2019-08-21
諾士佛臺大家就去得多,唔知有冇試過上去樓上既餐廳度食下飯飲下野呢? 諾士佛臺地面既餐廳就一眼望哂~好熱鬧,如果講野細聲d同行既朋友都聽唔清楚,呢日收工路經尖沙咀,又唔知食乜,係openrice 搵左陣見到呢間印度野幾特別就想試下~~上到黎氣氛果然唔錯,因為時間尚早都唔算多人,重點係餐廳既音樂唔會勁大聲,座位與座位之間都幾闊落,傾計都唔駛大嗌!我地叫左:Popcorn chicken:呢款其實係粒粒炸雞!估佢唔到炸到外脆內juicy! 仲要入面仲係勁多汁! 同埋上碟個陣都估佢唔到咁多,兩個人食都真係多左d不過我地都食哂~~~Chicken tikka pizza:我地見到d pizza好吸引於是就叫左~呢款10吋同12吋都係差$5我地叫左12吋,最後梗係食唔哂留黎做第二日既早餐先~ 呢個pizza 有好多cheese! 雞係有烤過既雞~陣炭香味幾濃因為太多cheese其實都幾漏但都真想一啖接一啖咁食!一款唔記得左名既Platter :呢個platter係配有naan, naan 仲有3款醬可以俾你點黎食! 點左醬果然冇咁dry! 仲出奇地夾! 呢款platter入面仲有goat chee
我地叫左:
Popcorn chicken:
Chicken tikka pizza:
一款唔記得左名既Platter :
呢個platter係配有naan, naan 仲有3款醬可以俾你點黎食! 點左醬果然冇咁dry! 仲出奇地夾! 呢款platter入面仲有goat cheese, 羊腸, 蔬果~羊既製品我就真係麻麻,因為我本身都怕陣so味,但同行友人就讚口不絕,我諗中意羊既會好中意~
印度香料製雪糕:
呢個都係好重印度味!都幾特別既一款雪糕~ 我地都幾中意
Tiramisu:
店員話Tiramisu 係今日新鮮製,推介我地叫,果然又真係唔錯!上碟仲好靚,有哂心形