6天前
銅鑼灣樓上食店林立質素亦相當不錯,前幾天在Sogo買完用品就找找附近有沒有泰國菜,見最近的食廈 #澳門逸園中心 有間#openricehk勁多好評泰國餐廳 @siam28_hk ,19:30上到去好多人,果然係人氣餐廳,幸好等左一陣就有枱❗️🌟脆炸牛舌伴泰海鮮汁 $98都話有牛舌就有K先生,有K先生就有牛舌,不過脆炸左既牛舌就第一次食,做法有點像脆炸牛腩,牛舌軟腍外面炸皮鬆脆,口感反差不錯,泰式海鮮汁微微辣夠惹味?🌟泰甜筒生菜包 $92我幾喜歡這個創意,食生菜包好易整到成手都係,有個甜筒盛載就可以解決這個問題,方便好多!甜筒甜甜地又夠脆,同豬肉咸辣好夾,如果魚露味道再多一點就更理想❗️🌟香蒜香茅燒雞 $159雞控的我是不能沒有雞肉,燒雞相對惹味會開心一點,甜甜地又有焦香❤️🌟芒果煎糯米飯 $89好特別!糯米飯用蛋煎香了,有點點像煎年糕的感覺,再配埋勁香甜既芒果,好滿足❗️🌟Yellow $68Thai Chilli, Pineapple Syrup, Orange Juice, Ginger Juice, Ginger Ale女士好合適的口味,甜甜地配泰菜好啱!🌟Lychee Garden $
🌟脆炸牛舌伴泰海鮮汁 $98
🌟泰甜筒生菜包 $92
🌟香蒜香茅燒雞 $159
🌟芒果煎糯米飯 $89
女士好合適的口味,甜甜地配泰菜好啱!
🌟Lychee Garden $68
Lychee, Mint Leaves, Fresh Mint, Ginger Ale
每枱都會點的特飲,有二粒勁大荔枝肉放面,飲落好舒服!
#foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoodie #hkig #hkfood #lifestyle #foodiesofinstagram #hkfoodshare #foodiemilkteahk #hkfoodieblogger #hkfoodpic #香港探店 #食在香港 #美食推薦#美食日記 #吃貨 #ufoodphoto #ufoodvideo #siam28 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣 #泰國菜 #泰式料理 #生菜包
📍Siam 28 (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心28樓
Follow me💪
Follow me🌟
Follow me🫶🏻
如果喜歡我既分享,請給我的post♥️及追蹤我@foodie_milktea_hk,謝謝支持💕