2023-05-03 89 浏览
🇹🇭 Siam 28 💛Encore銅鑼灣高質泰國菜~ Siam 28好食之餘 服務態度又好又細心係我銅鑼灣泰國菜首選炸蝦餅 Tod Mun Goong $92成個Bagel咁大既炸蝦餅咬落去薄薄地一層既炸粉之後就係熱辣辣 啖啖肉嘅蝦餅(●´ω`●)食完大滿足冬陰功 Tom Yum Goong $109辣度對我嚟講啱啱好椰汁味都香 又唔會太多同埋好足料 有蝦有菇叫左一煲都可分到好多碗經典生菜包(豬肉)$82鹹鹹酸酸辣辣既豬肉碎 食完勁開胃配埋新鮮生菜包真係世一配搭香辣通菜 Pak Boong Fai Daeng $79係我最愛既幼身嫩口炒通菜個莖食落爽口又唔會有勁大條纖維啲葉仲好嫩口 配埋個鹹香辣既汁我一個人食兩碟都得呀溫馨提示記得叫小辣芒果煎糯米飯 Khao Niow Ma Muang $89直落一定係叫埋泰國必食既芒果糯米飯而Siam28既糯米飯仲要係煎過既姐係話個糯米飯除左口感黏糯既糯米飯仲有煎完既香口
🇹🇭 Siam 28 💛

Encore銅鑼灣高質泰國菜~ Siam 28
好食之餘 服務態度又好又細心
係我銅鑼灣泰國菜首選

炸蝦餅 Tod Mun Goong $92
成個Bagel咁大既炸蝦餅
咬落去薄薄地一層既炸粉
之後就係熱辣辣 啖啖肉嘅蝦餅(●´ω`●)
食完大滿足

冬陰功 Tom Yum Goong

經典生菜包(豬肉)$82
鹹鹹酸酸辣辣既豬肉碎 食完勁開胃
配埋新鮮生菜包真係世一配搭
經典生菜包(豬肉)

香辣通菜 Pak Boong Fai Daeng $79

仲有煎完既香口
芒果煎糯米飯 Khao Niow Ma Muang

炸蝦餅 Tod Mun Goong
冬陰功 Tom Yum Goong
經典生菜包(豬肉)
香辣通菜 Pak Boong Fai Daeng
芒果煎糯米飯 Khao Niow Ma Muang
  • 龍眼冰
  • 芒果煎糯米飯
  • 炸通菜
  • 冬蔭公
  • 香辣通菜
銅鑼灣擁有眾多異國美食餐廳,這次我們與朋友一起來到位於銅鑼灣澳門逸園中心28樓的Siam 28,品嚐道地的泰式美食。如果你喜歡泰國料理,絕對不能錯過這裡!.餐廳裝潢典雅,寬敞明亮。每道菜都展現出泰國美食的精緻與美味,食材新鮮👌🏻 這裡的服務也相當周到,讓人感受到賓至如歸的體驗🌟氣氛愉快,適合與朋友或家人共享佳餚美食✨.🥬香辣燒鴨鬆沙律以泰式生菜包而創作既鴨鬆沙律,佢嘅食法同泰式生菜包一樣,都係用生菜包住啲肉既!不過估唔到鴨肉配上泰式風味嘅煮法,居然係會咁夾㗎!整體嚟講係鴨肉版嘅生菜包,推薦!😋.🦀香辣炒軟殼蟹這道菜以新鮮軟殼蟹為主,搭配香辣醬料,口感鮮嫩,肉質豐滿。小辣中帶出了美味,讓人回味無窮!.🍜停頃麵一上枱已經比賣相吸引住,呢個麵真係好神奇,居然可以就咁企係到!味道就同一般炒麵差唔多,不過始終面底係炸過嘅,所以會比較油膩,另外可能泰式野都比較重口味少少,所以整體感覺比較鹹。 配料有蔬菜,蜆肉同埋蝦仁,蝦仁都幾大幾彈牙!為咗打卡,都可以一試呀😝.🥭椰汁芒果煎糯米飯這款獨特的甜品是煎過的糯米飯,搭配椰汁芒果。糯米飯口感煙韌帶點香脆,椰汁芒果則為其增添了清甜滋味,讓人一嚐難忘!.🍸ly
🥬香辣燒鴨鬆沙律
🦀香辣炒軟殼蟹
🍜停頃麵
🥭椰汁芒果煎糯米飯
🍸lychee Garden + 🍹Lemongrass world
lychee Garden係無酒精版既mojito, 有濃濃嘅薄荷香味,配上甜甜既荔枝汁,加埋soda,幾fresh👍🏼Lemongrass world加入香茅同埋檸檬葉既 cocktail,飲落陣陣嘅香茅味,飲落好舒服
香辣炒軟殼蟹
停頃麵
椰汁芒果煎糯米飯
2023-04-27
香辣炒軟殼蟹
停頃麵
椰汁芒果煎糯米飯
2023-04-29 81 浏览
同朋友都好鍾意食泰國嘢,今日穿成嚟到銅鑼灣試試呢間主打fusion泰菜嘅餐廳。一入到去就會見到落地大玻璃窗,環境裝修都好有氣氛!侍應生話俾我哋知,好彩我哋早啲嚟,因為嗰晚稍後時間已經full booking!所以提提大家,如果想食,記得早啲book位!我哋試咗:-香茅雞脾菇蛋碎生菜包平時食開泰式豬肉生菜包,雞髀菇蛋碎就真係無見過!加咗泰式香料同辣椒粉咁炒,酸酸辣辣,加埋粒粒雞髀菇嘅口感,咪話唔過癮,好特別!-炸女婿蛋見到餐牌上係餐廳推介,個名有咁⋯特別,就決定試下!原來係炸過嘅鵪鶉蛋同豬肉片加上泰式甜酸醬,好特別,撈飯一流!-泰式炒金邊粉食泰國嘢點可以唔食炒金邊粉?幾隻大蝦碌,正!金邊粉勁大碟,三個人share 食都得,而且好夠味。-泰式芒果糯米糕佢哋特別嘅地方係糯米糕,預先沾蛋汁再煎,加埋甜芒果同椰汁,咸甜交替,正!店員推介之後,我哋試咗:🍸Cocktail - Purple Dream🍸Mocktail - Flower兩杯都好適合打卡,又易入口,好適合女仔試下!總括嚟講,環境舒服,上菜同服務都好滿意,食物有個特色,值得一試!

我哋試咗:
-香茅雞脾菇蛋碎生菜包

-炸女婿蛋

-泰式炒金邊粉

-泰式芒果糯米糕

店員推介之後,我哋試咗:
🍸Cocktail - Purple Dream

🍸Mocktail - Flower

兩杯都好適合打卡,又易入口,好適合女仔試下!

Siam 28是一家位於銅鑼灣泰式餐廳,提供多種正宗的泰國美食。餐廳的裝潢簡潔雅致,氣氛舒適宜人,服務員熱情周到。我們先點了杯mocktail, yellow 和flower,清新解渴,好像泰國的味道!菜單上的菜品種類繁多,包括了傳統的泰式炒河粉、綠咖喱雞肉、清炒芥蘭等經典菜品,以及一些創新菜餚。其中,泰式濕炒海鮮停頓之面是廚師推介,打卡非常好,味道亦很出眾!因為那個面是脆卜卜的,配上濕濕的海鮮,簡直完美!此外,餐廳還提供了多種開胃菜,比如炸蝦餅、泰式雞翼等,非常值得一試。而且,餐廳的價位也相對比較合理,性價比較高。總之,Siam 28是一家值得一來的泰式餐廳,無論是菜品的品質還是服務質量都能夠得到保證。如果你是泰國美食的愛好者,不妨前去一嘗

2023-04-25 74 浏览
之前朋友食過siam 28 話好食所以今日朋友就帶我去試一試餐廳佈置得好有情調,而且位置闊落,適合同朋友傾偈朋友好推介小食層層架,所以我哋都叫咗一份餐廳嘅擺盤做得好靚,打卡一流食物都好熱,好新鮮炸蝦餅彈牙,不在話下而芝士蝦餅亦都做到流心效果,芝士嘅鹹香,配上蝦餅嘅鮮甜,好夾而沙嗲雞串既醬汁亦都好出色,有着濃濃嘅花生醬香味之後我哋叫咗一份豬頸肉豬頸肉嘅量都幾大幾抵食雖然外皮燒得好香,但裏面仲keep到好Juicy主食方面,我哋叫咗炒鮮蝦金邊粉擺盤依舊好吸引,金邊粉配上酸酸甜甜嘅泰式醬,十分惹味,仲有花生碎可以加落去,令香氣大大提升識咗咁多肉,當然要食返啲菜啦我哋就叫咗蝦醬炒雜菜雜菜炒得好爽脆,剛剛好,配上蝦醬,真係一口接一口最後埋單,每人都只係$250,CP值高
之前朋友食過siam 28 話好食
所以今日朋友就帶我去試一試

餐廳佈置得好有情調,而且位置闊落,適合同朋友傾偈

朋友好推介小食層層架,所以我哋都叫咗一份

餐廳嘅擺盤做得好靚,打卡一流
食物都好熱,好新鮮
炸蝦餅彈牙,不在話下

而沙嗲雞串既醬汁亦都好出色,有着濃濃嘅花生醬香味

之後我哋叫咗一份豬頸肉
豬頸肉嘅量都幾大幾抵食
雖然外皮燒得好香,但裏面仲keep到好Juicy

主食方面,我哋叫咗炒鮮蝦金邊粉

識咗咁多肉,當然要食返啲菜啦
我哋就叫咗蝦醬炒雜菜
雜菜炒得好爽脆,剛剛好,配上蝦醬,真係一口接一口

最後埋單,每人都只係$250,CP值高
2023-04-24 89 浏览
Siam 28 係銅鑼灣樓上鋪泰國廳餐廳,窗外以吊燈掛飾及酒樽做裝飾環境悠閒舒適,主打地道泰國料理套餐小食$22選2款雞翼炸拼素春卷~好欣賞個素菜卷素菜春卷的口感酥脆香口,内餡腍腍,輕食不錯。冬陰功雜菜湯及泰式清湯~餐前小碗雜菜冬陰功湯微微辣辣泰式酸酸辣明爐魚片配白飯$78這個組口不错秀珍菇、草菇、肉碎、滑嫩鱸魚片搭配產生酸酸味道,都幾開胃。馬莎文咖喱牛脷配白飯$78淡淡帶香濃花生風味,並呈現奶油狀。創造出每一口牛脷軟嫩,咬下去的感覺擠壓高密度的海綿體青檸梳打清新解飲;泰式奶茶擁有獨特茶香,一點也不澀

套餐小食$22選2款

冬陰功雜菜湯及泰式清湯~餐前小碗雜菜冬陰功湯微微辣辣

泰式酸酸辣明爐魚片配白飯$78

馬莎文咖喱牛脷配白飯$78

青檸梳打清新解飲;泰式奶茶擁有獨特茶香,一點也不澀

2023-04-24
午餐
2023-04-18 112 浏览
呢間泰國餐廳食物賣相好岩打卡📸️ 完全係gimmick 野吸引你~Thaipas Platter for 2 person $148總共有5款炸物!包括雞肉串,單骨炸雞翼,芝士蝦餅,原味蝦餅,蔬菜春卷~ 另外有花生醬,同埋酸辣醬!個人推薦原味蝦餅!👍好食啊😋好大件好彈牙~Pause Noodle with Grave Seafood $122呢個係gimmick 野黎 停在空中的麵條😆將麵條炸咗定型 之後有豆瓣醬到落去麵條食 下面係有蔬菜同海鮮 包括西蘭花西芹椰菜花 同魷魚大蝦蜆肉~整體會偏重口味點Egg & King Mushroom and tin lettuce $69呢個係健康菜色 蘑菇粒炒蛋包喺山菜入面食 少辣少辣都夠辣了 如果你同我一樣唔係好食得辣🤣餐廳十分貼心有提供濕紙巾! Mango with Pan Fried Sticky Rice 呢個推薦!係一口size 的芒果糯米飯 第一次食煎過的 原來會好食好多😳😳芒果是甜的!Siam 28 (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心28樓

另外有花生醬,同埋酸辣醬!
個人推薦原味蝦餅!👍好食啊😋
好大件好彈牙~

餐廳十分貼心有提供濕紙巾!

Siam 28 (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心28樓
2023-04-15 111 浏览
每次想食泰國菜都會想起呢度,皆因好味又抵食!而且環境安靜舒適,地點就腳。今日黎食 set lunch,餐湯可以選擇清湯或者冬蔭功。雖然主菜揀了冬蔭功海鮮湯金邊粉,但餐湯依然忍唔住叫冬蔭功惹味且開胃,有豐富蔬菜同蝦嘅鮮甜味。冬蔭功海鮮湯金邊粉入面海鮮好足料:蝦、魷魚、蜆肉每樣都有三塊,小可惜嘅係有一隻蜆未開口。午餐有埋飲品,荔枝冰有超大粒荔枝!老公要明火爐魚片配飯,佢話魚肉嫩滑,七八十蚊食到,覺得好抵~~醬汁好惹味!以前黎通常會食芒果糯米飯,佢個飯係一粒粒餅形咁,容易share又 ig-able。今次太飽所以無叫~~會再 encore !
惹味且開胃,有豐富蔬菜同蝦嘅鮮甜味。

午餐有埋飲品,荔枝冰有超大粒荔枝!

醬汁好惹味!

會再 encore !
2023-04-07
2023-04-14 464 浏览
我最鍾意食泰國菜,今日突然間又發作,上網搵下公司附近有咩泰國餐廳!竟然無意中發現銅鑼灣有間樓上舖食泰國菜,一於約埋同事一齊去開餐!餐廳環境好舒服,餐碟色彩繽紛🌈座位寬敞,最重要服務一流👍🏻店員親切笑容,每上一碟菜都會幫我哋更換新碟,服務態度細心,值得一讚!✦Siam 28小食層層架層層架有五款泰式小食,包括芝士蝦餅,炸蝦餅,素春卷,泰式雞翼,串燒雞~全部好新鮮,熱辣辣上枱。芝士蝦餅超好味😋炸得香脆,一切開好澎湃嘅流心芝士,蝦餅肉質爽口彈牙。炸蝦餅點上泰式辣醬,味道又有另一番風味。單骨雞翼方便進食,串燒雞口感嫰滑,素春卷非常香脆。✦鮮蝦柚子沙律柚子份量超多,酸酸甜甜又多汁,大大隻鮮蝦,肉質鮮嫩彈牙,好開胃嘅沙律。✦炒鮮蝦金邊粉賣相精緻!網形蛋絲完美地包住金邊粉,金邊粉炒到夠爽身,味道酸酸甜甜,加上乾辣椒同花生碎一齊食,更加惹味。✦芒果煎糯米飯我最愛嘅芒果糯米飯😋呢個好特別!糯米飯加入蛋汁煎成一塊塊,食落口感外皮香脆同有蛋香味。✦菠蘿梳打✦青檸梳打

✦Siam 28小食層層架

2023-04-11
  • 芒果煎糯米飯
  • 鮮蝦柚子沙律
2023-04-07 147 浏览
好多香港人都計劃去外地旅行🧳⋯⋯香港變咗唔係太多人!呢個月我都選擇留港消費!計劃了五月先去日本旅行!現在突然好懷念泰國!兩日都book咗泰國餐廳懷緬一番!🇹🇭🇹🇭Siam28 🇹🇭🇹🇭📍銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心28樓☎️3421 0472餐廳服務一流!店員親切的態度🥰介紹好多新嘅菜式!所以我哋就試吓啦!Siam28 小食層層架好似hightea擺設⋯⋯見到已經講得好開心好特別!蝦餅仲有兩款添!另一款蝦餅係有流心芝士!邪惡得來又美味!仲有春卷、雞翼、串燒.雞 一個價錢有咁多款式,都幾好呀!辣椒膏炒花甲花甲由鐵板奉上!吱吱作響⋯⋯熱辣辣!又可保持溫度傳出,陣陣嘅香氣!泰式香辣腰果雞丁原本嘅雞丁改做雞柳⋯⋯雞柳特別香口!配以鬆脆嘅腰果!泰式濕炒海鮮'停頓'之麵賣相已經相當靚!麵炸得非常香脆!師傅真係高超,每條麵條都乘着筷子添!大蝦超級彈牙!還有大量嘅蔬菜同炒!🥰🥰店員見到我哋好鍾意食辣,仲特別提供兩款辣醬俾我哋添!🥰🥰
好多香港人都計劃去外地旅行🧳⋯⋯
香港變咗唔係太多人!
呢個月我都選擇留港消費!
計劃
了五月先去日本旅行!
現在突然好懷念泰國!
兩日都book咗泰國餐廳懷緬一番!

🇹🇭🇹🇭Siam28 🇹🇭🇹🇭
📍銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心28樓
☎️3421 0472

Siam28
小食層層架

好似hightea擺設⋯⋯
見到已經講得好開心好特別!
蝦餅仲有兩款添!
另一款蝦餅係有流心芝士!
邪惡得來又美味!
仲有春卷、雞翼、串燒.雞
一個價錢有咁多款式,都幾好呀!

辣椒膏炒花甲

花甲由鐵板奉上!吱吱作響⋯⋯
熱辣辣!又可保持溫度傳出,陣陣嘅香氣!

泰式香辣腰果雞丁

原本嘅雞丁改做雞柳⋯⋯
雞柳特別香口!
配以鬆脆嘅腰果!

泰式濕炒海鮮'停頓'之麵

賣相已經相當靚!麵炸得非常香脆
!師傅真係高超,每條麵條都乘着筷子添!
大蝦超級彈牙!
還有大量嘅蔬菜同炒!🥰🥰

店員見到我哋好鍾意食辣,仲特別提供兩款辣醬俾我哋添!🥰🥰
2023-02-22 303 浏览
先講服務上!真係有讚無彈👍絕對有禮貌雖然店舖唔大,衛生環境都Ok 👍我哋4個人食,食品味道尚可生蝦刺身🦐,反而中間個炸蝦頭幾好味!熱嘅!炒金邊粉 ,茄味重咗啲,但蝦肉新鮮👍夠熱炸蝦餅👍好味道豬頸肉清咗啲黃咖哩雞+薄餅咖哩味道可以嘅,但汁可以結啲同埋啲雞肉滑啲薄餅少少un 但OK嘅通菜芒果煎糯米飯,唯一係個椰汁唔夠香甜炸榴槤春卷,榴槤味正呀!炸香蕉,如果有榛子朱古力醬就正喇仲叫咗冬陰公湯但無影相📸️
先講服務上!真係有讚無彈👍絕對有禮貌
雖然店舖唔大,衛生環境都Ok 👍
我哋4個人食,食品味道尚可

生蝦刺身🦐,反而中間個炸蝦頭幾好味!
熱嘅!

炒金邊粉 ,茄味重咗啲,但蝦肉新鮮👍

夠熱
炸蝦餅👍好味道

豬頸肉清咗啲

黃咖哩雞+薄餅
咖哩味道可以嘅,但汁可以結啲同埋啲雞肉滑啲
薄餅少少un 但OK嘅

通菜

芒果煎糯米飯,唯一係個椰汁唔夠香甜

炸榴槤春卷,榴槤味正呀!

炸香蕉,如果有榛子朱古力醬就正喇

仲叫咗冬陰公湯但無影相📸️

• 炸蝦餅
<Siam 28> 😍超高質泰國菜🍤早兩日同女朋友提早慶祝情人節👩‍❤️‍👨,我哋就隨便揀咗一間泰國嘢食,點知食完之後我同女朋友都有喜出望外嘅感覺😍,而女朋友亦因為咁鍾意做泰國嘢食😋真係極力推薦Siam 28 (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心28樓味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢: 💰💰💰抵食指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️炸蝦餅🍤 $92 👍🏻👍🏻我食咁多泰國餐廳真係無乜見過一個蝦餅好似拳頭咁大👊🏻,個蝦餅去到我張枱個時,我真係嚇咗一嚇🙀,冇諗過個蝦餅可以炸完之後都咁大舊!每個蝦餅都係真材實料,而唔係炸粉為主!除左個大小之外,味道都係屬於頂級⭐️,保留到蝦味之餘,點埋個泰式辣醬,零舍開胃!超級推介大家黎到要叫!👍🏻👍🏻炒鮮蝦金邊粉 $122 👍🏻👍🏻呢個金邊粉色香味俱全,從外型睇佢設計別具風格,同一般餐廳唔同,佢啲蝦好有心機咁另外用蔥串起,等客人唔會將啲蝦同面撈埋一齊,同埋,佢所有配料都唔係預先幫你撈埋落個麵到,客人可以根據自己口味去落料,超級細心🫶🏻!味道方面,基本上係高質金邊粉,麵條非常彈牙,而且甜甜酸酸非常開胃🤤!菠蘿海鮮炒飯 $102 👍🏻👍🏻菠蘿海鮮炒飯好多間泰國餐廳都有提
<Siam 28> 😍超高質泰國菜🍤

Siam 28 (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心28樓

味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢: 💰💰💰
抵食指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

炸蝦餅🍤 $92 👍🏻👍🏻

炒鮮蝦金邊粉 $122 👍🏻👍🏻

菠蘿海鮮炒飯 $102 👍🏻👍🏻
菠蘿海鮮炒飯好多間泰國餐廳都有提供,雖然呢間無用半個菠蘿🍍作為容器,雖然係外觀上有少少遜色,但味道絕對係我食過數一數二好味🤤嘅炒飯!材料足,鑊氣足,口感佳,每啖都食得出每種材料嘅味道,而且帶少少酸味提昇你個胃口同口感,成件事可以係用「幸福」兩個字形容!

泰式炸香蕉 $79
呢次係我第一次食炸香蕉🍌,望落有少少似炸雞🍗,但當我咬落去就係香蕉個種甜味衝擊口腔。香蕉個種甜味並無因為炸完後消失,反而提昇左個甜味到另一層次。再加上食個時感覺似炸雞,但食落係軟淋淋嘅甜香蕉🍌,但種反差感都幾有趣🤭

龍眼冰 $48
呢杯龍眼冰都係誠意之作,平時外面龍眼冰大約只有1-2粒細龍眼,但呢到有成4粒大龍眼肉。而且杯飲品有額外添加紅茶而非全蘇打水敷衍食客!所以味道都有一定保證😋👍🏻

另外,職員態度良好,又會同我地傾計,開玩笑,成個餐廳比人感受非常活潑同貼地👍🏻👍🏻絕對會再返黎😉☺️
炸蝦餅
菠蘿海鮮炒飯
龍眼冰
泰式炸香蕉
2023-01-15 210 浏览
It’s been a while since I last had Thai food. With the cold weather, a little of spice sounded like a good idea. I found this small Thai place in Causeway Bay and decided to give it a try. Everything looked great on menu but there were only 2 of us ! We ordered spicy minced pork with lettuce wrap, stir-fried clams with chili sauce, plus fried morning glory with Thai spices. Everything was yummy!I will come back again with more friends so I can try more dishes

2022-12-12 225 浏览
泰國菜之選😋😋😋今次簡單點左個紅咖哩軟殼蟹配白飯強烈推介唔食得辣既人可以去食😍😍😍咖哩味好濃好香,又堅冇乜辣喎👍🏻👍🏻軟殼蟹都好脆,啖啖肉😋😋整體幾唔錯既一餐😊
泰國菜之選😋😋😋
今次簡單點左個紅咖哩軟殼蟹配白飯

強烈推介唔食得辣既人可以去食😍😍😍
咖哩味好濃好香,又堅冇乜辣喎👍🏻👍🏻

軟殼蟹都好脆,啖啖肉😋😋

整體幾唔錯既一餐😊
2022-11-02 2293 浏览
平時都喜歡食泰菜, 傳統或 fusion 也合意.   Siam 28 ,  地點在銅鑼灣鄰近 Sogo, 約朋友最方便.   餐廳佈置時尚,  面積吾太大,  氣氛吾錯.服務員很友善,  照顧堂上每位食客 order 很有效率. 座位闊, 用具美觀整潔.點了 椰青水,  清甜消渴, 有椰味, 營養豐富, 果肉厚而軟.又叫了我們最仲意的開胃沙律,  青木瓜沙律,  盛器有形態美, 青木瓜沙律載得滿滿,  顏色鮮艷,  有青木瓜, 蘿蔔絲, 青豆, 花生, 車厘茄及生菜, 新鮮爽口, 加上酸酸甜甜的醋汁, 醒胃.再來一個輕鬆頭盤小食,   小食層層架 (二人份量)   賣相好靚,  食物好豐富. 以層架擺設美食,  加添悠閒感, 好像 High-Tea,  實在吸引. 共有五款小食,  每款兩件,  包括 沙嗲雞串, 單骨雞翼, 芝士心蝦餅, 炸蝦餅, 素春卷. 雞肉串    雞肉嫩滑, 不乾身, 配搭秘制沙嗲醬, 惹味好食 .  單骨雞翼,  烤得表面焦香,  帶點濃濃的燒烤味, 吃起來嫩而不乾,下層的 素春卷, 芝士蝦餅, 炸蝦餅,  炸得香脆, 無油膩, 素春卷  內有蘿蔔絲,
服務員很友善,  照顧堂上每位食客 order 很有效率.
座位闊, 用具美觀整潔.
共有五款小食,  每款兩件,  包括 沙嗲雞串單骨雞翼, 芝士心蝦餅, 炸蝦餅, 素春卷
素春卷  內有蘿蔔絲,  好爽脆,  加酸甜醬,  特別開胃.
芝士蝦餅 炸至金黃色, 外層酥脆, 蝦肉彈牙, 內藏流心芝士, 邪惡好味.   更可點些泰式辣醬.
泰式濕炒海鮮停頓之麵 ,   名字好妙, 要試試?
真好期待什麼是 [停頓],   服務員送上檯時, 我的眼睛都停頓了,   怎麼麵條會半空中?
真係時毛創作, 太吸引了.
形態美妙, 像魔術表演
  麵條炸得脆,  掛在木筷子上,  不動際啊?
開始要研究怎樣去食?   該從那兒入手?   大家也捨不得放棄此 [停頓]  形態 ?
 [停頓]  麵下圍了多款海鮮,  有蜆肉, 蝦球, 墨魚仔;  蔬菜有芥蘭, 粟米芯,  菇菌,  椰菜花,  好豐富.
服務員真友善, 上前幫忙拆局, 他經驗豐富地把醬汁淋下麵條, 把筷子移走.  將麵卷下來,
成功把麵, 海鮮和配料混合,
麵質酥脆, 調味適中, 海鮮夠鮮甜, 大家一口食彈牙蝦肉,  一口食炸麵,  真滿意.
炒鮮蝦金邊粉,    傳統食品,  fusion 製作, 擺碟好有型.  大大隻鮮蝦插放正中.
下面是金黃色蛋絲網包, 內有金邊粉,
打開蛋絲網, 金邊粉滿滿,  炒得軟滑, 加上牙菜絲好爽.
來一口金邊粉, 一口鮮蝦啖啖肉, 彈牙爽口,  沾些醬汁, 酸酸甜甜好好食.
食物款式多選擇,  夠摩登, 新風味,  價錢老實,  服務員態度殷勤, 使人感覺良好.  值得去 .
  • 沙嗲雞串
  • 單骨雞翼