薯條即叫即炸夠新鮮,沾上紫菜碎,口味較重,荔枝梳打則味道清香。聽著輕快pop music即燒即食,成功滿足貓人的和味心癮!備註:~ 座位不太多,建議預先訂位較好~ 午餐及晚餐的套餐價錢一樣,平日午餐不設加一~ 晚間用膳限時個半鐘
吉列炸和牛扒套餐

套餐包括沙律及豆腐

備註:
~ 座位不太多,建議預先訂位較好
~ 午餐及晚餐的套餐價錢一樣,平日午餐不設加一
~ 晚間用膳限時個半鐘
吉列炸和牛扒套餐
套餐包括沙律及豆腐
2019-03-29 45 浏览
因為同朋友都鍾意食牛,所以今日就嚟到銅鑼灣嘅steak bar試吓,餐廳唔大但坐得舒服,今次就同朋友一人試一款吉列炸和牛扒($278)每份牛都會跟飯、沙律同冷豆腐,放係板面慢慢煎佢,生熟嘅程度自己話事,牛好軟熟,唔會韌,因為炸過所以好香口,佢每份都會有醬油提供,但其實唔落任何調味已經好,而飯上亦都加上飯素,成碗飯俾我食哂朋友就叫左頂級板腱牛 ($195),五成熟嘅依個牛真心好味,牛味十分重,雖然有少少筋係入邊,但仍然無損佢嘅咬口,覺得佢係俾吉列牛更加出色!食完埋單時已有唔少人係出面等緊位,呢間真係真心推介,絕對值得一試

朋友就叫左頂級板腱牛 ($195),五成熟嘅

2019-03-29
頂級板腱牛扒
銅鑼灣嘅吉列牛你試咗未👅呢到除咗有吉列牛 同薄切牛肉🤤 仲有照燒雞扒照顧唔食牛嘅朋友.#吉列燒牛扒 $188份量好多 大約有10塊吉列牛 每件都厚切👍🏻呢間餐廳用牛油燒 燒出嚟既牛香好多😋吉列牛既炸皮唔算太厚 食落唔會有炸粉牛味濃👅 但略嫌一兩件較韌 可能有筋或者每塊牛太厚又或者我有錢個陣加多$100就可以升級 #吉列炸和牛扒 🤭店員話入口即溶‼️.#石燒薄切牛肉 $138我比較鐘意食呢款多啲😍每塊牛肉脂肪分布平均 食落去都有少少入口即溶嘅感覺😳而且每塊薄切牛肉都好滑 牛味濃推介大家試吓呢款👍🏻.每款套餐都包埋沙律🥗 麻醬凍豆腐同埋有我最鍾意嘅飯素😍配飯食一流
銅鑼灣嘅吉列牛你試咗未👅

同埋有我最鍾意嘅飯素😍配飯食一流
用餐优惠
試食活動
2019-03-28 8 浏览
之前去日本吃了吉列炸牛扒, 就念念不忘! 經過銅鑼灣見到Steak Bar有吉列炸和牛扒就衝進來吃啦! 環境都算寬敞舒適 一上桌聞到陣陣香氣 吉列炸和牛扒和灑滿紫菜芝麻粒粒的白飯香~ 首先吃前菜, 有個沙律及迷你日式芝麻醬豆腐 是不錯的,只是我急著想吃牛肉~ 就不多描述了! 直接進入牛扒吧! 炸牛扒切成一條條的, 並附上一個燒盤, 每一塊都可以自己決定生熟的程度, 熟度不同會有不同的口感。 我吃牛排很怕生的有血,也怕太熟會變得乾硬, 但這個吉列和牛卻剛剛好, 吉列表面非常脆! 裡面的肉質軟嫩無筋,油脂分佈得非常平均, 入口即化,香味四溢! 而且肉汁滿滿的,很Juicy~ 我甚至覺得比之前在日本吃的還好吃! 不沾醬油就已經很好吃了! 但推薦沾少少附送的蒜香鹽,風味會再提升。 飯也是很棒,日本米晶瑩剔透 灑上紫菜芝麻粒粒好香又惹味, 香味濃郁,一口接一口 原本怕不夠飽就多點了芝士粉薯條 薯條比較粗身,灑滿日式芝士粉, 帶點香草,芝士味夠濃 結果食完牛扒定食已經有飽啦! 薯條就有點吃不下了… 另外聽店員說頂級板腱牛扒肉汁比吉列牛更多, 牛味更重,下次想來試試!
之前去日本吃了吉列炸牛扒,
就念念不忘!

環境都算寬敞舒適

一上桌聞到陣陣香氣
吉列炸和牛扒和灑滿紫菜芝麻粒粒的白飯香~

首先吃前菜,
有個沙律及迷你日式芝麻醬豆腐

是不錯的,只是我急著想吃牛肉~
就不多描述了!
直接進入牛扒吧!

炸牛扒切成一條條的,

並附上一個燒盤,
每一塊都可以自己決定生熟的程度,
熟度不同會有不同的口感。
我吃牛排很怕生的有血,也怕太熟會變得乾硬,
但這個吉列和牛卻剛剛好,
吉列表面非常脆!
裡面的肉質軟嫩無筋,油脂分佈得非常平均,
入口即化,香味四溢!
而且肉汁滿滿的,很Juicy~
我甚至覺得比之前在日本吃的還好吃!
不沾醬油就已經很好吃了!
但推薦沾少少附送的蒜香鹽,風味會再提升。

飯也是很棒,日本米晶瑩剔透
灑上紫菜芝麻粒粒好香又惹味,
香味濃郁,一口接一口

原本怕不夠飽就多點了芝士粉薯條
薯條比較粗身,灑滿日式芝士粉,
帶點香草,芝士味夠濃
結果食完牛扒定食已經有飽啦!
薯條就有點吃不下了…

另外聽店員說頂級板腱牛扒肉汁比吉列牛更多,
牛味更重,下次想來試試!
  • 吉列炸和牛扒
2019-03-27 42 浏览
之前都見過有報導,香港都有得食板上燒牛肉?!😱-我一直都好懷念去日本旅行時一間叫牛村既餐廳,佢係石板上燒吉列牛,雖然係連鎖店,但味道確係令我至今仍回味-所以今日咁岩去維園行完花展,就決定黎尋回日本既味道-小食當中,估唔到雞軟骨係咁大份😆😆乾身又好香脆,超值!$68-芝士餃子 $48 五件都鋪上滿滿芝士超級邪惡!🤡🤡主角來了!吉列炸牛套餐 $188一個餐有飯有豆腐有沙律菜-來個近鏡睇下吉列牛,內裡色澤粉澤-我吉歡將佢吉列果兩面先燒熱燒脆,最後輕輕一燒橫切面咁牛似就唔會太熟牛肉肉質好嫩口,外面燒到熱熱脆脆下次黎等我食埋喜吉列炸和牛先相信如果今次食既牛肉係90分,炸和牛一定係120分😆😆😆🥳🥰
之前都見過有報導,香港都有得食板上燒牛肉?!😱
所以今日咁岩去維園行完花展,就決定黎尋回日本既味道
小食當中,估唔到雞軟骨係咁大份😆😆
乾身又好香脆,超值!$68
雞軟骨

芝士餃子 $48 五件都鋪上滿滿芝士
超級邪惡!🤡🤡
芝士餃子

主角來了!
吉列炸牛套餐 $188
一個餐有飯有豆腐有沙律菜

來個近鏡睇下吉列牛,內裡色澤粉澤

我吉歡將佢吉列果兩面先燒熱燒脆,最後輕輕一燒橫切面
咁牛似就唔會太熟
牛肉肉質好嫩口,外面燒到熱熱脆脆
下次黎等我食埋喜吉列炸和牛先

2019-03-24
雞軟骨
芝士餃子
今日心血來潮想吃牛排,在銅鑼灣登龍街,就找到這間Steak Bar。看到有吉列炸牛排,就點了一個吃吃看。上碟是先炸過,切成一條條的生牛排,然後有燒盤,每一塊都可以自己燒,好處是可以自己決定生熟的程度,因為生的和熟的會有不同的口感。平常吃牛排很怕全熟,會變得乾硬無汁,但這個吉列和牛卻不會,反而會更香口,肉質軟腍無筋,油脂分佈得非常平均,不是說笑,我看到脂肪和肉像斑馬線一樣,一行脂肪一行肉,可見肉質本身是很高級。而且吉列表面非常脆!炸粉的量剛剛好。真的齒頰留香,肉汁滿滿的,令人再三回味。不點醬油都已經很好吃了!但極力推薦沾少少附送的蒜香鹽,風味會再提升。飯也是充滿驚喜、軟硬適中,灑上紫菜芝麻粒粒好香又惹味,單吃已經很好吃。還有個沙拉及迷你日式芝麻醬凍豆腐也是不錯的,只是風頭被牛排和飯搶去了。芝士粉薯條薯條比較粗身,灑滿日式芝士粉,帶點香草,微甜,配啤酒一流,美中不足是份量略嫌不夠另外一提服務態度也很好,店員主動問我們是否第一次來,然後就簡單介紹每種牛排的不同之處。這次因為想試炸牛排就點了,聽店員說頂級板腱牛扒肉汁比吉列牛更多,牛味更重,可以下次來試試。

而且吉列表面非常脆!炸粉的量剛剛好。
真的齒頰留香,肉汁滿滿的,令人再三回味。

芝士粉薯條

• 吉列炸和牛扒
2019-03-27 14 浏览
這是我第一次去吃炸吉列牛,很多朋友說吉列牛很好吃,今天,終於去了嘗試啦!吉列牛($188)- 炸得十分香脆, 可以自己控制成熟度, 我只是兩邊煎熟了,中間還是紅色的,這樣的狀態就是最好,因為我喜歡煎得生一點牛肉入口即融,中間軟軟的, 旁邊還是金黃色脆的。 牛肉配海鹽可以嘗試出牛肉的真正味道, 同時也會有醬油,喜歡較濃嘅口味朋友可以點這個,真的十分好吃, 10級推薦!頂級板腱牛扒($215)- 我們叫了7成熟但我覺得下次我應該再叫生一點, 但是加了蒜片、沙律、冷豆腐,整個套餐也很不錯,但肉質可以更易入口。

2019-03-27 31 浏览
早前好興食吉列牛,食過一間覺得麻麻地,今次就黎試試呢間。店裏裝潢簡單,沒有豪華搶眼的裝飾,反而更像日本地道食店。店員放下menu後沒有立即走開,反而問我們要不要介紹下menu,上菜後又會提醒我們幾時落牛煎,貼心服務,值得一讚。菜單有好幾款牛扒選擇,有ribeye同西冷,吉列牛也有分普通牛以及和牛,還有羊架、鯖魚等選擇,不食牛的朋友也可一試。店員告訴我們做緊紅酒promo,加58 hkd就可以有杯澳洲Shiraz紅酒,我們決定叫一杯來配牛扒。我們選了一個吉列和牛和羊架套餐,配有沙律菜、豆腐和鋪滿飯素的白飯。吉列牛外皮炸得非常香脆,兩邊各煎30秒就得,點上鹽或者醬油非常夾。不過肉質比較韌,而且以西冷質素來說,牛味不夠突出。羊架足足有三件,燒至七成熟肉質夠淋,不錯。不過肥膏略嫌多了點,且太乾身。Shiraz紅酒入口挺滑,葡萄味甘香,不會過苦,也不會嗆喉,good!
早前好興食吉列牛,食過一間覺得麻麻地,今次就黎試試呢間。

店裏裝潢簡單,沒有豪華搶眼的裝飾,反而更像日本地道食店。

吉列和牛西冷

羊架