2019-08-21
其實我係個無麵包不歡嘅foodie🤫, 印度菜入面最鍾意係食naan, 呢一間嘅印度薄餅整得好好食,外脆內軟😍而且好煙韌配埋個薄荷香草醬點黎食一流!餐廳裝修好中東/印度風格, 幾高格調😎主菜方面點咗🐟印度草藥烤魚塊(fish tikka): 燒到一啲都唔乾, 一切魚塊入面仲有好多肉汁🤤, 印度嘅香料運用的確唔同啲, 呢個味道唔係平時食開嘅味道, 好有異國風情。香辣意大利鮮茄長通粉🍝: 唔算太辣,唔食得辣嘅我都幾鍾意呢一隻味道, 甜甜酸酸好開胃😋。秘製醬汁煮羊肉(lamb rogan josh)🐑: 呢一個香辣惹味羊肉塊煮到好似slow cook咁,好入味同埋好軟滑😚。~~~~~~~~😋味道: 8/10📸賣相: 8/10🛋️環境:8/10💁♂️服務: 8/10💎性價比: 8/10💲人均:$200⏪回頭率:80%~~~~~📍SPICE Restaurant & Bar尖沙咀諾士佛臺1號2樓~~~~~...#hkfoodies#spicerestaurant andbar#foodieshk#foodiehk#hkfoodblog#hkigfood#hkig#hkiger#hkfoodlo
~~~~~~~~
😋味道: 8/10
~~~~~
📍SPICE Restaurant & Bar
尖沙咀諾士佛臺1號2樓
~~~~~
#hkfoodies#spicerestaurant andbar#foodieshk#foodiehk#hkfoodblog#hkigfood#hkig#hkiger#hkfoodlover#hkfood#hkfoodblogger#hkfoodporn#hkfoodstagram#hkfoodieblogger#foodhk #酒吧 #理大 #印度菜 #科大 #港大 #浸大 #中大#美食#吃貨 #打卡 #諾士佛臺 #852foodie #foodhk # 尖沙咀美食 #topcitybiteshk