2015-10-07
首次激發我喺依度寫食評,因為實在太"豈"出望外!!見報紙有介紹,openrice食評唔差,就早成個月訂位,老公生日就帶佢嚟試吓啦!早成個月request定 window seat,點知去到見到個位,個心當堂離一離,佢哋俾咗個背脊對住window嘅seat我,都算喇,埋位見到張櫈有幾滴水,叫waiter抹乾就點菜,唉…點知原來俾咗個滴水位我,之後換咗個路口位俾我,說好的window seat呢?? 個waitress仲要話"平時冇滴水㗎喎", 咁可能我磁場勁得滯,令到個天花滴水囉!食物方面: 主菜點咗西冷牛扒同Risotto, 個西冷普普通通,但個Risotto就…, 點菜前waiter都有講,佢哋依度嘅risotto係正宗煮法,有好多客人都會覺得比較硬,問我哋須唔須要煮軟少少,我哋都話好丫煮軟啲啦。 但依然有骨,其實我都去過意大利兩三次,但未食過有骨嘅risotto, 唔知依個正宗煮法來自意大利邊度。唔知依度係咪愛心食肆,啲waiter/ waitress叫一次係永遠都聽唔到,就算舉手示意都睇唔到,出菜時間都要等好耐,一早訂好嘅甜品(凍),要等20分鐘。